Covid-19 Hakkında yardım

ruzgaryeli

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
250
451
303
Arkadaşlar iyi akşamlar. Rabbim bu kötü günlerden tez zamanda güzel günlere çıkarsın bizleri. Benim bir sorum var. Annem bir Covid süreci atlattı. Yalnız bu süreçte yüksek tansiyon hastası olan annem tansiyon bakımından çok sıkıntı yaşadı. Kan sulandırıcıdan dolayı olduğunu söylediler. Ancak ilaç kullanımı ve karantina süreci bitmesine rağmen düşmeyen bir tansiyon söz konusu. Dil altı ile 20 altına düşürebiliyoruz. Sizden ricam bu hastalığı atlatmış ve tansiyon sıkıntısı yaşayanlar varsa ne yaptınız, ne zamana kadar sürüyor bu tansiyon problemi. Ya da konu hakkında bilgisi olan sağlık çalışanı arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Doktorunuzla görüşün. Sirke vs gibi şeyler kimi zaman düşürebilir ama bu kişiden kişiye değişebiliyor. Doktoruna danışmadan hele ki bu kadar yüksek tansiyon hastası birine bizim tavsiyede bulunmamız pek doğru olmaz.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Rabbim bu kötü günlerden tez zamanda güzel günlere çıkarsın bizleri. Benim bir sorum var. Annem bir Covid süreci atlattı. Yalnız bu süreçte yüksek tansiyon hastası olan annem tansiyon bakımından çok sıkıntı yaşadı. Kan sulandırıcıdan dolayı olduğunu söylediler. Ancak ilaç kullanımı ve karantina süreci bitmesine rağmen düşmeyen bir tansiyon söz konusu. Dil altı ile 20 altına düşürebiliyoruz. Sizden ricam bu hastalığı atlatmış ve tansiyon sıkıntısı yaşayanlar varsa ne yaptınız, ne zamana kadar sürüyor bu tansiyon problemi. Ya da konu hakkında bilgisi olan sağlık çalışanı arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Tansiyon kanın akıs hiziyla alakalı kanı da böbrekler suzdugu için yetersiz su icildigini bobreklerin zorlandigini ve cok su icilmesi gerektigini söylemişti dr ananeme bir de annenizin bileklerinde vs ödem var mı yüksek ihtimalle var odem sokturucu kullanmalı. Bitki cayiyla da olabilir

Doktorunuzla görüşün. Sirke vs gibi şeyler kimi zaman düşürebilir ama bu kişiden kişiye değişebiliyor. Doktoruna danışmadan hele ki bu kadar yüksek tansiyon hastası birine bizim tavsiyede bulunmamız pek doğru olmaz.
Çok haklısınız doktoru ile görüştük zaten tansiyon hapları ve acil durumda ambulans çağrılması(dil altı) dışında şuan hastaneye gelmemesi tavsiye edildi. Çünkü yüksek risk grubunda. Zaten ciğerlerindeki lekeden şüphe duyulduğu için testleri negatif çıkmasına rağmen riske atmamak için tedavi uygulandı. Hastalık süreci sonucunda hem PCR hem antikor testleri negatif çıktı. Ancak süreç ile birlikte de tansiyon problemi çıktı. Belki covid, belki de ilaçlar tansiyon problemi yapıyordur. Ve belki çözüm yolu gösterebilecek biri vardır dedim. Yoksa tabiki ilk çözüm işi ehil olan kişilere bırakmak en doğrusu. Teşekkür ederim.

Back
X