Çok zor durumdayım

Yok hayır ilk defa böyle bir şey yaşıyorum önceden hiç bir şeyim yoktu ilaç kullanıyorum bir aydır iyi geldi biraz en azından ölüm düşüncesi gitti ama yaşama karşı isteksizlik iç sıkıntısı hala devam ediyor

Tam teshis icin 6 ay boyunca devam etmesi gerekiyor. Gecici bir depresyondur diye dusunuyorum. Belli bir sebebi var mi peki. Seni depresyona ne sokmus olabilir.

Tam teshis icin 6 ay boyunca devam etmesi gerekiyor. Gecici bir depresyondur diye dusunuyorum. Belli bir sebebi var mi peki. Seni depresyona ne sokmus olabilir.
Yok hiç bir sebeb yok tabi birikim olabilir diyor doktor inşallah geçicidir tekrar etmesinden çok korkuyorum aynı şeyleri yaşarsam kaldıramam çünkü

Çok gecmiş olsun bu Hastalığı'n mutlaka bir kaynağı Olmalı araştırma yapıldı mı

Çok gecmiş olsun bu Hastalığı'n mutlaka bir kaynağı Olmalı araştırma yapıldı mı
Yok yapılmadı yani doktorda bir anlam veremedi bende bir sebep bulamıyorum fakat yapı olarak herşeyin olumsuzunu düşünen öfke kontrolu olmayan bir ınsanıdm birde sosyal fobi vardı sebebi bunlar olabilir diye düşünüyorum

Yok yapılmadı yani doktorda bir anlam veremedi bende bir sebep bulamıyorum fakat yapı olarak herşeyin olumsuzunu düşünen öfke kontrolu olmayan bir ınsanıdm birde sosyal fobi vardı sebebi bunlar olabilir diye düşünüyorum
Mutlaka bir derdin var ki böyle hissediyorsun yoksa hiçbirşey sebepsiz ortaya çıkmaz

Ben uzman degilim depresyon da gecirmedim ama hepimizin yaşadığı şu bunalımlardan evde yatarak çıkamadım asla. Zorda gelse dışarı çıkın kendinizi mesgul edin bi sekilde. Yatarak düşünerek sadece kendinizze daha cok zarar verirsiniz. Sonsuza dek kötü günler sürmez emin olun geçecek. Konuşmak isterseniz ben de buradayım her zaman:KK200:

Arkadaşlar major depresyon(ağır depresyon) geçiriyorum çok kötu durumdayım yemek yiyemiyorum çok kilo verdim yataktan çıkmak istemıyorum bitkisel hayatta gibiyim hiç bir şey yapmak istemiyorum hayattan zevk alamıyorum olum dusuncem vardı arkadaşlar ama bir ay oldu ilaç kullanıyorum o düşünce gitti biraz birde bu hastalık tekrarlıyormuş arkadaşlar aynı şeyleri yaşarsam nasıl kaldırıcam ben bu hastalığı yaşayan iyileşen var mı üniversite bitirdim çalışma hayalleri kurarken bu hastalık geldi başıma artık çalışamayacakmıyım nolur yarıdm edın varmı bu hastalığı yaşayan iyileşen belki umut olur bana çok umutsuz ve çaresizim çok zor dayanmak
Kendinizi kasmayın, yatmak istiyorsanız yatın, uyumak istiyorsanız uyuyun. Kendinizi hiç zorlamayın hiçbir şey için. Sıcak kısa duşlar sizi rahatlatır, geçecek diye kendinizi motive edin, başka da bir şey düşünmeyin ki kendinize baskı yapıyor olmayın. Papatya , adaçayı, Melisa ve Karabaşotu çaylarından içmeye çalişin bir bardak. Tabi en önemlisi doktorunuzun verdiği ilaçlar, düzenli aksatmadan kullanın, kendinizi iyi hissettiğinizde de kendiliğinizden ilaçlarınızı bırakmayın, doktor kontrolünde olmalı. Nacizane tavsiyelerim bunlar. Acil şifalar dilerim.

Allah şifa versin..Bu hayatta tek başınıza ..kimseye ihtiyacımız olmadan mutlu olmayı bilmemiz lazim en başta.Ve herşeyin bir imtihan olduğunu bilmeliyiz.Önemli olan geçmek.Vazgeçme sen de hayattan..Allah seni kendine kul seçmiş bunu düşün..Sev kendini..

Bi bismillah de kalk ablacım yataktan. Kendi kendini telkin et yaşayacağın güzel günleri düşün. Emin ol toplumumuzda çoğumuzun derdi bu stres ve depresyon halleri...
Yavaş yavaş düzelirsin ilaçlarını kullanmaya devam et ama kendini de eve kapama çık biraz hava al , gez dolaş.
Hayat güzelll , kuşlar uçuyor... ;);)

Evet ama elimde değil yüksek ihtimal tekrarlıycak ve ben daha bunu atlatamazken aynı şeyleri yaşarsam nasıl dayanıcam onu düşünüyorum
Düşünmeyin mümkün olduğunca bu fikirler geldiğinde başka şeylere yönelmeye çalışın. Beynimiz öyle zeki aynı zamanda o kadar aptal ki. Sadece düşüncelerimizin yönünü değiştirerek hislerimizi değiştirebiliyoruz. Kötü düşünceler geldikçe onlardan kurtulmaya çalışman faydalı olur diye düşünüyorum.

çok geçmiş olsun aklını gönlünü ferah tut olur mu.... inanırsan gerçekten bu durumu atlatırsın önce moralini sağlam tutman lazım...

ciddi bir depresiv cöküntü,
hayattan zev almama
sürekli düsünme
herseyin anlamsiz gelmesi
aglama krizleri
bunalim
toplumdan uzaklasma, yalniz kalma istegi

bunlarda benim son yillarda yasadiklarim arasinda.
benimki is nedeniyle.
doktora gittigimde olayi anlatirken sinirim bozuldu, aglama krizine girmistim,
gücüme zoruma gider yasadiklarim anlatirken...
anlatirken dahi bu sekilde etkileniyorsan ilac kullanmalisin diyerek bana ilac önermisti.
kullanmaya korktum. sonra kullanmadim.
bu insanlar yüzünden ilac kullanmak istemedim.

simdi düzeldim mi?
adalet yerini bulunca daha iyi olacagima inaniyorum.
InsaAllah Adalet yerini bulur.
Rabbim onlari laik olmadiklari o makamlarindan alsin ve onlarla isimiz kalmasin insaAllah.

Back
X