Çok zor Allahım kimseye yaşatmasın..

canım bencede geçmişi unut, bugününü zehir etmesine izin verme. benim düşüncem onlar sevgiline hiçbişey anlatamazlar, cesaret edemezler. erkekler bu konuda daha farklıdır, kimse kolay kolay bak abi senin sevgilin zamanında benle bunu bunu yaptı diyemez. bunları düşünerek günlerini zehir etme kendine. bide şöyle bişey var, herşey olacağına varır, bakarsın hani olmaz ya söyleseler bile sen sevgilinle yüzleştiğinde, geçmişde oldu bu bu sebeplerden, çocukluktu, senle tanıştıktan snr hiç böyle şeyler yapmadım dediğinde sana inanır, ilişkinizi gözden çıkarmaz. hem böylelikle sen de vicdan azabından kurtulmuş olursun aranızda gizli saklı bişeyde kalmamış olur :) o yüzden şimdiden tasalanma. inşallah ilişkiniz, birlikteliğiniz hep sürer, Allah mutluluğunuzu bozmasın canım :)

Yalnız siz de ilişkinizi stres içinde ve bu konunun baskısıyla yaşamak istemezsiniz.Sevgilinizin sizin yanınızdaki en minik soğuk davranışı veya aramanıza/mesajınıza anında geri dönemeyişi bile sizin aklınıza bu konuyu öğrendiği düşüncesini getirecektir.Sonuç da sizin huzursuzluğunuzdan başka bir şey olmayacaktır...Ne kadar zor olursa olsun söylenmesigereken bi konu.Yaptığınız kötü bir şey olduğu için veya sevgilinize haksızlık ettiğiniz için değil en başta kendi huzurunuz için...:31:

bence anlatma.
erkeklerin düşünme mekanizması farklı çalışıyor.
bizim için genellikle onlar önceden kimle öpüşmüş sevişmiş önemli olmazken onlar için bu sorun teşkil ediyor.
buda bir çeşit çifte standart kadınlar aleyhine çalışan.
geçtiğimiz aylarda bir arkadaş konu açmıştı buraya evlenmeden önceki ilişkilerimi kocama anlattım evlendik şimdi başıma kakıyor benden bebek yapmak istemiyor diye.
yine bir erkek üye konu açmıştı karımın bende önceki beraberliklerini kabul ettim ama şimdi kaldıramıyorum ondan bebek istemiyorum diye.
muhtemelen karı koca birbirinden habersiz açmışlardı konuları.
şimdi kabul etse bile unutmayacak yeri geldiğinde canını yakmak için kullanacak bu durumu.
geçmişe bir sünger çek ve yoluna bak.

Geçmiş geçmişte kalmış artık ona yapacak bir şey yok. Sen kendine gereken dersi almışsın.

Arkadaşları bir şey söyleyecek olsaydı çoktan söylerlerdi, iş ciddiye binince kimse sesini çıkarmaz merak etme.

Ayrıca sevgilin duysa ne olur, onun da illa ki bir geçmişi vardır.

Sen kendini boş yere harap etme.

diğer arkadaşların yorumlarını okumadım ama 5 yıldır hiç aranızda konusu geçti mi ? birbirinizin geçmişinden bahseettiniz mi? Behsetmediysen de madem için rahat değil bahsetmek istiyorsan sakın karşısında ezilip büzülüp de boynunu bükük bahsetme sonuçta nerden bileceksin ki şu anki erkek arkadaşının karşına çıkacağını , öyle öpüştük sarıldık diye ayrıntıya girmeye hiiç gerek yok görüştük olmadı uyuşamadık devam etmedik .Bu kadar.Sen boynunu bükersen bu sefer aklına bin türlü şey gelir

