Elif kocanı değiştirme ihtimalimiz var mı ya da eltini? Yok: senin istediğin gibi bir adam olması için elimizde sihirli değnek de yok. Kocası Elif'e itaat etsin diye elimizde mucizevi bir ilaç dua falan da yok. Bu adam bu yani, senin istediğin gibi olmayı bırak her geçen gün giderek sana daha çok inat yapan, seni ezip geçmekte bi beis görmeyen bir adam var karşımızda. Herkesin içinde karanlık bir yan vardır ve sen adamın içindeki karanlık yanı dışarı dışarı çıkarıyorsun. Bizim kocalarımızda da var o yan ama biz o yanı bastırmak için anlayış, baskı kurmama, alttan alma, empati kurma yöntemlerini kullanıyoruz. Aynı şekilde bizim içimizdekini bastırmak için de eşlerimiz bize bunları yapıyor. Ama sürekli birisine baskı kurar, aynı şeyleri dırdır ederek tekrarlarsan o adamı bıktırır, içindeki canavarı dışarı çıkartırsın, anla bunu. En anlayışlı, en kibar, en karısını seven adam bile bir süre sonra boşanma noktasına gelir böyle takıntılı biri karşısında.
Takıntı yapmak, baskı kurmak, sürekli dırdır etmek, herkesi kötü ve güvenilir olmayan insan ilan etmek sana fayda sağlamaz. Eltinin sana kötülük yaptığını söyleyip duruyorsun ama açtığın hiç bir konuda kadının sana çok büyük tersosunu görmedik, son derece sıradan olayları aşırı büyütüyorsun. Aksine sen o kadına kötü davranıyor, eşini kısıtlıyorsun ve o da farkında muhtemelen o yüzden de sana laf sokuyor. İnsan ilişkilerin çok kötü Elif farkında mısın? Herkese bir önyargılı, potansiyel kocama sarkan insan profiliyle yaklaşırsan insanlar da sana kötü davranır, sıcak ilişki kurmaz. Muhtemelen de eşin de farkında ve seni "hee tamam" diye oyalıyor ama eltinin çok da kötü niyetli olmadığını bildiği için konuşuyor kadınla. Herkes kötü bir sen iyi olamazsın. KV, elti, iş arkadaşı herkes sana kötüyse kendin de ara suçu, ben bu insanlara ne yapıyorum, nasıl bir intiba bırakıyorum diye kendini yokla. Bizim neden etrafımızda böyle insanlar yok ama senin etrafın senin kuyunu kazmaya çalışan, sana sırt dönen insan dolu (kocan dahil), bunu bir düşün artık Allah aşkına...