• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum...

market bahanesiyle sabah çıkıp akşama kadar eve gelmiyorlarsa onlar da sizinle olmaktan pek memnun değiller demektir.
rahat edemiyorlar ki evde oturmuyorlar, yoksa 2 yaşlı insan her gün sabahtan akşama kadar nereye gider nerede oturur?
durumdan hoşnut olan tek kişi eşiniz gibi görünüyor, o da bahanelere sığınmasın yok küserlermiş, yok bir iki seneye ayrı eve çıkarlarmış, bunların gerçekçi bahaneler olmadığının farkındasınızdır eminim.
bu durumda yapacağınız tek şey eşinize rest çekmek, zaten sizden ayrlmayı, ailesinden ayrılmaya tercih ediyorsa bu evlilik başlamadn bitmiştir.

market bahanesiyle sabah çıkıp akşama kadar eve gelmiyorlarsa onlar da sizinle olmaktan pek memnun değiller demektir.
rahat edemiyorlar ki evde oturmuyorlar, yoksa 2 yaşlı insan her gün sabahtan akşama kadar nereye gider nerede oturur?
durumdan hoşnut olan tek kişi eşiniz gibi görünüyor, o da bahanelere sığınmasın yok küserlermiş, yok bir iki seneye ayrı eve çıkarlarmış, bunların gerçekçi bahaneler olmadığının farkındasınızdır eminim.
bu durumda yapacağınız tek şey eşinize rest çekmek, zaten sizden ayrlmayı, ailesinden ayrılmaya tercih ediyorsa bu evlilik başlamadn bitmiştir.
Valla onlar beraber oturmaktan çok memnunlar maalesef bunu da hep dile getirirler Ve çok geziyorsunuz deyince yürüyüş iyi geliyor diyorlar. Ben onlar büyüğüm olduğu için hiç saygısızlık yapmadım bu yüzden beni severler. Eşim çok bencil maalesef. Evet eğer ben isteseydim idare etmeseydim biterdi evliliğim. Rest çekmek için çok mu geç sizce ? Eşim çok rahat ben aksine hiç değilim bi kavga olsa hemen etkilenirim. Kimseyle küs kalamam yani yapabilir miyim bilmiyorum

Ayrı ev diye tutturmak mesela

Ev işi yapmamak

Eşinle birlikte olmamak

Ya da aksine seksi seksi giyinip ortada gezmek

Akşam sofrayı iki kişilik kurmak

Çamaşırı bulaşığı size kadar yapmak

Kv ye iş buyurmak

Ya da ne bileyim kursa vs başlayıp anne evdesin çocuğa bak demek

Her gün nereye gidiyorsun tüm gün deyip söylenmek vs vs

Yani susup oturunca soruna çözüm olmaz ki

Maddi sıkıntınız varsa çalışın dedik durumumuz iyi dediniz eşiniz ev alsın dedim almaz dediniz çözüm yok o zaman siz ayrı eve çıkın eşiniz ister gelsin ister gelmesin
Sizin bu dediklerinizi yapmayıp direk ayrıldım desem sanırım daha doğru zaten bunları yapacak olursam ayrılırız. Sanırım ayrı eve çıkmam onların insiyatifine kaldı

Sadece yemek yapin ,basdka bir is yapmayin ,
madem her isi onlar yapiyormus ,daginikligi nasil aciklayacaklar bakalim,
O xaman kim yatiyor kim calisiyor anlasilir,
Cocuk mizmizxlandi sadece yemek yapabildim dersiniz

Işin zor ama ,kV konuş iş ayrımı yapın sen güzel yemek yapıyorsun de mutfağa girsin
çocuğun var şimdi gençsin yaparsın ama sonra acısı cikar,
asla eşine ailesini şikayet etme senden soğur, gelin lerini hizmetçi gibi görenlere sinir oluyorum
açıkça fikrini kırmadan söyle , onlar genç olmadımi ,onla otur sohbet et gençliğini sor kV sinden sor ne zorluklar yaşamış ,kendi yaşadığı şeyi sana anlatırken fark eder kendi hatasını ,sonuçta beraber oturuyorsununuz ,ruh yorgunluğu ,bedeni dahada çok yorar , suratini evde asarsan gideceği varsa da köye gitmez ,gençken senin gibiydim, erkekler biraz geç anlıyor malesef, eve gelince hoş karsila.......

