Bisküvi - Kurabiye Tarifi ÇOKOPRENS KURABİYE (NUTELLA SPONSORLUĞUNDA)

uvvvv beybi çok akıllıca olmuş :cool: çokoprens iyi halleyde olur bence bu:KK19:başarılar dilerim avatarında çok yağuşuklu... Söylemeden geçmeyeyim:KK68:

Vuslat nerelerdesin sen?:KK36:Biraz daha iyimisin?Nerede senin kurabiyen?:KK66:Ben de yaptım işte birşeyler.:KK23:Sunumu ben de seviyorum.:KK48:Çok teşekkürler canım.:KK37:
Eh işte canım toparlanmaya çalışıyorum:60: Olabilecek her tarif eklenmiş bana yapacak tarif kalmamış:-)
Bu sunumun üstüne de tarif eklemek olmaz:rolleyes::60:

uvvvv beybi çok akıllıca olmuş :cool: çokoprens iyi halleyde olur bence bu:KK19:başarılar dilerim avatarında çok yağuşuklu... Söylemeden geçmeyeyim:KK68:
Aslında halleyle bunun arasında tereddütte kaldım ama bunda karar kıldım.Evet yağuşukludur kerata.:KK8:Çok teşekkür ederim canım.:KK36:
Eh işte canım toparlanmaya çalışıyorum:KK60: Olabilecek her tarif eklenmiş bana yapacak tarif kalmamış:-)
Bu sunumun üstüne de tarif eklemek olmaz:rolleyes::KK60:
İnşallah daha iyi olursun canım.:KK60:Var var çok güzel tarifler var hala.:KK53: Ama sen bilirsin tabi.:KK60: Yok ya herkesinki çok iyi.Belki de çok çok iyisini yapan olur daha vakit var.:rolleyes::KK62:

Aslında halleyle bunun arasında tereddütte kaldım ama bunda karar kıldım.Evet yağuşukludur kerata.:KK8:Çok teşekkür ederim canım.:KK36:

İnşallah daha iyi olursun canım.:KK60:Var var çok güzel tarifler var hala.:KK53: Ama sen bilirsin tabi.:KK60: Yok ya herkesinki çok iyi.Belki de çok çok iyisini yapan olur daha vakit var.:rolleyes::KK62:
Sağol canım:60: Bakalım canım süre uzun zaten, çok sevdiğim bir tarif var ben karar verene kadar yapan olmazsa eklerim İnşaAllah:19:

Beni görmekten bıktınız değil mi?:KK23:Ama sizin için çalışıyorum bakın.:KK53:Çocuklarınıza evde çokoprens yapıp yedirin diye.:KK48: Dışarıdan alıp yedirmekten iyidir.:KK52:

Katılan herkese başarılar diliyorum.
Pink'e de selamlarımı gönderiyorum.:KK70:

ÇOKOPRENS KURABİYE

MALZEMELER

250 gr margarin(Tereyağ da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 bardak buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
5,5-6 bardak un
Nutella
Fındık
Hindistan cevizi
Pudra şekeri(Kurabiyelerin üzerine serpmek için)

(Bu ölçü kalabalık aileler için.Çünkü baya kurabiye çıkıyor.Evde az kişiyseniz ölçüyü yarıya düşürebilirsiniz)

04DVZo.jpg

Margarini,sıvıyağı,pudra şekerini,nişastayı ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz.

yA4dW7.jpg

Sonra ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

4ZlmyY.jpg

891nRd.jpg

Tezgaha yağlı kağıt serip yumurta büyüklüğünde hamuru elimizle bastırarak yuvarlıyoruz.Resimde görülen kalıbı bastırıp yağlı kağıdı ters çevirip hamurumuzu çıkartıyoruz.Bu kalıbı kullanmanız şart değil.Su bardağı da olur.(Hamur çıkmazsa veya şekli bozulursa hamur cıvık demektir.Biraz un ilave edebilirsiniz.Hamur kalıptan zor çıkarsa da kalıbı her seferinde yağlayabilirsiniz.)

12dPA1.jpg

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları diziyoruz.

W6YW2m.jpg

Kürdan veya çöp şişlerle üzerlerine delik açıyoruz ve 170 derece fırında üzerleri beyaza yakın kalacak şekilde pişiriyoruz.

l01YVk.jpg

Hamurun yarısını su bardağıyla yine aynı usulde kesiyoruz ve bunları da pişiriyoruz.

YjbPmz.jpg

Fırından çıkan kurabiyeye bolca nutella sürüp diğer kurabiyeyle üzerini kapatıyoruz.

J72drQ.jpg

7VvmRW.jpg

Su bardağıyla kestiğimiz kurabiyemize de nutella sürüp diğer kurabiyeyle kapatıp kenarlarına da nutella sürüp fındığa buluyoruz.

5oVpR5.jpg

891nVa.jpg

İsteğe göre hindistan cevizine de bulayabilirsiniz.