seni en iyi ben anlarım. ben hala anlatamadım.... bir boşluk anında gördüğüm bir ufacık ilgi ve sıcaklığa kanarak işyerimde müdür pozisyonunda olan kişiyle birşeyler yaşadım. tam iki yıl sürdü iyisiyle kötüsüyle. ancak olmayacak birşeydi ve bana değer vermediğini düşünüyordum. sonraları yine aynı işyerindeki şimdiki sevgilimle birbirimizi tanımaya başladık sevgili anlamında. bu ilk sevgilim yapmadığını bırakmadı. tehdit mektupları yollamalar, işten kovmakla tehdit etmeler neler neler. arada sıkışıp kaldım. ne sevgilime anlatabiliyordum. ne de ona gidip yapma diyebiliyordum. bir gün şimdiki erkek arkadaşım buna bir mail gönderdi. mailde beni sevdiğini,neden bizi ayırmaya çalıştığına anlam veremediğini, bana karşı birşeyler hissettiğinden şüpheleri olduğunu yazdı. o anda hayatıma giren iki insan karşı karşıya geldiler. aynı odada... ben de içerde.elimde olan hiçbirşey yok sadece bekliyordum. dua ederek bekliyordum. eski sevgilim olacak şahıs beni sevgilime kötülemiş. ailemden girmiş ona uygun olmadığımdan benimle ciddi bi karar verirse çok üzüleceğimden çıkmış.ama o konuşmadan sonra sevgilim onun sesini kesti. biz rahata kavuştuk. fakat hala bilmiyor. kaç defa anlatmayı denedim yapamadım. hatamın ağırlığı altında ezildim kaldım.ağzım dilim bağlandı. gerçekten ödediğim bedel çok ağır oldu. erkek arkadaşımla halen ilişkimiz devam ediyor. ben anlatmasam da onun da birşeyler anladığını biliyorum. birgün evlenmeye karar verirsek anlatabilirmiyim bilemiyorum. geçmiş insanı geleceğinde eziyor arkadaşım.

Bende ilişkimde bu sorunla karşı karşıyayım
ilişkimizin başlarında eskilerden 2 kişinin birinin uzaktan akraba,birinin kardeşinin yakın arkadaşı çıktı.
Bu ikisiyle de gençliğin cehaletin verdiği duygularla öylesine duygusal birşeyler olmadan görüştüm
Bana arkadaşlık onlara göre neydi bilemicem.
Çokta tesadüf şekilde benle geçmişleri olduğu ortaya çıktı böyle öğrendi sevgilim
Ozamanlar bana ölüp biten bu adamlar hırslarından o kadar kötülediler ki beni
İlişkimiz daha çok yeni olduğundan bu konuda bana güvenmesi pek ihtimal değildi.
Çok yıprattı bu durum bizi 3 yılı devirdik ama halen izleri var tam anlamıyla aşabilmiş değiliz.
Çünkü çok ağır şeyler söylediler hakkımda,olayları çok farklı yansıttılar.
Ben ayrılıyordum bu konu gündeme geldiğinde ama sevgilim kopamıyordu ama unutamıyorduda
Şimdi bilmiyorum artık pek konusu geçmiyor...
Ama sen sen ol o başkalarından duymadan sen anlat herşeyi ama çok detaya inme yüzeysel söz et.
İnan başkasından duyması sana olan tüm inancını yıkar...

Konu sahibi arkadaşım, bir silkelen Allah aşkına !!!

Her insan hata gördüğü ilişkiler yaşamıştır, bunda gocunacak bir şey yok, kendini neden bu kadar ezik ve küçük görüyorsun

Sen geçmişinde iki kişiyle öpüştün diye gidecek adam, gitsin zaten durmasın

Ben ondan neler çektim diyorsun, sonra da kendini yerden yere vuruyorsun

Kadınsın sen, değerlisin, vücut senin, bunu önce sen anlayacaksın, sindireceksin.

Şu sebepten, bu sebepten kendini yerden yere vuruyorsun, suçlu falan değilsin arkadaşım yapma bunu kendine

İnsanların yaşadıkları Yaradan ile kendileri arasındadır, hesap ona verilir, yarattıklarına değil.

Yarattığı da haddini aşıp hesap soruyorsa kendi bilir, vermeyeceksin o hesabı

5 yıldır birliktesiniz.Diğerleri laf edecek olsaydı,5 yılda çoktan ederlerdi.
Bunca yıl susup,evlenince veya evlenmeye karar verince konuşmazlar.
Söyleselerdi,ilişkiniz ciddi değilken şaka yollu söylerlerdi.
Kimse kalkıp "ben senin nişanlın-karınla geçmişte bunları yaşadım" demez.
Bunları diyecek kadar karaktersiz olan insan,zaten birşey yaşamasan bile,bire bin katıp anlatırdı.

