• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 ne zaman biticek?

Doğa - insan çatışması tarih boyunca hep oldu. Bu konuda çok sevdiğim bir söz var, insanlık doğa ile olan çatışmasını kazanırsa savaşı kaybedeceğiz, diye.

Bu kısım belki biraz bilim kurgu gelebilir ancak ben tarih boyunca insanlığın yok olmanın eşiğine geldiğini ve medeniyeti sıfırdan yeniden kurduğuna inanıyorum. Mesela Büyük Tufan destanı, öyküsü neredeyse her inanışta var. Bunun bu duruma bir kanıt olduğuna ve artık tekrar bir nesil tükenmesine yaklaşan bir duruma gelerek medeniyetin tekrar kurulmasının zamanının yaklaştığına inanıyorum. Şu an karşı karşıya kaldığımız virüsün yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan bireyleri daha çok etkiler şekilde olmasını da doğada en güçlünün en sağlamın hayatta kalmasına benzetiyorum. İnsanlık teknolojisiyle, buluşlarıyla kısacası aklıyla doğanın bu kuralına meydan okuyarak ortalama ömrünü uzatmıştı. Doğa ana, şartları eşitledi tekrar.

İleride bu günleri sağ atlatır da erkek arkadaşımla çocuk sahibi olursak bize “2020 nasıl bir yıldı?” derlerse vereceğimiz cevap hazır 😂.

“O yıla kadar güvenilen, ciddiye alınan hiçbir devletin kurumu tarafından ufoların, Dünya dışı yaşam formlarının varlığı resmî bir açıklamayla doğrulanmamıştı. O yıl Pentagon bunu doğrulayan bir açıklama yaptı ancak gündem bile olmadı” :KK70:
Dediklerine katılıyorum
Ben artık uyuyori bu kadar felsefe yeter sen de yat uyu sabah oldu :KK70: kafamız azcık dinlensin doğa uyumamız gerektiğini söylüyor biz terso yapıp sabahlıyoruz :KK70:

Bir de korona olup da saklayanlar var. Bizim mahalleye sorsaniz kimse hasta degil,ne zaman kapilarina polis ve saglik ekibi geliyor o zaman anlasiliyor. Ben hastayim,evde karantinadayim diyen hic yok. Bir kismi calismaya,normal yasantilarina dahi devam ediyor hatta. Cunku evde oturursa kimse ona ekmek getirmeyecek bunu biliyor. İnsanlarin bazilari da bu durumda, o carsida pazarda gezenler harici boyle de yasayanlar var. Hastalik bitmez,bu biter baskasi baslar boyle yasamaya alismak gerekecek.

Covid sebebiyle değil, başka şeylerle çok yakınlarımda ani kayıplar yaşadım elbet.

Korona dolaylı, hayır.
Zaten öldüren korona değil, organlara saldırıp, onları iflas ettirmesi.
Ölüm verilerinin az olma sebebi bu, test negatif ama organlar işlemez halde.
Yani iyileşen hasta da olsa ne gibi gelecekte sorunlarla karşılacağı bilinmiyor.
Sonuç olarak koronadan dolayı ölüyora
Lar yani korona organları öldürüyor

İster bitsin ister bitmesin, umurumda değil. Coronadan öleceğimiz yazılmışsa alnımızda buna kim engel olabilir ki.
Artık dünyanın sonu gelsin istiyorum. Bitsin bu eziyet, dert, sıkıntı. Lütfen Allahım kıyamet kopsun artık.

