çok yoruldum kavgalardan...

sevgii35

Kuzularım❤️❤️
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
1.373
15
683
Diğer
ah bu kaçıncı büyük kavgamız Sayamadım 6 yıl içinde ama bu son kavgamızda içim eskisi gibi sızlamadı acaba biterim diye endişe etmedim tuhaf bi soğukkanlılık var üstümde aslında beni ona bağlayan tek şey çocuklarımız bunu anladım öyle bi haldeyizki kavgaya yer arıyoruz kalbimizi kırıp sayıp döküp barışıyoruz sanki bişey olmamış gibi ama artık yeter kaçkez el kaldırdı bana...sustum...ailem destek ama iki çocuk sorumluluğunu göze alamıyorum bide çocuklarına çok düşkün elimden alır diye korkuyorum o doktor ben işletme mezunuyum üstelik okulu bitirdiğim gibi evlendim iş tecrübem yok ailem izmirde ve bana verdîkleri bi ev var yani çok zorlanmam maddi anlamda gelelim kavga sebebine çocukları dışarı parkaçıkaracakrım kızım 14aylık ve sulukla içebiliyo bunu bile bile şişeyle suverdi bayada döküldü bende aceleyle kızı giydirmiştim biran önce gidip geliyim yemek yapayım diye gün boyunca 2 çocuk bak temizlik yap mahvolmuşum zaten bende kazağını çıkarıp vestiyere fırlatıp of bitmiyor sayenizde işim dedim tek bu...başladı saymaya neyse parka götürdüm çocukları geldim aynı Tantana bana yemek yapma zaten napıyosun şudur budur konu ta eski sevgilime bile geldi. 5 sene önce annesini eve bırakacağı bigün uzak dolmuşla gitsinler demiştim pişmanmış evlendiğine falan gidiyo geliyo laf atıyo yok ayrılalım dedi.. zaten hep söyler bunu bana oyuncak bile fırlattı sürekli ben çalışanla evlenmedim pişmanın sen cahîlsin falan diyodu zaten hep bu yüzden soğudum eskisi gibi sevmiyorum artık ayrılsam belki daha mutlu olurum annesini arar her kavgada yok ben geliyorum ayeılıcaz der tam rezillik yani...ben artık bıktım bu evlilikten karar verdim ben yarın gidicem dedim tabi o inanmıyo git diyo ben dedim asıl sen defol git çıktı gitti bana eski sevgilimle aramda ne gibi şeyler olduğunu bilmediğini bile söyledi oysa ilk sevdiğimde ...bana elini ilk süren oydu biliyo ama canımı yakmak beni üzmek için 7 sene öncesini söylüyor bide bana demesin mi benim hep aklımda sana söylemiyorum diye...meger hep düşünüyormuş ve 2 çocuktan sonra bunu söyledi ya sanki içimden bişeyler koptu o an...şimdi öyle sakinim kendime şaşıyorum gidersem geri dönmem...o yüzden iyi karar vermeliyim sizce napıyım bi akıl verin çok karışığım....

blöf için gidecekseniz gitmeyin geri dönüp sizi almaya bilir gerçekten gitmek istiyorsanız gidin

evet gidersen ya gelmezse ya dönemezsen tekrar ozaman ne olacak
daha farklı yollar var
oturup konuşun sakince birbirinizi çok kırdığınızdan bahset
yeniden saygınızı kazanma yollarını göster.
olmuyorsa ozaman gitmeye karar verirsin

Univesite mezunusun ama yinede cahilsin onun gozunde oyle mi ? Evlenirken dusunmemis mi bunlari kocaniz.. size soyledigi seyler, eski defterleri acmasi , kavgalarda annesini aramasi gercekten cirkin..

Aileniz ev vermis, tapusu size mi ait ? Bosansaniz cocuklar kucuk, sizde kalabilir belki ama anlattiginiz koca profili kolay bir bosanma sureci yasatmayabilir size..

Tabi yine de olayi tek tarafli dinledik, sonucta ev icinde esinize daha ilgili olamaz misiniz? Ciddi ciddi konusun.. ben artik kavga etmek istemiyorum, cocuklar icin de zararli deyin.. ustelik kendisi dr eminim psikoloji egitimi almistir cahil de gormuyormus kendisini..

KISA BIR NOT.. is tecrubeniz olmasa da bir ise girebilirsiniz, bundan korkmayin..

Son düzenleme:

-Şiddet varsa ki var bunu düşünerek bir karar vermelisin.
Hem psikolojik şiddet hem davranışsal şiddet var anladığım kadarıyla.

