Çok yıkıldım. İnanamıyorum hala !

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Merhaba kızlar,

bugün bir iş görüşmemiz vardı. İş görüşmesine kurumsal ve de büyük bir firma tarafından çağırıldım.

Şu an başka bir işyerinde çalışıyorum ve dış ticaret operasyondan sorumluyum.

İşim tamamen yurt dışına bağlı bir iş, başta ingiltere, Amerika ve tüm avrupa ülkeleri ile çalışıyorum.
ingilizcem iyidir ve her gün aktif olarak kullanırım.

Şirketin bana yapmış olduğu ingilizce sınavından 100 üzerinden 35 puan aldım !:43::2:

Hala inanamıyorum. Herkes inanamadı. Görüşmeye gittiğim insan kaynakları elemanı ve müdür bile şaşırdılar ve benden en son bir yazışma örneği istediler. Mail olarak gönderdim kendilerine.

Çok üzgünüm. Bu iş pozisyonunda çalışmayı gerçekten çok istiyorum.

işe alınmasam bile, ingilizce yüzünden kaybetmek ... Çok kötü çook.
Şu an sadece dua ediyorum...
ağlamak istiyorum ama olmuyor. iş yerindeyim...

Merhaba kızlar,

bugün bir iş görüşmemiz vardı. İş görüşmesine kurumsal ve de büyük bir firma tarafından çağırıldım.

Şu an başka bir işyerinde çalışıyorum ve dış ticaret operasyondan sorumluyum.

İşim tamamen yurt dışına bağlı bir iş, başta ingiltere, Amerika ve tüm avrupa ülkeleri ile çalışıyorum.
ingilizcem iyidir ve her gün aktif olarak kullanırım.

Şirketin bana yapmış olduğu ingilizce sınavından 100 üzerinden 35 puan aldım !:43::2:

Hala inanamıyorum. Herkes inanamadı. Görüşmeye gittiğim insan kaynakları elemanı ve müdür bile şaşırdılar ve benden en son bir yazışma örneği istediler. Mail olarak gönderdim kendilerine.

Çok üzgünüm. Bu iş pozisyonunda çalışmayı gerçekten çok istiyorum.

işe alınmasam bile, ingilizce yüzünden kaybetmek ... Çok kötü çook.
Şu an sadece dua ediyorum...
ağlamak istiyorum ama olmuyor. iş yerindeyim...

hayırlısını isteyin

Üzülmeyin ya. Sonuçta aktif bir çalışansanız ingilizcenizde yeterli ise sadece sınavla değerlendirmezler heralde.
Hemm dünyanın sonu değil yaa:16:

herkes her gün iş görüşmelerine gidiyor. bir kişi işe alınmayabilirde.
Ancak, hakikatten çok iyi konuşup yazabildiğim bir yabancı dilden kaybetmek...

inanılır gibi değil... hala inanamıyorum. bunu nasıl açıklarız ki..
Çok koydu bana.

sınav soruları tamamen gramer üzerine kuruluydu. İngilizce öğretmeni arkadaşlarım bile ingilizcemin iyi olduğunu söyler...

yurt dışındaki müşteriler de aynı şekilde..

Aklım almıyor. bu durum beni çok yıktı.

Son düzenleme:
kendini bu konuda daha fazla geliştirmeye bak.
sınava odaklan ve nerelerde ne hata yapmış olabilirim diye düşün.
ayrıca ilerleyen günlerde ingilizce konusunda kendini daha fazla ispatlayacak ve sınav sonucunu unutturacak şeyler yapmaya çalış.
herşeyin hayırlısı

işe alınacaksanız "0" dahi alsanız alınırsınız,ama alınmayacaksanız "100"de alsanız kulp takılır,alınmazsınız..hakkınızda hayırlısı olsun,boşyere üzülmeyin.benim önceden çalıştığım şirkete başvuran mühendis 87 almıştı yapılan sınavdan,ardından başka bir mühendis başvurdu 52 almasına rağmen çalışmak için 52 alanı uygun buldular..

işe alınacaksanız "0" dahi alsanız alınırsınız,ama alınmayacaksanız "100"de alsanız kulp takılır,alınmazsınız..hakkınızda hayırlısı olsun,boşyere üzülmeyin.benim önceden çalıştığım şirkete başvuran mühendis 87 almıştı yapılan sınavdan,ardından başka bir mühendis başvurdu 52 almasına rağmen çalışmak için 52 alanı uygun buldular..

benden zaten , sonuca şaşırdıkları için iş yerinde yürüttüğüm yazışmalarımdan istediler. 2 posta gönderdim.

