çokmu haksızlık yapıyorum....

guniz, cok doğru yazmıssın....(dusuncelerımle aynı)doğru söze ne hacet....

guniz' in bilmeden yazdığı yok! siz, ne yazmıssanız ona göre yorum yapmış. o zaman cümleleri doğru kullanalım bizlerde yanlıs anlamayalım. ozellıkle "utanmadan bızde kaldı" kelımesı oldukca cirkin....
bu topicte bulunmak esleriyle sorunu olmak anlamına gelmıyor ki!!!

Evet tekrarlıyorum utanmadann...:1::1::1:

Bilmeden konuşma istersen tatile çıkma fikri eşimden di anlamakta zorluk cektıgın belli.. Ordan konuşmak kolay gelır emınım senınkiler hayırlı evlat olur belliki seninde eşinin ailesiyle sorunun var cunku eşi ve ailesinden cıkmayan uyelerdensin...

o kadar cesursun ki sana hayret ediyorum sahtehayatcım gerçekten benim yaptığım en ufak bir eksik harekette direkt olarak başıma kötü bir şey gelir.iyi ki sende program böyle işlemiyor.yoksa kafana meteor falan düşmesi lazımdı.
neyse canım Allah musibetsiz ıslah etsin seni...

bu arada;
“Rabbin, Ondan başkasına kulluk etmememizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: “Öf” bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.”(İsra Suresi,23)

eşimle sorunum yok şükürler olsun, herkesin arayıp bulamadığı bir eşim var,eşimin ailesiyle de "benim" hiçbir problemim yok. gerçek insan hikayeleri okumak elimden geldiğince yorum yapmak için buradayım.
zamanın ne getireceği belli olmaz ama inşallah oğlum hayırlı evlat olur iyi dileklerin için teşekkürler:76:

MERHABALAR, YAZDIKLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

elimden geldiğim kadarıyla eşimin ve annesinin yanında olmaya çalışıyorum fakat daha fazlası beklenince olmuyor işte. bayram sonrası 40 ı çıkıcak ve ben işe başlamış olucam. kayınvalidem eşimi çok üzüyor mesala bir kaç örnek vereyim

tatile giderken evinimizin anahtarını onlara vermedik diye kayınpederim üzlmüş öldükten sonra kayınvalidem bunu diyor.

tatile giderken baba sende gel dememişiz araba bomboş gitmiş kayınpederim çok üzülmüş

oğluma bakıcı tuttum eşim annesine söyleyemedi, gecen tutucaz demiş babamın mezarda kemikleri sızlar demiş böyle saçma sapan şeylerlee eşimi üzüyor hala eşim kendini toparlyamadı.

orda kalmam kalamam ama eşimide üzmek istemiyorum bazen düşünüyorum benimde başıma gelirse diye. benım annem sessiz sakin kimsenin işine karışmayan bir insan ve hasta olduğu halde oturduğu yerden bana yardımcı olmaya çalışır mesala yemek yapmama yardım eder.. kyınvalidem dolaptaki yemeği çıkarıp ısıtmaz o derece yani ve inanın çok kaprisli kayınpederim onu hep idare etmiş nazlamış.

dün eşim annemin evinede bir park yatak alalım dedi hayır dedim yatak olunca hep kalın muhabbeti olucak.

eşim 2 kardeşler kardeşi şehir dışında yaşıyor. yani herşey bize bakıyor... eşim gitsin gelsin bende giderim evinin eksiiğini iht,iyaçlarını alalım faturalarını ödeyelim ama sürekli olursa kaldıramam. ev düzenimiz bozlucak aile olmaktan çıkıcaz gibi hissediyorum..

arada kaldım bir sınır konulmalı ama kimseyi kırmadan yoksa arada ben yok olucam

Acısından etrafına saldıran bir kaynana sizin ki en azından zaman geçseymiş şimdi konuşulcak şeyler değil bunlar annenle kıyaslama zaten kimse anne gibi olmaz... Herşeyi zaman gösterecek fazla kafana takmamaya calıs eşinin üstüne gitme ama zaten acısı var zaman tanı her iki tarafada

1.5 yıl önce babamı kaybettim. ben annemle 1-2 hafta kaldım (henüz 6 aylık evliydim) eşim evimizde kaldı. çünkü annem istemedi ben bile kendim zorladım kalmak için. annemin her gün kalmamam için söylediği şey " ben ömür boyu yalnız kalıcam herzaman yanımda kalamazsın alışmam lazım"dı. arkadaşa kalmak istemiyor diye yüklenmek biraz saçma. çünkü kendini bilen anne böyle bişey talep etmez. zaten elinden geldiği kadar yanında durmaya çalışıyormuş. bişey daha söyleyeyim 15 yıl önce anneannem vefat etti. 15 yıldır dedem tek başına yaşıyor. kızları gidip temizliğini yapar yemeğini yapar bırakır. o da sizin eviniz var kocanız çocuklarınız var ben kendime yetmeyi bilmeliyim diyor. gel bizde kal derler. düzeninizi bozmayayım diye kalmaz. (gelini bayramlarda bile uğramaz)

