çokk bunaldımm yardımınıza ihtiyacım var :(

Bence bu kadar bunalma, biraz uzaktan olaya bakıp gözlemlemeye, anlamaya çalış. Birbirini seven ve anlaşan iki insanın birbirini bulup evlenmesi de kolay değil, o nedenle fevri davranma. Eşin belki sen hamile filan kaldığında çalışamayacağını da düşünüp biraz birikim yapmak istiyor olabilir. Bi tarafın tutumlu olması gayet güzel bence, zamanla dozunu ayarlayabilirsiniz. Hayat, geçinmek artık çok daha zor çünkü. Eşinizle şöyle bir konuşma da yapabilirsiniz; ... birlikte yuva kurmak için evlendik, ben de en az senin kadar bizi düşünüyorum. Bak gelirimiz şu, giderlerimiz de bu, şu kadarını gezmelerimiz ve kişisel harcamalarimiz için ayırabiliriz. Bazı zamanlar kısıtlamaya gidebiliriz artıya geçmek için. Hem dışarı çıkınca illaki çok lüks harcamamıza gerek yok, sahilde bankta simit cay da içebiliriz veya evde yiyip sadece yürüyüşe de çıkabiliriz, ama arada bir de bi yerde güzel yemek yiyip keyfimizi de yapalım, çünkü bu günler de geri gelmeyecek. Doğalgaz olayına gelince, biraz kalın giyin evde, çok daha soğuklarda dereceyi mecburen yükseltirsiniz. Birlikte bütçe hesabı yapın yani, kaygıları varsa, belki şirketiyle vs ilgili, açık açık konuşsun, ben de bileyim ki ona göre önlemimizi alalım deyin. Birbirinizi yıpratmadan birbirinizi anlamaya çalışarak yapıcı olarak konuşun. Ülkemizin durumu da malum çok parlak değil. Tabi bunlar dışında deseydiniz ki, benden kısıyor ama kendi harcıyor, ama böyle olmadığını da söylemişsiniz. Hatta siz, ben de yemek yapmak istemiyorum dediğinizde, tost yapar yeriz demiş. Illa yemek yap, ben tostla doymam dememiş. Bence konuşarak aşabilirsiniz. Belki sizin biraz daha anlayışlı, eşinizin de daha az kaygılı olma konusunda anlaşabilirsiniz, anlaşın da bence.
tesekkur ederim sağolun konusucam zaten bende oyle düşünüyorum ama ne kadar sakin ne kdar güzel konuşuruz onu bilmiyorum ama ben deniycem.

İpleri eline verme sakın sana saygı duymuyor seninle birlikte olmak istediği zaman kusura bakma ev çok soğuk soyunamam ben diyeceksin red etceksin. Madem makarna yemek istiyor hergün bıktirina kadar makarna yap sebebini sorarsa sana masraf yaptırmıyorum dersin. Her sabah yumurta yedir birde . paranı biriktir altın hesabı aç her ay belirli miktar otomatik kesilsin o senin maaşın evi geçindirmeye gücü yetmiyorsa evlenmeseydi. O duş aldığında su derecesini düşür biraz üşüsün kombi konusunda hiç açma hatta tamamen kapat çaktırmadan bir odanın camını aç bırak ev buzhane olsun kendisi açsın

Bir arkadaş yazmış bende eklemek istiyorum onunla konuşurken ailenizin bu yaptıklarını öğrenmesi durumunda gerçekten kötü tepkiler vereceğini mutlaka ama mutlaka belirtin
Eğer borcunuz olsa sonuna kadar elbette tasarruf yapacağınızı ama şu durumda buna gerek olmadığını belirtin
Tüm dünya bilir ki yeni evliler gezer tozar yer içer bu yüzden cicim ayları derler bir dediğiniz iki edilmez sizinkisi 20 yıllık evlilikte belki olur bilmiyorum
Benin şu an üç yavrum var düşünüyorum sizin olsa adam her bir ihtiyaçları için ne gerek var ki deyip almayarak çıkacak işin içinden
Bu durumları düzeltmeden değil çocuk yapmak ona iyi bile davranmayın
Beni böyle kabul etti tamam demesin yani

anlam veremiyorum ne odluğuna her gün daha da şok oluyorum bu komuda bilmiyorum ben mi abartıyorum evi temizlerken camları 1 saatliğine açtım geçen gün kapattım akşam oldu ev buz gibi peteğe bi baktım kombiyi kapatmış neymiş cam açmışım ondan kapatmış sadece 1 saat ev havalansın diye açtım sonra kapattım şok odum peteğe dokununca
Niye şok olasiniz ki biz de eğer 10 15 dj pencereleri açarsak kapatmayız ama 1 saat acacaksak kapatırız gayet normal.

