Cok üzülüyorum

benimde kardesim 2 hafta sora 3 yasina degcek ve bir sürü kitabi var. onlara bakmaya bayiliyor, hep getiriyor aciyor resimlerine bakiyor biseyler anlatiyor. Bence onun konusmayi ögrenmesinde cok yardimi oldu ona cünkü kardesim 2 dili birden ögreniyor hem almanca hem türkce. o kitablar sayesinde mesela resimdeki seyi hem türkce hem almanca cok güzel ögretebiliyoruz.
kitablarin üstünde hani yaziyor ya su yastan sora diye onun yasina uygun olanini alip göstersenizdemi öyle der acaba bilemedim :26:

valla kizlar ne yapacagimi sasirdim bende
kimse bisey demiyor benden ve esimden baska onlarda ayni zaten
hepsi asosyal ve cocuklarida asosyal ediyorlar.Ben mutlaka her gun cikar dolasirim yani uzak gitmek sart degil
soyle bi yururum.Bana diyor evli kadinsin surtuyorsun.Ben senin gibi degilim der.
tmm belki sorunlari vardir aile icini bilemeyiz.Ama bunu cocuga yansitmak ne kadar dogru degilmi.
o cocuk bu yasta muziktende anlar kitaptanda ama iste...

tam yasina gore kitap aliyorum buyuk buyuk resimler ve esyalarin adlari yaziyor.
O ugrasmak istemiyor biliyorum
ama banada kibarca burnunu sokma diyor.iste.
yemek olayina hiiiic girmiyorum
tahmin ediyorsunuzdur.

ya ben köpeğimi bile kimseye emanet edip gidemiyorum, anneme bile 1001 zorlukla bırakıyorum, bir insan çocuğunu neden versin ki? üstelik 3 yaşında...

cnm benim tamam vermesin ama kendide ilgilenmiyor.
istiyor ki cocuk onun gibi otursun sabah aksam karanlik evde tv baksin.
sence dogru bi yetistirme yontemimi
gozumun onunde olunca dayanamiyorum iste.

sende çocuk doğur kendi çocuğuna bak . herkes güvenemez ki bir başkasına ya düşerse ya birşey olursa diye izin vermez . bazı anneler çok evhamlı oluyor .

cnm benim tamam vermesin ama kendide ilgilenmiyor.
istiyor ki cocuk onun gibi otursun sabah aksam karanlik evde tv baksin.
sence dogru bi yetistirme yontemimi
gozumun onunde olunca dayanamiyorum iste.

tamam da, insan kimse kendine/çocuğuna karışsın istemez, doğruya doğru bir noktadan sonra insan kendi annesine bile "sen karışma" diyor. size de karışılsa sizin de hoşunuza gitmez. hatta roller değişmiş olsa buraya gelip "eltim sürekli çocuğumu almaya çalışıyor" diye konu açardınız. biz de "ne karışırmış o, çocuk senin" derdik

karisilmasini istemiyorsa adam gibi bakacak o zaman.Cocugun altini 12 saatte.bir degismeyecek,yemegini guzel yedirecek
o cocugun temiz havaya ihtiyaci var
cikartip gezdirecek.
ona biseyler ogretecek.Kitap okuyacak.
oyle aksama kadar otur esra erolu izle
boyle yetismez bir cocuk.
ben insanim ve icim aciyor.
cevremde gordugum seylere duyarsiz kalamiyorum
sizi bilmiyorum...

benim abimin 3 evladi var.erkek 11 yasinda su an.bebeklikten bu yana birakirlar bana.bugun sinemaya gidecegiz,bugun bilmem ne yapacagiz bakar misin diye cok biraktiklari oldu.4 yasinda da ikiz kizlari var.onlari da bebeklikten bu yana birakmaya cekinmezler.hala 3 cocukla sokakta,oyun parklarinda,alisveris merkezlerinde gezer tozarim :) hatta birakin benim soylememi gozumun icine bakarlar :)))
bazi anneler musade etmez yalniz gondermeye cocugunu anlarim.ama gorumceniz bu dunyada yasamiyor herhalde.cocugunu da kendi gibi soyutluyor.yazik uzuldum cocuk icin,oysa simdi onun tam oyun,maskaralik zamani.
kocasi durumun farkinda mi peki?

Kocasida ayni canim kari koca ayni kafadalar.
Aslinda burda sikayet etsem alirlar bile o cocugu ondan ama iste...

cannım çok sıkındı cuk diye oturdu konuda ..... benimde alt komşum aynı durumda perdeler sıkı sıkı kapalı dışarı çıkmak yok cam açmak yok 8-9 aylık olmuştur bebeği çık çıksa sopası hazır vurup duruyo çok rahatsızım, kapısına gittim açmadı bugün evimde misafirlerim vardı çocuklar sandalyereri çekti çıkan sesin arkasından başladı vurmaya ( en ufak sese uyanıyormuş çocuğu.
tek bana değil herkese aynı davranıyormuş. benim evime kimse gilmesinmi benimde bir hayatım var bir açsa kapıyı.....