Dediğiniz doğru. Hiç bu açıdan düşünmemiştim...

Çok koydu bana.

sınav soruları tamamen gramer üzerine kuruluydu. İngilizce öğretmeni arkadaşlarım bile ingilizcemin iyi olduğunu söyler...

Gramer başka şey günlük kullanılan ingilizce başka. anladığım kadarı ile sınav gramer üzerinden yapılmış. ingilterede gramerdan bi haberin allahın çobanı da ingilizce konuşuyor. ikisi başka şeyler. bu konuda kendini geliştirebilirsin toefla hazırlık kursları kitapları vs ile. bana kalırsa bu tür sınavlar çok mantıksız. ben işe girerken aktif olarak nasıl kullandığıma bakmışlardı böyle sınava sokmamışlardı mesela. gramer dil demek değildir dil bilgisi ölçütüdür

Çok koydu bana.

Gramer başka şey günlük kullanılan ingilizce başka. anladığım kadarı ile sınav gramer üzerinden yapılmış. ingilterede gramerdan bi haberin allahın çobanı da ingilizce konuşuyor. ikisi başka şeyler. bu konuda kendini geliştirebilirsin toefla hazırlık kursları kitapları vs ile. bana kalırsa bu tür sınavlar çok mantıksız. ben işe girerken aktif olarak nasıl kullandığıma bakmışlardı böyle sınava sokmamışlardı .

Sorular mı zor geldi de yapamadınız , yoksa sınav sonuçlarında bir yanlışlık olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

üzülmeyin ya ingilizceniz ve tecrübeniz var her iş kapısı size açık
keşke bende ingilizce bilseydim:5:

Gramer başka şey günlük kullanılan ingilizce başka. anladığım kadarı ile sınav gramer üzerinden yapılmış. ingilterede gramerdan bi haberin allahın çobanı da ingilizce konuşuyor. ikisi başka şeyler. bu konuda kendini geliştirebilirsin toefla hazırlık kursları kitapları vs ile. bana kalırsa bu tür sınavlar çok mantıksız. ben işe girerken aktif olarak nasıl kullandığıma bakmışlardı böyle sınava sokmamışlardı mesela. gramer dil demek değildir dil bilgisi ölçütüdür

yorumun için teşekkürler sportmenkedi. insankaynaklarındaki cici kız müdüre dediki, "gramer ağırlıklı bir testti dedi". Yani tamamen ölçüt değildir demeye getirdi.

Ben zaten içimde dönen fırtınaları size hiç anlatmiyim. o an en yakın köprüyü bulup atlamak istedim.

Her ikisine döndüm ve dedimki; sınav sonucu çok absürd olmuş. Ben de çok şaşırdım dedim.
Her gün ingilizce ve almanca dilini kullanan birisi olarak, bu inanılır gibi değil dedim.
Eşim sonucu duysa şok geçirir herhalde dedim.

Ardından benden iş yazışmalarımı görmek istediler. :2:

Sorular mı zor geldi de yapamadınız , yoksa sınav sonuçlarında bir yanlışlık olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

hayır, tamamen gramerdi. kelime bilgisi de ölçüldü ve zordu.

mesela kocamaan bir paragraf vardı ve boşluk doldurmaca vardı. ancak, kelimeleri karmakarışık vermişler bir kutuda, siz kendiniz buluyorsunuz doğru yerlerini.

Bir de TOEFL benzeri sorular vardı. Cümlenin ana fikri tarzı sorular.

Güncel gelişmelerden sizleri haberdar etmek istedim.

Bir mucize oldu sanki.
İlgili kurumsal firma beni aradı tekrardan ve 2. görüşmeye çağırdılar.

bu sefer şirketin CEO su insan kaynakları müdürü ve müdür ile görüştürüldüm.

Sohbet havasında hayatımı anlatmamı istediler. Mülakatın bir kısmında ingilizce konuştuk.

CEO nun kullandığı bir cümle oldu bana ümit veren:

... hanım, epey yetenekleriniz var. icabında burada işe başlarsanız, ileride daha farklı pozisyonlara geçiş yaparsınız, dedi.

Müdürün ise bir kilit cümlesi oldu. O da şunu söyledi:

" bizdeki iş sizin yaptığınız işe göre daha monoton ve de sıkıcı. Sizi sıkmasın dedi. "

Ben ise tabiiki oldukça istekli davrandım bu pozisyon için.

Şimdi sonuç için bekleyiş başladı.
Sanırım ingilizcemden ikna oldular.

bundan sonra ya olumlu ya da olumsuz dönüş yapılacak.

Back
X