• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzülüyorum lütfen yanımda olun:(

Ohoooo evlendiler sonra ne ekşınlar oldu sen çok geride kalmışssın bacım.
Pek geride kalmamışım aslında. Ben bıraktığımda kıskanç, takıntılı biriydi. Ne değişti; hiç. Sadece evlenmişler hala aynı haller.
2 sene sonra tekrar bakınca bu sefer bir de çocuk yine aynı haller olacak :D

Bana mı iade ediyorsun ? Ben ne dedim ki ? Hasta kelimesi yanlış anlaşılmasın yazdım öyle anlayabileceğini düşündüğüm için. Sana herkes tedavi ol diyor çünkü obsesyon bir hastalık Elif herkes yaşayabilir veba değil ki bu. Seni üzmek için yazmadım ben bunu gerçekten problem olacak şeyleri görmüyorsun o rezervasyon konusu mesela ama ufacık şeyi sorun ediyorsun. Ben sana herkesin dediğinden farklı bir şey demedim aslında.

Birine hastasın diyebilmek bu kadar basit olmanalı

Ben dün açtığı konulara baktım ve birkaç dakika sonra sıkıldım yani. Ayy yeter bu ne dedim. İnternetten bir tıkla bulabileceği cevaplar için bile konu açmış. Yorumlarına da baktım. Yani hiç zekice değil, çocuk gibi. 15-16 yaş mantığıyla cevap vermiş her şeye. Eşin de senin gibiyse o öğrencilerin vay haline Elif. Acilen toplanman lazım.

Açacağım konuyu kimseye soracak değil istediğim gibi konu açarım
Nasıl cevaplar bekliyosun anlamadım ki cevabın zekicesi mi oluyomuş vay be

Ben konuları hayal meyal hatırlıyorum.
Elif fakültedeki hocanla evlendin doğu mu biliyorum?

Hocam değildi o benim farklı bir bölümde zaten

Kimdi öğrenci miydi o da?
Neyse sormamdaki sebep yani bu derece takıntılı olmanda böyle bir evlilik yapmanın payı büyük olabilir. Yapısal olarak takıntılı, şüpheci olabilirsin ama bu durum bir kat daha artırmıştır.

Neyse sormamdaki sebep yani bu derece takıntılı olmanda böyle bir evlilik yapmanın payı büyük olabilir. Yapısal olarak takıntılı, şüpheci olabilirsin ama bu durum bir kat daha artırmıştır.
Olabilir başka öğrencilerede bana baktığı göxle bakarsa diye düşünmüş olabilirim bilinçaltında
Ama asıl neden beni bu hale getiren asıl neden herkese yüz vermesi hayır diyememesi

Elif'i senelerdir biliyoruz. Bizimle tanıştığında daha üniversite öğrencisiydi, eşi de henüz sevgilisiydi. Foruma yazdığı ilk mesajdan beri her şey aynı, hiçbir şey değişmedi.

Neredeyse 4 yıldır herkes, her konusunda kendisine psikolojisinin normal olmadığını, terapiye gitmesini söylüyor ama faydasız. Yani daha sevgiliyken bile Elif aynıydı.

Bende ozur dilerim
Rahatlamak için konu açıyorum güya ama çok üzerime geliyoşar sinirlerim bozuldu
elif ben gercekten bir meslektasin olarak senin icin üzülüyorum. ve emin ol buradaki bir cok kadin da senin iyiligin icin söylüyor. bu hayat boyle gecmez, esini ve ailesini bosver. sen en cok kendine hayati zehir ediyorsun. bu kadar kisi yanılıyor olamaz, cok zor olmasa gerek bir uzmana danismak. bunda alinacak gucenecek bir durum yok, ben 10 gunluk ağır depresyon teshisiyle rapor alip ise gidememis biriyim yani. bu da bir organin hastaligi gibi, ruhumuz da bazen hastalanir. sebeplere inmedigin surece ayni konular etrafinda dönüp duracaksin. ay valla hangi şehirdesin bilmiyorum ama inan sana yardim etmek istiyorum, elinden tutup doktora götürmek istiyorum. bu kadar konu açtığına göre sen de memnun degilsin demek ki hayatindan. hatta psikolog arkadaslar daha iyi anlar ama resmen bu senin bana yardim edin cigligin.

