Çokmu abartıyorum acaba...

yazmadan gecemedim :)
bence nişanlılığının tadını cıkarmaya bak, en güzel günler çünkü.. şimdiden bunları takarsan ilişkinize yansır ve çekilmez olur.. bırak kimse karısmasın aramasın sormasın siz önünüze bakın, eğer bunları cok düşünürsen tadınız büsbütün kaçar.. 8 aylık evliyim tecrübeyle sabittir ;) :52:

arkdaşım senin yaşaığının aynısını bende yaşadım.ben 8.5 yıllık evliyim.benimde düğün zamanı sadece eşim herşeyle ilgilendi.kayınvalidemler hiç çaba göstermediler vede hiç faydaları bile olmadı.herşeyi biz eşimle konuşuyorduk.düğün tarihini bile gelip annemlerle bile konuşmadılar.ben annemlere biz şu tarihte evleniyoruz.şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz vs....mobilya bakmaya bile annemi götürmediler.içimde hala bir uhdedir.belki mesajımı okuyanlar acaba severekmi evlendi diyecekler.hayır görücü usulü ve arada hiç problem yoktu ailemle bile.sadece kayınvalidemin çok rahatlığından inan halada öyle ben alıştım.umarım sende alışırsın.eşim ilk yıllrda beni anlamıyordu. Ama oda artık beni anlıyor.nişanlınla bir problem yoksa sorun yapma tadını çıkar.boşver onları sen mutlu ol nişanlınla.

Saol canım içime su serpti bu...
Nişanlım şuan beni anlıyor çünkü herşey onunda gözleri önünde...
Annesini o yönlendiriyor, herşeye nişalım karar vermek zorunda çünkü onların bişey yaptığı yok, düğün tarihine bile erken demişler oysaki nişanla düğün arası zaten 1 yıl olacak evlenince daha uzatmanın ne alemi varsa...
Zo rbir döneme giriyoruz, Rabbim hayırlısıyla sıkıntı yaşamadan atlatmak nasip etsin...
3. şahıslar yüzündende nişanlımla huzurumuz bozulsun istemiyorum...

inan konuşmalarını okuyorum benimkinin aynısı boşver. Inan zararı olmuyor faydası oluyor.ama aramaz sormaz ,ilgilenmez.insan bazen acaba beni sevmiyormu diye düşünüyor ama beni o buldu vede bu onun huyu.aile konusuda benim aileme olan ilgide aynıydı halada aynı.bende aileme boşverin sizde onları üstüne düşmeyin sizde onlarla ilgilenmeyin diyorum.ne ekersen onu biçersin...boşver canımın içi canını sıkmaya değmez.

İnan aynı duyguları bende yaşıyorum, şuan Allah muhafaza ayrılacak olsak eminim ilk o karşı çıkacaktır.
Beni nişanlım buldu ama kayınvalidemin bizimle ilgili bir sorunu yok, olamazda zaten, çünkü ortada bir sorun yok... Bende anneme takma diyorum ama ister istemez takıyor...

yazmadan gecemedim :)
bence nişanlılığının tadını cıkarmaya bak, en güzel günler çünkü.. şimdiden bunları takarsan ilişkinize yansır ve çekilmez olur.. bırak kimse karısmasın aramasın sormasın siz önünüze bakın, eğer bunları cok düşünürsen tadınız büsbütün kaçar.. 8 aylık evliyim tecrübeyle sabittir ;) :52:

Takmamaya çalışıyorum canım, nişanlımın zaten işi başından aşkın birde bunlarla sıkmak istemiyorum onun canını...

Takmamaya çalışıyorum canım, nişanlımın zaten işi başından aşkın birde bunlarla sıkmak istemiyorum onun canını...[/QUOTE]

en güzeli arkadasım, hep arada kalan onlar oluyor.. Allah hakkınızda hayırlısını versin, umarım herşeyiniz tıkır tıkır yolunda gider:nazar:

Takmamaya çalışıyorum canım, nişanlımın zaten işi başından aşkın birde bunlarla sıkmak istemiyorum onun canını...

en güzeli arkadasım, hep arada kalan onlar oluyor.. Allah hakkınızda hayırlısını versin, umarım herşeyiniz tıkır tıkır yolunda gider:nazar:[/QUOTE]

İnşallah canım, bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğum dua...
Çünkü yaşanılacak varsa kaçmak mümkün olmuyor, ancak takmamaya çalışarak üstesinden gelicez sanırım...
İnşallah çabucak atlatıp yuvamızda mutlu oluruz.
İsteyen herkese nasip etsin Rabbim...