haklısınız sizin eşinizde benim ki gibi yatak falan resmen hazırlanıyo taviz vermeyin eger siz yanında kalırsanız şehir dışındaki çocuğuna hiç gitmez hep sizin üstünüzde kalır arkadaşlar tepki verirler hemen eşinizi onlar yetiştirdi diye ama kayınvalide problemmiş hasta annem daha çok yardım ediyor diyor hep böyle oluyo insanın ailesi başka oluyo belki sizin gelininiz varsa oda kendi ailesini iyi görüyordur empati yapmak gerek eşinizide anlamak gerek ama ben yine derim sınır koyun yoksa düzen bozulur ve eşinizin ortamını değiştirmeye çalışın biraz beynını boşaltsın onları unutsun tabii 40 çıktıktan sonra olur ancak bu yakın zamanda evlenmişsinizdir bir bebeğiniz var aliba evliliğinizin tadını çıkarmadan başınıza gelenlere bakın bir de merak ettim niye tatile giderken kayınpederinizde gelsin ki evliliğin ilk yıllarıda bunlarla geçiyor anne baba oğullaRINDAN bir türlü ayrılamıyor niye acaba? evlenince değerleniyorlar galiba

Son düzenleme:
kayinvaliden hic anne gibi davranmiyor.insan oglunu bile bile uzer mi?olumu bu sekilde kullanir mi?bak baban uzuldu bunlara,sen de beni uzme memnun et mi demek istiyor?
acikcasi benim de cocugum olsa bende birkac saat kalir gelirim,aksamlari da ararim ilgilenirim.
hem cocuktan kafasini nasil dinleyecek,yasli insanlar sese katlanamiyor.oglu zaten hep yaninda o da isterse sizin evinize ugrar.illa orada kalmaniz sart degil.esine cok uzuldum.babasinin acisi yetmiyor gibi,birde vicdan azabi cekiyor.

Son düzenleme:
guniz, cok doğru yazmıssın....(dusuncelerımle aynı)doğru söze ne hacet....

guniz' in bilmeden yazdığı yok! siz, ne yazmıssanız ona göre yorum yapmış. o zaman cümleleri doğru kullanalım bizlerde yanlıs anlamayalım. ozellıkle "utanmadan bızde kaldı" kelımesı oldukca cirkin....
bu topicte bulunmak esleriyle sorunu olmak anlamına gelmıyor ki!!!

Teşekkürler emelcim...bizim için dilek,Allahım sen ailemiz ve bizlere böyle düşünen gelinler verme...böyle düşünen gelinlere de yine böyle düşünen gelinler nasib etki ilerde nasıl olduğunu anlasınlar candan ayrılmanın...beddua değil herkes için adalet:7:

ne kadar bencilsiniz allah sizin gibilerden toplumu arındırsın
eşine ve a,lesine iyi davranmak isteklerini yerine getirmek zorundasın
senin çoğununda sana böyle davranır o zaman oyun alanı yok diye seni sallamaz görmek bile istemez

ne kadar bencilsiniz allah sizin gibilerden toplumu arındırsın
eşine ve a,lesine iyi davranmak isteklerini yerine getirmek zorundasın
senin çoğununda sana böyle davranır o zaman oyun alanı yok diye seni sallamaz görmek bile istemez

sadece oyun alanı değil inanın bebeğimi güvenle yatıracağım bir yatak bile yok...
oğlum mama sandalyesinin dışında hiçbir yerde yem,iyor akşama kadar aç durur yıne yemez.
ve kayınvalidem döküldü saçıldı kırıldı diye sürekli laf ediyor. oğluma yetişemiyorum eşimle gidiyoruz iftara gitmeden yemeğimi hazırlıyorum yiyip içip evimize geliyoruz. şimdiden bölük pörçük olduk eşyalarımızın yarısı orda yarısı burda ya ben işe başladığımda nasıl olucak duş almak kıyafet değişmek çamaşır yıkamak için süürekli evemii gelicem....

bence acele okumuşsunuz

Küçük çocuğu olan birinden böyle şeyler istenmesi saçma bence. Benim arkadaşım da aynı dertten muzdarip. Arkadaşımın kaynanası da çalıştığı tekstil atölyesine niye çocuğu getirmiyorsunuz diye (çocuk 2 yaşında) sorun çıkardı, eşi arkadaşımla kavga etti vs. Bence bu konuda çok haklısınız.

Burda konu ben değilim kendine gel beni tenımıyosun hastamısın nesin:3:

evet siz değilsiniz. sizi tanımıyorum, TANIMAKTA İSTEMEM... sadece yapılan yorumlara yorum yapıyorum. (ılla konuya yorum yapmak gerekmez, gözüme batan yoruma cevap verdim) gayet sağlıklıyım ama sızın probleminiz var ise en yakın zamanda kliniğe gitmenizi tavsiye ederim...

