Çok üzgünüm

sumru

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
2.511
0
116
Almanya
kizlar biz esimle yeni evliyiz. ikimizde calisiyoruz o yarim gün bense sabahtan aksama kadar. isim, maasim cok iyi. seviyorumda isimi. neyse, esim almanca bilmiyor ve herseyine zaten ben kosturmak zorunda kaliyorum, eh bunu o buraya gelmeden böyle olacagini biliyordum bu yüzden hep sabrediyorum hep elimden geldigince islerimizi halletmeye calisiyorum. esim bir seyde aksilik cikinca hemen beni suclar oldu sen bilmyiorsun anlamiyorsun falan diye. aksamlari eve gelmeden islerimiz oluyor veya beni duraktan aliyor markete gitmek istiyor bende tabi yaninda gitmek zorunda kaliyorum. eve geldigimizdeysede karnim acikti diye tutturuyor, iki ayagimi bi pabuca sokuyor resmen. bende alel acele birseyler yapmaya calisiyorum bazen oluyo bazen olmuyo bence gayet normal yani herzaman yemek güzel olacak diye birsey yok bence. ama onca ben yemek yapamiyorum hic bir isim düzgün degil falan. ben hep okudum ve calistim annem yapar ben yerdim yani cok öyle yemek yaptigimda söylenemez. tmm yapamiyorum bende yapabilmek isterdim ama onun istedigi yemekleri okadarcik zamanda yapabilmekte imkansiz. neyse bugün ise o benden erken cikmisti bende cikarken pencereyi acik unutmusum. az önce eve geldi aradim napiyorsun falan diye. basladi bu sen ne kadar sorumsuzsun cami nasil acik birakirsin, sen kadinmisin, ne yemegin güzel olur ne sorumluk sahibisin diye bagirdi bana. cok üzüldüm, is yerinde agladim. hala cok üzgünüm. birseyi düzgün yapayim derken baska birseyi yanlis yapiyorum. cuma günü seminarim vardi. patronumla ve iki erkek daha gitmek zoruindaydim. 3saatlik uzaktaydi. zaten ona kizgin elalemin erkekleriyle saga sola gidiyorsun diye. ben niye düzgün ev hanimi olamiyorum? okadar hem calisip hemde evinde herseyi yetistiren yapan ve mutlu olan bayanlar var ben neden yapamiyorum? lütfen yardim edin, fikir verin nasil düzeltebilirim bu durumlari mafoldumben

eşinin tutumu hiç olmamış bence.
kendini suçlama
hem çalışmak hem ev idare etmek zor.
ben de aynı durumdayım
ama ben severim yemek yapmayı
becerimde vardır bu konuda
ama bu zamanla olan bişey
ben çocuk yaşta girdim mutfağa ilk zamanlar
ben bile yiyemezdim yaptığım yemekleri
o kadar kötü olurdu
yapa yapa öğrendim
şimdi 50 kişiye ziyafet sofrası bile hazırlayabilirim
sen de zamanla öğrenirsin deneye yanıla
eşinde beğenmiyosa yarım gün evdeymiş
kendi yapsın daha iyisini canım

ben ona yemek yap diyememki. yani huyum degildir. ederse etmez etmezse bu zaten benim görevim diye görüyorum ben. temizlikte bile yardim edebilirmisin diye sorarim ederse eder etmezse hic birsey demem cünki o benim yani kadinin isi. ya mesela fasulye yaptim dün evde salca fazla yokmus olanla yaptim. daha öncede hic yapmadigim birsey. tadi iyi ama suyu resmen su gibi oldu. sanki fasulyeye et suyunda haslayip önüne koymus gibi. neden olmuyor yaa senağlama

Arkadaşım eşin çok hatalı davranmış bence. Mademki sen tam gün o yarım gün çalışıyor kendi yapsın ozaman yemekleri güzel güzel oturup yiyin.Yok yapamıyosa ozaman sana laf etmeye hakkı yok.Sabahtan akşama kadar çalışan o, evde oturan sen olsan hadi sölenmeye hakkı var dicem. Bence eşin ezikliğinin hırsını senden almaya çalışıyor yada çok nankör bi adam.Karşılıklı oturup sıkıntılarını anlatmalısın bence.

