Coronasavar

Ben buns pek katılmıyorum ya
Tamamen kişilerin durumu nasıl karşıladığıyla alakalı bu durum

ve bu durum ortak bir şeyler yapmanı engelleyecek kadar etkıliyorsa
2 tarafta çok uçlarda yaşıyorsa kötü

Yaşamadan katılmazsın zaten ben de senin gibi düşüncelerle evlenirim ya ne olacak dedim. Ki çok da severim gerçekten eşimin ailesini çok iyi insanlar ama olmuyor, konuşulanlar bile etkiliyor. 2 taraf da çok uç değil bizde ama yine de bazen diyorum keşke böyle bir tercih yapmasaydım diye

Benim eşim 8 sene böyle değildi.
Nişanlanınca alkol almıyorum artık dedi, evlenince öğrendim ki namaza başlamış falan filan.
Şimdi şöyle bir durum oluyor, inanç evlilikte gerçekten aşırı önemli uyum açısından.
Çünkü bizim toplumda ‘ama içimizde’ şeklinde yaşamayıp, göstereceğiz diye yapanlar mevcut.
Ben müslümanım Allah affetsin hiçbir gerekliliği yerine getirmiyorum🤣
Ama eşimin getiriyor olması hayatımızı etkiliyor, eğlenmeye çıksak da senede 4 ü geçmez.
Ya da ailesine falan yalan söylemek zorunda kalıyor, geçmişi gizliyor.
Şuan bile bizim evlilik öncesi ilişkimiz olduğunu öğrenseler boşamaya çalışırlar, emimim.
Ve gerizekalı kocam da beyni yitirdiği için ‘aa evet sen öyleydin’ diyebilir.

Bazı şeyler tolere edilir, saygı duyulur ama hayatı dine göre yaşayınca bambaşka bir şeye dönüşüyor.
Hdjddjd boşamaya kalkıyorlar ya djjdd kimi kimden kurtarmaya çalışıyorlar hey allahım sen sabır ver

sanki veled bunlar koskoca imsanlar

Uclukla alakası yok aslında ben inançlı bir insanım dini hassasiyeti olmayan biriyle evlenemezdim. Çocuk olunca da daha da karışır orada işler. Ortak birşeyler yapmanın ötesine giriyor bazı konular.
Uçukluktan kasettiğim o değil
Ben çok dindar biriyle evlendıgımı dusunuyorum bazı arkadaşlarımdan biliyorum
Müzik dinleme konusu bile sıkıntı olabılıyor

alkol vs vs o saygı duyulabılır ama bazı şeyler müzik mesela bu benı gererdi

:KK70: ay yok hiç hazzetmem kınadan. Kendi elime bile yaktırmadım hiç, bırak kına gecesi yapmayı.

İşin geyiği bir yana gerçekten ben de öyle bir aileye uyum sağlayamam, kendimi biliyorum. Herkesin hassasiyeti farklı, burada çok örneklemek istemiyorum, gerek de yok zaten ama benden çıkmaz yani.

Yaktırma, dövme yaptır sen de olm. İlk yaşanır.

Aileler de farklı olmamalı bence. Çünkü dış etkenlerle ne kadar değişsen ya da yumuşasan da diyeyim, özünde yine ailensin istesen de istemesen de. Evet ortak noktada buluşulabilir, biz öyleyiz mesela herkes birbirine anlayışlı ama zor
Benim de gelecekten endişem bu yönde. Dini farklılıklar şeklinde değil de biraz kültürel. Yumurtadan çıkmış kabıını beğenmiyor gibi olmasın ama annem o dönem geldiğinde farklı birine dönüşebilir gibi geliyor bana. 😔

Evlenip 3.ayında hamile kalıp günde 28 defa kusarsan giyemezsin tabii ne zaman giyeceksin. Doğumdan sonra zaten lastiği gevşemiş emzirme sutyeni ve babaanne donlarına merhabaaa

Ne diyeyim sen de haklısın :KK53:

Orası öyle ama 😄😄 sonra özel oluyor onları yıkaması ayrı bir dert falan.
Günlük giyilebilen seksi çamaşır candır.

