• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 ne zaman biticek?

Limoniiiii

2 pırlanta sahibi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2020
61
164
8
34
Gerçekten bazen oturup çaresizlikten hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden. Hatta bazen sebepsiz ağlıyorum bu aralar.

Ben evde bu şekildeyken sağlık çalışanları ne haldedir acaba. Allah yardımcısı olsun hepsinin.

Şu anda aşırı mutsuz, huzursuz ve umutsuzum. Allah dan ümit kesilmez o ayrı bi konu ama bu söylenenler, açıklamalar vs beni çok daha fazla geriyor hiç bişeyden zevk tat alamıyorum. Ailemi yakınlarımı sevdiklerimi düşünüyorum ya bişey olursa?
Akrabalarımızdan bir çok kişi korona oldu ve bir kişi de koronadan vefat etti malesef.

DSÖ'YE göre daha iki yıl devam edicekmiş oda tahminler üzerine yani garanti bile değil iki sene de biteceği.

Allah hepimizin ailelerimizin yardımcısı olsun, tez zamanda bitsin artık ne olurrrrrr 😔😔😔

Yeni dünya düzenimiz olabilir.
Bir sürecin başlangıcındayız daha, küresel olarak etkileniyoruz.
Korona dolaylı psikolojim hiç bozulmadı ta ki şüpheye kadar.
Bence hastalıkta korkulması gereken şey, ölümler değil, hastalığın seyri ve insan bedeninde ne gibi hasarlara sebep olunduğunun bilinmemesi.

Gerçekten ölüm oranı az, trafik kazasından kat be kat az.
Her an kaptık mı korkusu, diken üzerinde yaşamaya mecbur kılmak insanı mahveden.
Bir şekilde alışmamız gerekiyor, başka alternatif uzun yıllarca görülmüyor.
Dünya üzerinden bu kadar yaygın salgın hastalıkların kısa zamanda kalktığı da olmadı, senelerce süren var.
Tüm bilim dünyası buna çalışıyor, tek avantajımız bu.
Gelişen teknoloji ile tek bir yere kanalize olmuş binlerce laboratuvar mevcut.
Biraz olaya uzağından bakarsanız, duygusallığı bırakıp rasyonal duruma geçebilirsiniz.

Yeni dünya düzenimiz olabilir.
Bir sürecin başlangıcındayız daha, küresel olarak etkileniyoruz.
Korona dolaylı psikolojim hiç bozulmadı ta ki şüpheye kadar.
Bence hastalıkta korkulması gereken şey, ölümler değil, hastalığın seyri ve insan bedeninde ne gibi hasarlara sebep olunduğunun bilinmemesi.

Gerçekten ölüm oranı az, trafik kazasından kat be kat az.
Her an kaptık mı korkusu, diken üzerinde yaşamaya mecbur kılmak insanı mahveden.
Bir şekilde alışmamız gerekiyor, başka alternatif uzun yıllarca görülmüyor.
Dünya üzerinden bu kadar yaygın salgın hastalıkların kısa zamanda kalktığı da olmadı, senelerce süren var.
Tüm bilim dünyası buna çalışıyor, tek avantajımız bu.
Gelişen teknoloji ile tek bir yere kanalize olmuş binlerce laboratuvar mevcut.
Biraz olaya uzağından bakarsanız, duygusallığı bırakıp rasyonal duruma geçebilirsiniz.

Yakınında birileri ölmemiş demek ki :) ölünce anliosun tersten.

Allah hepimizin ailelerimizin yardımcısı olsun, tez zamanda bitsin artık ne olurrrrrr 😔😔😔
Amin, inşallah.. Çocuklarımın eğitimini düşünüyorum. Yarın canlı ders var 10 dk iki cocugumun dersleri aynı geliyor.. 10 dk erken çıkmam lazim dersten yani.. Bugün kızımın ingilizce canlı dersi vardi.. öğretmen girememiş , öğretmen giremeyince bizde giremedik. Yani dersi goremedik. Allah şükür bir yandan ben anlıyorum ve gösteriyorum. Ya diğer aileler nasıl yapiyorki diye düşünüyorum. Onlar için insan üzülüyor. Duygularım karman karışık . Hayat devam ediyor.

