Coronasavar

Aaa ben seni takip ederdim canim. Güzel, pratik tariflerin varsa en azindan burdan paylas. Artik saç bas yollacam ne yemek yapacam diye. Yapacaksan ama, bir 5 yasindaki çoçuga anlatir gibi anlatacaksin (aslinda burda baska bir cümle ile tarif etmek istedim fakat silivr soguktur). Ben mutfakta hayli berbatim çünkü.

Ve güzel normal (vanilyali) kek tarifin varsa, onuda paylasabilirsin. Son zamanlarda kizim için kek merakina saldim çünkü.

Mutfak deme baa , iki günde soğuttular beni mutfaktan

Vanilya derken harbici özütünden mi bahsediyoruz, sade bildiğimiz toz vanilinli kek mi?

Şaka bir yana mutfakta iyiyim, severim, aranılan insan olduğum tek yer orası zaten

Wpp gruplarım ‘filmdelisi şunlar var ne yemek yapayım’ la dolu.
Öyle de bir hizmet veriyorum

Evde her şey var ama biz makarna yiyoruz culara da hizmet veriyor musun

Sade kek demek istedim. Geçenlerde yapmistim, iyide olmustu fakat yapilisinda biraz zorlandim. Ilk basta sadece tere yag ve sekeri mikserliyeceksiniz dediler. Eh yaptim fakat her yere siçramisti. Yagi önceden çikarmistim buzdolaptan oysa ki. Ama önce dediysem, yarim saat felandi. Yetmedi mi acaba? Neyse ki ben biraz yogurdum, sonra yumurtalari ekleyip mikserledim biraz daha iyi olmustu.

Ama bunun dahada kolay tarafi yokmu ayol?

Ve madem böyle bir servisin var, bizde yararlanalim ayol!

Yokuspokus
Hocaaaaaaam oluyor muuuuu?

Arkadaşlar sorun çocuklar değilmiş.
Ben yapamıyormuşum bunu öğrendim.
Sırada orgu var
Var mı bilen?
Kolay öğrenirim demek isterdim.
Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz.
Bilal e anlatır gibi anlatsanız yeter.

Sır tarifimi veriyorum, tutmaması imkansız.
Katı da olmaz, pandispanya gibi çok popufuk da olmaz, tam kıvamında.

İlk iş fırını alt üst 180 dereceye ayarlamak
3 yumurta(orta büyük boy ve oda sıcaklığı olmalı) ve 1 su bardağı şekeri, tanecik kalmayana kadar çırpıyorsun.
Sonra aynı ölçü bardakla içine yine 1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı sıvı yağ koyup çırpmaya devam ediyorsun.

1 buçuk su bardağı(bazen 2 olabilir önemli değil fark etmez) unu eleyerek içine katıyorsun ve yine çırpmaya devam.
En son kabartma tozu ve vanili katıp ‘kaşık ya da spatula ile karıştırıp’ kaba döküyorsun.
Kek kalıbını fırına koymadan altına defalarca vur, hava kabarcıkları çıksın, hatta masaya at al at.
Fırına koyunca dereceyi 170 e getir ve 50 dk pişsin, kapatınca 15 dk içinde dinlendir.

Ben bu tarifi kakaolu yani zebra şeklinde ya da içine meyve kuruyemişli de yaparım.

Kendi tercihim olarak daima 1 limon kabuğu ya da portakal kabuğu incecik rendeyle de rendelerim, hafif aroma veriyor.

Hdjddjd anladığım hiç bir şey yok
Bu benı sevmen için sebepse fazlasıyla sebebın var cjdnfjd

Yok yani, hep kendimi bu konularda yanliz sanardim. Annem ve annemin tarafi çok beceriklidir. Ben ailenin tembeli becereksiz. Türün son nesli gibi his ediyorum kendimi bazen. Son tembel bükücüsü gibi birsey. Yani benim türümden baskalarinida görmek beni mutlu ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…