• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 ne zaman biticek?

Test negatif verdiği anda korona dolaylı olmuyor.

Başınız sağolsun, kimi kaybettiniz bilmiyorum, asla verileri sayıdan ibaret olarak görmem, göremem.
Acınızı hafife alır gibi algılandıysam kusuruma bakmayın, amacım yaşayan ölülere mi döneceğiz endişesiydi aslında.

Yok estağfurullah öyle düşünmedim saolun. Atlatanlar iyi zaten hep benim cevremde bi sıkıntıları yok. Ömür boyu sürünmek daha kötü tabi ölmekten. Cok aşırı bi ölüm yok tabi zaten o kadar öldürücü bisey bu kadar yayilamaz da. Ama her gün ayni tablo da olur mu ya. Rakamları iki asagi üç yukari oynatmaya zahmet etmeyip artik ayni yazip gececekler nerdeyse.

Covid bir virüs, ilk etapta üst solunum yoluna yerleştiği ve buradan ilerlediği görüşü hakim.
Bu süreçte test yapılmaz ve alt organlara geçerse dolayısıyla yapılan sürüntü testinde bulunması imkansızdır.
Ya da direkt olarak üste yerleşmeyip, vücutta kendine başka saldıracak bir hedef belirliyor.

Ben bugün test verdim.
Kan, sürüntü ve görüntüleme.
Tüm vücut taraması denilen test bu.
Sürüntü pozitif, ciğer negatif olabilir ama yaygın olarak sürüntü negatif ve ciğer pozitif oluyor.

Anladım, dediğiniz gibiyse o zaman vakalar ölümler daha çok. Kimisi de kalp krizinden öleni bile korona olarak geçiriyorlar aslında o kadar koronadan ölen yok diyor.
Kimin ne dediği ne yaptığı da belli değil gibi. Gerçekten çok can sıkıcı.

Geçmiş olsun ❤️

Yok estağfurullah öyle düşünmedim saolun. Atlatanlar iyi zaten hep benim cevremde bi sıkıntıları yok. Ömür boyu sürünmek daha kötü tabi ölmekten. Cok aşırı bi ölüm yok tabi zaten o kadar öldürücü bisey bu kadar yayilamaz da. Ama her gün ayni tablo da olur mu ya. Rakamları iki asagi üç yukari oynatmaya zahmet etmeyip artik ayni yazip gececekler nerdeyse.
Geçen hafta sonu sanırım sadece Ankara’da 12 bin vaka dedi bir hastanenin başhekimi.
Keza bilim kurulu üyesi profesörlerin verileri 10 la çarpın söylemleri mevcut.
Ben sağlık bakanı ve bulunduğu bakanlığın, siyasi kaygıyla dışarıdan yönetildiğine inanıyorum.
İpin ucunu bir yerde bırakmak zorunda kaldılar, emir demiri kesti.
Neyse, banlık meseleye girmeyelim ama kısaca, sonuna kadar aynı fikirdeyim sizle.

Covid bir virüs, ilk etapta üst solunum yoluna yerleştiği ve buradan ilerlediği görüşü hakim.
Bu süreçte test yapılmaz ve alt organlara geçerse dolayısıyla yapılan sürüntü testinde bulunması imkansızdır.
Ya da direkt olarak üste yerleşmeyip, vücutta kendine başka saldıracak bir hedef belirliyor.

Ben bugün test verdim.
Kan, sürüntü ve görüntüleme.
Tüm vücut taraması denilen test bu.
Sürüntü pozitif, ciğer negatif olabilir ama yaygın olarak sürüntü negatif ve ciğer pozitif oluyor.
Covid virüsün değil hastalığın adı canım. Corona Virus Disease yani Korona Virüs Hastalığı’nın kısaltması. Tam Türkçesi Kovih olur. Küçücük önemsiz bir detay ama elimde değil 😊.

Çok sevindim test yaptırabilmiş olmana, konunu okumuştum. Ben bir şey sormak istiyorum hem sana hem de burada varsa bu konuda bilgili üyelere.