Ben ailemle yaşamaya gelirken bir kısmıyla vedalaşmak zorunda kaldım, annemin yüreğine inmesin diye :KK70:
Böyle kıymetini bilmeyenleri okuyunca üzülüyorum :(
Günlük olanlar eh işte idare eder :KK70:

Hdjddjd boşamaya kalkıyorlar ya djjdd kimi kimden kurtarmaya çalışıyorlar hey allahım sen sabır ver

sanki veled bunlar koskoca imsanlar
Koloni nedir bilirsin değil mi?
Ya da sürü psikolojisi.
Ben bu ailelere delinin biri kuyuya taş atmış diyorum çünkü birbirlerinin kopyaları ve öyle hayatlar yaşıyorlar, aksi halinde uyumsuzsun ve kötüsün.

Hiç tercih edilmemesi gereken evlilik türüdür, armut ne olursa olsun dibine düşüyor, şimdi benzemese yaşlanınca benzeyecek.

Benim de gelecekten endişem bu yönde. Dini farklılıklar şeklinde değil de biraz kültürel. Yumurtadan çıkmış kabıını beğenmiyor gibi olmasın ama annem o dönem geldiğinde farklı birine dönüşebilir gibi geliyor bana. 😔
Bu benım anamdada var bu kabul begenmeme meselesi değil benım hayatım ve istedıgım gıbı yaşamak istiyorum

bu durumdsn dolayı aileme bu konularda aşırı sert davrandıgım zamanlar oluyor

Bende özellikle eşle o konuda ayrı olup nasıl evleniyorlar şaşırıyorum açıkçası. Aileler farklı olabilir ama eşle arada uçurum olmamalı.

Bende Alicja Alicja 'ya katiliyorum. En basit, bizde kutlamalarda alkol içilir. Dogumda hastanede sampanya içilir, yada ne bilim misafirlikte. Simdi mesela kizim yasgününde kutlama yaptik yemek felan, normalinde sarapta olur. Yoktu. Niye? Kv'de var.

Yada mesela benim ailem daha kültürlü, evde kütüphane var, suç ve ceza, karamazov,.. hepsini bilerler annemler. Kv'dem (birazda hayat sartlardan ötürü) kitap okumaz. Yani beraber gelindiginde bile "tüm özgürlük" ile sohbet edilmiyor. Yada ne bilim, senin öyle bir hasasiyetin yokken bile karsi tarafin sürekli insallahli, masallahli konusmasi bile abes oluyor bir süre sonrasi.

Aile kesinlikle önemlidir.

Koloni nedir bilirsin değil mi?
Ya da sürü psikolojisi.
Ben bu ailelere delinin biri kuyuya taş atmış diyorum çünkü birbirlerinin kopyaları ve öyle hayatlar yaşıyorlar, aksi halinde uyumsuzsun ve kötüsün.

Hiç tercih edilmemesi gereken evlilik türüdür, armut ne olursa olsun dibine düşüyor, şimdi benzemese yaşlanınca benzeyecek.
Hdjddj bahsettiğin aile direkt babaannem dkkdkddj o kendısı bu ailee

Ne anlamda söyledin bilmiyorum ama annem çok değişmişti benim Nişan düğün sürecimde. Çünkü çocuğun söz konusu herşeyi düşünüyorsun şimdi şimdi anlıyorum onu. Eşimin ailesi muhafazakardır bizimkiler değil, annem tutturmuştu seni zorla kapatacaklar mutsuz olacaksın diye 🥴

Bende özellikle eşle o konuda ayrı olup nasıl evleniyorlar şaşırıyorum açıkçası. Aileler farklı olabilir ama eşle arada uçurum olmamalı.
Uclukla alakası yok aslında ben inançlı bir insanım dini hassasiyeti olmayan biriyle evlenemezdim. Çocuk olunca da daha da karışır orada işler. Ortak birşeyler yapmanın ötesine giriyor bazı konular.

Evet kesinlikle katılıyorum. Eşle zaten ben bu konularda aşağı yukarı aynı çizgide olmak gerektiğini düşünüyorum. Ben mesela alkol almayı seven bir insanım, gece eğlencesini severim. Şimdi eşim bunları sevmese ya ben eve tıkılacağım veya çay içip döneceğim, ya adam benim peşimden bara sürüklenecek huzursuz olacak. Eh bu bir olur iki olur üçte eeh deriz birbirimize. Ki bu flörtte, ilişkide belli olur zaten.

Asıl ailelerde benzerlik olmalı bence. Şimdi düşünüyorum mesela ben kendi ailemi çok dini bir ortama sokamam. Gitmezler yani, sevmezler. Eh kayın aileyi bizim 70 yaşındaki kuzenle kadeh tokuşturduğumuz aile buluşmasına çağıramam.