ZAd2NV.jpg

Üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.

g4olN5.jpg

Kurabiyelerimiz hazır.Yanında sütlü kahve ve kitap okuyarak afiyetle yiyoruz.:kk77:Hele de şu an burada olduğu gibi şakır şakır yağmur yağıyorsa ve bu güzellik sizinleyse mutluluğu uzakta aramaya gerek yok.Küçük şeylerle de mutlu olunabilir.:KK37:Afiyet olsun.

891mlW.jpg

A0JZmq.jpg

yA42l9.jpg
ZAd2Jg.jpg

LY3d3z.jpg

rm9YEz.jpg
Waaaooow, yiyelim, güzelleşelim. Ellerine sağlık. Harika görünüyor. Ankara'ya paket istiyorum, bağa ne. :kk77: Bak bak, yiyeme. Nereye kadar.

Beni görmekten bıktınız değil mi?:KK23:Ama sizin için çalışıyorum bakın.:KK53:Çocuklarınıza evde çokoprens yapıp yedirin diye.:KK48: Dışarıdan alıp yedirmekten iyidir.:KK52:

Katılan herkese başarılar diliyorum.
Pink'e de selamlarımı gönderiyorum.:KK70:

ÇOKOPRENS KURABİYE

MALZEMELER

250 gr margarin(Tereyağ da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 bardak buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
5,5-6 bardak un
Nutella
Fındık
Hindistan cevizi
Pudra şekeri(Kurabiyelerin üzerine serpmek için)

(Bu ölçü kalabalık aileler için.Çünkü baya kurabiye çıkıyor.Evde az kişiyseniz ölçüyü yarıya düşürebilirsiniz)

04DVZo.jpg

Margarini,sıvıyağı,pudra şekerini,nişastayı ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz.

yA4dW7.jpg

Sonra ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

4ZlmyY.jpg

891nRd.jpg

Tezgaha yağlı kağıt serip yumurta büyüklüğünde hamuru elimizle bastırarak yuvarlıyoruz.Resimde görülen kalıbı bastırıp yağlı kağıdı ters çevirip hamurumuzu çıkartıyoruz.Bu kalıbı kullanmanız şart değil.Su bardağı da olur.(Hamur çıkmazsa veya şekli bozulursa hamur cıvık demektir.Biraz un ilave edebilirsiniz.Hamur kalıptan zor çıkarsa da kalıbı her seferinde yağlayabilirsiniz.)

12dPA1.jpg

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları diziyoruz.

W6YW2m.jpg

Kürdan veya çöp şişlerle üzerlerine delik açıyoruz ve 170 derece fırında üzerleri beyaza yakın kalacak şekilde pişiriyoruz.

l01YVk.jpg

Hamurun yarısını su bardağıyla yine aynı usulde kesiyoruz ve bunları da pişiriyoruz.

YjbPmz.jpg

Fırından çıkan kurabiyeye bolca nutella sürüp diğer kurabiyeyle üzerini kapatıyoruz.

J72drQ.jpg

7VvmRW.jpg

Su bardağıyla kestiğimiz kurabiyemize de nutella sürüp diğer kurabiyeyle kapatıp kenarlarına da nutella sürüp fındığa buluyoruz.

5oVpR5.jpg

891nVa.jpg

İsteğe göre hindistan cevizine de bulayabilirsiniz.

ZAd2NV.jpg

Üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.

g4olN5.jpg

Kurabiyelerimiz hazır.Yanında sütlü kahve ve kitap okuyarak afiyetle yiyoruz.:kk77:Hele de şu an burada olduğu gibi şakır şakır yağmur yağıyorsa ve bu güzellik sizinleyse mutluluğu uzakta aramaya gerek yok.Küçük şeylerle de mutlu olunabilir.:KK37:Afiyet olsun.

891mlW.jpg

A0JZmq.jpg

yA42l9.jpg
ZAd2Jg.jpg

LY3d3z.jpg

rm9YEz.jpg
sen pinke selam gönderdin ya rakibimin düşmanı benim dostumdur tamam mı duy pinkoooo duy :KK70::KK70::KK70::KK19::KK50::kk77:

Ellerıne saglık cnm gercekten benzemıs cok hos gorunuyor, basarılar:KK68:

Her zaman ki gibi tertemiz çalışılmış,çok da güzel bir tarif olmuş..
Ellerine sağlık adracım..
Seni beğeniyorum:KK19:

Her zaman ki gibi tertemiz çalışılmış,çok da güzel bir tarif olmuş..
Ellerine sağlık adracım..
Seni beğeniyorum:KK19:
Egunal gelmiş,:KK68:Çok teşekkürler canım güzel yorumuna.:KK37:Elimden geleni yapmaya çalıştım.:KK22:

Hainler:KK53:
Adra selamını görmemiştim, meydan okumanında bu kadarı yani:63:
Daha selamımı yeni mi farkettin.:63:Okumuyorsun yani yazdıklarımı.:KK12:

Adra'm, ellerine sağlık. :KK66:
Çok mersi canım.:KK60:

Back
X