Erkek arkadaşım da test yaptırdı. Kan tahlilinde enfeksiyonla savaşma belirtisi görülmüş, ly% diye bir değer dedi, yüksek çıkmış. Ama üst sınıra gayet yakın, normal gripte vs yüksek çıkıyormuş. Doktor ciğer filmine bakıp anında pozitif demiş. Sürüntü negatif çıktı. Şimdi bu covid atlatmış ve ciğerlerinde hasar kalmış anlamına mı geliyor? Yakın zamanda şehir değiştirdi (uçak riskli olduğu için söylüyorum bunu) ve maalesef testten bir 10 gün kadar önce pozitif biriyle kapalı ortamda kalmış 1 saat kadar.

Geçen hafta sonu sanırım sadece Ankara’da 12 bin vaka dedi bir hastanenin başhekimi.
Keza bilim kurulu üyesi profesörlerin verileri 10 la çarpın söylemleri mevcut.
Ben sağlık bakanı ve bulunduğu bakanlığın, siyasi kaygıyla dışarıdan yönetildiğine inanıyorum.
İpin ucunu bir yerde bırakmak zorunda kaldılar, emir demiri kesti.
Neyse, banlık meseleye girmeyelim ama kısaca, sonuna kadar aynı fikirdeyim sizle.
Van’da erkek arkadaşımın test yaptırdığı doktor “bugün sadece bu hastanede 850 hasta muayene oldu, 450’si pozitif çıktı” demiş. Bu sadece bir ilçenin devlet hastanesi. Sonumuz hayır olsun 🙁

Covid virüsün değil hastalığın adı canım. Corona Virus Disease yani Korona Virüs Hastalığı’nın kısaltması. Tam Türkçesi Kovih olur. Küçücük önemsiz bir detay ama elimde değil 😊.

Çok sevindim test yaptırabilmiş olmana, konunu okumuştum. Ben bir şey sormak istiyorum hem sana hem de burada varsa bu konuda bilgili üyelere.

Erkek arkadaşım da test yaptırdı. Kan tahlilinde enfeksiyonla savaşma belirtisi görülmüş, ly% diye bir değer dedi, yüksek çıkmış. Ama üst sınıra gayet yakın, normal gripte vs yüksek çıkıyormuş. Doktor ciğer filmine bakıp anında pozitif demiş. Sürüntü negatif çıktı. Şimdi bu covid atlatmış ve ciğerlerinde hasar kalmış anlamına mı geliyor? Yakın zamanda şehir değiştirdi (uçak riskli olduğu için söylüyorum bunu) ve maalesef testten bir 10 gün kadar önce pozitif biriyle kapalı ortamda kalmış 1 saat kadar.
Bayılırım küçük detaylara.
Virüsün adı Cov19, yeni tip korona diye biliyordum, bir şey daha öğrenmiş oldum teşekkür ederim👍🏻
Çünkü 2012 senelerinde de corona dolaylı ölümler mevcut, sars cov 19 yeni tip, mutastona uğradığından o adı aldı sanıyordum.

Erkek arkadaşın şuan muhtemelen maalesef hasta.
Tomografiyi hekimler esas alıyor, pcr testinde yanılma payı fazla.
Yeterinde derinden alınmaması, yeterli miktarda örneğin olmaması ya da az önce bahsettiğim üst solunumu çoktan terketmiş olması sebebiyle, tomografi en garanti görülüyor.
Çok çok geçmiş olsun, antikor üretmeye başlaması bayağı hastalığın ilerlediği ve sönme dönemine geçtiğini gösterir.
Ciğerindeki o hasar kalıcı olmayacaktır, bu kadar kolay atlatan birinde zannetmiyorum.
Tüm güzel temennilerimi de yolluyorum😍

Covid 19 yüzünden eşimle kavga ediyorum.. Bitsin gitsin bir an önce yoksa Eşimi ıslak odun ile kovalıyacam 😔
Birşey sorabilir miyim neden ıslak odun kuru değil mesela? Böyle bir soru beklemiyordunuz belki ama her yöreye göre kullanılan sözler var ya ondan merak ettim mazur görün.

