- Konu Sahibi Turkish Delight
-
Güzel fikirYemeği geceden hazırlayın. Böylece o da yemek yapmaz.
Sen geceden ertesi günün yemeğini yap git annen sadece ısıtsın daha az kirlenir ortalıkArkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
3 cocuk annesi olarak gündüz iş akşam ev yürütmek zor oluyor çalışan kadınlara.Fakat artık ben canavar oldum sanırım.Akşam 5 te evime dönüyorum annnem sarı nokta hastası ikiz kızlarıma annem bakıyor.Yemegi ben yaparım diye onlarca defa söylememe ragmen sağolsun yine annnem yapıyor fakat;bomba patlamış gibi buluyorum mutfagı hergün meyve çöpleri çöpün kenarında,duvarlar salça ketçap çorba taşmış ocak batmış koltuk kırlentleri yerlerde kısacası çöp evdaha yemegimi bile yemeden cogu zaman etrafa girişmeye balşlıyorum etesi gün yine aynı,bir sonraki gün daha beter.Annneme kızamıyorum gözleri görmüyor fakat ben pislik içinde yaşamaya nasıl alışacagım ya dertten patlıyacagım....hergün sinirden kendimi yiyorum gündelikçi al diyeceksiniz fakat benim eve tam günlü birini tutmak gerekir ki bütçem bunu hiçbir şekilde kaldırmaz ki kaldırsa cocuklarıma bakıcı tutardım zaten.Umursamamak istiyorum,Dünya altüst olsun ama ben dayanamıyorum artık.Ağzımdan istemsiz kötü şeyler çıkıyor stresten artık öleceğim sanırım Psikolagamı gitsem ki,Sinirlerimimi aldırsam şarlatan şeytanı gibi bişey oldum teşekkürler.
Hadi birinin esi hastaymis anlarimda digeride biraz uzerinden alsa yukun hafifler biraz bence. Gordugum sey genelde 1 cocugun ustlenmesi boyle seyleri. Sen nazini cekip rahat ettiriyosun demekki ondan senle kalmak istiyo. kendini yipratiyorsun bu sekildedeGercekten zor. Aklin fikrin yemekte diyince de bundan sonra yemekten baska ne dusunucem ki diyor. Her lafa bir cevabi var. Komsularim bile iyi bas edebiliyorsun diyorlar. Onune bunu koyuyorum baska birsey yok desem inanin kuser. 2 ablam var onlara kotuler beni bakmiyor der. Bazen dusunuyorum ablamlarda baksin istiyorum ama birinin esi hasta. Digeride kendine zor bakiyor uyusuk. Bu kadar baktim baktim bu saatten sonrada birakamam.
Sağolasın canım, İnan bizim evi görsen şükür benim evim tertemizmiş dersincanım allah sanada kolaylık versin kızmak değil ama hergün dip bucak temizlik yapılmz ki.çocuklar salon ve oturma odasını dağıtır ve kirletir sadece ama bizde bir yer yok ki batmasın
Amin cumlemizin saolun.Ay Allah gecinden versin. Sağlıklı uzun ömrünüz olsun inşallah.
Akşam işten gelince yarınki yemeği yapsan nasıl olur? Yemek olunca annen yemek yapmaz mutfak da çok kirlenmez?Arkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
3 cocuk annesi olarak gündüz iş akşam ev yürütmek zor oluyor çalışan kadınlara.Fakat artık ben canavar oldum sanırım.Akşam 5 te evime dönüyorum annnem sarı nokta hastası ikiz kızlarıma annem bakıyor.Yemegi ben yaparım diye onlarca defa söylememe ragmen sağolsun yine annnem yapıyor fakat;bomba patlamış gibi buluyorum mutfagı hergün meyve çöpleri çöpün kenarında,duvarlar salça ketçap çorba taşmış ocak batmış koltuk kırlentleri yerlerde kısacası çöp evdaha yemegimi bile yemeden cogu zaman etrafa girişmeye balşlıyorum etesi gün yine aynı,bir sonraki gün daha beter.Annneme kızamıyorum gözleri görmüyor fakat ben pislik içinde yaşamaya nasıl alışacagım ya dertten patlıyacagım....hergün sinirden kendimi yiyorum gündelikçi al diyeceksiniz fakat benim eve tam günlü birini tutmak gerekir ki bütçem bunu hiçbir şekilde kaldırmaz ki kaldırsa cocuklarıma bakıcı tutardım zaten.Umursamamak istiyorum,Dünya altüst olsun ama ben dayanamıyorum artık.Ağzımdan istemsiz kötü şeyler çıkıyor stresten artık öleceğim sanırım Psikolagamı gitsem ki,Sinirlerimimi aldırsam şarlatan şeytanı gibi bişey oldum teşekkürler.