İster bitsin ister bitmesin, umurumda değil. Coronadan öleceğimiz yazılmışsa alnımızda buna kim engel olabilir ki.
Artık dünyanın sonu gelsin istiyorum. Bitsin bu eziyet, dert, sıkıntı. Lütfen Allahım kıyamet kopsun artık.
İyi de kıyameti niye bize dair istiyorsunuz ?
Belki ben istemiyorum ?

bitmeyecek deniyor grip gibi hayatta kalıcı olacağından bahsediliyor. gripten de ölenler vardı bir zamanlar bu da aynı durum sanırım. biz açıkçası normal hayata döndük daha doğrusu dönmek zorundaydık. herkes çalışıyor tam mesai gidiyoruz ben hala kapmadığıma şaşırıyorum ki çevremde virüs dolaylı ölüm çok fazla olmasına rağmen...

aslında sadece coronaya baglı dusundugunuzden panık yapıyorsunuz
bu corona dunyaya ce eee yapmadan once grıpten zatureden ölenlerın sayısı da cok fazlaydı :) trafık kazası ölumlerı hatta ev kazalarından ölumler :) bunların sayısı aaazz buz degıl
corona dan once dunya bırcok salgın hastalık atlattı :) cocukken de vardı salgın hastalık rısklerı dunyada ınsan oldugu surece salgın hastaık rıskı her zaman olacak corona bıtse baskası baslayacak bundan kacıs yok kı :)

bunu kabul edıp tedbırlı davranırsınız ölüm elbet kapımızı calacak hıc bırımız dunyaya kazık cakmadık hapsururken bıle ölebılırız :) coronaya gelene kadar bırsuru hastalık var oyle dusunun ve coronayı bır savas gıbı dusunmeyın sız sosyal mesafeyı korur temas etmez maskesız cıkmaz gereklı ozenı gosterırsenız bırsey olmaz endıselenmeyın hıc ınanın suan yasadıgınız stres de kotu :)

Birşey sorabilir miyim neden ıslak odun kuru değil mesela? Böyle bir soru beklemiyordunuz belki ama her yöreye göre kullanılan sözler var ya ondan merak ettim mazur görün.
:D ıslak odun daha agır ceker normal bır odundan daha tahrıp edıcı olur hatta ıskence yontemlerı arasında kısının ustune su dokup oyle vurmak da vardır :D daha can acıtır dustayken kolunuza bır şaplak atın mesela :D daha cok hıssedersınız

Ölüm verilerinin az olma sebebi acik acik yazmamalari. Bu konuda cok sinirliyim fazla da konusmak istemiorum ama kendi yakinlarimdan biliyorum yazmıyor coronadan öldükleri.
Evet malesef vermiyorlar sayıları kimi dikkat ediyo kimi Allah ne verdiyse geziyo o yüzden çok zor bitmesi

Rakamları gerçek verirlerse nolur biliyor musunuz peki işsiz bir sürü insan mı gezsin ortalıkta Türk lirasının ne kadar değer kaybettiğini biliyor musunuz pazarda geçen gün bir muhabbet vardı 25 kuruşları almıyoruz diye 10 kuruş da değil he 25 kuruş peki işsiz bir sürü insan olursa sağlık harcamalarımızı nasıl yapacağız onu da geçtim devlet bir sürü insana nasıl işsizlik maaşı bağlayacak çeyrek altın bir haftada 7 8 TL artıyorken dolar euroya girmiyorum gerçek rakamlar verildiğinde dünyadaki yatırımcılar elini eteğini Türkiye'den çeksin mi nasıl olur sizce?
Nasıl yani şimdi siz ekonominin insan sağlığından ve kandırılmamizdan daha önemli olduğunu mu söylüyorsunuz

yeni duzenimiz bu,
korona biter yenisi baslar,
kalabaligiz nufus olarak,
bir de artik vucudumuza iyi bakmiyoruz.

En iyi yatirimin sagligimiz oldugunu gosterdi bu hastalik biraz da,
unutmaya baslamistik insanoglu olarak.

simdi ne yapicaz, mumkun oldugunda iyi beslenecegiz,
sporumuzu yapacagiz,
psikolojimizi saglam tutmaya calisacagiz, ve bunun icin sosyal mesafe kurallarina dikkat ederek sosyallesecegiz.
Yani bu evden hic cikmiyorum, kapidan kafami cikarmiyorum olayi da sagligimizi kotu etkiliyor, bilincli olmak gerekiyor artik,
hayat bu sekilde de devam ediyor.

Back
X