Kocasida ayni canim kari koca ayni kafadalar.
Aslinda burda sikayet etsem alirlar bile o cocugu ondan ama iste...

alindigini biliyorum canim.cunku benim halamin kizi almanyada.oglu asiri kilolu oldugu icin elinden aldilar bir sure.
ama bence sen hic onu yapmayi dusunme.kas yapayim derken goz cikartirsin Allah korusun...
ama cocuga yaptiklarini okudukca;neredeyse cocugunu sevmediklerini dusunecegim...insan evladina bunlari nasil yapar?benim burada iclerim parcalandi.
bence sen cocuga kitap almak yerine anasina babasina,nasil ana-baba olunur ogrenebilecekleri bir kitap al guzelim.
cahil mi,yobaz mi bu insanlar anlamadim ki???

anne ilgisizmiş yazık çocuğa bu konudaki düşüncelerinde haklısın ama dışarı göndermeyebilir bir anne bunu anlarım.gerçi bu kadının sebebi de bu mu bilmiyorum da ben de çocuğumu kimseyle dışarı yollayamam.korkarım hadi dikkat edemezse birşey olursa diye.annemle kayınvaldemle bile yollayamıyorum.mecbur gittilerse de içim içimi yiyor.ben izin vermediğim halde bir de gelir ısrar edip durursa bir de çocuğum bunu öğrenip peşine takılmaya kalkarsa valla sinir olurum.bence ısrar etme canım artık.istemiyorsa yapacak birşey yok.keşke ilgili bir anne olsa ama onu da değiştiremezsin ki

kadin ya depresyonda ya da kimse kusura bakmasin ama gerizekali ! hikmetinden sual olunmaz yüce rabbim böylelerinede cocuk veriyor ya sanirim almanyada yasiyorsun, bende böyle tiplere sahit oluyorum parka gidiyorum hergün ama yani yagmur yagmuyorsa isterse eksilerde olsun hava durumu hergün sokaktayiz. bazen hem ögleden önce hemde ögle uykusundan sonra.

benim olgum 2 yasinda ilk kitabi 6 aylikken aldik, simdi oglum eline playmobilin dergilerini alir okurmus gibi yapar. bir yetiskin gibi konusur. tv nin zamani bellidir günde bir saati gecmez ayaklarini yerede vursa bagirsa cagirsada daha fazla izlemesine izin vermem.

yalniz bu cocugun sansi en azindan 3 yasindan sonra mecburen anaokuluna gidecek kurtulusu orda, cocuk bi nefes alir dünyayi tanir.
o kadinda kendi magarasinda primitif yasamina devam eder. sikayete gelince bencede etme en kötü aile genclik dairesinden iyidir.

YOK cnm sikayet etmem tabiki,dilde benimkisi... Ama iste diyecek soz yok... Ben yine mucadele edicem her defasinda soracam.
Cunku bu guvenmek meselesi degil baska bir sorun.

bence siz de abartıyorsunuz. çocuk tabii ki yengeyle, halayla vs gezebilir. hem ben o kadar gezdirdim, bir o kadar da zamanında gezdirildim. belli bir yaştan sonra çocuk sosyalleşebilmeli, akrabaları ile ilişki kurabilmeli. o kadar sakınacak bir şey olmamalı. eskiden aileler bi arada yaşardı. çocukla herkes ilgilenirdi. sorumluluk sahibiyse neden olmasın.

kusura bakmayın ama herkes ay verilmez ay verilmez diyor. öncelikle o sizin malınız değil çocuğunuz olsa da. çocuk da olsa biraz anneden ayrılmayı bilmeli. başka güveneceği birileri olmalı. sizin yaptığınız sağlıklı değil ki. ki arkadaş 10-15dk gezdirmeden bahsediyor. diyorsunuz ki sen çocuk yap bak. ne kadar egoist bir düşünce. bundan benim anladığım. ben sadece kendi çocuğumla ilgilenirim, gerisi umrumda değil.demek bu!

konu sahibi arkadaşım, bence sen haklısın ve ısrar etmek zorundasın çünkü çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi tehlikede. eğer yeterince ilgi görmezse zekası da gelişemez ve sosyal sorunları olur. asosyal olur, fobileri olur. vs vs
lütfen ısrar edin. yanlış anlamayın ama kötü de olsanız ısrar edin çünkü konu bir çocuğun sağlıklı gelişimi. enişteyle konuş, eşinle konuş, hatta görümcenin bile tedaviye ihtiyacı var. annenin her yaptığı doğru değildir.

Benimde iki çocuğum var 9 yaşında kızım okula gidiyor, 4 yaşında da oğlum var ona da bakıcı bakıyor, kreşe gitmek istemedi bakıcısıyla çok mutlu çünkü. Bakıcısı oğlumu yaz kış mutlaka dışarı çıkarır hava aldırır ben öyle istedim çünkü, kışın 15 dakika ya da yarım saat havanın durumuna göre parka götüremeze bile şöyle bir evin etrafında turlarlar, yazın da 1-2 saat mutlaka parka gider oradaki çocuklarla oyun oynar. Bazı arkadaşlar anne güvenemez başkasına filan demiş o zaman şöyle düşünün kreşe, anaokuluna ya da okula da göndermeyelim sonuçta öğretmende başkası aile bireylerine güvenmeyen bir anne öğretmene neden güvensin ki ya da tam gün gidip yanında bekleyelim korumak amaçlı. Ben arada bir babaannesine de gönderirim anneannesine de kalmaları için çünkü babaannesinin orada site ve parkı var orada arkadaşları var onlarla oynamayı özellikle yazın çok seviyorlar ve bazen kalmak istiyorlar bende tamam diyorum. Anneanesinde de yeğenlerim var 3 tane onlarla oynamayı seviyorlar ve güzel vakit geçiriyorlar, yeğenlerimde gelip bizde kalıyor. Bir de şöyle bir durum var çocuklar anne ve babadan ayrı kalmayı öğrenmeli aile içindeki diğer kişilere güvenmeyi de bir hastalık durumu olsa bırakmak zorunda kalsak çocuk alışık olmazsa nasıl duracak. Siz de doğru olanı yapıyorsunuz ama sanırım önce çocuktan çok anne ve babanın sosyalleşmesi gerekiyor yoksa bu durumu aşmanız biraz zor görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…