- 20 Haziran 2016
- 6.191
- 10.536
- 248
- Konu Sahibi summerwine88
Ay pardon kafam dalgın kusura bakmayın sonradan fark ettim.Başlığı ben açtım. Şuan o sürece başlamak üzereyim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay pardon kafam dalgın kusura bakmayın sonradan fark ettim.Başlığı ben açtım. Şuan o sürece başlamak üzereyim
İnşallah öyledirBen de 2 kez peş peşe (arada 2 ay rahim dinlendirerek) yumurta toplama işlemi (OPU) yaptırdım. Asla korktuğunuz gibi bir şey yok, gözünüzde yok yere büyütmeyin.
EstağfurullahAy pardon kafam dalgın kusura bakmayın sonradan fark ettim.
kadın evlenmem gerekiyor diyor, çocuğum olsun istiyorum diyor, yumurtalık dondurmam lazım diyorPeki tüp bebek falan denediniz mi? Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama. Ben tüp bebek denedim tek embriyom kaldı o da tutunamadı. Şimdi saldım biraz çok psikolojim bozuldu bu konulardan. Yaşınız kaç bu arada ben 27
Karından nasıl yumurta toplanıyor bilmiyorum. İğneleri karından vuruyorsunuz, yumurta vajinal toplanıyor. Bu süreçte de yumurta büyümesini takip etmek için gün aşırı muayene oluyor, yumurtaların çapını ölçüp toplama saati veriyor doktor.İnşallah öyledirsiz hangi yöntemi kullandınız? Karından mi vajinal mi?
Aslında yanlışı ben başlatmışımAy pardon kafam dalgın kusura bakmayın sonradan fark ettim.
Sizin kafanız mı güzelkadın evlenmem gerekiyor diyor, çocuğum olsun istiyorum diyor, yumurtalık dondurmam lazım diyor
kadının zaten konusu 3 satır 3 satırda tüm bilgileri de vermiş
çocuğu olmadığını
bekar olduğunu
yumurta dondurması gerketiğini - yumurtalık değil tabii, yumurta.
bunlardan anlaşılmaz olan ne ki her mesajınızda konudaki herşeyi ayrı ayrı tekrar soruyorsunuz? kafanız mı güzel?
Evet ben aslında size sormamıştım. Olsun önemli değil bazı arkadaşların papatya çayına ihtiyacı var sadece.Aslında yanlışı ben başlatmışımhepimizin kafası dalgın. Allah yardımcımız olsun
Benim yuzumden oldu. Başka birine sorduğu soruyu ben cevaplamışım. İnsanlık hali. Hassas dönemlerden geçiyoruz. Kafa allak pullak .Daha anlayışlı olalım lütfenkadın evlenmem gerekiyor diyor, çocuğum olsun istiyorum diyor, yumurtalık dondurmam lazım diyor
kadının zaten konusu 3 satır 3 satırda tüm bilgileri de vermiş
çocuğu olmadığını
bekar olduğunu
yumurta dondurması gerketiğini - yumurtalık değil tabii, yumurta.
bunlardan anlaşılmaz olan ne ki her mesajınızda konudaki herşeyi ayrı ayrı tekrar soruyorsunuz? kafanız mı güzel?
Karından iğneyle giriliyorKarından nasıl yumurta toplanıyor bilmiyorum. İğneleri karından vuruyorsunuz, yumurta vajinal toplanıyor. Bu süreçte de yumurta büyümesini takip etmek için gün aşırı muayene oluyor, yumurtaların çapını ölçüp toplama saati veriyor doktor.
sizden daha da büyüğümZor zamanlardan geçiyorum. Yumurtalik rezervim azalmış. Apar topar yumurtalik dondurmam gerekiyor. Tek seferde olacak mı olmayacak mı belli değil. Her seferinde bi ton para vericem. Parayı geçtim, işlem psikolojik olarak yıpratıcı.
Artık evlenmem gerektiği gerçeği tokat gibi yüzüme çarptı. Çocuğum olsun istiyorum ama elimdeki adaylarla evlenmek istemiyorum. Korkunç bi ikilem yaşıyorum. Çıldırmak üzereyim
kendiniz yazdığınız için maddi konuyu da geçmek istemedimMaddi olarak da sarsilicam bu süreçte ama para yerine gelir diye düşünüyorum
Sizi cok iyi anlıyorum. Umarim herşey gönlünüzce olursizden daha da büyüğüm
amh'm 0.86 geldi yaş 41.5
düzenli regl oluyorum ailemde gebelik oranları ve menapoza girme yaşı da yüksek, teyzelerimin kuzenlerimin hep ikizleri filan var. 43 45 yaşlarda normal gebelik ve doğumlar gırla, öyle anlatayım.
ama benim hayatımda da evlenecek kimse yok, "bebek istiyorum ama baba yok" sendromu bizimki
bana da sizin yaşınızda denmişti donduralım diye
dondurmadım
hayatımda da bişey değişmedi yani hala baba olacak kimse yok etrafımda...
bilemiyorum gerçekten 40-45 yaşında size o enerjiyi verecek birlikte bebek büyütülecek adam gelecek, bir mucize olacak diyorsanız dondurtun tabi. benim misal, kronik bir hastalığım var, (her ne kadar spor yapsam fit olsam dengeli beslensem de) zor olur yani şu yaşta gebelik benim için. işi gücü bırakmam, sadece gebeliğe odaklanmam filan gerekir. tüm bunlara birlikte göğüs gerecek adamı ben bulamıyorum, size bol şans dilerim.
