- 16 Kasım 2008
- 13.765
- 13.418
- 823
Beğendiğine sevindim Derin.Ay sunumun çok güzel.
Eline sağlık adra'cığım, başarılar.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Beğendiğine sevindim Derin.Ay sunumun çok güzel.
Eline sağlık adra'cığım, başarılar.
Beğendiğine sevindim Derin.Çok teşekkürler canım.
![]()
Sağol canım.Tatlım tariflerin beğenilmeyecek gibi değil ki maşallah döktürüyorsun![]()
Çok teşekkürler.hımmmmm kitap ve kahve ile daha bir güzel olmuşşş ellerinize sağlık
Burada değildim dün.Adraaaaaa buralardı mısın???
170 derece fırında üzerleri beyazlaşana kadar pişirmek kaç dakikaya tekabül eder de bana![]()
Artık çok geç Adra'cımBurada değildim dün.
Meg`ciğim ben hiç saate bakmam ki.Devamlı fırını kontrol ederim.Resimdeki gibi bir renk olacak.Veya ondan biraz daha az pişirebilirsin.Yarım saatte pişmişti galiba.Firından fırına değişir tabi.
Filme dalıp unuttun dimi kurabiyeleri.Artık çok geç Adra'cım
İki tepsiden ilkinin çoğu yanıverdi yahu
Ama geri kalanının tadı muhteşem
Ellerine sağlık üstad![]()
Beni görmekten bıktınız değil mi?Ama sizin için çalışıyorum bakın.
Çocuklarınıza evde çokoprens yapıp yedirin diye.
Dışarıdan alıp yedirmekten iyidir.
Katılan herkese başarılar diliyorum.
Pink'e de selamlarımı gönderiyorum.
ÇOKOPRENS KURABİYE
MALZEMELER
250 gr margarin(Tereyağ da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 bardak buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
5,5-6 bardak un
Nutella
Fındık
Hindistan cevizi
Pudra şekeri(Kurabiyelerin üzerine serpmek için)
(Bu ölçü kalabalık aileler için.Çünkü baya kurabiye çıkıyor.Evde az kişiyseniz ölçüyü yarıya düşürebilirsiniz)
![]()
Margarini,sıvıyağı,pudra şekerini,nişastayı ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
![]()
Sonra ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
![]()
![]()
Tezgaha yağlı kağıt serip yumurta büyüklüğünde hamuru elimizle bastırarak yuvarlıyoruz.Resimde görülen kalıbı bastırıp yağlı kağıdı ters çevirip hamurumuzu çıkartıyoruz.Bu kalıbı kullanmanız şart değil.Su bardağı da olur.(Hamur çıkmazsa veya şekli bozulursa hamur cıvık demektir.Biraz un ilave edebilirsiniz.Hamur kalıptan zor çıkarsa da kalıbı her seferinde yağlayabilirsiniz.)
![]()
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları diziyoruz.
![]()
Kürdan veya çöp şişlerle üzerlerine delik açıyoruz ve 170 derece fırında üzerleri beyaza yakın kalacak şekilde pişiriyoruz.
![]()
Hamurun yarısını su bardağıyla yine aynı usulde kesiyoruz ve bunları da pişiriyoruz.
![]()
Fırından çıkan kurabiyeye bolca nutella sürüp diğer kurabiyeyle üzerini kapatıyoruz.
![]()
![]()
Su bardağıyla kestiğimiz kurabiyemize de nutella sürüp diğer kurabiyeyle kapatıp kenarlarına da nutella sürüp fındığa buluyoruz.
![]()
![]()
İsteğe göre hindistan cevizine de bulayabilirsiniz.
![]()
Üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
![]()
Kurabiyelerimiz hazır.Yanında sütlü kahve ve kitap okuyarak afiyetle yiyoruz.Hele de şu an burada olduğu gibi şakır şakır yağmur yağıyorsa ve bu güzellik sizinleyse mutluluğu uzakta aramaya gerek yok.Küçük şeylerle de mutlu olunabilir.
Afiyet olsun.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Benim eeerif bayilir cokoprense en kisa surede deniycem ellerine saglik basarilar adracim![]()
Çok teşekkürler kızlar.Çok beğendim tarifinizi ellerinize sağlık,başarılar diliyorum.
Beğendiğine çok mutlu oldum canım.Bu ne güzel bir sunumdur böyle Adracım döktürmüşsün maşallahYarışmada başarılar dilerim
Patentini almalısın
![]()
Yaptığına ve beğendiğine çok mutlu oldum.Evet baya kurabiye çıkıyor o tariften.Arkadaşlarının beğendiğine ve övgülere de sevindim.Senin de ellerine sağlık canım.Adraaaa...dün akşam yaptım kurabiyelerini.. arkadaşım ...teşekkür ederim tarifin birebir tuttu..benim kalıbım yoktu su bardağı kullandım ben her iki tarafıda kürdanladım.. ve hindistan cevizi ve ceviz kullandım...bayağı çıkıyor bu tariften bende iş yerinede arkadaşlara getirdim tabi övülünce bi şımardım bi şımardım ..sağolasın ellerine sağlıkk..
Tek kelimeyle harika sunumda müthiş..
Güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim çok sağolun.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor başarılar