canım benim yha eşin hiç anlayışlı bir insan değilmiş.. hem çalışıoosun hem ona yardımcı oluyorsun yemeğide elinden geldiği kadarıyla yapıyorsun herşey zamanla rayına oturur kimse annesinn karnında öğrenmio yemek yapmasını bigün oluyor bi gün olmuyor eşinle konuş anlat onunla olan sıkıntılarını sonuçta yabancı bi memlekettesiniz birbirinize destek çıkmalsınız umarım anlar seni canım ama ben sende bi yalnış görmediim kendiisini değiştirmesi gereken bence eşin canım!!! vereliniortak

eşinin sorunu bence kompleks. Almanca bilmemesi ve aslında sürekli sana muhtaç olması büyük bir sorun. kendi yetersizliğini ve senin ondan üstünlüğünü yok etmek içinde kendince seni ev işlerini yapamamakla suçluyor, bunun yerine başka bişeyle de suçlayabilirdi. yabancı bir ülke de yaşayıp dil bilmemek büyük bir sorundur bence. haa sen de bilmeseydin bi problem çıkmazdı gibi geliyor. bir erkek için en basit şey için bile bi kadına muhtaç olmak zor bir durumdur, sen onun eşi bile olsan

:1shok: Fazla rahat bazılarına iyi gelmiyor. Ben olsam önce karşıma alır konuşurdum ama hala aynı tas aynı hamamsa, daha iyisini biliyorsan kendin yap der, elimi eteğimi çekerdim bütün işlerden. Bakalım yapmak, konuşmak kadar kolay mıymış? Ayrıca ev işleri kadının üzerine zimmetlenmiş vazifeler değildir.

bizim evdede ben tam gün çalışıyorum o yarım gün eve girer girmez eşim yemek ne yapıcan der yarım yamalak birşeyler yaparım iki ayağım bir papuçta ha allah var ne yapsam yer iyi kötü çok kötüyse yumurta kırar kendine ama bende çok becerikli sayılmam ama zamanla hepsi olur diye düşünüyorum yaptıklarıma laf diyecek olursa kalk sen yap diyorum susuyor beyenmiyorlarsa daha iyisini yapsın zaten akşama kadar canımız çıkıyor onun bunun kahrını çekmekten bu koşturmacadan bende mutlu değilim ama elimden gelen bu yapacak birşey yok

az önce ögle arasinda konustuk biraz. tmm pencereyi kapatmamam yani unutmam büyük dikkatsizlik ne olur ne olmaz, ve o burayi bilmedigi icin benden daha cok tedirgin sanirim. onun icin özür diledim. yemek konusunuda konustuk biraz, yemiyormuyum senin yaptiklarini iyi olmasada yiyorum diyo. bilmemek degil ögrenmemek ayip diyo. madem bilmiyorsun ara anneni annemi sor ögren diyo.
bende kendi kendime ögreneyim diye ugrasiyorum hep. sanirim biraz yardim almam gerekiyor. ama kompleksli oldugunu bende düsünüyorum yani daha önce bazi konularda verdigi tepkiler hep bunu gösteriyor. yardimlariniz icin tsk ederim cok moral oldu.

nedense ben kalk kendin yap diyemiyorum. neden bilmiyorum ama. yiyor benim esimde yiyor yaptiklarimi ama yedikten sonra hic lezzetli degildi yemegin diyor veya sen nezaman bi isi tam yapacaksin diyo yada ne zaman bi yemegide güzel yaparsin sen acaba diye soruyor. bazen erkek milleti diyip geciyorum bazende öyle zoruma gidiyorki anlatamam. iyiki bebegim falan yok olsa napardim nasil basa cikardim bilmyiorum

sen elinden geleni yapiyosun malesef
tamam onun buraya geldiginde büyük bir sorumluluk aldigini
sende biliyordun ama oda buraya geldiginde nasil bi durumda olacagini biliyordu
madem yarim gün calisiyor hayat müsterek güzelim yapsin yemek
illa kadin yapicak diye birsey yok yemegi
tamam simdi biraz anlayabiliyorum piskolojisi bozulmustur onunda
ama senin kadar onunda cabalamaya calismasi lazim
tek tarafli cabayla hic birsey olmaz sen kendini bin bir türlü ise bölüü hepsini
halledemezsin pencereyi acik biraktin diye kadinligindan süphe etmesi falan sacmalamis ama
hep burda yanlizligindandir bence sabirli ol sende biraz alisicaktir almanyaya alismak
hic ama hic kolay degil

İyide ben güzelim sen nie kendini suçluyorsun gittin almanca öğrensin eve erken geliyorsa 2 iş yapsın gerekirse yemekte yapacak adamın zoruna bak ya beğenmiyorsa kapıyı göster bakalım rahatı bırakıp gidecekmi hiç takma valla

