çok üzüldüm( bir kayınvalide faciası)

Off daha beter bir kv de bende var 12 haftalıkken haberi verdiğimde hımm bakalım doğacak mı dedi. Sonra her telefonda düşük yapan ölü doğum yapan tanıdıklarını akrabalarını anlattı. 7 aylıkken alışverişe başladım daha erken ne gerek var bakalım doğacak mı dedi. 8 aylıkken bana ve doğacak torununa bir çorap bile almaması zoruma gitti 3 sayfalık mektup yazdım (benim ailemin yaptıklarını) o da ala ala bakkal emziği ve uyduruk bir tarak ve 1 çift çorap aldı. Doğumda gelmedi, hiç birşey yapmadı. Oğlum 2,5 yaşında ne bayram ne doğumgünü hiçbir çöp yapmadı . Lohusayken çok üzüldüm yap( ma) dıklarına sütüm kesildi. 4 aylıkken ölümcül bir hastalıktan 10 gün hastanede yattı oğlum onda bile gelmedi daha ne diyim. Kısaca beterin beteri var , mesafenizi koyun, bişey beklemeyin , hiç onu takmayın ( sonra benim gibi sütünüz kesilmesin) babannesi öldü farzediyorum sizinkide daha beterleşirse siz de öyle yapın
Nasıl insanlar bunlar şaşırıyorum gerçi şaşırmamak lazım benzerleri var çevremde arayıp sormuyorlar bile böylelerinin yaşamasınında bir anlamı yok aslında yani .öldü diceksin en azından varlığı da yokluğu da bir zaten olmuş olmamış çok önemli değil .çocuğunuz iyidir umarım şimdi

Nasıl insanlar bunlar şaşırıyorum gerçi şaşırmamak lazım benzerleri var çevremde arayıp sormuyorlar bile böylelerinin yaşamasınında bir anlamı yok aslında yani .öldü diceksin en azından varlığı da yokluğu da bir zaten olmuş olmamış çok önemli değil .çocuğunuz iyidir umarım şimdi

Çok şükür iyileşti oğlum, ailemin maddi ve manevi destekleriyle. Gecen bayramda kv deye de telefonda söyledim benim için ölüsünüz yoksunuz diye. En zor zamanlarımda yaptıklarını ölsem bile unutmam. Allah bana eşime ve aileme güç kuvvet versin o kadının eline muhtaç olmayalım tek duam.

Çok şükür iyileşti oğlum, ailemin maddi ve manevi destekleriyle. Gecen bayramda kv deye de telefonda söyledim benim için ölüsünüz yoksunuz diye. En zor zamanlarımda yaptıklarını ölsem bile unutmam. Allah bana eşime ve aileme güç kuvvet versin o kadının eline muhtaç olmayalım tek duam.
İyi söylemişsiniz böylesine ancak bunalr söylenir başka türlü anlamazlar kimseden bişey beklememek lazım gerçekten Allah sizlere güç versin dediğiniz gibi

Kızlar beni takip eden bilir, ben ilk bebeğimi ne yazık ki düşürdüm, şimdi Allaha bin şükür ikinciye hamileyim,herhangi bir sağlık sorunu yok, altı aylık olduk.
Konu şu: Bebeğimi yeni düşürmüştüm, o ara eltim anne oldu. Hastaneye bebek görmeye gittik. Orda kayınvalidem bana ' senin ki düşmeseydi şimdi şu kadarlık olcaktı' diye bi gaf yaptı. Bu bir.
Geçenlerde eltimin bebeğine mevlüt okutuyoruz. Kayınvalidem yine ' seninki düşmeseydi seninkinede okuturduk' dedi,bu ikinci gaf.
Sıra geldi en ağırına.
Ben hamileliğimin başından beri kendisinden ne ufak bir hediye, ne ufak bir heycan belirtisi, ya da destek göremedim. Ama çok şükür ki ailem,akrabalarım,arkadaşlarım maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar. ( Maddi destekten kastım yelek örenler, kapı süsü hazırlayanlar gibi ufak tefek beni mutlu edici hediyeler.) Tabi ailem ve akrabalarım oda takımı , yorganı, yastığı falan gibi ihtiyaçlarını aldılar sağ olsunlar.
Neyse bunlar zaten yapılır bir şekilde, sorun etmem.
Ama kayınvalidem kendi torunu için hiçbir şey yapmadığı gibi yapanlarıda eleştiriyor.
Geçen akşam beni arıyor, eşime ulaşamamış teli meşgul kimle konuşuyor diye.
Bu arada bana laf sokma sanatı başladı. Vay efendim herkes niye bu kadar acele ediyormuş, her şeyinin tam olmasına ne gerek varmış,
bende olur mu anne diyorum, bebek doğduğunda her şeyi tam olsun işte, sonra ben yeni doğum yapmış halimle nasıl alışverişle çıkarım, bebek doğmadan hazırlanır zaten böyle şeyler diyorum

