çokk bunaldımm yardımınıza ihtiyacım var :(

bende farkındayım ki ben asla gözü yüksekte alamıycağım şeyler istemiyorum en ufak örek 3 aydr monta ihtiyacım var alıcam diyorum hadi git al bile demedi varya montun dedi bana nemim de aklım mantığım var çok zor durumda olska bende şunu alcam bunu alcam demem zaten ama bu kadar abartıcak bi durumumuz yok ki tutum ayrı cimrilik ayrı şey

:işsiz: :işsiz:
Kocan akıllara zarar bu konuda.
Onun sana alıp gelmesi lazım o montu.
Bir de büyük borcunuz olsa vay halinize o zaman.

Benim anlamadığım maaşı alıp direk tamamını eline mı veriyorsunuz sizde hiç mı para olmuyor? Öte yandan bu işe hemen dur deyin alıştırmayın öyle sizin yaptığınız bu fedakarlık zamanla olması gereken bir şeye dönüşüverir yapmak istemeyince de suçlu olursunuz. Tüm para onda duruyorsa da ödemelerden arta kalan parayı ne yapıyor onu da merak ettim ben
ya para bi şekilde gidiyo o birikim yapmıyo saklamıyoda buna da eminim akvaryumu var ona ara ara masraf yapıyo falan saklamıyo para ona eminim ben parayı vermiyorum maaşı aldığım da ev kirasını veriyorum tel faturalarını ödüyorum bir iki yere ödeme yapıyorum benim maaş bitiyo zaten

Eşinize söylemenize ne gerek var ki? ben alışveriş yapıyorum eşim elimde görünce yine ne aldın diyor, eve gidince de tek tek giyer gösteririm :) çalışmadığım dönem de alışveriş yapmıyorum ama..

eşinize sordunuz mu hayatım paramız mı yok? benim bilmediğim bir derdin mi var neden böyle yapıyorsun? gibi..

:işsiz: :işsiz:
Kocan akıllara zarar bu konuda.
Onun sana alıp gelmesi lazım o montu.
Bir de büyük borcunuz olsa vay halinize o zaman.
evet bana eve girelim kredi eçkip demişti en başta bende kabul etmedim şuan onu yapamyız daha yeni evliyiz şuan olmaz bi önümüzü görelim dedim iyiki ev almamışız yoksa ne olurdu bilmem

geçen gün oturuyoduk bana göre yediğimiz cips bile fuzuli dedi ya :KK43: hafta da bir bile yemeğe gitmiyoruz geçen gün yeni maaşı alınca bugün dışarda yiyelim dedim gerek yok evde tost yaparız dedi haftada iki kere yemek ne demek biz ayda bir belki çıkarız oda ben istersem falan kendisi hayattta demez bugün uğraşma yada yoruldun dışarda yiyelim diye

Yok tatlım haftada değil ayda 2 kez yazdım. Haftada 2 kez zaten para dayanmaz.
Ama çok haklısın yani ne denir bilemedim ciddi ciddi konuşun böyle hayat geçmez.
Ayrıca kalan parayı ne yapıyokı sizde bunun hesabını sorun bence. Evde herşey ortak.

ya para bi şekilde gidiyo o birikim yapmıyo saklamıyoda buna da eminim akvaryumu var ona ara ara masraf yapıyo falan saklamıyo para ona eminim ben parayı vermiyorum maaşı aldığım da ev kirasını veriyorum tel faturalarını ödüyorum bir iki yere ödeme yapıyorum benim maaş bitiyo zaten
Sen de akvaryumuna karış. Bence bu akvaryum bile fuzuliii de.

evet bana eve girelim kredi eçkip demişti en başta bende kabul etmedim şuan onu yapamyız daha yeni evliyiz şuan olmaz bi önümüzü görelim dedim iyiki ev almamışız yoksa ne olurdu bilmem

Aldığın asgari ücretle 1.200 lira ev kirasını ödüyorsun.
Eşin ne işe yarıyor?

ikimizde asgri ücret almıyoruz ben asgrai ücret alıyorum o 4 e yakın maaş alıyo yani daha açık anlatmak gerekirse biziim eve giren para 6 civarı sizce az mı geçinmek için sadece araba borcumuz var oda çok fazla değil
Ben çalışmıyorum eşim bu maaşın az daha fazlasını alıyor valla kredi de ödüyoruz ama fıstık gibi geçiniyoruz birikimde yapıyoruz haftasonları dışarıda yemeğimizi de yiyoruz cocugumuzda olacak bu tamamen cimrilik yani hele kombiyi kapatması soğuk evden nefret ederim 😱 valla 475lira doğalgaz faturamız gelmiş merkezi ısınıyoruz evet zamlı fatura çok geldi ama eşim bişey demedi senin kocana gelse kalp krizi falan geçirir herhalde 😂 ya zaten gündüzleri evde yoksunuz aksam geliyorsunuz açın ısının yani surda 4-5ay verilecek evde titreyemem yani🙄 karşına al konuş bu nedir ya kendime bi parça eşya alamicaksam neden para kazanıyorum ki diyin.