-Tartışmalarınızda sürekli eski konuları açarak hiçbir yere varamazsınız.
Bir adım dahi ilerleyemezsiniz yerinizde sayıp durursunuz hatta geriye gidersiniz birşeyler kaybederek.
Sen bana şu kadar zaman önce bunu dedin vs şeklinde başlayan cümlelerden kaçının .
Evliliğiniz sarsılır toparlamak zaman alır.

-Her tartışmada eşinin anacığını arayıp ben geliyorum demesini komik bulduğumu söylemeliyim.
Rolleri şaşırmış görülen o ki....
Hem annesine neymiş de onu arıyormuş.
Oturup seninle adam akıllı konuşmak yola koymak var iken neden 3. kişileri karıştırmak ve olayı daha da büyütüp içinden çıkılamaz bir hal aldırmak.

-Ayrılmakla ilgili sakın blöf yapma.Sözde kalmasın bu dediğin.
Gideceksen hazırlan ve git.
Gidiyorum gideceğim deme.
Bunları söylemen senin gitmek istememeni belli eder.
Ayaklarım geri geri gidiyor bak gel beni caydır demek bunlar.

dün gece eve geldi sabahtan beri birbirimizin yüzüne bakmıyoruz alıp karşıma adam gibi konuşsam ilk adımı benim attığımı suçlu olduğumu düşünecek yoksa konuşup anlaşmayı çözüme ulaştırmayı çok istiyorum ama bu kez ilk adımı atmamalıyım diye düşünüyorum sizce neyapmalıyım?...

Al karşına konuş, ilk adımlık bir durumunuz kalmamış zaten

Artık bazı şeyleri netleştirmek istediğini böyle yaşamanın ikinize de zarar olduğunu anlat. Boşanma çok ciddi bir karar bunu sürekli ortaya atmasının doğru bir şey olmadığını, eğer kurtarılacak bir şey varsa bunu denemek istediğini, seni incittiğini anlat.

Bu arada bence kendini iyi hissetmek açısından çocuklara kreş vs.. gibi bir çözüm bularak çalışmaya başlayabilirsin. Hem kendine güvenini kazanırsın hem ufkun değişir. Belki biraz değişikliğe ihtiyacınız vardır. Belki ikinizi de bunaltan şeyleri çözmeniz gerekiyordur.

Yuh artık ya eski konuları açmak da nedir?
En nefret ettiğim şeydir bu da ilişkilerde.
Madem başından düşünecekti 2 çocuktan sonra mı aklına gelmiş. Bana bahane arıyor gibi geldi.

Eski konularına göz attım da daraldım.
Adamdaki bu havalar nedir yahu?
Doktor diye mi seni aşağılayabiliyor bu kadar?
Çok yüz vermişsin sanırım.
Sana oyuncak fırlatıyor madem sen tava fırlat!
Dengesiz şey!

Bu nedir ya annesin sen çocuğuna yeri gelir kızarsın yani ne var bunda.
Kolay mı sanıyor o tüm gün iki çocuk,ev işi üstüne kendi dırdırı!
Ay erkeğin dırdırcısı hiç çekilmez Allah yardım etsin sana.
Git gitme diyemem ben olsam gitmeden evvel aynı evde canına okurdum.
Yapma iş, yemek ütüsüz gömlek pantolon giysin.
Aç gezsin o zaman neler yapıyormuşsun anlar belki..

Aaranızda saygı&sevgı namına bır sey kalmamış gıbı; anladığım kadarıyla 2 taraf da sdc çocuklar ıcın katlanıyor bu evlılıge..bana sankı gerı dönülemez noktaya çoktan gelmıssınız ve bu ıs uzun yıllar once bıtmısde uzatmaları oynuyormuşsunuz gıbı geldı....ıns. toparlarsınız; bırlıkte aıle terapıstıne gıtmeyı deneyın bırde....ısınız zor ama Allah yardımcınız olsun..ama acık soyleyeyım; ben cocugum da olsa bana cahıl dıye hakaret eden bırıyle aynı ortamda 1 dk. daha durmazdım....