Bunları konuştuk çok şükür, hatta nişanlım annen ödeyemezse yatak odasınıda ben alayım dedi.
Ama öyle bişey olsa kayınvalidem kesin sorun çıkarır ki annem zaten kabul etmez öyle bişeyi.
Zaten ben çalışır öderim ama onlara ödetmem...

Ne yapayım bu durumda, ayrılırsam nişanlıma yazık etmiş olmazmıyım?
Yani değermi acaba onlar için ayrılmaya, birde biz iki taraftanda uzak farklı şehirlerde olucaz...

olurmu tatlımm ayrılık falan ama sana tavsiyem eşin ailesine benziomu huy olarak dikkat et buna yoksa zor olur senin için çünkü anlattıgım gibi kim nederse desin eşler arasındaki ve dünürler arasındaki kültür farkı çokkkk ama çokk önemli

ama şükürler olsun eşim onlara çekmemiş hemde hiç :1::1: armut dibine düşmemiş aşkım akrabaların rivayetine göre gerçi bir tanesiyle tanışabildim şeker gibiydi oda amcalarına çekmiş :))

ayy aynnı benimki ama şu 10 bin tuttmuş yarısını siz ödeyine koptum ya:1::1::1:

niye ailelerinizin bişey yapmasını bekliyosunuz ki?
evlenip bu sorumluluğu alabilicek seviyede görüyosunuz kendinizi, neden annelerimiz konuşsun diye bekliyosunuz? hep beraber oturup konuşalım deseniz yine neyse, biz konuşmayalım annelrmz konuşsn ne demek? öyle olsa da herşeye karışıyolar derdiniz kaynananız için
benim ne kendi ailem ne eşimin ailesi tek çöp almadı bize, almasın da zaten, kendi ekonomik bağımsızlıgını kazanmamış insanların evlenmesini desteklemiyorum hiç bi zaman, benim kaynanam bana ne hediyeler aldı neler, ama hepsi hediye, ne bi beyaz eşya ne bi mobilya ne mutfak eşyası...
bilezikler altınlar parfümler sürekli yeni kıyafetler neler neler aldı, hala da alır...

konuyu tam anlamıyla anlamadan cvp vermişsin sanırım sen burda olay aman şunu alsın eşya alsın falan degil.sanırım seni gelip ailenden istemediler kendi kendinize falan evlendiniz eger türkiyede senin anlattıgın gibi bi tarz olsaydı hiç bi kızı gelip ailesinden istemeyede gerek kalmazdı.tabiki aileler konuşacak anlaşacak bazı konularda.anlaşmasalar bile iki tarafta evlat veriyo sonuçta tabikki birbirlerine saygı duyacak arayacak hal hatır soracak.ben kendi adıma konuşuyum benim kaynanamlar bayramlarda yada hastalıkta bırak aramayı sadece kayınbabam msj atar babama kaynanam hiç konuşmaz bile.msj atmasıda hiç hoş degil sonuçta ben bayramlarda babamları yada onun ailesini yada deger verdigim insanları ararım msj atmama msj arkadaşına atar insan.

arkdaşım senin yaşaığının aynısını bende yaşadım.ben 8.5 yıllık evliyim.benimde düğün zamanı sadece eşim herşeyle ilgilendi.kayınvalidemler hiç çaba göstermediler vede hiç faydaları bile olmadı.herşeyi biz eşimle konuşuyorduk.düğün tarihini bile gelip annemlerle bile konuşmadılar.ben annemlere biz şu tarihte evleniyoruz.şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz vs....mobilya bakmaya bile annemi götürmediler.içimde hala bir uhdedir.belki mesajımı okuyanlar acaba severekmi evlendi diyecekler.hayır görücü usulü ve arada hiç problem yoktu ailemle bile.sadece kayınvalidemin çok rahatlığından inan halada öyle ben alıştım.umarım sende alışırsın.eşim ilk yıllrda beni anlamıyordu. Ama oda artık beni anlıyor.nişanlınla bir problem yoksa sorun yapma tadını çıkar.boşver onları sen mutlu ol nişanlınla.

sana katılıyorum canım nişanlısıyla arasında problem yoksa tabiki alışıcak.ama ne olursa olsun insanda bi kere gerçek anlamda evleniyo ve her şekilde uhde kalıyo insanın içinde.mesela ben kuaföre kendi başıma gittim görümcemle eşim desen tek başına yaptı herşeyi.hatta eşim hala der 4. senemize giricez allah kısmet etsin evimizin kredisi bitsin bidaha dügün yapalım diye çünkü dügün oldumu olmadımı ikimizda anlamadık.