Kv ile oturup mutlu olan bir Allahın kulu görmedim. Anca mutluymuş taklidi yapan var. Kurtulun bir şekilde. Anca yıpranırsınız

Sizin bu dediklerinizi yapmayıp direk ayrıldım desem sanırım daha doğru zaten bunları yapacak olursam ayrılırız. Sanırım ayrı eve çıkmam onların insiyatifine kaldı

neden ayrılasınız

bunlar normal evlerde normal yaşantılar işte

bir arada yaşamanın sizden götürdükleri

tamam hiç birini yapamıyorsun

bir ay eşinle birlikte olma

geçen ses gitti galiba rahatsız oldum annenin babanın yüzüne bakamıyorum de dön arkanı

ne yapacak ille de birlikte olacağız diye gece kavga mı çıkaracak

o utanmayacak mı bu gerekçe ile kavgaya

kv ye de cidden ben sorardım valla

evde rahatsız mı oluyorsun kış günü hep dışarılardasın diye

onların inisiyatifine kaldı ise çıkamazsın ayrı eve

zira evin her türlü hizmeti görülüyor onlar da biz yaşlı insanlarız deyip oturuyorlar

neden ayrı eve gitsinler

kendi yaşam alışkanlıklarını da kaybetmişler artık

bir de senin şikayetçi olduğunun da farkında değiller

neden gitsinler ki

o kadar ince düşünecek olsalar hiç birlikte yaşayalım demezlerdi

ben "ah canım senin de kaderin bu ne yapacaksın mevcut şartlar ile mutlu olmaya çalış" diyemeyeceğim

ağlamayan çocuğa meme yok, mücadele etmezseniz hali ile kimse ev mev ayırmaz sizin şartlarda

ben de bu fikirdeyim

onlar da diken üstünde sanki

gelinin ayağına dolaşmayalım modunda

annem kendi evinden çıkıp markete gitmeye bile üşeniyor yani her gün her gün dışarıda yürünür mü bu havada

Valla onlar beraber oturmaktan çok memnunlar maalesef bunu da hep dile getirirler Ve çok geziyorsunuz deyince yürüyüş iyi geliyor diyorlar. Ben onlar büyüğüm olduğu için hiç saygısızlık yapmadım bu yüzden beni severler. Eşim çok bencil maalesef. Evet eğer ben isteseydim idare etmeseydim biterdi evliliğim. Rest çekmek için çok mu geç sizce ? Eşim çok rahat ben aksine hiç değilim bi kavga olsa hemen etkilenirim. Kimseyle küs kalamam yani yapabilir miyim bilmiyorum

tabi ki yüzünüze böyle diyecekler, siz nasıl ki onlara, onlardan rahatsız olduğunuzu söyleyemiyorsanız onlar da size söyleyemez ki. kendinizi düşünün, onların yaşına geldiğinizi, çoluğu çocuğu evlendirip kafa dinlemek mi istersiniz, coluk cocuk torun tombalak bir evde onların eline bakar konumda yaşamayı mı?
üstelik evlerini satmış size ev almışlar, kendileri evsiz kalmış bundan hoşnut olmaları için ağır piskopat olmaları lazım, kim emeklilikten sonra evsiz barksız kalıp çocuklarına muhtaç olmak ister?
eşim istese bir ev daha alır durumu iyi diyorsunuz ama kendine bive ev alamamış ailesi evini satmak zorunda kalmış ya neyse, madem durumu iyi, siz kayınvalidenizle kafa kafa verip eşinize bir ev aldırın, sonra bakın bakalım duruyorlar mı gdiyorlar mı...