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Benim anlamadığım parka o götürseydi çocukları sizde rahat rahat yemek yapardınız ne olurdu ki yani

Anlattığın profil egoist birisini gösteriyor ve henüz büyüyememiş...Annesine sürekli şikayet etmesi; seni küçümsemesi senin eksikliğini değil kendi eksikliğini gösteriyor bence...Anneler çocukları için en doğru olanını bilir; ne zaman uyumalı, ne zaman yemeli...Eşinin bunlara müdahale etmesi doğru değil. Doktor olması onu Kaf Dağı'na taşımış sanki. Sana haksızlık ediyor; fedakar bir eş ve anne olduğun yazdıklarından daha önceki konularından belli...Yalnız yaşadıkların özgüvenini zedelemiş. O tıp okumuş; sen işletme...Bir sınav ve sonucunda yerleşilen yerler...Ne var bunda övünülecek veya yerinecek? Kesinlikle kendinde hata arama; seni göremeyen kendisi...Bence şu an vereceğin karar ne olursa olsun hazır olmadığın bir karar olacaktır. İlk önce bir imkan bulup destek alabileceğin bir uzman bul; yaşamını gözden geçir ve uzun zamandır verdiğin ama cesaret edemediğin kararı uygulamaya koy...

ben böylesi ilişkilere "çocuk için bitmesi gereken ilişki" gözüyle bakıyorum. sürekli tartışma, yüz göz olmuş bir ilişki, saygı sevgi sıfırın altında... böyle bir ortamda büyüyen çocuğa yazık ... siz alıştıysanız da çocukların alışmaması lazım böyle bir iletişim tarzına....

cnm bu saydıklarını anlattıklarının bin beterini ben evliliğimde yaşadım o yüzden saygı bir kere bitmisse o evlilikten hayır gelmiyor gelmez hele sinirlendiğinde karısının namusuna bile laf edecekse ediyorsa eski sevgilini (ne alaka ve ne çirkince )önüne getiriyorsa bir yerde düşünmen lazım evet boşan demem böyle bir hakkımda yok ama cidden sizin saygı denilen o hissiyatınız bitmiş ve ben erkeğim diyen bir adama eski sevgili muhabbetin gerçekten adamsa yakıştıramıyorum yakıştırmıyorumda dayak ve hakaretleri saymıyorum bile birer boşanma nedeni hepsi iyi düşün canım ama tebrübeyle sabit si saygının sevginin olmadığı evlilik er yada geç bitiyor olan ise sana yıllarına duygularına ve psikolojine oluyor rabbim yardımcın olsun

cıvıl cıvıl yaşam dolu ben gitti herseye bunu uaparsam eşim ne der ne düşünür yanlış anlaşılır mıyım yine kavga sebebi olurmu diye düşünen ben geldi..kendimi unuttum artık inanın .kilolusun diyodu her kavgada..2 doğum üstüste çocuklarımın arası 2 yaş ve aldım kiloları..sırf bunu laf ediyo diye kilo vermek için çabaladım hem iki çocuk hem diyet hem spor bittim resmen.17 kilo verdim 3.5 ayda...ama yine kavgada söylücek lafı buldu..7senedir adı geçmeyen eski sevgilimin adı gecti hala soktayım ya...bi insan karısına nasıl bunları söyler aklım almıyo.sabahtan beri konuşmuyor gözgöze gelmiyoruz kafamızı kaldırıp yüzümüze bakmıyoruz birbirimizin sabah kendi hazırladı kahvaltısını..akşam yemeğide yapmadım çıktı gitti 7 de hala gelmedi.ama umrumda bile değil...

ben ortada evlilik falan göremiyorum. yazıktır size de çocuklarınıza da...

Üzüldüm senin adına ama sende takdir edersin ki olay su dökülmesi vs... değil cnm. Bence derinde çözülememiş farklı problemler var.

Keşke eski erkek arkadaşınla ilgili hiçbirşey bilmeseydi eşin. Senin çalışmamanla ilgili eşinin söyledikleri çok rahatsız etti beni. Evde onun çocuklarına bakıyor, hizmetini görüyorsun. Sen bu işleri dışarıda yapsan kendine gül gibi bakarsın. Bunu düşünemiyor değil mi?

Bence evlilik terapistine gidin ve sende bir işe gir, çocuklarınızada bakıcı tutun. Eşinde her ay dünyanın parasını bayılsın, bak nasıl kıymetini anlıyor.

Şu durumda sorunların çözülebilmesi için her ne olursa olsun öfkene hakim olup eşine sevgiyle yaklaşman lazım. Birde Selin ÖZKÖK KARACEHENNEMİN Adab-ı Aşk diye bir kitabı var. Okumanı tavsiye ederim. Evlilik konusunda çok yardımcı olmuştu bana. Sevgiler...

Öncelikle bir evlilik terapistine gitmenizi, sonra da iş hayatına atılmanızı öneririm,
Şimdi bana bunun için kızan, yok benim kocam öyle değil diyenler olacak ama erkeklerin neredeyse hepsi çalışmayan kadına saygı duymuyorlar, çalışıp kendi ayakları üzerinde duran, kendi parasını kazanan kadına bu şekilde davranamıyorlar. hem çalışmak, sosyalleşmek her açıdan size de iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…