[corbasini yaptim guzel oldu sagolun ]brokoli sevmediginiz halde bayilarak yediginiz tarif var mi

Valla benim yaptığım tek şekli. : Brokoli, karnıbahar, havuç. haşlayıp, Zeytinyağı ve limonla yemek. Onuda benden başka kimse yemiyor zatii.
siz o halde brokoli seviyorsunuz.
brokoli sevmeyen biri icin bu sekilde yemek eziyet oluyor

siz o halde brokoli seviyorsunuz.
brokoli sevmeyen biri icin bu sekilde yemek eziyet oluyor
Eziyet zatii.. Ya rejim ,diyet sevdasına ..yada senin gibi yemediği halde eve brokoli alan koca sayesinde ya aslında çok faydalıymış diyerekten yiyorum....
Şu patatesli olanı bir deniyeceğim...

Coook seven biri olarak bile haslamasini sevmem cunku oyle yumusacik guzel olmuyor. Brokolinin hafif diri kalmasi lazim. Salata ve sarimsak sever bir aileyseniz salatasi mukemmel. Brokoliyi buharda hafif pisirin. Bir tencereye az su koyup ustune süzgeçte brokolileri koyun onun buharinda hafif pisip hafif diri kalacak. Soğuyunca bol limon zeytinyagi ve icine rendelenmis sarimsak koyun(1 brokoliye 2 sarimsak) harmanlayin. Pul biber de koyabilirsiniz gercekten cok guzel oluyor tavuk veya et yemeklerinin yanina. Hem sarimsak ve limon tadini hafifletir hem de brokoli ne kadar cok piserse tadi kokusu o kadar yogun oluyor o yuzden bunu daha cok sevebilirsiniz.

bir tanesiyle corba yapayim o halde. ama kremali mi yayla gibi olan mi hangisi daha guzel

nasil yapiliyor?[/QUOTE]
Çorbayi bence kremali yap en meşhur hali o.

Ev arkadaslarım pek sevmezdi brokoliyi..Ben de mercimek çorbasına katıp rondodan gecırmıştım, hıc anlamadılar :)))

Hee bir de hasşlayıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbıberlı sos yaptınız mı da cok güzel oluyor.. En azından salata haline göre sevebilirsiniz..

bu sekilde haslamadan deneyeyim o zaman salatasini. cunku salatalari severim genellikle

Çorbayi bence kremali yap en meşhur hali o.
evde krema yok ama sut un tereyagi borseyler uydurayim

ayy ben direk çöpe atmazdımda komşuya falan verirdim nefret ediyorum kokusundan felan hem brokoli hemde ona benzer her türlü sebze vesayreden elli türlü sebze de olsa yemeğin içinde onu ayırt ederim içinde varsa yemem

Yogurtla karıştırarak salata yapabilirsin.
Bide brokoli patates havuçlu salçasız mercimek corbası. Muhteşem oluyorr :)

birini corba yapacagim bakalim

yok bunlari sevecegimi sanmiyorum

cnm en güzeli brokoliyi haşla. yoğurtla mantı sosu gibi sos hazırla. birde tereyağı kırmızı biber nane (çok az salçada koyabilirsin)kızdır

brokoli üstüne yoğurt üstüne tereağlı sos. yemede yanında yat

yada sadece brokoliyi haşla tuz dök ye öylede seviyoruz biz

buharda haşlanmış borokolileri mümkün olduğunca küçük çiçekler halinde tabağa alıyoruz.ince kıyılmış taze soğan ve küp doğranmış domates limon tuz ve zeytinyağı ile soslayıp yiyoruz.
yoğurtlu halinden bıkkınlık geldiği için eşimin icadı bu salataya terfi ettik.denk geldikçe yaparım

Yoğurt ve mayonezi karıştırıp haşlanmış brokoli ile karıştır ye tadıda güzel olur.
Yada z.yağı,limon tuz sarımsak karıştırıp böylede yiyebilirsin..

brokolileri haşla kardeşim .Salata tabağına doğra istediğin büyüklükte .Üzerine tuz bol limon bol sarımsak ve zeytinyağı dök .Benşe şahane oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…