ben de bu fikirdeyim

onlar da diken üstünde sanki

gelinin ayağına dolaşmayalım modunda

annem kendi evinden çıkıp markete gitmeye bile üşeniyor yani her gün her gün dışarıda yürünür mü bu havada

o yaşta insanları bırak, ben 2 km yürüyüp gelsem ciğerlerim ağrıyor dışarısı -2 derece, yağmur, kar, insanın bir derdi olmasa bu havada akşama kadar yürür mü...

tabi ki yüzünüze böyle diyecekler, siz nasıl ki onlara, onlardan rahatsız olduğunuzu söyleyemiyorsanız onlar da size söyleyemez ki. kendinizi düşünün, onların yaşına geldiğinizi, çoluğu çocuğu evlendirip kafa dinlemek mi istersiniz, coluk cocuk torun tombalak bir evde onların eline bakar konumda yaşamayı mı?
üstelik evlerini satmış size ev almışlar, kendileri evsiz kalmış bundan hoşnut olmaları için ağır piskopat olmaları lazım, kim emeklilikten sonra evsiz barksız kalıp çocuklarına muhtaç olmak ister?
eşim istese bir ev daha alır durumu iyi diyorsunuz ama kendine bive ev alamamış ailesi evini satmak zorunda kalmış ya neyse, madem durumu iyi, siz kayınvalidenizle kafa kafa verip eşinize bir ev aldırın, sonra bakın bakalım duruyorlar mı gdiyorlar mı...

o yaşta insanları bırak, ben 2 km yürüyüp gelsem ciğerlerim ağrıyor dışarısı -2 derece, yağmur, kar, insanın bir derdi olmasa bu havada akşama kadar yürür mü...
İnan'ın bunları bende düşünüyorum ama ailecek birbirlerine çok düşkünler bir gün görmese yapamazlar yani. Bende gelinim oğlum ne kadar iyi olsa yanlarında yapamazdım ama onlar güle oynaya yapıyorlar nasıl mı ? Sabah kalkıyorlar kahvaltı hazır akşam geliyorlar yemek hazır çamaşırlar temiz ütülü ha ben Yinede yapamazdım ama tercih meselesi. Mesela Benim annemler bana 3 gün gelip kalmadılar daha annem rahat edemez babam rahat edemez çünkü.. Ama kv kp kızlarına gidip 15 gün kaldığını bilirim 2 tanede orda torunları var. 1 sene önce aileler ev ile ilgili tartışmıştı kv inada bindirdi ondan sonra alacağım varsada almıyorum dedi. Eşim ve ailesinin arsaları var satıp alırlar isteseler ama kendi emekleriyle birşeyler yapmayı daha doğru buluyorlar tarla değerlenir diyorlar. Ayrıca evsiz kalmadılar ki kendilerine almışlar bu evi oğulları bile annesigile bu ev sizin diyor. Yarı parasını da biz ödedik eşimle. Tatile bile bizimle geliyorlar rahatsız oluyorlarsa niye geliyorlar? Bende şaştım kaldım

Işin zor ama ,kV konuş iş ayrımı yapın sen güzel yemek yapıyorsun de mutfağa girsin
çocuğun var şimdi gençsin yaparsın ama sonra acısı cikar,
asla eşine ailesini şikayet etme senden soğur, gelin lerini hizmetçi gibi görenlere sinir oluyorum
açıkça fikrini kırmadan söyle , onlar genç olmadımi ,onla otur sohbet et gençliğini sor kV sinden sor ne zorluklar yaşamış ,kendi yaşadığı şeyi sana anlatırken fark eder kendi hatasını ,sonuçta beraber oturuyorsununuz ,ruh yorgunluğu ,bedeni dahada çok yorar , suratini evde asarsan gideceği varsa da köye gitmez ,gençken senin gibiydim, erkekler biraz geç anlıyor malesef, eve gelince hoş karsila.......
Ben bi yoruldum desem daha gençsin be yorulması derler. Su istese getirsem ateş gibi ol koşa koşa yap işlerini derler. Ve daha sayamadığım birçok şey. Stresten zona hastalığına yakalandım düşünün. Surat Asma durumu gerçekten söylediğin gibi ters tepiyor bende yapmıyorum bu yüzden. Söylediklerinizi denicem bu arada teşekkürler

