- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
Sen mutfağa yönel, beni dinle.@GangstaWalk
Hocaaaaaaam oluyor muuuuu?
Eki Görüntüle 2613388
Arkadaşlar sorun çocuklar değilmiş.
Ben yapamıyormuşum bunu öğrendim.
Sırada orgu var
Var mı bilen?
Kolay öğrenirim demek isterdim.
Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz.
Bilal e anlatır gibi anlatsanız yeter.
Sır tarifimi veriyorum, tutmaması imkansız.
Katı da olmaz, pandispanya gibi çok popufuk da olmaz, tam kıvamında.
İlk iş fırını alt üst 180 dereceye ayarlamak
3 yumurta(orta büyük boy ve oda sıcaklığı olmalı) ve 1 su bardağı şekeri, tanecik kalmayana kadar çırpıyorsun.
Sonra aynı ölçü bardakla içine yine 1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı sıvı yağ koyup çırpmaya devam ediyorsun.
1 buçuk su bardağı(bazen 2 olabilir önemli değil fark etmez) unu eleyerek içine katıyorsun ve yine çırpmaya devam.
En son kabartma tozu ve vanili katıp ‘kaşık ya da spatula ile karıştırıp’ kaba döküyorsun.
Kek kalıbını fırına koymadan altına defalarca vur, hava kabarcıkları çıksın, hatta masaya at al at.
Fırına koyunca dereceyi 170 e getir ve 50 dk pişsin, kapatınca 15 dk içinde dinlendir.
Ben bu tarifi kakaolu yani zebra şeklinde ya da içine meyve kuruyemişli de yaparım.
Kendi tercihim olarak daima 1 limon kabuğu ya da portakal kabuğu incecik rendeyle de rendelerim, hafif aroma veriyor.
Sır tarifimi veriyorum, tutmaması imkansız.
Katı da olmaz, pandispanya gibi çok popufuk da olmaz, tam kıvamında.
İlk iş fırını alt üst 180 dereceye ayarlamak
3 yumurta(orta büyük boy ve oda sıcaklığı olmalı) ve 1 su bardağı şekeri, tanecik kalmayana kadar çırpıyorsun.
Sonra aynı ölçü bardakla içine yine 1 su bardağı ılık süt ve yarım su bardağı sıvı yağ koyup çırpmaya devam ediyorsun.
1 buçuk su bardağı(bazen 2 olabilir önemli değil fark etmez) unu eleyerek içine katıyorsun ve yine çırpmaya devam.
En son kabartma tozu ve vanili katıp ‘kaşık ya da spatula ile karıştırıp’ kaba döküyorsun.
Kek kalıbını fırına koymadan altına defalarca vur, hava kabarcıkları çıksın, hatta masaya at al at.
Fırına koyunca dereceyi 170 e getir ve 50 dk pişsin, kapatınca 15 dk içinde dinlendir.
Ben bu tarifi kakaolu yani zebra şeklinde ya da içine meyve kuruyemişli de yaparım.
Kendi tercihim olarak daima 1 limon kabuğu ya da portakal kabuğu incecik rendeyle de rendelerim, hafif aroma veriyor.
Sen mutfağa yönel, beni dinle.
Evdeki işin azalır
Masaya vurdan sonra tavana at yapışırsa olmuştur u bekledim ama o kek değildi galiba.
Şu an değil ama en son:
Ben mikrodalgada 1 dk 180 de ısıtırım.Ilik süt dedigin, azicik isittigin sütmü? Mesela mikro dalgada? Yada oda sicakligi yetermi? Ben buna bide damla çikolatalar ekleyebilirmiyim? Ezilmis fistik ile?
Ve anlatma seklini begendim. Güzel pratik yemek tariflerinde varmi?
Seviyorum bu şarkının ritmini, duygusunu.Ooo nostalji güzel!
Ve bu ara bdv'ye göz atmistim ve konu söyle basliyor
Benim ciddi bir ilişkim var.Sevglim ve abisi mühendis , beraber çalışıyorlar.Evlenince Adanada oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı evde.
Ve dert ne burada? Evet dogru buldunuz, ex elti ile ayni ölçüde yüzük alinmasi. Evet Adana gibi bir yerde kv'de ile ayni evde yasamak hiç dert degil çünkü
EminimEmin misin?