Hele dediğin gibi çocuk olursa daha da fena.

Ay gece gece içim şişti, evlenmiycem ben yaa :D Ortada adam bile yok ama evlenmiycem :D

Uçukluktan kasettiğim o değil
Ben çok dindar biriyle evlendıgımı dusunuyorum bazı arkadaşlarımdan biliyorum
Müzik dinleme konusu bile sıkıntı olabılıyor

alkol vs vs o saygı duyulabılır ama bazı şeyler müzik mesela bu benı gererdi
İşte o yüzden aynı hassasiyetlerde olmalı eşler. Seni geren konu başkasını germez. Evlenip gerilmeye ne gerek var 🤣

Bende Alicja Alicja 'ya katiliyorum. En basit, bizde kutlamalarda alkol içilir. Dogumda hastanede sampanya içilir, yada ne bilim misafirlikte. Simdi mesela kizim yasgününde kutlama yaptik yemek felan, normalinde sarapta olur. Yoktu. Niye? Kv'de var.

Yada mesela benim ailem daha kültürlü, evde kütüphane var, suç ve ceza, karamazov,.. hepsini bilerler annemler. Kv'dem (birazda hayat sartlardan ötürü) kitap okumaz. Yani beraber gelindiginde bile "tüm özgürlük" ile sohbet edilmiyor. Yada ne bilim, senin öyle bir hasasiyetin yokken bile karsi tarafin sürekli insallahli, masallahli konusmasi bile abes oluyor bir süre sonrasi.

Arya bir şey sorucam
Hem şampanya hem meyve suyu olamaz mı?
İki taraf da tercihlerini içemezler mi?
Siz mesela böyle düşünüyorsunuz

benım kuzenımın böyle bir evliliği var
Ve gayet guzel gidiyor fmfkfkk

ayrıca aman aman dunur dedıgın kavramın çok iyi anlaşmasına gerek yok fkdkd

Benim eşimin ailesi de öyle çok muhafazakar. Kendi ailem daha farklı, çok dini hayat gayesi haline getirmezler açıkçası. İçki de içerdik, meyhaneye de giderdik. Babam üniversite mezunu eski sahaflardan, çok okur çok bilir annem ilkokul mezunuydu ama onun da çok geniş bir kütüphanesi vardı. Kayınbabam ilkokul mezunu ama çok görmüş geçirmiş bir insan, tam da bir baba onu çok seviyorum. Kayınvalidem de aynı eğitimli değil ama nerede nasıl davranacağını bilir. Sohbet konularımız tabii annemle olduğu gibi değil ama onunla da sohbet güzel. Eşim askere gitti 18 gün, kayınvalidem bizimle kaldı çok eğlenceli geçti :)

Ne anlamda söyledin bilmiyorum ama annem çok değişmişti benim Nişan düğün sürecimde. Çünkü çocuğun söz konusu herşeyi düşünüyorsun şimdi şimdi anlıyorum onu. Eşimin ailesi muhafazakardır bizimkiler değil, annem tutturmuştu seni zorla kapatacaklar mutsuz olacaksın diye 🥴
Erkek arkadaşımın ailesiyle yapı olarak benziyor ailem aslında. Din, alkol vs problemi değil bendeki. Mesela Onlar da alkol kullanmaz bizde düğüde alkol olacak kesinlikle diyecek taraf arkadaşlarımız olacaktır.
Ama fark annem benim alkol kullandığımı bilmez çünkü babası alkolik diye onun için dünyanın en kötü şeyidir o. Ama erkek arkadaşımın annesi bilir ve çocuklarına sadece zararlı keşke içmeseniz der. Bunun gibi farklar.

Arya bir şey sorucam
Hem şampanya hem meyve suyu olamaz mı?
İki taraf da tercihlerini içemezler mi?
Siz mesela böyle düşünüyorsunuz

benım kuzenımın böyle bir evliliği var
Ve gayet guzel gidiyor fmfkfkk

ayrıca aman aman dunur dedıgın kavramın çok iyi anlaşmasına gerek yok fkdkd
Bazı insanlar alkolün bulunduğu ortama dahi girmek istemiyorlar

Ne zor ya şu evlilik abiiiiiii
Benım evlenmem imkansız ki
Kendimi düşünüyorum tembelim zaten kdjfj
Ayrıca kv gibi bir hayat kavramım yok