Çorba yapamıyorum

elifff_____

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
3.641
1.322
63
mrblar
Çorbayı çok severim ama yapamıyorum normalde çok güzel yemek yapsamda çorbaya gelince beceremiyorum
Mesela ayran çorbası( yoğurlu çorba) nasıl yapıyosunuz ne zaman yapsam tafında bir tuhaflık oluyo sanki bişeyler eksik gibi oluyo bi sırrı mı var anlamadım annemlerede sordum ama yok aynı olmuyo

yogurtlu corbaya ben un pirinc yogurt yumurta katıyorum en sonda nane ve pulbiberi yagda kızdırıp corbanın icine dokerim..su miktarını belki ayarlayamıyorsunuzdur un corbalara kıvam katar onu eksik veya fazla koyuyorsunuzdur tam olarak hangi kısmında sorun oluyor tatmı kıvammı

Bende pirinç haşlayıp üzerine un ve yoğurdu karıştırıp döküyorum biraz kaynayınca tereyağnda biberi kızdırıp döküyorum ama çok yavan bi tat oluyo ne lezzet ne bişey kıvamıdavsulu oluyo ama unu mu artırsam

yogurdu az koyunca da yavan bir tat olabiliyor biraz eksimsi olmalı yogurt corbası yumurtada ekliyorum ben belki oda tat veriyordur

Ben pirinci haşlıyorum ayrı bir kapta da yoğurt yumurta ve tuzu iyice çırpıyorum. Hiç un koymam pirinç ve yumurta kıvamını tutturuyor. Birbirine az az karıştırarak (temperleyerek) bir süre de öyle pişiyorum hep tutuyor canım. Daha fazla lezzet arıyorsan et suyuyla çok güzel oluyor ama şu hazır bulyonlar değil tabi ki.

Anladım
Hiç yumurtalı yemedim bu çorbayı nasıl olur acaba merak ettim

Anladım
Hiç yumurtalı yemedim bu çorbayı nasıl olur acaba merak ettim
Ben hemen hemen terbiyeli yapılan her çorbaya katıyorum. Şimdiye kadar hiç kesilme filan olmadı. Terbiyesini kattıktan sonra da arada karıştırarak pişirince yumurta da pişmiş oluyor. Bi deneyin belki hoşunuza gider

Pirinçli çorba yaptığında, un miktarı az, yoğurt miktarını fazla kullan..(örnek 1 çorba kaşığı un, 3-4 kaşık yoğurt gibi)
Ayrı kapta, un yoğurt, istersen yumurtayı biraz suyu, çırpma teli ile karıştır, ayranımsı kıvam alınca haşladığın pirinçli sudan ayrana karıştır, ısıları eşitlensin kesilmesin, ve öyle birbirlerine karıştır.
En önemli kısım ise, yoğurtlu çorbalar kaynamadan tuz eklenmez.. Kaynamaya başlayınca 2-3 dk sonra dök..
Haşlanmış et suyu kullanırsan, onu önce ısıt ve ayranla pirinç birleşip kaynamaya başlayınca ekle.. (Çünkü genelde tuzlu olur et suyu haşlarken, tuzsuzsa farketmez, ne zaman istersen)
Eğer bulyon kullanırsan kaynamaya başladıktan sonra çorbaya at..
-En önemli kısım, çorba kaynayana kadar sürekli karıştırılmalıdır.. Kaynamaya başlayıncada ara ara karışır..
-Çorba orta ocakta hararetli ateşte pişirilmeye başlanır ama alevi tencere çevresine sarmamalı..
-Hangi çorba olursa olsun, uzun kaynarsa lezzetli ve kıvamlı olur ama dibi tutmasın diye sık karıştırılmalıdır.

Pirinçli çorbaya tavsiyem, tereyağını erit, yakmadan kokusu çıksın ve kuru nane dök yağa, bir kaç saniye çevir.. Hatta içine kırmızı biberde ilave edebilirsin ..

Bu püf noktalatını dikkate alarak deniycem inş olur bu defa

Ben nasıl yaptığımı anlatayım. Ben evde yaptığım et veya tavuksuyunu kullanırım genelde çorbalarda daha lezzetli oluyor. Dondurulmuş tavuksuyunu koy üstüne 1 lt kadar su ekle kaynayınca ister şehriye istersen pirinç ne istersen onu da ekle kaynayıp pişsinler. Onlar pişerken bir tarafta 1 yumurtanının sarısı 2 bardak yoğurt 1 kaşık un 1 kaşık limon suyu iyice çırp pürüzsüz hale gelecek. Sonra kaynayan çorbandan 1 kepçe al bu karışıma ekle ve çırp sonra tekrarla aynı şeyi. Elindeki yoğurtlu karışım sıcacık ısınmış olsun. Sonra yavaş yavaş ocakta kaynayan çorbana ekle bunu. Karıştırmaya devam çorbayı kaynatmana kadar. Son olarak tuzunu at ve bolca nane serp iki taşım kaynat ve kapat. Sen Nasıl yapıyorsun bilmem ama ben böyle yapıyorum ve enfes oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…