• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çölyak testi ve Düşük IgA

Mucizeolsn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Öncelikle herkese Merhaba, uzun zamandır hastalıklarla boğuşuyorum.
İki yaşımdan beri sedef 2018'den liseden beri haşimato hastasıyım. Çocukken çok hastalanırdım antibiyotik ile zor düzelirdim en sonunda bademciklerimi aldırmak durumunda kalmıştım ilkokul 4. sınıfta :( .
Dişlerim çok çabuk çürüyordu doktora çölyak testi için kan verdim.
Kan değerlerim çoğunlukla iyi ancak IgA düşük çıktı. Forum içerisinde açılmış konularda düşük IgA hakkında bebekler dışında hiç konuşulmamış.
Yetişkin olup bu tip şeyler yaşayanlar var mı acaba ? Süreçlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Bağırsak emilimi problemleri ve sızıntılı bağırsak (leaky gut) semptomlarınız var mı?

Emin değilim açıkçası b12 eksikliğim vardı ve hap kullanarak düzelttim zayıflayınca tekrar düştü tabii ki
Genel olarak yemeklerden sonra şişkinliğim oluyor rahatsız etmeden bizde ailecek elma tipi vücut yapısı olduğu için göbeğimi hep ona bağlamıştım
Dışkılama da genel olarak çok problemim olmuyor önceleri daha çok kabızlık vardı ama omega3 kullandığımdan beri düzenli her şey
Haşimato değerlerim antikorlarım çok yüksekti 500'dü doktorlar ne yazık ki ilaç veremedi sınırdaydı çünkü tsh t4 bozulmamıştı grip olunca bozuluyordu düzelince değerlerim sınırda kalmaya devam ediyordu omega3 içtikten sonra değerlerim düzeldi antikorum 500'den 22'ye indi sedef ise artış göstermekte

Eklentiler

• WhatsApp Image 2026-06-07 at 01.34.25.webp
    WhatsApp Image 2026-06-07 at 01.34.25.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 28
Bu konuda çok bilgim yok doktor da değilim ama çölyak için daha kapsamlı bakılıyormuş sanırım doktorunuz yönlendirir zaten. Genel olarak çoğunluğumuzda bağırsak florası dengesizliği, geçirgen bağırsak ve otoimmun hastalıklar var. Umuyorum iyi gelişmeleriniz olur. Sağlık ve esenlikle kalın 🍀

Back
X