Oda bana kalkıyor şöyle inanılmaz bir laf ediyor: O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!
Ben şok, O anda bütün vücudumun titrediğini hissettim. ' Ne diyorsun anne , niye doğamasın, Allah istedikten sonra, neden böyle diyorsun sen' falan dedim ama nevrim döndü. Sonra toparlamaya çalıştı, ilk üç ayı atlattın artık bi şey olmaz korkma falan dedi. Ben zaten korkmuyordum ki, bunu düşünüp, bana söyleyen sensin.
Kızlar o günden beri kendimde değilim, ya bebeğime bi şey olursa korkusuyla. Söylesin nolur ben şimdi bu kadına nasıl davranayım???
Canım sen eşinin hatırı için saygını ve terbiyeni bozma cahillerle uğraşmak zordur sen inançlı bi insansın inançlı bir insan Korkmaz zaten söylediğin gibi rabbimizin dediği olur inşallah hayırlı ve sağlıklı bir evladın olur olumsuz hiçbişeye kulak asma moralini yüksek tut canım

Kızlar beni takip eden bilir, ben ilk bebeğimi ne yazık ki düşürdüm, şimdi Allaha bin şükür ikinciye hamileyim,herhangi bir sağlık sorunu yok, altı aylık olduk.
Konu şu: Bebeğimi yeni düşürmüştüm, o ara eltim anne oldu. Hastaneye bebek görmeye gittik. Orda kayınvalidem bana ' senin ki düşmeseydi şimdi şu kadarlık olcaktı' diye bi gaf yaptı. Bu bir.
Geçenlerde eltimin bebeğine mevlüt okutuyoruz. Kayınvalidem yine ' seninki düşmeseydi seninkinede okuturduk' dedi,bu ikinci gaf.
Sıra geldi en ağırına.
Ben hamileliğimin başından beri kendisinden ne ufak bir hediye, ne ufak bir heycan belirtisi, ya da destek göremedim. Ama çok şükür ki ailem,akrabalarım,arkadaşlarım maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar. ( Maddi destekten kastım yelek örenler, kapı süsü hazırlayanlar gibi ufak tefek beni mutlu edici hediyeler.) Tabi ailem ve akrabalarım oda takımı , yorganı, yastığı falan gibi ihtiyaçlarını aldılar sağ olsunlar.
Ama kayınvalidem kendi torunu için hiçbir şey yapmadığı gibi yapanlarıda eleştiriyor.
Bu arada bana laf sokma sanatı başladı. Vay efendim herkes niye bu kadar acele ediyormuş, her şeyinin tam olmasına ne gerek varmış,
bende olur mu anne diyorum, bebek doğduğunda her şeyi tam olsun işte, sonra ben yeni doğum yapmış halimle nasıl alışverişle çıkarım, bebek doğmadan hazırlanır zaten böyle şeyler diyorum

Oda bana kalkıyor şöyle inanılmaz bir laf ediyor: O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!
Ben şok, O anda bütün vücudumun titrediğini hissettim. ' Ne diyorsun anne , niye doğamasın, Allah istedikten sonra, neden böyle diyorsun sen' falan dedim ama nevrim döndü. Sonra toparlamaya çalıştı, ilk üç ayı atlattın artık bi şey olmaz korkma falan dedi. Ben zaten korkmuyordum ki, bunu düşünüp, bana söyleyen sensin.
Kızlar o günden beri kendimde değilim, ya bebeğime bi şey olursa korkusuyla. Söylesin nolur ben şimdi bu kadına nasıl davranayım???

Kiyamam sana canim benim.. bende dogum yapali 50 kusur gun oldu..zor bir gebelikti bebek hakkinda endise etmenin ne demek oldugunu inan cok iyi bilirim..

O cehenneme odun olasinca kadini sakin ciddiye alip da kendini uzme..6 aylik olmussun zaten eminim sag saglim kucagina alicaksin yavrunu..

Hamile kadini boyle seylerle uzmek ne demek ya..moral verecegi yerde yaptiklarina bak...

Allah islah etsin !!

Bi sure hic konusma gormemezlikten gel madem sizinkiler alinca acelelik oluyomus sende yuzlerine vur anneannesi aldi yapti sagolsun de... baskalarinin yaninda da bizde aliriz derse sen daha erken.diyon hem dogacagi da ne.malummus ya gerek yok deyip donuver yuzunu.... boylelerine bu lazim. Deli oluyorum boyle insanlara hamile bi insana boyle denir mi¿ sen hic dusunme bebise odaklan... bnde hamileyim bnde de buna yakin kv var seni iyi anliyorum

Sen kimsin ki bunun kararını verebiliyorsun?
Sen kimsin ki benim doğmamış bebeğimi bu şekilde pislik düşüncelerine karıstırıyorsun? deseydn keske.
Terbiyesiz, patavatsız ne diyimki.

Benim bile nevrim döndü vallahi senin nasl dönmesinki.