Evlenmeden gözünü boyamış ozmn tamam herşey pahalı ama arada değişiklik ıyi gelir evde doğalgazı kismak nedir ozmn doğal gazlı evde oturma parayı harcamayıp ne yapcan ıyi sabrediyorsun birde valla biz 4 senelik evliyiz evliliğin ilk yılı cogu zaman dışarda yerdik eşimde hiç hayir demezdi birazda kişilik meselesi sınır hastası olursun en sonunda ..

Kira sizin maaştan, faturalar sizden, bir iki yere odemeler sizden.

Esiniz 4bin tl maasla ne oduyor da para kalmiyor?

Tepkini koy acilen canım çünkü böyle gitmez bi ders ver varken yokluk çekmek çok tuhaf 🤔🙄

Çok ilginç nişanlıyken de belli ederdi kendini. Valla cimri insanla zor. Tutumlu desem değil yani üşüdüğünüz halde peteği kısmak. Peki her ay kalan parayı napıyorsunuz baya para kalıyordur yatırım falan yapıyor mu eşiniz? Maaşınızı o mu alıyor?

Selam hanımlar
Size birşey danışmak i,stiyorum ne olur yardımcı olun çok bunaldım
Ben 3 aylık evliyim daha çok yeniyiz ve borçsuz evlendik çok sükür ikimzde çalışıyoruz durumumuz çok iyi değil ama bize yetiyo ki zaten daha çok yeni evliyiz. Benim derdim şu eşim çok cimri oldu evlenmeden önce gayet iyidi ki ben cimri insandan nefret ederim azıcık hissetmiş olsam evlilik için biraz daha beklerdim. Ama nişanlılık döneminde böyle değildi. ne istesem zor geçiniyoruz zaten der bana. Ben çalışan bi insanım ona rağmen asla evimin işini yemeğimi boşlayan biri de değilim ama maaşımla yapıcağım harcamama bile izin vermiyo alışveriş yapıcam eksiklerim var ben biraz para ayırıcam maaşımdan dedim ve hiç beklemediğim bi tepki aldım hayır dedi bana zaten toparlayamıyoruz senin paran benim param mı var dedi şok oldum ben alışık değilim böyle şeylere. ortak maaşımız faturalar kira falan derken ödemeleri beraber yaparız. evlendiğimden beri belki 1 belki 2 kere yemek yedik dışarda oda özel biyer falan değil normal fastfood yemek yani gözüm yüksekllerde değil asla ama insan değişiklik istiyo bazen yemek için değil sadece değişiklik olsun diye dışarda yemek istiyo geçenlerde işten çıktık dedim ki bugün dışarda yiyelim değişiklik olur dedim ne gerek var dedi bende bugün yorgunum hiç yemek yapmak istemiyo canım dedim gerek yok evde tost yapar yeriz madem dedi. doğlazgaz yüzünden çok tartışıyoruz üşüyorum diyorum ona rağmen petekleri en düşük ayarda açıyo fatura çok geliyomuş kalın giyin diyo hırkamıda alıyorum ama evin içi gerçekten soğuk ben açıyorum o kısıyo ben açıyorum o kısıyo. çok bunaldım ben çalışmama rağmen kendime bişey almaya çekiniyorum ve şaunda çocuk yok gezip tozmak istiyo insan ama haftasonları çok para harcıyoruz diye dışarı çıkmak istemiyo çıksada benim zorumla yada çıkıyoruz yemeği evde yeriz boşver makarna yapar yeriz diyo. ben mi abartıyorum bilmiyorum kafam allak bullak bir iki defa konuştum anlamadı içime atıp duruyorum ama ne zamana kadar işi bırakıyım diyorum madem maaşıma mudahale ediyo onu da yapmak istemiyorum bu sefer de tek başıma yetişemiyorum bu kadar oluyo diye bana söylencek daha .ok bunaltıcak beni bunuda biliyorum ne olur fikir verin ben mi abartıyorum yada ne yapmam lazım ailemede anlatamıyorum üzülürler diye
Seni üzmek istemem ama değişmeyecek canım. Aynı versiyondan bizde de var. Hatta ben de benzer bir konu açmıştım. 5 yıldır hiç ilerleme olmadı. Tek fark ben maaşımı kendim alıyorum

Back
X