• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum

Ulaşım olarak yürümekten başka imkanım yok ve kreş de 30dk yürüme mesafesinde. Öğlen sıcağında beynimiz kaynar nasıl gidicezki

Gidilir gidilir, siz niyetlenin yeter ki.
Çocuğa bir şapka, bir suluk, hatta yaşına göre bir scooter veya bebek arabasınsa taşınır.
Bir örnek vereyim size. Oğlumun sınıfında hamile bir kadın dediğiniz kadar yolu yürüyerek bu sıcaklarda çocuğu okula getiriyor götürüyordu. Bende vay be diyordum. 2 gün başka kişi getirdi çocuğu, doğum oldu herhalde diye düşündüm. 3. Günü kadın bebek arabasına yenidoğanı koyup oğlunu okula getirmeye devam etti. Ben şok, ben iptal!!! Kadın türk değil tabiki , biz biraz tembeliz malum.

Gidilir gidilir, siz niyetlenin yeter ki.
Çocuğa bir şapka, bir suluk, hatta yaşına göre bir scooter veya bebek arabasınsa taşınır.
Bir örnek vereyim size. Oğlumun sınıfında hamile bir kadın dediğiniz kadar yolu yürüyerek bu sıcaklarda çocuğu okula getiriyor götürüyordu. Bende vay be diyordum. 2 gün başka kişi getirdi çocuğu, doğum oldu herhalde diye düşündüm. 3. Günü kadın bebek arabasına yenidoğanı koyup oğlunu okula getirmeye devam etti. Ben şok, ben iptal!!! Kadın türk değil tabiki , biz biraz tembeliz malum.

Bunun tembellikle alakası yok

Ben bir anne biliyorum oğlunu dağ yollarında kilometrelerce yürüyerek eğitime götüren ve bunu yıllarca yapan, oradan gelince de tarlada çalışmak zorunda olan bir kadın. Kreş için yürünebilir diye düşünüyorum, yarım saatlik bir mesafe uzak değil bence, sıcak için önlem alınabilir, şapka, yanına su almak gibi, yorulunca mola verilebilir bir serinlikte.

Eşinizle sözü geçen aile büyüklerinden biri konuşabilir mi, onu kendine getirmek için. Sizin yükünüzü paylaşmanız lazım. İyi bir anne olduğunuzdan şüphem yok ama oğluma uzun süre bağırdım demişsiniz demek ki artık sınıra dayanmış stresiniz sizin de rahatlamaya ihtiyacınız var. Hayattan keyif alacak bişeyler bulmak lazım. Güzel bir manzaraya karşı kahveni höpürdetebilmek gibi mesela. Allah yardımcınız olsun, oğlunuz çok sağlıklı olsun inşaallah.

Kaç yaşında?

Evet tek basina yükün sizde olması çok zor ancak bunu keyifli hale getirebilmek de sizin elinizde. Öncelikle sirtinizi Allah'a dayayin ve hiç kimseden medet ummayin. Birilerinden birşey bekledikçe ve bunu goremedikce bu da omuzlariniza artı bir yük olur. Bir söz vardı "Mutlu mu olmak istiyorsun? Kimseden birşey bekleme.." diye. Bunu hayat düsturu yapın bence.

İkincisi tek çocuk mu? Eğer tekse herşey daha kolay. Hastaneye gitmek, krese götürmek, gezmek, oynamak için ikiye üçe dörde bolunmuyorsunuz.

Mesela bastona koyun krese bırakın. Dönüşte bir çarşıya uğrayın, yürüyüş yapın, cafede oturup bir kahve ismarlayin kendinize. Ve en önemlisi kendinizi suçlamayı bırakın. Burda endiselerinizi dile getirdiğinize göre gayette ilgili bir annesiniz.. Ancak yetemediginizi düşünüp kendinizi suçluyorsunuz. Bu duygularla tuketmeyin kendinizi.

Evet problemli zor bir çocuk olabilir. Evet didinip bir arpa boyu yol alamadiginizi görmek sizi üzüyor olabilir. Ama bir de başka pencereden bakın. Mesela Rabbim bu çocuğun annesi olarak sizi secmisse sizin bu yükü kaldirabileceginizi düşündüğü içindir. Ama siz ben bu yükü sırtıma alip yoluma devam etmem der ve yükü sürükleyip durursaniz hiç bir zaman istediğiniz hız ve güce ulaşamazsınız. Rabbim bu yükünüzü daha da kolay etsin, yureginize dinginlik versin..

Back
X