Çok zamanım kalmamış gibi hissediyorum

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Birkaç yıl önce kalbimden ameliyat oldum. Aniden ortaya çıkan bir sorun sebebiyle. Şikayetlenmedim hiç üzülmedim de. Yalnız son zamanlarda iyi hissetmiyorum kendimi. Hiçbir sorun çıkmıyor kontrollerde ama...Korkuyorum hayal bile kurmaktan, en küçük üzüntüde kalbim sancıyor. İnsanların davranışları, hayatın getirdikleri, o kadar hassasım ki. İçime ata ata daha kötü oluyorum. Birinin beni hiç üzmeyeceğine inanmıyorum. Bu yüzden kimseye şans veremiyorum. Çünkü tüm sevinçlerimin yarım kalmasından korkuyorum. Bebeği olan arkadaşlarımı görüyorum, televizyonsa minik bebekleri görüyorum. Bir Bebek sahibi olmaktan bile korkarım onu bir gün yapayalnız bırakma korkusundan. Halbuki ne çok seviyorum çocukları. Kalbim birinin beni hiç üzmeyeceğine güvenip sorumlulukları taşımama, bir çocuk dünyaya getirip onun büyüdüğünü görmeme izin verir mi? Hiç umudum yok... İnsanlar zaten çok garip, düşünceleri başa gelen hastalık kusur demek çoğu için. Halbuki birkaç yıl önce benim de hiçbir sorunum yoktu. Hayal kuramıyorum artık. Çünkü sürekli kalbimin hassaslığının farkındayım. Hüzünleniyorum sadece, yine şükür halime. Herkesin başına bir şeyler geliyor dünyada. Sizin herhangi bir sağlık sorununuz var mı? Benim durumumda olan var mı? Allah herkese uzun sağlıklı bir ömür versin.

Öyle düşünmeyin, kontrollerde temiz geliyormuş. Biliyorum psikolojiniz etkilenmiş ama önünüzde kocama hayat var. Benim bir tanıdığım vardı, kalp hastasıydı. Cocugunuzun olmasi riskli, çocuğunuz olamaz demiş, simdi kızı 18 yaşında ve kontrollere gidiyor ama elhamdülillah sağlıklı.
Size doktor iyi olduğunuzu söylemis. Moral cok önemli. Hep güzel şeyler düşünün, güzel olur.
Düşünceler bence insanin hayatini cok etkiler...

Hastalık kimin başına ne zaman gelir bilemeyiz hiç kimsenin garantisi yok. Bence boş yere takıntı yapıyorsun ameliyat geçirip hiçbişey olmamış gibi uzun yıllar yaşayan insan çok
Bu problemle karşılaşmadan önceki gibi değilim. Üzüldüğümde, streslendiğimde kalbim acıyor. Yine şükür. Sadece beni hüzünlendiren şeylerden bahsetmek istedim.

böyle hemen ölecekmişsin gibi konuşma bence :/ Rabbim herşeyin şifasını verir elbet ama umutsuz olma artık..
negatif düşüncelerini bir kenara bırak pozitif düşüncelere yer aç böyle yaparsan kendini daha iyi hissedersin ;)
üzme kendini..:KK200:
bu arada geçmiş olsun ve Rabbim uzun ömürler versin hepimize..:KK36:

Psikologa gorunmelisin. Basta kilay atlattigini sanmissin ama aslinda icine atmissin sanki. Bu korkularin kendine zarardan baska bisey degil. Yardim al ve hayati erteleme daha fazla! Benim de birsuru hastaligim var ama umrumda degil napiyim yani kafaya takip kendimi daha mi kotu ediyim modundayim hep. Herkes biseylerle cebellesiyo. Kucucuk bebekler kalp hastasi doguyor. Sen de kendine gel lutfen bi saglik sorunun var diye hayatin sonu gibi dusunmek nedir?

Vucudun iyilesmis ama beynine yer etmis o korku. Umarim bu korkuyu da uzerinden yakin zamanda atarsin.
Çok hassaslaştı kalbim. Eskisi gibi değilim, üzüldüğümde kırıldığımda kalbim gerçekten çok acıyor. Sözle değil gerçekten. Bu sebeple tereddüt yaşıyorum. Ben hiçbir şeyi umursamayan insanlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın umursamayan biri olamıyorum :(

Psikologa gorunmelisin. Basta kilay atlattigini sanmissin ama aslinda icine atmissin sanki. Bu korkularin kendine zarardan baska bisey degil. Yardim al ve hayati erteleme daha fazla! Benim de birsuru hastaligim var ama umrumda degil napiyim yani kafaya takip kendimi daha mi kotu ediyim modundayim hep. Herkes biseylerle cebellesiyo. Kucucuk bebekler kalp hastasi doguyor. Sen de kendine gel lutfen bi saglik sorunun var diye hayatin sonu gibi dusunmek nedir?
Karamsar düşünüyorum bu sebepten haklısınız.

Hangimizin çok zamanı var ki?
1 saat sonra olacağı bilemezken, bu karamsar düşüncelere kapılmak bence yersiz.
Aksine hayata sıkı sarılmalı, sürekli geri sayımın ilerlediğini düşünerek daha dolu yaşamalı, isteklerimiz için bir bir harekete geçmeliyiz.

Çok hassaslaştı kalbim. Eskisi gibi değilim, üzüldüğümde kırıldığımda kalbim gerçekten çok acıyor. Sözle değil gerçekten. Bu sebeple tereddüt yaşıyorum. Ben hiçbir şeyi umursamayan insanlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın umursamayan biri olamıyorum :KK43:
Bende olamiyorum anliyorum seni. Ama her zaman karsina cok ince fikirli insanlar cikmayabiliyor. Biraz da senin elinde canim.