Son düzenleme:
canım bence telaş etme.bende evlenmeden önce annemler onlarla pek konusmuyordu.onlarda pek aramıyordu.herşeyi eşim kendi ailesiyle ve benle konusarak halletti.hatta bende evlenmeden önce beni sevmediklerini filan düşünüyordum.ama evlendikten sonra öyle olmadığını gördüm.ikibuçuk yıldır evliyim.daha dün öğrendim ki eşimin tarafının biz bekarken pek arayıp sormamasının nedenini kayınvaldem düğün olmadan bana bağlanmak istememiş.aniden bişey olur bozulur da hepimiz hüsrana uğrarız diye uzak durmuş.sonuçta gelin ata binmiş ya nasip demiş diye düşünmüşler.

gerçi yine arada sırada konusuyoduk nişanlıyken hepten kopukluk yoktu ama bi mesafe bi soğukluk vardı belliydi yani.ama evlendikten sonra herşey değişti.benim açımdan da onların açısından da.şu anda birbirimizi çok seviyoruz.ailelerimiz çok iyi anlaşıyor.herşey güzel bir sorun yok yani.seni istemediklerini söylememişlerse ya da açıkça belli etmemişlerse kafana çok takma bence.

sana katılıyorum canım nişanlısıyla arasında problem yoksa tabiki alışıcak.ama ne olursa olsun insanda bi kere gerçek anlamda evleniyo ve her şekilde uhde kalıyo insanın içinde.mesela ben kuaföre kendi başıma gittim görümcemle eşim desen tek başına yaptı herşeyi.hatta eşim hala der 4. senemize giricez allah kısmet etsin evimizin kredisi bitsin bidaha dügün yapalım diye çünkü dügün oldumu olmadımı ikimizda anlamadık.

Çok şükür problemim yok, yani ufak tefek problemler tabiki oluyor...
İkimizde birbirimize alışmaya çalışıyoruz bu çok önemli zaman zaman o, zaman zamanda ben alttan alıyoruz. Çok şükür özür dilenmesi gereken yerde özürde diliyoruz, inşallah Rabbim evliliğimizide mutlu huzurlu geçirmemizi nasip eder...

canım bence telaş etme.bende evlenmeden önce annemler onlarla pek konusmuyordu.onlarda pek aramıyordu.herşeyi eşim kendi ailesiyle ve benle konusarak halletti.hatta bende evlenmeden önce beni sevmediklerini filan düşünüyordum.ama evlendikten sonra öyle olmadığını gördüm.ikibuçuk yıldır evliyim.daha dün öğrendim ki eşimin tarafının biz bekarken pek arayıp sormamasının nedenini kayınvaldem düğün olmadan bana bağlanmak istememiş.aniden bişey olur bozulur da hepimiz hüsrana uğrarız diye uzak durmuş.sonuçta gelin ata binmiş ya nasip demiş diye düşünmüşler.

gerçi yine arada sırada konusuyoduk nişanlıyken hepten kopukluk yoktu ama bi mesafe bi soğukluk vardı belliydi yani.ama evlendikten sonra herşey değişti.benim açımdan da onların açısından da.şu anda birbirimizi çok seviyoruz.ailelerimiz çok iyi anlaşıyor.herşey güzel bir sorun yok yani.seni istemediklerini söylememişlerse ya da açıkça belli etmemişlerse kafana çok takma bence.

Aynen canım, tamamen kopukluk yok tabi, arada sırada görüşüyoruz.
Yani tek taraflıda değil zaman zaman kayınvalidemde arar, hastalıkta ölümde falan muhakkak ararlar...
Ama yinede çok mesafe var işte, demekki herşey 4*4'lük olmuyormuş.
Belkide hayırlısı bu demek lazım, bilemiyorum cidden.
Zaman zaman kafamda sorular oluyor, inşallah verdiğim karar doğrudur lütfen dua edin olurmu?

Back
X