Küçük çocuğu olan birinden böyle şeyler istenmesi saçma bence. Benim arkadaşım da aynı dertten muzdarip. Arkadaşımın kaynanası da çalıştığı tekstil atölyesine niye çocuğu getirmiyorsunuz diye (çocuk 2 yaşında) sorun çıkardı, eşi arkadaşımla kavga etti vs. Bence bu konuda çok haklısınız.

bunlar biribirinden farklı konular. birinin babası vefat etmiş, diğeri ise calıstığı yere cocuk götürmelerini istemiş... arkadasının bu duruma tepki gostermesı doğru olabılır sonucta çocuğu baska zaman içinde de görebilir.

oncelıkler ıyı tespıt edılmelı
evet anne babalarımız once gelmelıler haklarını odeyemeyız
fakat kucuk bır bebek, bozulan duzenı sonucu gelısımı etkılenen bır bebek
calısma arafesınde hayatını duzenlemeye calısan calısma psıkolojısıyle bebegı arasında sıkısmıs bır anne
ıyı bır es ve ıyı gelın olmaya calısan bır kadın

dıger yanda hayat arkadasını kaybetmıs bır anne
acısının tazelıgıyle soyledıklerı ve yaptıklarının cok da farkında olmayan
belkı de bılıncsızce kalp kırıp cevresındekılerı uzaklastıran ama tamamen yalnız kalmayan bır anne ve kayınvalıde

esınıze kayınvalıdenızı destek olmak ıstedıgınızı ama bu destgı verırken bır gun destek gormek zorunda kalan olmak ıstemedıgınızı ınce bır ayarla anlatın
gıdın hergun ugrayın yalnız bırakmayın ama orada da kalmayın bence
elzem durumlar dısında tabıı
esınızın hassas donemınde kayınvalıdenızın babasıyla alakalı soyledıklerı cok etkılı oldugundan su asamada muhalefet olmayın sadece dınleyıcı kalın bu tavırlar karsısında
bırakın esınız uzuluyorsa da onu uzen sız degılsınız annesı gırmeyın aralarına
eger taraf olursanız kaybeden taraf olursunuz bu asamada
allahtan sabır dılıyorum

bunlar biribirinden farklı konular. birinin babası vefat etmiş, diğeri ise calıstığı yere cocuk götürmelerini istemiş... arkadasının bu duruma tepki gostermesı doğru olabılır sonucta çocuğu baska zaman içinde de görebilir.

Daha küçük bir çocuktan bahsediyoruz, çocuğun düzeni bozulunca sağlığıda bozulur, huzuru da bozulur. Öyle iki ayrı yerde çocuklu kadın nasıl yapabilir?

bence konuyu acan arkadasa haksızlık yapılıyoo biraz..netice de oda kafasını karıstıran bır soruya ya da soruna çözum arıyorr..hiç ilgilenmese kayınvaldesıyle fln amenna..ama ıkı ara bir derede..biraz onu da anlamak lazım..kendı duzenı keyfı ıcın degıl bebegı ıcın daha cok kaygılı...

Bence sınırlarımızı iyi çizmemiz lazım.Konu sahibi hanım bence gerekli ve yeterli fedakarlığı göstermiş kendi adına.Sonuç olarak kendi ailesi ve bebeği de var.Ayrıca daha sonra düzeninin istemediği şekilde bozulmasından haklı olarak çekiniyor.Destekte oluyor yeterince yanında olarak.Ama evlerde dehşet mesafelerde değilse ve sık sık görüşüyorlarsa yatılı filan kalmasına gerek yok ; değil ki gelip bende de kalabilir diye teklifte etmiş..

Yalnız şu forumlarda her konuya kocaya ve ailesine hürmet edilmeli tandansında beyanatta bulunanlar canımı sıkıyor.Herşey karşılıklı saygı ve insaniyet çerçevesinde gitmelidir.Hürmet ne demek anlayamıyorum ben??KOcamızdır diye sorgusuz sualsiz doğru bile olmayan şeylere eyvallah mı denmeli???

Bir de hadislerden örnekler verilmesi de anlamsızca geliyor sonuç olarak referans kaynağı olamaz bu tip şeyler.Belki aynı şeylere bile inanmayan vardır aramızda.Daha genel geçer şeyler söylenirse doğru olur kanaatindeyim.

Not:Hepsi şahsi fikrim...

MERHABALAR ..

ÖNCELİKLE UZUN ZAMANDIR GİREMEDİM B,,LG,SAYARIM BOZULDU VE İŞE BAŞLADIM.

KAYIN VALİDEME YERLEŞMEDİM HALA EVİMİZDEYİZ. BEN VE OĞLUM EŞİM ÇOCUNLUKLA ANNESİ İLE ZAMAN GEÇİRİYOR. SESİM ÇIKMIYOR BİR SÜREÇÇTİR GECER DİYORUM AMA İÇTEN İÇEDE KIZMIYOR DeĞİLİM.
MESALA GECEN GÜN PAZAR ALIŞVERİNE GİTTİLER 5 SAATTE GELEMEDİ EŞŞİM SİNİR OLDUM. ELİMDENDE BİR SSEY GELMİYOR.
TEPK,İ GÖSTERDİĞİMDE KAVGA EDİYORUZ.

Back
X