Bence bu kadar bunalma, biraz uzaktan olaya bakıp gözlemlemeye, anlamaya çalış. Birbirini seven ve anlaşan iki insanın birbirini bulup evlenmesi de kolay değil, o nedenle fevri davranma. Eşin belki sen hamile filan kaldığında çalışamayacağını da düşünüp biraz birikim yapmak istiyor olabilir. Bi tarafın tutumlu olması gayet güzel bence, zamanla dozunu ayarlayabilirsiniz. Hayat, geçinmek artık çok daha zor çünkü. Eşinizle şöyle bir konuşma da yapabilirsiniz; ... birlikte yuva kurmak için evlendik, ben de en az senin kadar bizi düşünüyorum. Bak gelirimiz şu, giderlerimiz de bu, şu kadarını gezmelerimiz ve kişisel harcamalarimiz için ayırabiliriz. Bazı zamanlar kısıtlamaya gidebiliriz artıya geçmek için. Hem dışarı çıkınca illaki çok lüks harcamamıza gerek yok, sahilde bankta simit cay da içebiliriz veya evde yiyip sadece yürüyüşe de çıkabiliriz, ama arada bir de bi yerde güzel yemek yiyip keyfimizi de yapalım, çünkü bu günler de geri gelmeyecek. Doğalgaz olayına gelince, biraz kalın giyin evde, çok daha soğuklarda dereceyi mecburen yükseltirsiniz. Birlikte bütçe hesabı yapın yani, kaygıları varsa, belki şirketiyle vs ilgili, açık açık konuşsun, ben de bileyim ki ona göre önlemimizi alalım deyin. Birbirinizi yıpratmadan birbirinizi anlamaya çalışarak yapıcı olarak konuşun. Ülkemizin durumu da malum çok parlak değil. Tabi bunlar dışında deseydiniz ki, benden kısıyor ama kendi harcıyor, ama böyle olmadığını da söylemişsiniz. Hatta siz, ben de yemek yapmak istemiyorum dediğinizde, tost yapar yeriz demiş. Illa yemek yap, ben tostla doymam dememiş. Bence konuşarak aşabilirsiniz. Belki sizin biraz daha anlayışlı, eşinizin de daha az kaygılı olma konusunda anlaşabilirsiniz, anlaşın da bence.