Yeni dünya düzenimiz olabilir.
Bir sürecin başlangıcındayız daha, küresel olarak etkileniyoruz.
Korona dolaylı psikolojim hiç bozulmadı ta ki şüpheye kadar.
Bence hastalıkta korkulması gereken şey, ölümler değil, hastalığın seyri ve insan bedeninde ne gibi hasarlara sebep olunduğunun bilinmemesi.

Gerçekten ölüm oranı az, trafik kazasından kat be kat az.
Her an kaptık mı korkusu, diken üzerinde yaşamaya mecbur kılmak insanı mahveden.
Bir şekilde alışmamız gerekiyor, başka alternatif uzun yıllarca görülmüyor.
Dünya üzerinden bu kadar yaygın salgın hastalıkların kısa zamanda kalktığı da olmadı, senelerce süren var.
Tüm bilim dünyası buna çalışıyor, tek avantajımız bu.
Gelişen teknoloji ile tek bir yere kanalize olmuş binlerce laboratuvar mevcut.
Biraz olaya uzağından bakarsanız, duygusallığı bırakıp rasyonal duruma geçebilirsiniz.
Böyle güzel açıklama için alıntı yapanlar yakınlarınızda ölen yok gibi anlayamadım ben sanırım saat geç diye kafam basmadı. Geldi bir salgın alabildiğimiz önlemi almaya çalışıyoruz. Devlette alabildiği önlemi alıyor. İnsanlar dinlemiyor kurallara uymuyor napsın bu devlet bununla yaşamaya alışıcaz sanırım ama öyle ama böyle evet kolay değil ama ne yapalım şimdi çözüm üreten varsa söylesin.

Bayılırım küçük detaylara.
Virüsün adı Cov19, yeni tip korona diye biliyordum, bir şey daha öğrenmiş oldum teşekkür ederim👍🏻
Çünkü 2012 senelerinde de corona dolaylı ölümler mevcut, sars cov 19 yeni tip, mutastona uğradığından o adı aldı sanıyordum.

Erkek arkadaşın şuan muhtemelen maalesef hasta.
Tomografiyi hekimler esas alıyor, pcr testinde yanılma payı fazla.
Yeterinde derinden alınmaması, yeterli miktarda örneğin olmaması ya da az önce bahsettiğim üst solunumu çoktan terketmiş olması sebebiyle, tomografi en garanti görülüyor.
Çok çok geçmiş olsun, antikor üretmeye başlaması bayağı hastalığın ilerlediği ve sönme dönemine geçtiğini gösterir.
Ciğerindeki o hasar kalıcı olmayacaktır, bu kadar kolay atlatan birinde zannetmiyorum.
Tüm güzel temennilerimi de yolluyorum😍
Evet hastalık sars-covid2 diye de geçiyor bazı kaynaklarda. Bazen hani bilgiler değişik gelir de, biz farklı biliyoruzdur, sanki paralel evrenden bu evrene geçmişiz de bilgilerimiz değişir ya. Mendela effect deniyordu buna. Sars konusunda öyle hissediyorum ben. Birçok dizide geçtiğini fark ettim o ilk sars salgınının muhabbetinin. Ancak benim haberim bile yoktu 😅 ve yeni korona virüs sayesinde öğrendim Sars’ı. Ki araştırırım bu konuları severim 😂 tuhaf hissediyorum bu konuda. Şu an içinde bulunduğumuz süreç zaten bilim kurgu romanlarından fırlamış gibi. İnsanların deli gibi stok yaptığı dönemde zombi salgını kabusları görüyordum sürekli :D O yüzden etkilendiğimi düşünüyorum.

