[corbasini yaptim guzel oldu sagolun ]brokoli sevmediginiz halde bayilarak yediginiz tarif var mi

Bir tencerede azıcık haşlayın dağılmasın ama.
Sonra bir kaba un,yumurta.tuz seviyorsanız baharat katın çırpın.Haşlanmış brokolileri bu malzemeye iyice bulayıp kızartın.

benim en sevdiğim tarif yoğurtlu olan
herkese tavsiye ederim
brokoliyi suda biraz diri kalacak şekilde haşlıyorum, sonra süzüyorum
üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum,onun üzerine de yağda kavurduğum salçayı
(mantı sosu gibi oluyor)

salatasını çok severim haşlayıp sonra yağ limon sarmısak sosu yapıyorum içine mısır, kapya biberi de koyuyorum

corbasina basladim arkadaslar bakalim nasil olacak.
yarin da salatasini yapicam. yoksa gaz komasina girmeyelim

Köz Biberli Brokoli Salatası
Malzeme Listesi:
1 Kök Brokoli
4 Yeşil Soğan
1 Kase Mısır
2 Köz Kırmzı Biber
1 Kase Yeşil Zeytin
1 Kase Çeri Domates
1 Limon
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Brokoliyi yıkayıp ayıklıyoruz. Kaynar su koyduğumuz bir tencereye biraz tuz serpip brokoliyi katıyoruz. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika kaynatıp soğuk su koyduğumuz bir kabın içerisine alıyoruz.
Yeşil soğan, kırmızı biber ve yeşil zeytini doğrayıp brokoliye ekliyoruz. Mısır konservesi, limon suyu, zeytinyağı ve tuz koyup karıştırıyoruz.
Servis tabağına koyuyoruz. Üzerine çeri domates koyup servis ediyoruz.
afiyet olsun
bu benim yaptığım salatanın biraz daha çeşitlisi:))
eminim daha güzeldir ne dersin:))

Ben karnıbahar kızartmaınıda bu tarifle yaparım brokoli kızartmasını da yap bayılacaksın
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla un
  • 1 su bardağı süt
  • tuz
Kızartma için
  • sıvı yağ

Brokoli temizlenip yıkanıp bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.

Başka bir kapta yumurta, un, süt ve tuz çırpılır. Haşlanmış olan brokolileri hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartalım. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
NOT: Dağılan brokolileri hepsini karışıma atın kaşıkla pankek gibi koyarsanız tavaya dağılmaz anında pişer ziyan olmazlar.

Brokoli, patates, havuç varsa kapya biber de doğrayın. Hepsini en altta patates sonra havuç en üstte brokoli olacak şekilde birazcık zeytinyağı azıcık su ile haşlayın, servis etmeden üzerine mayonezli sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızı toz ve pul biberle hazırlanmış yağ sosu ilave edin, çok lezzetli oluyor...

Yorumlari okumadim ama hevesle yorum yazmaya atladim belki bask tarif de bulurumndiye okuyacam birazdan. Brokoliden nefrrt eden ben bayiliyorumnsimdi ama haslanmis degil.
labneli brokoli salatasi
brokolileri minik mikk dogra cicek kisimlarini
gobek maruluda salata yaptigin sekilde dogra
dereotu seversen koy
maydonoz
haslanmis misir
tuz
Bunlarin hepsini labne peyniriyle karistir. Harika oluyor. Kime yaptiysam bayildi ve icinde brokoli oldugunu anlamadan yediler. Coxuklara da surpriz salata diye yedirebilirsin

corba pisti. kizlar sagolun gayet guzel oldu. ben sevdim oglana yediricem bakalim.
esim de sever diye tahmin ediyorum.
brokoli tadi yok.

brokoliyi limonun suyuyla yoğurur gibi sık elinde iyice limon suyuyla ov yani brokoliyi acı tadını alıyor birde üzerine zeytinyağı ekle bi yarım saat bekle dinlensin yumuşasın aynı salatalık gibi sade bir tadı oluyor o zaman ve çok lezzetli oluyor hmm ağzım sulandı :))

karnabahar gibi kızartabilrsin
haşla,yumurta ve biraz unla harmanla kızgın yagda kızart
yanına bir kaç da patatez kızart

Limonlu sirkeli zeytinyağlı sosta bir gece haslanmış brokoliyi beklettiğinizde çok lezzetli oluyor
Tercihe göre beyaz lahana da eklenebilir.

Brokolileri haşla soğut. Yeşil soğan kırmızı biber mısır kat içine. 1 baş sarımsak yağ limon. Otur mis gibi ye. Hem mideni şenlendirecek hemde göz zevkini :)

konuyu acarken tarifim yok brokolim vardi.
simdi bir tane brokolim ve denemek istedigim bir suru tarif var

bdv dışı konu. yine taşıyayım bunu. biraz dikkat bu arada. eski üyeler bilhassa.
valla okypetecim tasinacagini biliyordum ama buraya yazsam biliyosun kimse yazmiyor. tasinana kadarla corbami yapip yedim oglana da yedirdim bile.
kusuruma bakma zahmete soktum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…