20 yaşındasın sanırım,5 sene önce 15 oluyor,daha çocukmuşsun.
Ben olsam sormadığı sürece birşey anlatmam.Sorarsa çocuktum,ailem başımda değildi,bazı hatalar yaptım,saçmaladım,hatırlamak bile istemiyorum derdim.
Bu tarz yakınlaşmalar,kişinin mahremidir.Her birlikte olduğun kişiye secereni anlatmak zorunda değilsin diye düşünüyorum.
Yani şununla öpüştüm,bunun elini tuttum,ona sarıldım gibi detaylara gerek yok.
Birşeyler yaşadın mı denirse evet yaşadım ama belli sınırlar içinde der geçersin.

Son düzenleme:
yanlışlarınızı anlayıp doğruyu bulma evresinde geçmişinizle hesaplaşma kısmındasınız..unutmayın geçmiştte sizin hata diye nitelendirdiğinizi karşınızdaki insanlarda hata olarak nitelendiriyordur..onlarında eşi olacak ve bu konunun gündeme gelmesini onlarda istemez..Allah'a sığının..asıl affedici Allah'tır...Allah bağışlayıcılığı ile insanlara hayatları boyunca sürekli olarak yeni fırsatlar verir...insanın tek yapması gereken hatasından bir daha dönmemek üzere vazgeçmesi ve ölüm anı gelmeden evvel, vicdanının sesini dinleyerek tevbe etmesidir.Allahım size yeni bir fırsat vermiş,tövbe edin,şükredin geçmişte çok takılmadan geleceğe bakın..

Tövbemi ettim dualarımı hala ediyorum her secdemde canım inan.. farklı açıdan düşünmüşsün çok haklısın. karşı taraf ta geçmişi geçmişte bırakmayı neden istemesin.. Benim tek tereddüt ettiğim şey zamanında benden bu yönde faydalanan bi insan şimdi adam gibi hareket edebilirmi.. bilmiyorum.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,çok teşekkür ediyorum sana..

canım bencede geçmişi unut, bugününü zehir etmesine izin verme. benim düşüncem onlar sevgiline hiçbişey anlatamazlar, cesaret edemezler. erkekler bu konuda daha farklıdır, kimse kolay kolay bak abi senin sevgilin zamanında benle bunu bunu yaptı diyemez. bunları düşünerek günlerini zehir etme kendine. bide şöyle bişey var, herşey olacağına varır, bakarsın hani olmaz ya söyleseler bile sen sevgilinle yüzleştiğinde, geçmişde oldu bu bu sebeplerden, çocukluktu, senle tanıştıktan snr hiç böyle şeyler yapmadım dediğinde sana inanır, ilişkinizi gözden çıkarmaz. hem böylelikle sen de vicdan azabından kurtulmuş olursun aranızda gizli saklı bişeyde kalmamış olur :) o yüzden şimdiden tasalanma. inşallah ilişkiniz, birlikteliğiniz hep sürer, Allah mutluluğunuzu bozmasın canım :)

ah canım benim çok sağol.. zamanında laylaylomken şimdi koca kadın olmuşum o denli seviyorum işte Allahim korusun her kötülükten.. düşünsene bir şey diyo bana mesela,ben onu yapamiyorum ya o gunum harap oluyo benim. yanına bi gidiyorum hoppaaa kadınlıktan eser kalmamış bazen bi bakıyorum burnunu tutuyorum adamın ya kızım napıyosun diyorum bi afallıyorum öyle aynı küçücük kız gbi oluyorum. bi de çocuk gibi hareket etsek neyse her gören diyoki kaç yıldır evlisiniz siz. o kadar güzel bişey işte Rabbim hepimize nasip etsin bunu.. bu kadar güzel bişey yaşıyorken en ufak yanlış beni böyle mahvetti işte.. Allah razı olsun senden canım benim darısı hepimizin başına hatasız belasız inşallah tabi:):)

Yalnız siz de ilişkinizi stres içinde ve bu konunun baskısıyla yaşamak istemezsiniz.Sevgilinizin sizin yanınızdaki en minik soğuk davranışı veya aramanıza/mesajınıza anında geri dönemeyişi bile sizin aklınıza bu konuyu öğrendiği düşüncesini getirecektir.Sonuç da sizin huzursuzluğunuzdan başka bir şey olmayacaktır...Ne kadar zor olursa olsun söylenmesigereken bi konu.Yaptığınız kötü bir şey olduğu için veya sevgilinize haksızlık ettiğiniz için değil en başta kendi huzurunuz için...:31:

mesaj atmasın meraktan geberiyorum o da öyle oluyo. şimdi gidip itiraf etsem düşün işte tek bi mesaja cevap vermedim diye bi ton arayan adamı ben bu üzüntüye nasıl sokarım.. ya söylenmezse boş yere üzülmüş belkide Allahm korusun ayrılmış olucaz.. cesaret edemiyorum canım. zamanla belki korkum diner her şey yoluna girer de böyle belki ama ortaya çıkarsa da olanı biteni anlatır kararı ona bırakıyorum diyorum..