Kocamın memleketi hakkında çokta şey etmezsiniz sevinirimOoo nostalji güzel!
Ve bu ara bdv'ye göz atmistim ve konu söyle basliyor
Benim ciddi bir ilişkim var.Sevglim ve abisi mühendis , beraber çalışıyorlar.Evlenince Adanada oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı evde.
Ve dert ne burada? Evet dogru buldunuz, ex elti ile ayni ölçüde yüzük alinmasi. Evet Adana gibi bir yerde kv'de ile ayni evde yasamak hiç dert degil çünkü
Ayirten su an dinlediginiz müzik nedir? Benimkisi. Bu arada bu adamida sexy buluyorum dogruyu söylemek gerekirse
Ben mikrodalgada 1 dk 180 de ısıtırım.
Oda sıcaklığı değişken bir kavram ama insan içince ılık hissi uyanacak işte.
tabi istediğin malzemeyi ekleyebilirsin.
Tereyağlı kek yapılırken ocakta sıvı hale getirilmesi gerekir yoksa olmaz ve brownide daha iyi gider, sıvı yağ tercihimdir o sebeple.
Bu akşam çıtır mantı yaptım yufkadan, efsane oldu.
Cookshopda bayılarak yerim meğer fazla pratikmiş, seversen yazarım yine.
Yani mutfağı sevdiğim için bana çoğu şey pratik geliyor, ama sevmeyen insana zor gelebilir, tek önerim fırın yemekleri hayat kurtarır, at çiğden al pişmiş şekilde bitti gitti.
Bir özel mesajına bakar, her türlü destek olurum.Iki gün önce havuçlu kek yapmistim, ablamin tarafi ile. Orda sivi yag kullandim ve harbiden daha iyidi. Senin tarifini yarin yada en geç ertesi günü uygulayacagim. Kolay ve pratik tarif gibime geliyor. Iyiki varsin!!
Eminim
Yaparsın, hayatın kurtulur.
Evde sizin boğaz çok, yemeeek diye höykürenin eline ver keki, kurtul 3 gün araöğün öğle yemeğinden
20 sayfa öncenin konusu ama ben yoktum.Loreth Yabanelma @GangstaWalk 3nity Loreth Alicja @NeverOne @idrakyollariiltihabi A Arya_Stark01 düğününüzde çalan çıkış/ilk dans şarkıları neydi?
Ayrıca düğününüzle ilgili komik veya saçma bir olay var mı?
@AbsolutPromisecilek.yagmuru ve @Vander siz de hangi şarkıları isterdiniz?
3 gün mü? İki bebe ve eşimle ben yaptığım kek, kurabiye türlerini ikinci güne ancak egliyoruz, çok yiyorsak demekEminim
Yaparsın, hayatın kurtulur.
Evde sizin boğaz çok, yemeeek diye höykürenin eline ver keki, kurtul 3 gün araöğün öğle yemeğinden
Kk da mı sorun var benim nette mi anlamadım, çoğu mesajı yüklemiyor.
Duş kritik tabii ki. iki görevli olması da ne kadar ciddiye aldıklarını göstermiş20 sayfa öncenin konusu ama ben yoktum.
Düğün sevmem, eşimle sade bir nikâhla evlendik. Üstüne yemekli küçük bir organizasyon. Giriş müziğimiz Cold Play - Viva la vida'ydı. Cold Play'dan çok şey çaldırdık. Eşimin seçimi, çünkü bana kalsa Imperial March'la girerdim. Komik mi bilmem ama şöyle bir durum oldu; yemekten sonra öğretmen evinde kalmaya gittik. Yaşadığımız ev başka bir şehirdeydi çünkü, ertesi gün yola çıkacaktık. Odada banyo duşu bozuktu. Odayı değiştirmelerini istedik. Yeni evlilerin duşa ihtiyacı olur atmosferinde odayı iki görevliyle değiştirdik. Sonra gidip uyuduk. Bu kadar.
Ben bir poğaça yaparım 2 tepsi çıkar3 gün mü? İki bebe ve eşimle ben yaptığım kek, kurabiye türlerini ikinci güne ancak egliyoruz, çok yiyorsak demekgeçen kurabiye yaptım ayak üstü kaç tane yedi benim bıdıklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?