Bir arkadaş yazmış bende eklemek istiyorum onunla konuşurken ailenizin bu yaptıklarını öğrenmesi durumunda gerçekten kötü tepkiler vereceğini mutlaka ama mutlaka belirtin
Eğer borcunuz olsa sonuna kadar elbette tasarruf yapacağınızı ama şu durumda buna gerek olmadığını belirtin
Tüm dünya bilir ki yeni evliler gezer tozar yer içer bu yüzden cicim ayları derler bir dediğiniz iki edilmez sizinkisi 20 yıllık evlilikte belki olur bilmiyorum
Benin şu an üç yavrum var düşünüyorum sizin olsa adam her bir ihtiyaçları için ne gerek var ki deyip almayarak çıkacak işin içinden
Bu durumları düzeltmeden değil çocuk yapmak ona iyi bile davranmayın
Beni böyle kabul etti tamam demesin yani
bende aynı düşüncedeyim çocuk düşünmüyordum zaten bu davranışlardan sonra hiç düşünmüyorum

maaşlarınız çok mu düşük?
eğer çok düşük ve zor yetiyorsa mecburen cimri olmuştur malum hayat da çok pahalı

kendine harcamaları nasıldır? kendine de kısar mı?
Hiç alakası yok.. bu kadın çocuk mu para savuran biri mı kendi parasını kendi de yönetebilir.. çocuk olsa dersin geleceği var biriktirelim

Isi birakma kocayı birak. Hadi yemek bir derece, hem hijyenik degil hem de gereksiz pahalı ama petegin derecesini düşürmesi senin hayat kaliteni etkiler. Onun usumuyor olması bir gerekce degil. Bir de çocuğun oldugunda düşün bu adami.
Çocuk habire hasta olur

benim de aksine ailemden kimse böyle değil eşimi seviyorum ama bu konu yüzünden soğumaya başladım dediğin gibi evlenene kadar asla böyle değildi ne olduysa düğünden sonra oldu balayına gittik onda bile çok para harcadık çok harcıyoruz deyip durdu :KK43:
bence pes etme şuan boşan diyenlere kulak asma sen direkt. alışma sürecindesiniz.
daha 3 aylık evlisin o öyle diye pes etme şöyle de eşine ikimiz de kazanıyoruz ben sadece borçlar için çalışmıyorum sosyal hayatımız da olmalı keyfime göre aşırıya kaçmadıkça alışverişte yapmalıyım ki çalışmaktan keyif alayım değsin de çalıştığıma ev iş / iş ev oldukça o işe gitmek yük gelecek de bunları derken tatlı dille de tabi ki.
evet geçinmek çok zor artık ama insan parasını da istediğine göre harcamalı daha yeni evlisin eşini ikna etmek değiştirmek daha doğrusu eşini bu düzene alıştırmak senin elinde o harcama hayır dediğinde hemen tamam deme al yani hakkım değil mi o kadar çalışıyorum bir üst alsam nolur ki de al ne tepki verebilir ki sana.
dışardamı yemek istiyorsun ısrar et onun sevdiği yemek tarzı yere gidin misal böyle böyle alıştır eşini.
bence eşin geçim endişesi duyuyor olabilir çok borcunuz olmasa da daha önce böyle değildi dedin cimri bence her zaman cimridir illaki kendini belli ederdi

Konu sahibine sabir diliyorum🙏Konusarak umarim biraz yol alabilirsiniz🙏

Bence sizin düğünden baya borcunuz var ama sizin haberiniz yok. İnşallah öyle değildir ama benim başıma geldi aynısı eşim benden habersiz kredi çekmiş ilk bir sene de söylemedi. Tabi sonra her şey ortaya çıktı.

Siz şakamısınız kirayı siz ödüyorsunuz faturalarıda paylaşıyorsunuz eşiniz sadece araba borcu ödüyor dışarı masrafta yok bence eşiniz sizden habersiz para biriktirıyo 4 bin küsür alıyorsa

sizi anlıyorum. benim eşim de cimri. yakında in sa Allah cocugumuz olacak adam 900 tl bebek arabasını pahalı diyor. 450 tl lik yada 2 el bakıyor.( ama Allahtan peteğı falan kısmıyor. ikimiz de çalışıyoruz ve aylık harcamam için kendime 300 tl bırakıyorum, ona en azından karışmıyor

Yaa kazandığınız parayı harcamak için nasıl izin alıyorsunuz eşinizden ben de bunu anlamıyorum? Çalışıyor olmanız zaten ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınız anlamına gelir ama çalışıyorken bile özgür değilsiniz. Yanlış anlamayın eleştiri sadece size değil genel olarak bunu yapan, kazandığı parayı harcayamayan çok kadın duyuyorum. Elbette ki destek olacaksınız ev masraflarına ama kişisel harcamalarınız için yarısını da kendinize saklayın. Başta konuşulmuyor mu bunlar? İşten çıkmayı hiç düşünmeyin çalışmaya devam edin. Kendi paranızı bile izinsiz harcayamıyorken eşiniz ihtiyacınız olduğunda bu cimrilikle size para mı verir sanıyorsunuz? İşiniz çok zor, sabır diliyorum böyle bir eşle!

En bi sevmediğim erkek tipi cimri erkeklerdir. Şimdiden önlemini al bacim yoksa sonra başin çok ağrir

Back
X