- 29 Aralık 2015
- 603
- 636
- 23
- 41
- Konu Sahibi brunettella
-
Nerde yaşıyorsunuz? Bebeğin cisli bez sayisi kac ve iki haftadır kilo almıyorsa kan ve idrar tahlili yaptırın, belki idrar yolu enfeksiyonu var kilo almasina engel oluyor...
Mama verdiğiniz halde mi almıyor... bol bol emzirin , sütünuz fazla geliyor olabilir kusuyorsa, reflusu olabilir yani bir doktora danışsaniz iyi olur...
Ayrica lütfen sinirlenmeyin sakin olun oda bu dünyaya alismaya çalışıyor
Şimdi daha 15 günlük . İlk 10 gün bebekler tartı kaybeder, sonra almaya başlarlar, seninki doğduğu kiloya anca ulaşmış demekki, yılma, istedikçe emzir. O şimdi dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor, sadece açlık değil anne sıcaklığını almak içinde emmek istiyor. Sende bunalmakta haklısın lohusasın, sana yardımcı olacak birileri olsa iyi olurOnuda yaptim almiyor emzigi.
Esimlede buyuk kavga ettim bunaltidan, toparlaniyorum suan anneme gitmeye
Sen çokta iyi bir anne olacaksın.Birçok iyi bebeğini yalnız büyütüyor .Herşey çok yeni bebeğinin durumunu doktorundan öğrenebilirsin bana normal geldi arada erdiğini ćıkaracak ,sık sık emmek isteyecek, uyumayacak vs.birkaç ay sonra toparlayacaksınız . Bebeğiniz için enerjinizi toparlayın, yediğinize içtiğinizeyd dikkat edin,eşinizi takmayın bebişinize odaklanın herşey yoluna girecek buna inan.Daha oncede konu acmistim,
Bebegim 2 haftalik, cok zorlaniyorum. Suttum cok az geliyor bebegim doymuyor. Ikide bir emek istiyor, tam uyudu dedim, indiriyorum geri acikiyor. Ve yedigi ictigini cogu zaman kusuyor ve bosuna yediriyorum. Depresiona giricem nerdeyse, yemek yicek vaktim bile yok kendime. Yardim edicek kimsem de yok.
Esimlede kavga ettim cok stressliyim. Toparlanip annemlere gitmeyi dusunuyorum ama ordada huzur yok. Napicami bilmiyorum, cocuguma iyi anne olamiyorum
Bezi surekli degistiriosan doyuyodur bebisin Hele bide kakaliysa hc dusunmeEvet reflusu var diye tahmin ediyorum, sut bogazindan inip cikiyor. Durmadan dik tutmamiz lazim yemekten sonra oda bisuru zaman aliyor diyroum ya emzirmeklen zaten tum gunum gidiyor sonra kusuyor durmadan camasir degistiriyorum.
Bezleri devamli degistiriyorum aslinda
Ya iki haftada bebegin kilo aldığı nerde görüldü üstelik ilk haftalar kilo bile verebilir ayda bir bebek tartılır ayrıca kusmasida fazla sütü cikartiyo bence panik yapıp boşuna mama vermeyin bebekler bazen açlıktan deil gaz sancısı oldugundada emmek ister sutunuzun az çok olduğuna iki haftada karar veremezsiniz hele bi ay geçsin bakalımKilo almiyor ordan anladim, geliyor doktor arada eve tartiyor bakiyor iste. Elim ayagima cok dolaniyor. Bir gorsen oyle perisanlik cekiyorum ki. Bunaldim baya surda 2 hafta gecti sadece.
sürekli kusması varsa bir pediatriste danışsanız iyi olur. Alerji reflü gibi problem varsa rahatlamazsınız kolay kolay. Mama vermekten vicdan azabı duymayın. Mamalar çocuğun gelişimi için hazırlanmış formüle edilmiş süttür. Kilo almamasından daha iyidir. Ayrıca sizin iyi olmanız, uyumanız gerekir ki yeterince iyi anne olabilesiniz. Lütfen toplumun sadece emzir ne olursa olsun emzir baskısından kurtulup hekiminizin yönlendirmesine göre hareket edin. Annenizin yanına gitmek iyi gelecektir. En azından yemek yersiniz biraz uyursunuz.Daha oncede konu acmistim,
Bebegim 2 haftalik, cok zorlaniyorum. Suttum cok az geliyor bebegim doymuyor. Ikide bir emek istiyor, tam uyudu dedim, indiriyorum geri acikiyor. Ve yedigi ictigini cogu zaman kusuyor ve bosuna yediriyorum. Depresiona giricem nerdeyse, yemek yicek vaktim bile yok kendime. Yardim edicek kimsem de yok.
Esimlede kavga ettim cok stressliyim. Toparlanip annemlere gitmeyi dusunuyorum ama ordada huzur yok. Napicami bilmiyorum, cocuguma iyi anne olamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?