Amaan bosboğaz ilki düstü diye ikincisi oe düzevek die bi kaide mi var. Salla gitsinnn adama bak lafa bak... üzme bebisi sağlıcakla kucağına al ins...

Sıra geldi en ağırına.

Ay cnm benim ya sen ne sabirlisin!!! Ben olsam var ya ağzıma geleni sayar birdahada yüzüne bakmazdom.Sen bunlara karşılık tek kelime etmedinmi.niye neden a csana ağzını yazik susma.edepsiz kadın kv falan viz gelir.saysana bu pislik kadına hossstttt desene a cnm ben burda kudurdim ya üstüne atlarim ben öyle mendeburun.bende 6 sene sonra birdusuk yaşadım sonra yine hamistim kizim 13 aylık oldu rabbime şükür.acısını bilirim.kv dem benimde sinirimi bozmustu faceden üzgün bir merak yazdım ama ne mesaj.rahat bırak dedim bizi yeter üsluplu bir şekilde.6 ay konuşmadım uyuxla.kizim dogunca mecbur gidip geliyoruz.ama sen kesinlikle tavrını köy esinede şöyle bunları.
Bebeginde saglik la dogar allahım omur vermişse.şu mübarek kandil gecesi inşallah sağlıkla al kucağına bebisini amiiin.hicbisey olmaz bebeğine meraketme allah yardım ediyor cnm kendini ve bebisi uzme.evlat diye yanan her kadına versin rabbim anneliği tattirsin amiiinnn

Kaynananı boğasım geldi ne kötü kalpli bi insanmış o ya bence tavrını koy muhattap olma kocanada söyle. Gıcık oldum ya sende çocuk doğduğunda dersin bak sen doğucağı ne malum diyodun çok şükür sağlıklı oldu diye. Hiçte üzülme strese sokma kendini hayırlısıyla doğur İnş bebeğini

Sakin bu saatten sonra stres yapma bebegine yansir sonra huzursuz bir bebek olur. Bol bol dua et sen Rabbime sigin. O insanin cahilligi densizligi kaale alma nedense kvler bazen gelinler arasi ayrim yapiyor benimki de daha evlibolmayan elti adayimi dogurtacak neredeyse :) hamile kaldigimdan beri onunla pazarlik icinde sizde hemen cocuk yaparsiniz seklinde :))) amannn sallama dunyanin en guzel seyi gelicek insaallah. Ona odaklan keyifle odasini yap esyalarini al hatta 1 ay sonrasina cantani hazirlamaya basla kenara koy icin rahat eder. O orada ikinip dursun ama bunlari esinin gormesini sagla olur mu? Ve simdiden kirici ve saygisiz ilmadan mesafeni koymaya calis. Rabbim saglikli hayirli dogumlar nasip etsin.

Benimkiside bebek dogmadan hic bisey almayin demisti hatta alipda olu doguran bi kadindan bahsetmisti. Hatta kv nin kardesi otururken bi yerde bana kizinin 4-5 kere erken dogum yaptigini benim bulundugum bu aylarda yaptigini cok fazla bel baglamamam gerektigini soylemisti sulalecek patavatsizlar yani. Takma kafana ne istiyorsanda al bence

Bu mantıkla, çocuk doğunca da bişey almayalım o zaman..
hatta o da oğluna bel bağlamasın her an ölebilir....

Hiç birseyi kafaya takacak kadar uzun değil ömrümüz.senin yapman gereken tek şey dua et rabbim aydınlığa çıkarsın rabbim sana bu kadını imtihan olarak verdi.
bende öyle düşünüyorum, bu hayattaki sınavım bu kadınmış

Kaynanan kendi bişey hazirlamadigi için belli ki eziklik duyuyor ve buna bi bahane bulmaya çalışmış ama çok kötü patavatsizlik da yapmış. Kırildigini uzuldugunu belli edebilirsin eskiden davrandigindan daha soğuk davran ki naptim ben desin
evet canım çok haklısın, zaten istesemde artık yakın davranamam, mesela dün aradı açmadım teli

Allahım ya oturduğum yerde nasıl sinir oldum anlatamam!
3 ay önce erken doğumla bebeğimi kaybettim, oğlum ciğeri gelişemediği için vefat etti..
Babası ve dayısı gömdü toprağa.. Normal doğum yaptım geldim eve, üzerinden 1 hafta bile geçmeden,
kv görümcemin oğluna yelek ve battaniye ördü yanımda, mavi mavi... Hadi ördü, bunu geçtim;
bana ördüklerini överek nasıl olmuşlar diye sorular sordu... Herhalde dedim sabrımı deniyo!
Evladımı kaybetmiş olmanın verdiği acıyla hiçbir şey demedim, Allah'a havale ettim...
Bu bir örnek bunun gibi birçok kendini bilmez hareketleri ve söylemleri var...
Rabbim böyle anlayışsız insanlara düşürmesin...
canım benim başın sağolsun, allah sabır versin sana :( ne düşüncesiz insanlar yaa artık bunlara insan bile demeye dilim varmıyor

Back
X