Canim gecmis olsun, zaten iyisin su an gecmis Allahin izniyle. Agir hastalik sureci atlatmak kolay degil psikolojin yipranmis. Psikiyatr destegiyle halledecegini dusunuyorum

Bir gün kanser olcam hissi ile ailem beni pskologa götürdü.doktorun bana soylediği bi cumle bakış açımı değiştirdi.sürekli kanser olcam demekle kanser olunmaz dedi.ölcem demeklede ölünmez.pskolojik geldi bana sorunun.ayrıca ananem teyzemi doğurduğunda ağır kalp hastasıymış.doktorlar alalım demiş ama anneannem normal doğurup zirve yapmış :) Allah nasip ederse olmayacak sey yoktur

Canim gecmis olsun. Bende verem olmustum. 1 sene tedavi gordum. Daha sonra her hastalandigimda cigerime bisey oluyor saniyodum. Zaten surekli film cektiriyordum bisey cikmiyodu ama bana kalsa nefes alamiyodum. Her an nefesim kesilcek gibiydi.
Daha sonradan alistim. Unuttum o hastaligi yasadigimi .

Cnm sana bi tane ornek vermek istiyorum.. hem kendimden hemde bi tanidiktan.. ben dogdugumda doktorlar kalbimde delik oldugunu soylemisler... Sonra kontrole goturmusler beni ve hic birsey cikmamis.. bizim bir tanidigimizda iki kez kalp nakli, ve bir tane bobrek nakli gecirdi.. ama hayata tutundu, ve su an Allaha sukur iyilesti.. ayakta hemde dimdik, mucize gibi birseydi.. bende cok takintiliydim bir aralar acaba kalbimde sorunmu var ? Acaba hastamiyim ? Kalp doktoruna bile bir kac kez gitmistim bu takintimdan dolayi, doktor temiz desede inanmiyordum, sonra nefes alamamaktan ic hastaliklari doktoruna gittim, oda temiz cikti.. megerse psikolojikmis.. dusunsene bu takinti beni maf etti, doktor doktor gezdim, raporlar tertemiz ama cikan raporlara inanmiyordum.. ve sirf bu takintim yuzunden anksiyete yasadim bir donem.. evet sende bir ameliyat gecirmissin, gecmis olsun, ama psikolojini duzeltmek adina bir psikiatriste gitmende fayda var, ve eminim hayata daha pozitif bir sekilde bakacaksin..

Birkaç yıl önce kalbimden ameliyat oldum. Aniden ortaya çıkan bir sorun sebebiyle. Şikayetlenmedim hiç üzülmedim de. Yalnız son zamanlarda iyi hissetmiyorum kendimi. Hiçbir sorun çıkmıyor kontrollerde ama...Korkuyorum hayal bile kurmaktan, en küçük üzüntüde kalbim sancıyor. İnsanların davranışları, hayatın getirdikleri, o kadar hassasım ki. İçime ata ata daha kötü oluyorum. Birinin beni hiç üzmeyeceğine inanmıyorum. Bu yüzden kimseye şans veremiyorum. Çünkü tüm sevinçlerimin yarım kalmasından korkuyorum. Bebeği olan arkadaşlarımı görüyorum, televizyonsa minik bebekleri görüyorum. Bir Bebek sahibi olmaktan bile korkarım onu bir gün yapayalnız bırakma korkusundan. Halbuki ne çok seviyorum çocukları. Kalbim birinin beni hiç üzmeyeceğine güvenip sorumlulukları taşımama, bir çocuk dünyaya getirip onun büyüdüğünü görmeme izin verir mi? Hiç umudum yok... İnsanlar zaten çok garip, düşünceleri başa gelen hastalık kusur demek çoğu için. Halbuki birkaç yıl önce benim de hiçbir sorunum yoktu. Hayal kuramıyorum artık. Çünkü sürekli kalbimin hassaslığının farkındayım. Hüzünleniyorum sadece, yine şükür halime. Herkesin başına bir şeyler geliyor dünyada. Sizin herhangi bir sağlık sorununuz var mı? Benim durumumda olan var mı? Allah herkese uzun sağlıklı bir ömür versin.
Canım ben sağlıkçıyım bu tür vakalarla çok karşılaşıyoruz kalp ameliyatı olan hastalarda bu hissettiklerin çok fazla oluyor genelde bu tür şikayetlerle geliyorlar ama yaptığımız tetkikler temiz çıkıyor

Söylediklerin hiçbir hastalığı olmayan insanlar için de geçerli bir durum.
İnsan evden çıktığında bir daha dönemeyebilir. Sen durakta beklerken sarhoş bi sürücünün gelip sana çarpması mümkün mesela. Bu yüzden biraz daha rahat davranmayı öğrenmelisin.
Şu an bir hastalığın yokmuş. Sağlıklı günlerinin keyfini çıkar :)

yanlış düşünüyorsun insan bunu yaşıcam yaşıcam diye çok derse yaşar tabi..
Allah korusun
bak iyileşmişsin ne güzel ama belliki sende psikolojik etkisi kalmış
bunu atlatmak için de uzmana git sadece
bil ki sadece o hastalığın döneminde yaşadığın travmanın eseri bu düşünceler ileride sen de mutlu olup çocuğunla eşinle güzel günler yaşadıkça (inşallah) ne kadar yanlış düşünmüşüm diyeceksin..
kendini kendi elinle girdapa sokma..

Back
X