benim etrafım anne olabilecek ama olamayan kadınlarla dolu, çünkü "o erkek" yok, hepsinin durumu bu. 45i geçmiş olanların kafa rahat, 38-42 aralığı stresin dibini yaşıyor. 45ten sonra zaten şansın bitti artık defteri kapatıyorsun. valla artık 2 sene daha geçsin de madem defter kapansın moduna girdim...
maddi bir sorunum da yok benim
bir de ben bebek yaparsam benden daha az şeyle (maddi manevi, kültürel vs.) büyümesini istemem, kaldıramam. yani biraz da böyle kaygılarım var. o yüzden herhangi bir erkek babası olsun da istemiyorum.
neyse "o erkek" bir gün çıkar gelirse de artık evlatlık filan alırım sanırım...
illa bebek yapacam diyorsanız hayal ettiğiniz erkekten vazgeçmeniz lazım bence...etrafımda onlarca kadında gördüğüm şeyi söylüyorum. ya bebekten vazgeçeceksiniz ya da "o erkek"ten. bunun alternatifi Allahın size gökten bir muciz
yanlış biliyorsunuzKarından iğneyle giriliyor
160-170 bini bulacak. Daha uyguna yapan yerler de var ama güvenemedim. Bu rakam şimdilik gözden cikarabildigim bi rakam. Düzenli bir isim var çok şükür. Yine de insan yutkunuyor bu rakamları duyuncakendiniz yazdığınız için maddi konuyu da geçmek istemedim
yumurta dondurma işlemi şu sıra 200 -250bin lira filan mı? (kaç lira maliyet çıkardılar bilemiyorum)
kırılmayın lütfen ama bu rakam size dokunacaksa evlenmek, tüp bebek, kafadan 2 sene çalışmayıp bebek bakmak..tüm bunlar nasıl olacak?
hani dilerim hem gönlünüze göre hem zengin bir eş bulur bebek de yaparsınız, tüm kalbimle dileğim bu.
ancak diyorum ya benim etrafımda yapabilen olmadı, hep de okumuş çalışan, ailesine filan bakan sorumluluk sahibi kadınlar, erkek kalitesi maalesef o kadınlara göre çok düşük kaldı. kadınlar da bir yaştan sonra artık boşverdi. durum bu.
Ankarada bir prof bu yöntemi kullanıyor. İşlemin maliyetli olmasının nedeni de o aslında. Herkese yaptırılacak bi yöntem değil. Çoğu doktor da güvenmiyor kendine bu konudayanlış biliyorsunuz
çoğunlukla yumurta toplama vajinadan girerek yapılır, diyebilirim ki %90 durum budur - tüm tüp bebek merkezlerinde de genel prosedür bu.
ancak yumurtalıkların durumu vajinadan görüntüleme yapmaya engelse, anatomik bir durum varsa karından girilerek yumurta toplanır onu da türkiyede kaç merkezin yaptığından emin değilim. benim hiç tüp bebek tecrübem yok çünkü bekarım. ama mesleğimden dolayı biliyorum.
burada konu iğnenin nereden girdiği değil zaten yumurtalıkların "görüntülenmesi" yani ultrasonun nasıl iyi yapılabileceği, yumurtayı görmeden toplayamıyorsun.
neden bu yöntemi kullanıyormuş?Ankarada bir prof bu yöntemi kullanıyor. İşlemin maliyetli olmasının nedeni de o aslında. Herkese yaptırılacak bi yöntem değil. Çoğu doktor da güvenmiyor kendine bu konuda
Bekaret maalesef. Hızlıca karar vermem gerekiyor. İlerde bu konu yüzünden pişmanlık yaşamak istemiyorum. Yanlış ve mantıksız gelebilir ama kendimi bi cephe de daha mücadele edecek durumda hissetmiyorumneden bu yöntemi kullanıyormuş?
-bu yöntemle daha iyi bir görüntü alınabilir ama
mesela endemetriyozunuz varsa ya da yumurtalıklarınız olması gerekende daha yüksekte ise
değilse normal bir anatomide bu yöntemi tercih edip daha yüksek ücret ödemenize neden gerek var ki anlamadım?
aklıma geldi bakire misiniz diyecektim de utandım fazla özel geldi. -ha ama tamamen kendi fikrim olarak diyorum, sırf bakireyim diye daha ücretli işlemle uğraşmak mı istiyorsunuz 37-38 yaşında bir kadın olarak?Bekaret maalesef. Hızlıca karar vermem gerekiyor. İlerde bu konu yüzünden pişmanlık yaşamak istemiyorum. Yanlış ve mantıksız gelebilir ama kendimi bi cephe de daha mücadele edecek durumda hissetmiyorum
Böyle bir alternatif varken denemek istiyorum. Iki uc aylık maaşım da buna gitsin artık napayim. Çok yakında başlıyorum bakalım. Evet en azından çabaladım demek istiyorumaklıma geldi bakire misiniz diyecektim de utandım fazla özel geldi. -ha ama tamamen kendi fikrim olarak diyorum, sırf bakireyim diye daha ücretli işlemle uğraşmak mı istiyorsunuz 37-38 yaşında bir kadın olarak?
bence, sizi bu kadar sıkıştırıyorsa bu durum o zaman kısa sürede yaptırın derim ben. her ay sizin için daha büyüyecek bu konu çünkü.
en azından "ben elimden geleni yaptım" dersiniz, bir rahatlık getirir bu, öyle hissettiriyorsunuz. bir de diyelim birini tanıyıp evlendiniz bari dondurulmuş yumurtam var der hemen çocuk için çalışmaya başlamazsınız, çünkü sizin daha cinsel hayatınız da yok. size en azından çocuksuz bir cinsellik yaşamak için 8- 10 ay süre kazandırabilir bu işlem.