Çok teşekkür ederiz 🥰 Kuluçka süresi beni düşündürüyordu. Yani bu kadar kısa sürede belirti verirse ağırlaşır mı diye de korktum. Temasın bir 3-5 gün sonrasında koku tat kaybı, spor sonrası yorgunluk ve ara ara çıkan ateş vardı. 1 hafta oldu test yaptırdığı, henüz bir değişiklik yokmuş durumunda ama okulundan başka hocalarda da çıkmış 🙁 Toplantı yapıyorlardı haftada iki gün, en az iki hafta kimse gitmeyecekmiş şimdi okula bu artış nedeniyle. Kronik hastalığı olmayan beslenmesine sporuna dikkat eden birisi kendisi.

Bu bilgileri söyleyeyim kendisine. Doktoru sadece ateşi çıkarsa ya da kuru öksürük vs daha belirgin bir belirtisi olursa geri gelmesini söylemiş 😅.

Sana da çok geçmiş olsun, ben de en iyi temennilerimi yolluyorum 🥰 umarım her şeyin negatif çıkar ya da hafif atlatırsın ve kalıcı hasarı olmaz 😊

Ay deme öyle ya, gerçekten bu aralar psikolojik olarak yıkık durumdayım 😔
Birinci sınıfa baslayacakti oğlum. Uzaktan egitimi tercih ediyoruz çünkü 2 bebek kardeşi var evde.ama kendisi o kadar sıkıldı bunaldi ki simdi bize sariyor. Ben de hamilelik doğum vs derken aylardir evde olmaktan sıkıldım. Hareketli çocuğa sahip olup evde tıkılıp kalmak cok yorucuymus cocuk ne yaparsa yapsin dışarda koşup oynamanın tadını vermiyor hicbir sey.daha en azindan önümüzdeki yaza kadar böyle devam edecegimizi düşününce aklimi kaciracak gibi oluyorum. Allahim çaresizlik ne zormuş. Daha büyük caresizliklerle sinanmayiz inşallah. Ben resmen tükendim:(

Rakamları gerçek verirlerse nolur biliyor musunuz peki işsiz bir sürü insan mı gezsin ortalıkta Türk lirasının ne kadar değer kaybettiğini biliyor musunuz pazarda geçen gün bir muhabbet vardı 25 kuruşları almıyoruz diye 10 kuruş da değil he 25 kuruş peki işsiz bir sürü insan olursa sağlık harcamalarımızı nasıl yapacağız onu da geçtim devlet bir sürü insana nasıl işsizlik maaşı bağlayacak çeyrek altın bir haftada 7 8 TL artıyorken dolar euroya girmiyorum gerçek rakamlar verildiğinde dünyadaki yatırımcılar elini eteğini Türkiye'den çeksin mi nasıl olur sizce?

Rakamlar çok ürkütücü😔
Inanılır gibi değil. Günlük verilerin cok üstünde olduğunu keatirebiliuoruz da okuyunca bu kadar mı diyip ağzım açık kaldı. Ya bizim burda da cok vaka var. Ambulanslar sessiz sessiz alip gidiyor. Tedbir amaçlı sirenleri çalmıyorlarmış. Allah aşkına insanlar böylesine rehavete kapılmışken neyin tedbiri bu? Üstüne bir de gece geliyorlarmış ya da sabah erken saatlerde. Amaç etrafa görünmemekmis. Böyle bir şey duyan var mi bu ne kadar gercek merak ediyorum. Gerçek sayilari dunya gözüyle bir görsek de su fıldır fıldır gezenlerin de akli basina gelse. Ah özgürlük, sağlık sen ne güzel şeysin. bir an önce eski hayatımıza donebilmeyi temenni ediyorum. Çok ihtiyacımız var..