neden ayrılasınız

bunlar normal evlerde normal yaşantılar işte

bir arada yaşamanın sizden götürdükleri

tamam hiç birini yapamıyorsun

bir ay eşinle birlikte olma

geçen ses gitti galiba rahatsız oldum annenin babanın yüzüne bakamıyorum de dön arkanı

ne yapacak ille de birlikte olacağız diye gece kavga mı çıkaracak

o utanmayacak mı bu gerekçe ile kavgaya

kv ye de cidden ben sorardım valla

evde rahatsız mı oluyorsun kış günü hep dışarılardasın diye

onların inisiyatifine kaldı ise çıkamazsın ayrı eve

zira evin her türlü hizmeti görülüyor onlar da biz yaşlı insanlarız deyip oturuyorlar

neden ayrı eve gitsinler

kendi yaşam alışkanlıklarını da kaybetmişler artık

bir de senin şikayetçi olduğunun da farkında değiller

neden gitsinler ki

o kadar ince düşünecek olsalar hiç birlikte yaşayalım demezlerdi

ben "ah canım senin de kaderin bu ne yapacaksın mevcut şartlar ile mutlu olmaya çalış" diyemeyeceğim

ağlamayan çocuğa meme yok, mücadele etmezseniz hali ile kimse ev mev ayırmaz sizin şartlarda
Haklısınız..

Kızlar ben 3 yıllık evliyim
Eşimin ailesiyle beraber oturuyoruz
Eşimin gerekçeside ailesinin bize destek olmasıymış. Bana yardımcı oluyormuş annesi. Ama İnan'ın hiçte öyle değil. Kahvaltıyı yapar yapmaz dışarı giderler ne ev işi ne yemek yardım etmez kaynanam. Bir de 2 yaşında oğlum var onunda herşeyiyle ben ilgilenirim. Yemek vaktide çıkıp gelirler. Yemek zaten yapıyorum 2 tabak fazla koyarım ama işte illla ki ev daha çok batıyor hiç düzenim Yok mesela kaynanam çok dağınık. Ama tabi oğlu gelince iş yapıyormuş gibi görünür hep . Artık gerçekten çok yoruldum. Ayrı eve çıkmaları konusunda artık hiç ümidim kalmadı. Bari yardımcı olsa o da Yok. Benim gibi olan var mı ki ??

hiçbirşeyine karışmayın
kv niz odasını kapatın
önce eşinizle sakince tekrar konuşun eğer yine yardım diyorsa tamam o zaman bende oğlumla ilgilenmek bu zamanlarını kaçırmak istemiyorum o zaman annen ben iş yapmıyorum diye söylenirse ki tamamen işleri bırakmayacağım ama artık daha fazla eforda sarfetmeyeceğim deyin
yemek de yapmayın
yorulduğunuzu kv niin size yardımcı olmayacağını görmesini sağlayın

maalesef ne kadar yeterseniz o kadar rahat ederler
bizim gelin huzursuzluk çıkardığı için ayrı eve çıkarttılar ki alırken 5 yıldan önce ayrı eve çıkaramayız diye söylediler
kadın ben ne kv ne kp pisliği temizleyemem dedi (ikiside çalışıyordu cumartesi dahil gelin evde tüm gün tekti) ben kadınsam o da kadın dedi
ilk zaman yaptı sonradan yemek bile hazırlamadı ki eşi hafta sonraları ailesi olmadan beraber sabahtan akşama gezerdiler vs. ama evde sürekli huzurluk çıkarmaya başlayınca
bizimkiler de birkaç ay dayandılar hemen gönderdiler (daha 1 yıllık evliydi)