Guvenilir biri bakiyor iste daha ne..yediriyor iciriyor giydiriyor seviyor...yemek de varmis ohhh.Arkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
Ayda 600 le evin eksigi giderilir hatta cocuklata kenara para atilir veya hayat sigortasi yapilir..her gece uykudan once 1 saat temizlik yapmak zor degil..para kolay kazanilmiyor o 600 senede 7bini gecer...harika bir tatile de gidilebilir...Günlük 50tlden gün aşırı biriyle anlaşsanız yarım günlük? Haftada 150tl eder.. haftada üç gün sabahları gelecek evi toplucak süpürge ve paspas mesela bir gün; ikinci gelişinde ütüler çamaşırlar ve gene evi derleme, son gelişinde tekrar süpürge paspas ev derleme gibi.. yani yarım günde neler var kadınla ayrıntılı bi konuşun bunlar ağır iş değil asljnda büyük temzlikler değil ama ev her daim temiz olur banyoları vs yapar bi gelişinde diğerinde ütüleri vs yani süpürge paspas örneğin toplamda bi saatimi alıyor benim en fazla .. e kadın üç saatlik bile gelse; kalan iki saatin yarım saati toplamaya gitse evi; kalan bi buçuk saatte birinde ütüleri bitirir mesela, bi geldiinde camları, bi geldiinde üstlerin tozunh alır.. yani 3 saatlik de en fazla 50tl isterler diye dişünüyom. Haftada 150tl de verirsin her gün almazsın
Bence annene uygun bir dille çok yoruluyorsun birde yemekle uğraşma deyip işten gelince yemeğini yapmalısın. Zaten erken geliyormuşsun. En azından mutfak çok batmaz. Diğer taraflarıda dert etmiyceksin artık bi süre.anneme yüklenmiyorum fakat pislik içinde yaşamaktan bunaldım anneme yine bişey diyemem allah eksik etmesin.
Ayda 600 le evin eksigi giderilir hatta cocuklata kenara para atilir veya hayat sigortasi yapilir..her gece uykudan once 1 saat temizlik yapmak zor degil..para kolay kazanilmiyor o 600 senede 7bini gecer...harika bir tatile de gidilebilir...
doğru söze ne hacetyağlayacaksın ballayacaksın başka çare yok.. şurda misafir geliyorsun bi oğlunun evinde rahat ettirmeyeceksek nerde edeceksin diye..
yorulmana izin veremem öyle şey mi olur hem beni rahata alıştırma hep isterim diyeceksin.. tatlı dil bence herşeyi çözer..
bunları agresiflikle söylerseniz olmaz tabi..
anne deşarj oluyorum mutfaga girince iş psikolojime ağır geliyor diyeceksin mesela.. senin bize sohbetin yeter falan diye bala batıracaksın
üç çocuğu olan ve çalışan bir anne... nasıl yapsın her gün bir saat. Zaten eve yorgun geliyordur, yemekti çocuklarla ilgilenmekti pert olur yatağın yerini zor bulur
aslında ben de sizin gibi düşünüyorum bir gün bi aile dostumuz ile tatile gitmiştik 3 çocukları vardı bir yavrucakta engelliydi hatta özel bir evladımızdı..
haliyle anne yorgun ve çocuklar erken kalktığı için de yüzü asık ve mutsuzdu...
adamın yaptığı yorumu unutamıyorum ''3 çocuklu bir annenin böyle lüksleri olamaz '' dedi.. anne olmak da bi tercih ve sonuçları böyle dedi..
ben şok ben iptal.. bazen çok bunalıyorum çocuklar haftasonu bile sabah 7 de ayaktalar.. acıkmış oluyorlar.. ve ben agresif oluyorum..
sonra kulaklarımda çınlıyor bu cümleler, sen istedin diyorum senin tercihindi.. yaş farkı az iki çocuk.. neyime güvendiysem diye söyleniyorum kendime..
bu annelik çok zor, anne olamamak daha zor rabbim herkesin gönlüne göre versin..
yorumunuzu görünce yine aklıma geldi paylaşmak istedim
Bırakın batsın ev. 3 çocuk diyorsunuz kolay değil. tek çocukla bile evleri darma duman olan insanlar tanıyorum. Anneniz hastaymış kadıncağız buna rağmen çocuklarınıza bakıyor yemek yapıyor. Batırsın etrafı siz temizleyin yemek yapacağınız zamanı mutfağı toplamaya ayırın. Ne kıymetli anneniz var. Şükredin lütfen isyan etmeyin.Arkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?