Olabilir başka öğrencilerede bana baktığı göxle bakarsa diye düşünmüş olabilirim bilinçaltında
Ama asıl neden beni bu hale getiren asıl neden herkese yüz vermesi hayır diyememesi
Belki de başka öğrencilerin ona senin gözünle baktığını düşünüyorsun?
Zaten üniversitede, böyle sosyal ortamda nasıl hayır denebilir? Bir de senin hayır denmesini istediğin konular da ilginç, silgi vermiş vermeseymiş. Silgi dediğin nedir yani, nasıl bir anlam yüklenebilir?
Bizim bir hocamız vardı, 40 yaş civarı evli bir adamdı. O kadar severdik ki tezimizi de ondan aldık. Adamla yeri geldi dertleştik yeri geldi sadece dersle ilgili konuştuk. Hocadan ziyade bir abi gibiydi bizim için. Mezun olalı 8 sene oldu hala konuşuruz. Silgiyi bırak adam bize kitaplar verdi, tez düzenlemeyi anlattı, öğle arası bizimle çay içti, yemek yedi vs. Ne oldu hiç bir şey.
Olacağı varsa sen buna engel olamazsın, istersen eşinin sırtına yapışık yaşa; yapacak adam bir yolunu bulacaktır.

Esin bir arastirma gorevlisi, yani onun etrafinda daima genc kadinlar olacak ve o da isinin bir parcasi olarak onlarla vakit gecirecek. yatağa mi davet ediyorlar ki hayır desin? sana sadece esinin eltine para gondermesi konusunda katildim, ona hayir demeliydi eyvallah. ama onun dışında adamın bir kabahati yok. elif sen benim hayatimi yasasan cildirirsin o halde. esim siddet maduru kadinlarla çalışıyor, e haliyle bu isin olmazsa olmazi kadinlar karsilarinda ilk defa onlari dinleyen, saygili, durust bir erkek gorunce duygusal baglanma yaşıyorlar. gecenin bir yarisi krize girip esimden baskasiyla konusmayi reddettigi icin bizi uyandiranlar var. bu onun isinin bir parcasi, asla kiskanmadim. esim de mesafesini korur, yeri gelir onlarla aglar ama asla yüz göz olmaz. hatta esim araba kullanamıyor, gece cagirdiklarinda kiyamiyorum taksi beklemesine ben birakiyorum is yerine, etik olmaz diye iceri bile girmiyorum. o ne yapmasi gerektigini bilir, ben de haddimi bilirim.

Peki ben birşey sorcam
Bazı şeylerden dönem dönem emin olmak istemem sizce suç mu?
Çünkü ben emin olduktan sonra onu sıkmıyorum sorgulamıyorum

Hasta olmak kötü mü Elif ? Grip olmak mesela kötü mü ya da kanser ? O zaman beynimizin de hasta olması çok normal. Ben de iki sene önce hastaneye yatmayı düşünecek kadar kötüydüm tedavi oldum bu utanılacak şey mi ? Sen bir akademisyensin bence böyle düşünmemelisin.

Peki ben birşey sorcam
evlilikte daha baslamadan tek bir seyden emin olunur: güven. bu durup durup sorgulanacak, alinan cevaplara gore ani değişen birsey değildir. güven parca parca da elde edilmez. mesela bilmem hangi kizi sordum emin oldum, bilmem hangi hocayi sordum tamam buna da tik falan tarzı olmaz.

Peki ben birşey sorcam

Neyden emin olmak istiyorsun mesela?
Kızlarla olan samimiyet derecesinden mi, eltine karşı içinde bir niyet olup olmadığından mı, seni sevdiğinden mi?

ay içim şişti sanane amca yeğenden ister sever ister öper dr a git Allah senin gibi elti vermesin bana amin amin

Back
X