Yakınında birileri ölmemiş demek ki :) ölünce anliosun tersten.
Covid sebebiyle değil, başka şeylerle çok yakınlarımda ani kayıplar yaşadım elbet.

Korona dolaylı, hayır.
Zaten öldüren korona değil, organlara saldırıp, onları iflas ettirmesi.
Ölüm verilerinin az olma sebebi bu, test negatif ama organlar işlemez halde.
Yani iyileşen hasta da olsa ne gibi gelecekte sorunlarla karşılacağı bilinmiyor.

Gerçekten bazen oturup çaresizlikten hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden. Hatta bazen sebepsiz ağlıyorum bu aralar.

Ben evde bu şekildeyken sağlık çalışanları ne haldedir acaba. Allah yardımcısı olsun hepsinin.

Şu anda aşırı mutsuz, huzursuz ve umutsuzum. Allah dan ümit kesilmez o ayrı bi konu ama bu söylenenler, açıklamalar vs beni çok daha fazla geriyor hiç bişeyden zevk tat alamıyorum. Ailemi yakınlarımı sevdiklerimi düşünüyorum ya bişey olursa?
Akrabalarımızdan bir çok kişi korona oldu ve bir kişi de koronadan vefat etti malesef.

DSÖ'YE göre daha iki yıl devam edicekmiş oda tahminler üzerine yani garanti bile değil iki sene de biteceği.

10 sene daha sık dişini😱

Covid sebebiyle değil, başka şeylerle çok yakınlarımda ani kayıplar yaşadım elbet.

Korona dolaylı, hayır.
Yani iyileşen hasta da olsa ne gibi gelecekte sorunlarla karşılacağı bilinmiyor.

Ölüm verilerinin az olma sebebi acik acik yazmamalari. Bu konuda cok sinirliyim fazla da konusmak istemiorum ama kendi yakinlarimdan biliyorum yazmıyor coronadan öldükleri.

Amin, inşallah.. Çocuklarımın eğitimini düşünüyorum. Yarın canlı ders var 10 dk iki cocugumun dersleri aynı geliyor.. 10 dk erken çıkmam lazim dersten yani.. Bugün kızımın ingilizce canlı dersi vardi.. öğretmen girememiş , öğretmen giremeyince bizde giremedik. Yani dersi goremedik. Allah şükür bir yandan ben anlıyorum ve gösteriyorum. Ya diğer aileler nasıl yapiyorki diye düşünüyorum. Onlar için insan üzülüyor. Duygularım karman karışık . Hayat devam ediyor.

Yani ben de az çok anlıyorum ve çalıştırıyorum elimden geldiğince ama ne kadar uğraşsam da, okul yok öğretmen yok disiplin sıfır, asla yapmak istemiyor sıkılıp kaçıyor hemen.
sıkılmasın bunalmasın die üstüne gidemiyorum çünkü sürekli evde park bahçe çıkmıyor. Yakınlar da tenha yerler pek yok çıkarmamayı tercih ediyorum o yüzden.

Eğitim kısmı ayrı bi facia zaten

Korona dolaylı, hayır.

Allah rahmet eylesin yasamissinizdir tabi de ben coronadan ölenleri kastediyorum yakınında ölen olmayinca anlamiosun işin ciddiyetini. O günlük ölen sayısı var ya tr toplamı sırf ankarada ondan fazladir su an.

Ölüm verilerinin az olma sebebi acik acik yazmamalari.
Test negatif verdiği anda korona dolaylı olmuyor.
Mesela bir tanıdığımızın oğlu şuan yoğunbakımda, 18 yaşında delikanlı.
Hiçbir hastalığı yok, testi negatif ama korona ciğere saldırmış ve çok büyük tahribat vermiş.
Bu hasta şuan korona sebepli görünmüyor verilerde, testi negatif.
Allah korusun aksi bir şey olursa yine görünmeyecek.

Ciddi anlamda endişe verici kısım bu, insan bedenine verdiği hasar.
İyileşen hastaların 5 sene sonra koah olup olmayacağı bilinmiyor ya da tüm fonksiyonlarının eskisi gibi çalıştığı.
Ortalama insan ömrünü kaç sene kısalttığı da.
Çok ama çok ciddi meseleler bunlar.