Hönk -tatlicadiarzu-
Sen kendini ne diye suçluosunki. . Evet tek suçun herşeyi kendim yaparım demen
Madem eve o erken geliyor bi zahmet mutfağa girip yapsın bişeyler elinden geldiği kadarıyla sengözlerimebaksanab
Herşeyi güzel yapıcaksın diyede bir kaide yok. kötükedihüso
Bi pencereyi unuttun die neredeyse hakaret boyutunda cümleler kullanmasıda neyin nesi oluyor
Madem çok biliyor sen oturucaksın o çalışıcak.

bencede o yarım kalan zamanda dil öğrensin
biraz sorumsuz gördüm eşini lmaz:

hiç boşuna kendinde suç arama hem çalış hem evi çekip çevir herkesin yapacağı iş değildir canım..olumunekankayizsmile.haksızlık etme kendine yarım gün çalışıyomuş bak çok biliyosa kendi yapsın kaldırıpta bi tarafını hayret bişey yaklava:

Arkadasım konu eskiden gamzeliyaralım dı galiba niki aynı onun konularına benziyor Bu Almanyaya giden türk erkeklerine herhalde bir şeyler oluyor kendilerini bir halt zannediyorlar galiba ezik oldukları için

şöyle bir öneri yapsan. yemekleri o yapsın madem yarım gün çalışıyor sen de bunun karşılığında her gün 1 saat almanca ders ver ona. en azıdan sen yanında değilken günlük alışverişini v.s yapabilecek bir seviyede almanca bilmesi lazım yoksa bu çocukça tavırlardan suçlamalardan kurtulamazsın. ayrıca bu tamamen eşinle ilgili bir durum bence, seni yetersiz hissettirmeye çalışıyor kasten. bu oyuna gelme bence. kendini suçlamaktan vazgeç ve ona daha iyi olucam v.s diye açıklamalar yapma. ben elimden geleni yapıyorum senin de çaba göstermeni istiyorum tarzı konuş yoksa yetersiz olduğunu kabul etmiş olursun o da daha da tepene biner. güzel bir işim var diyosun, iyi de kazanıyorum diyosun yemekte zamanla olur boşver

Arkadasım konu eskiden gamzeliyaralım dı galiba niki aynı onun konularına benziyor Bu Almanyaya giden türk erkeklerine herhalde bir şeyler oluyor kendilerini bir halt zannediyorlar galiba ezik oldukları için

Ben de aynı şeyi düşündüm konuyu okuyunca. Hatta gamzeliyarim midir acaba bile diye düşündüm.

Ne yazık ki yine çok benzer bir konu. Başarılı, çalışan, iyi bir işi olan ve iyi kazanan genç yeni evli bir kadın. Çalışmayan ya da yarım gün çalışan, dil öğrenmeyen, çaba sarfetmeyen, uyum sağlamaya çalışmayan, komplekslerinden dolayı karısına kötü davranan ezik bir erkek tipi.

Konu sahibi arkadaşım sakın kendini suçlama, ezdirme, öyle özürler filan da dileme sebepsiz yere. Haddini bilsin kocan.

Böyle tipler gün gelir senin özgüvenini de yok eder. Kendi kıymetini bil. Sen ekonomik bağımsızlığını elde etmiş, kendi ayaklarının üzerinde duran bir kadınsın. Sakın kendini ezdirme !!!

Bende evlendiğimde hiç yemek bilmezdim, ilk zamanlar bi karnıyarık yapmıştım mesela eşim yedi, ben toktum yememiştim, ertesi gün ısıttım tekrar bi de yedim ki...hiç pişmemiş patlıcanlar ve eşim yazık hiç bişey dememişti. Yemek konusunu sorun etmeyen biridir ve şimdi bana annenden güzel oluyor senin yemeklerin diyor...çok zayıftı 15 kilo aldı :)) sayemde
yemek biraz heves işi, hevesin varsa mantığınıda bir kaç kere yapınca çözersin. Eşin boğazına düşkün biriyse tepkileri ondandır, tepkilerini doğru bulmuyorum o ayrı...ama yeni evlisiniz alışma süreci ayrıca türkiyeden ayrılıp gitmenin zorluğu, dil bilmiyormuş onun sıkıntısı var. Biraz stresli döneminde olabilir.
Sana önerim yemeğini bir gün önceden yapman. Akşam yemeğini yiyip bulaşıkları toplarken ertesi güne bi sulu yemek koysan ocağa sen işini halledene kadar pişmiş olur. Ertesi günde işten gelince yanına pilav yada makarna bi salata yaparsın hiç elin ayayğına dolaşmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…