maalesef ağlamayana mama yok
huzursuzluk çıkartmazsanız diğerleri ellerinde ki hizmetçiyi kaybetmek istemezler
iyiyiz böyle boşa masraf falan gerekmez derler
huzurluk çıkartmanız şart
kv ye mesela cevap verin ama eşiniz yanınızda olmasın
kv niz size yemek niye hazır değil dediğinde ayrı eve sen bana yardım ettiğin için çıkamıyormuşum ee madem öyle bende göreyim bakayım nasıl yardım ettin ediyorsun hayır hiç şahit olmadım merak ettim
de
ama eşin yanında olmasın ve gelmesine yakın olmasın

hiçbirşeyine karışmayın
kv niz odasını kapatın
önce eşinizle sakince tekrar konuşun eğer yine yardım diyorsa tamam o zaman bende oğlumla ilgilenmek bu zamanlarını kaçırmak istemiyorum o zaman annen ben iş yapmıyorum diye söylenirse ki tamamen işleri bırakmayacağım ama artık daha fazla eforda sarfetmeyeceğim deyin
yemek de yapmayın

bizim gelin huzursuzluk çıkardığı için ayrı eve çıkarttılar ki alırken 5 yıldan önce ayrı eve çıkaramayız diye söylediler
kadın ben ne kv ne kp pisliği temizleyemem dedi (ikiside çalışıyordu cumartesi dahil gelin evde tüm gün tekti) ben kadınsam o da kadın dedi
ilk zaman yaptı sonradan yemek bile hazırlamadı ki eşi hafta sonraları ailesi olmadan beraber sabahtan akşama gezerdiler vs. ama evde sürekli huzurluk çıkarmaya başlayınca

huzursuzluk çıkartmazsanız diğerleri ellerinde ki hizmetçiyi kaybetmek istemezler
kv niz size yemek niye hazır değil dediğinde ayrı eve sen bana yardım ettiğin için çıkamıyormuşum ee madem öyle bende göreyim bakayım nasıl yardım ettin ediyorsun hayır hiç şahit olmadım merak ettim
de
Keşke en baştan yapsaydım tüm bunları. Ama haklısın benim rahatsız olduğumu bilmeliler denicem söylediklerini teşekkür ederim

hiçbirşeyine karışmayın
kv niz odasını kapatın
yemek de yapmayın

de
Kaynanam biraz cazgır olanlardan hemen kavga çıkartır ama emek harcamadan yemek olmuyor maalesef çabalamalıyım

sessiz kaldığınız sürece, aman kocam benden ayrılmasın dediğiniz sürece bu devran böyle gider. eşimden çok memnunum boşanamam diyorsun ama eşim seni başta kandırmış ayrı yazşayacağız ev alınca gidecekler demişler. iyi bir adam bunu yapmaz. seni düşünen adam karım rahat etsin ben artık bir aile kurdum der kapısını kapatır. o da yok. kaynananın evi seni de almışlar gelin diye istediklerini yaptırırlar. hayır bir de daha eviniz tam belli değil düzen yok ne diye evlenip hemen ilk aydan hamile kalır o daha çocuk olan kocalarınıza bir de al sana çocuk doğurdum dersiniz anlamam. kadınlar sessiz kaldığı sürece bu hep böyle gider. alıştırmayacaksınız bağıracaksınız kıracaksınız dökeceksiniz başka yolu yok! gelsin sizinkiler o kocan senin annen babanla yaşasın bakalım ne diyecek. onun anası babası ana baba ama kadınınkilerin bir önemi yok!

Back
X