Başınız sağolsun, kimi kaybettiniz bilmiyorum, asla verileri sayıdan ibaret olarak görmem, göremem.
Acınızı hafife alır gibi algılandıysam kusuruma bakmayın, amacım yaşayan ölülere mi döneceğiz endişesiydi aslında.

Ay deme öyle ya, gerçekten bu aralar psikolojik olarak yıkık durumdayım 😔
6 aydır evde tıkalıyım.Hamileyim...Gurbetteyim..Ailemi görmeye gidemedim.Hava değişikliği için şurdan şuraya adım atamadım.Eşim de sınıra gidiyor tehlikeli yerlere.Yakında doğum var korona zamanı hastanelerde doğum yapacağım.Dedesi bebeği bile görmeye gelemiyor.2 ay sonra işe başlayacağım döndüğümde belki kızıma maskeyle yaklaşacağım.Benim psikolojim yıkık değil.Ne sağlam psikoloji ama

Hiçbir hastalığı yok, testi negatif ama korona ciğere saldırmış ve çok büyük tahribat vermiş.

İyileşen hastaların 5 sene sonra koah olup olmayacağı bilinmiyor ya da tüm fonksiyonlarının eskisi gibi çalıştığı.

Başınız sağolsun, kimi kaybettiniz bilmiyorum, asla verileri sayıdan ibaret olarak görmem, göremem.
Acınızı hafife alır gibi algılandıysam kusuruma bakmayın, amacım yaşayan ölülere mi döneceğiz endişesiydi aslında.

Yok canım ben de biliyorum hadi onu gectim iki yakinimin da pozitif olma sebebiyel yatirdik biz zaten hastaligi ilerleyince gene yapildi ikisi de hep pozitifti.

Peki testi negatifse nasıl koronadan dolayı ciğerleri kötü durumda oluyor?

Yok canım ben de biliyorum hadi onu gectim iki yakinimin da pozitif olma sebebiyel yatirdik biz zaten hastaligi ilerleyince gene yapildi ikisi de hep pozitifti.
Gerçek verilerin paylaşılmadığı konusunda sonuna kadar katılıyorum.
İşte az önce örnek verdiğim çocuk gibi tüm hastalar kayda alınsa, asıl o zaman gerçekler ortaya çıkacak.

Artık baktık bitmiyor, bitmeyecek, sayıların da verilerin de bir önemi kalmadı mı dediler, kime ne ispatlanıyor, anlamıyorum.

İsterse günde 10 bin ölü olsun, bu durumu ciddiye almayacak koca bir güruh da söz konusu.

6 aydır evde tıkalıyım.Hamileyim...Gurbetteyim..Ailemi görmeye gidemedim.Hava değişikliği için şurdan şuraya adım atamadım.Eşim de sınıra gidiyor tehlikeli yerlere.Yakında doğum var korona zamanı hastanelerde doğum yapacağım.Dedesi bebeği bile görmeye gelemiyor.2 ay sonra işe başlayacağım döndüğümde belki kızıma maskeyle yaklaşacağım.Benim psikolojim yıkık değil.Ne sağlam psikoloji ama

Allah yardımcınız olsun. Bebeğinize kim bakıcak siz işe başladığınızla?

Peki testi negatifse nasıl koronadan dolayı ciğerleri kötü durumda oluyor?
Covid bir virüs, ilk etapta üst solunum yoluna yerleştiği ve buradan ilerlediği görüşü hakim.
Bu süreçte test yapılmaz ve alt organlara geçerse dolayısıyla yapılan sürüntü testinde bulunması imkansızdır.
Ya da direkt olarak üste yerleşmeyip, vücutta kendine başka saldıracak bir hedef belirliyor.

Ben bugün test verdim.
Kan, sürüntü ve görüntüleme.
Tüm vücut taraması denilen test bu.
Sürüntü pozitif, ciğer negatif olabilir ama yaygın olarak sürüntü negatif ve ciğer pozitif oluyor.

Back
X