5 yıldırlı çok güzel ve geleceğe yönelik ilişkiniz var madem anlatmayın. şimdiye kadar sustuysanız şimdi de susun

hayır yani anlatınca ne olacak madalya mı tAkacaklar? yalnız kaldığınız yetmiyormuş gibi adınızda çıkacak

bence anlatma.
erkeklerin düşünme mekanizması farklı çalışıyor.
bizim için genellikle onlar önceden kimle öpüşmüş sevişmiş önemli olmazken onlar için bu sorun teşkil ediyor.
buda bir çeşit çifte standart kadınlar aleyhine çalışan.
geçtiğimiz aylarda bir arkadaş konu açmıştı buraya evlenmeden önceki ilişkilerimi kocama anlattım evlendik şimdi başıma kakıyor benden bebek yapmak istemiyor diye.
yine bir erkek üye konu açmıştı karımın bende önceki beraberliklerini kabul ettim ama şimdi kaldıramıyorum ondan bebek istemiyorum diye.
muhtemelen karı koca birbirinden habersiz açmışlardı konuları.
şimdi kabul etse bile unutmayacak yeri geldiğinde canını yakmak için kullanacak bu durumu.
geçmişe bir sünger çek ve yoluna bak.

inan bu dediğinin farklı tonlarını yaşadım zaten onunla. dediğin gibi hiçbir şey unutulmuyorki. yani mesela 5yıl once ilk tanıştığmz sıralar bu kadar olgun değildim ben onunla büyüdüm resmen. işte o zamanlarda nasıl olduğumu az be çok biliyor zaten. ne zaman olgunluk konusu açılsın o ilk zamanları hatırlatıyor bana illaki aynı hataya düşmeyeyim diye.. unutulmuyor yani hiçbir şey,haklısın..

Anlamıorm ben bu ışi...eğer ilişkin ciddiyse al sevgilini konuş bence dürüst davranmak her zaman kazandır.1 tavsiye daha asla yalan soleme eşine yada eşin olacak kişiye...he bu yuzden senı bırakacaksada sevmıodur o zaman kendı bılır ama doğru ol kazan bence

Geçmiş geçmişte kalmış artık ona yapacak bir şey yok. Sen kendine gereken dersi almışsın.

Arkadaşları bir şey söyleyecek olsaydı çoktan söylerlerdi, iş ciddiye binince kimse sesini çıkarmaz merak etme.

Ayrıca sevgilin duysa ne olur, onun da illa ki bir geçmişi vardır.

Sen kendini boş yere harap etme.

Şimdi ayıplıyorlar biliyomusun bikaç kişiden bu yorumu aldım ben. Sen kadınsın nasıl yaparsın gibi işte. Ama ortada çok büyük kabahatim günahım yok ki afedersin gidip birlikte olmadım ki kimseyle ben. hatam anlattığımdan ibaretti benim ve o kadar canımı sıktı düşün.. çok hatalı olduğumu düşünmüyorum ama kendime göre bi yanlışım var tabiki ve bu beni çok mu çok ta üzüyor zaten fazla da üzmesine izin vermek istemiyorum tek derdim evim olsun kocam geldiğinde ne yemek koyucam önüne yarın nereye gidicez olsun istiyorum.. çok ta birşey istemiyorumki ben,kalbimin temiz olduğuna inanıyorum.. herkesin bir geçmişi var,onun da kabarık bir geçmişi var,benim de böyle işte.. Teşekkürler ediyorum canım benim sağol..

