Kızlar beni takip eden bilir, ben ilk bebeğimi ne yazık ki düşürdüm, şimdi Allaha bin şükür ikinciye hamileyim,herhangi bir sağlık sorunu yok, altı aylık olduk.
Konu şu: Bebeğimi yeni düşürmüştüm, o ara eltim anne oldu. Hastaneye bebek görmeye gittik. Orda kayınvalidem bana ' senin ki düşmeseydi şimdi şu kadarlık olcaktı' diye bi gaf yaptı. Bu bir.
Geçenlerde eltimin bebeğine mevlüt okutuyoruz. Kayınvalidem yine ' seninki düşmeseydi seninkinede okuturduk' dedi,bu ikinci gaf.
Sıra geldi en ağırına.
Ben hamileliğimin başından beri kendisinden ne ufak bir hediye, ne ufak bir heycan belirtisi, ya da destek göremedim. Ama çok şükür ki ailem,akrabalarım,arkadaşlarım maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar. ( Maddi destekten kastım yelek örenler, kapı süsü hazırlayanlar gibi ufak tefek beni mutlu edici hediyeler.) Tabi ailem ve akrabalarım oda takımı , yorganı, yastığı falan gibi ihtiyaçlarını aldılar sağ olsunlar.
Neyse bunlar zaten yapılır bir şekilde, sorun etmem.
Ama kayınvalidem kendi torunu için hiçbir şey yapmadığı gibi yapanlarıda eleştiriyor.
Geçen akşam beni arıyor, eşime ulaşamamış teli meşgul kimle konuşuyor diye.
Bu arada bana laf sokma sanatı başladı. Vay efendim herkes niye bu kadar acele ediyormuş, her şeyinin tam olmasına ne gerek varmış,
bende olur mu anne diyorum, bebek doğduğunda her şeyi tam olsun işte, sonra ben yeni doğum yapmış halimle nasıl alışverişle çıkarım, bebek doğmadan hazırlanır zaten böyle şeyler diyorum
Oda bana kalkıyor şöyle inanılmaz bir laf ediyor: O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!
Ben şok, O anda bütün vücudumun titrediğini hissettim. ' Ne diyorsun anne , niye doğamasın, Allah istedikten sonra, neden böyle diyorsun sen' falan dedim ama nevrim döndü. Sonra toparlamaya çalıştı, ilk üç ayı atlattın artık bi şey olmaz korkma falan dedi. Ben zaten korkmuyordum ki, bunu düşünüp, bana söyleyen sensin.
Kızlar o günden beri kendimde değilim, ya bebeğime bi şey olursa korkusuyla. Söylesin nolur ben şimdi bu kadına nasıl davranayım???