diğer arkadaşların yorumlarını okumadım ama 5 yıldır hiç aranızda konusu geçti mi ? birbirinizin geçmişinden bahseettiniz mi? Behsetmediysen de madem için rahat değil bahsetmek istiyorsan sakın karşısında ezilip büzülüp de boynunu bükük bahsetme sonuçta nerden bileceksin ki şu anki erkek arkadaşının karşına çıkacağını , öyle öpüştük sarıldık diye ayrıntıya girmeye hiiç gerek yok görüştük olmadı uyuşamadık devam etmedik .Bu kadar.Sen boynunu bükersen bu sefer aklına bin türlü şey gelir

canım geçmiş konusu açıldı aramızda ama detaylı hiçbir zaman konuşamadık. mesela lisede aşık olduğum çocuğu anlattım ona gitmiş çocuğu araştırmış yanıma yaklaşıyormu yaklaşmıyormu diye. Ve çok canımızı acıttı geçmiş meselesi. Ben mesela çok kez mahvettim kendimi üzülmekten onun geçmişi yüzünden.. Ama allah yukarda şuan hiçbir hatası yok bana karşı gözlerime dolu dolu bakıyor böyle.. gerektiği zaman geçmişi konuşurum ama ne zaman konuşsak bu bizi mahvediyor işte ondan cesaret edemiyorum.. yine de anlatırsam da başım dik anlatırım dediğin gibi..

seni en iyi ben anlarım. ben hala anlatamadım.... bir boşluk anında gördüğüm bir ufacık ilgi ve sıcaklığa kanarak işyerimde müdür pozisyonunda olan kişiyle birşeyler yaşadım. tam iki yıl sürdü iyisiyle kötüsüyle. ancak olmayacak birşeydi ve bana değer vermediğini düşünüyordum. sonraları yine aynı işyerindeki şimdiki sevgilimle birbirimizi tanımaya başladık sevgili anlamında. bu ilk sevgilim yapmadığını bırakmadı. tehdit mektupları yollamalar, işten kovmakla tehdit etmeler neler neler. arada sıkışıp kaldım. ne sevgilime anlatabiliyordum. ne de ona gidip yapma diyebiliyordum. bir gün şimdiki erkek arkadaşım buna bir mail gönderdi. mailde beni sevdiğini,neden bizi ayırmaya çalıştığına anlam veremediğini, bana karşı birşeyler hissettiğinden şüpheleri olduğunu yazdı. o anda hayatıma giren iki insan karşı karşıya geldiler. aynı odada... ben de içerde.elimde olan hiçbirşey yok sadece bekliyordum. dua ederek bekliyordum. eski sevgilim olacak şahıs beni sevgilime kötülemiş. ailemden girmiş ona uygun olmadığımdan benimle ciddi bi karar verirse çok üzüleceğimden çıkmış.ama o konuşmadan sonra sevgilim onun sesini kesti. biz rahata kavuştuk. fakat hala bilmiyor. kaç defa anlatmayı denedim yapamadım. hatamın ağırlığı altında ezildim kaldım.ağzım dilim bağlandı. gerçekten ödediğim bedel çok ağır oldu. erkek arkadaşımla halen ilişkimiz devam ediyor. ben anlatmasam da onun da birşeyler anladığını biliyorum. birgün evlenmeye karar verirsek anlatabilirmiyim bilemiyorum. geçmiş insanı geleceğinde eziyor arkadaşım.

canım benim senin için rahat olsun.. en azından ufak ta olsa yüzleşmişsin hala berabersiniz bak.. seni o zaman bırakmadıysa daha hiç bırakmaz gibime geliyor.. sonuçta kimse kimse hakkında durduk yere böyle suçlamalarda bulunmuyor ki anlamıştır sevgilin aranızda birşeyler geçtiğini.. benim şuan düşüncem ne biliyor musun. Seviyomusun sen bu adamı? Seviyorsun. Geçmişte bi halt yedin mi? evet. ama adı üstünde geçmiş.. Sen onu tanısaydın o hatayı yapmayacaktın ki.. Kaybetmek istemiyorsan arana kimseyi sokmayacaksın.. Kimseye senden fazla inanmasına izin vermeyeceksin.. Savaşacaksın işte seviyorsun sen çünkü..

Son düzenleme:
senin durumunu anlıyorum. sevdiğin öğrenirse senden soğuyacak diye endişeleniyorsun. ama sevdiğin kişi gerçekten seni seviyosa 3. şahısların dediklerinden ötürü senden soğumaz canım. kendinize yeni bir sayfa açmışsınız. yaşın kaç bilmiyorum ama belli ki gençliğin tatlı hülyalarına kaptıranlardansın. ortada pişmanlık varsa pek de önemli değil yaşadıkların. geçmiş geçmişte kalmalı sonuçta. senin yerinde olsam sevdiğime açık açık anlatırdım durumu. sonra pişmanlığımdan bahsederdim. bunun kolay olmadığını biliyorum ama 3. şahıslardan duyması daha kötü olur. sıkma canını o kadar. Allah kerimdir..

Back
X