Inanılır gibi değil. Günlük verilerin cok üstünde olduğunu keatirebiliuoruz da okuyunca bu kadar mı diyip ağzım açık kaldı. Ya bizim burda da cok vaka var. Ambulanslar sessiz sessiz alip gidiyor. Tedbir amaçlı sirenleri çalmıyorlarmış. Allah aşkına insanlar böylesine rehavete kapılmışken neyin tedbiri bu? Üstüne bir de gece geliyorlarmış ya da sabah erken saatlerde. Amaç etrafa görünmemekmis. Böyle bir şey duyan var mi bu ne kadar gercek merak ediyorum. Gerçek sayilari dunya gözüyle bir görsek de su fıldır fıldır gezenlerin de akli basina gelse. Ah özgürlük, sağlık sen ne güzel şeysin. bir an önce eski hayatımıza donebilmeyi temenni ediyorum. Çok ihtiyacımız var..
Gerçek rakamları veremezler verirlerse nolur ekonominin hali size şöyle söyliyim şuan otomotiv sanayide iş yok tekstil dokuma da aynı şekilde gelecekte açılır mı bilemiyorum Avrupa Dünya bununla uğraşıyor mücadele veriyor esnaf dükkanını küçültüyor işsizlik kapıda gibi duruyor bilemiyorum.

Netflix’in Explained adında bir kısa belgesel dizisi var. Onun “Sıradaki Pandemi” adında bir bölümü vardı. Geçende izledik biz de. Bölüm kasım 2019’da yayınlanmış. Sırada Sars benzeri, zatürreye sebep olan bir hastalık olduğundan bahsediliyor. Bölümde ara ara yarasalar gösteriliyordu ve olası yaşanacak olayları, durumları bu kadar gerçeğe yakın göstermeleri bizi biraz korkuttu. Yani sanki gelecekten bahsetmiyor, salgın bitmiş de yaşananları anlatıyorlarmış gibiydi. Birçok komplo teorisyeni tarafından (ben komplo teorilerine pek inanmam ancak araştırır ve olabiliritesini kendi imkanlarımca araştırmayı severim) bu salgından sorumlu gösterilen Bill Gates ile röportaj yapılması izlerken bana tuhaf gelmişti. Şu an kendisi de aşı araştırmalarında, geliştirme aşamalarında rol oynamakta.

Bölümde Bill Gates ve diğer uzmanlar daha bu salgın ortaya çıkmadan buna hazırlanmaya başladıklarını, Sars benzeri bir salgın beklediklerini ve daha ortaya çıkmadan tedavi ve aşılamada iyi bir yerde olduğumuzu belirttiler.

Sıfırdan, daha önce hiç karşılaşılmamış bir virüs için bir aşı geliştirilmesinin 4 yılı bulacağını belirten Bill Gates, teknolojinin ilerlemesiyle bu sürecin kısalacağını ve Sars benzeri bir virüs kaynaklı bir salgın çıkarsa (bekledikleri gibi) daha da kısalabileceğini söylemişti.

Daha şimdiden sanki bu salgın bitmiş gibi bundan sonra karşılaşabileceğimiz salgınlar konuşulmaya başlandı bile. Ben açıkçası bu tarz hastalıkları, salgınları biraz da doğanın, zekası ile biyolojik ve fizyolojik eksikliklerini kapatmayı başarmış ve gezegeni ele geçirmiş Homo Sapiens’ten bir intikamı olarak görüyorum ve bana sanki sonun başındaymışız gibi geliyor.

Sanırım gerçek. Sabahladığım zamanlar gece 01 sabah 7 arasında sadece benim mahallede bile, her gece en az 3-4 kez ambulansın sesini duyuyordum. Siren çalmıyorlar hiç ama kornaları farklı ya onların, ondan tanıyorum. Anayola baktığımda da görürdüm.

Yıllardır ambulans çok dikkatimi çeker. Gün içerisinde dışarı çıktığımda ya da camdan baktığımda da mutlaka 1-2 tane görüyorum. Ayda bir falan anca görürdüm önceden.

Doğa - insan çatışması tarih boyunca hep oldu. Bu konuda çok sevdiğim bir söz var, insanlık doğa ile olan çatışmasını kazanırsa savaşı kaybedeceğiz, diye.

Bu kısım belki biraz bilim kurgu gelebilir ancak ben tarih boyunca insanlığın yok olmanın eşiğine geldiğini ve medeniyeti sıfırdan yeniden kurduğuna inanıyorum. Mesela Büyük Tufan destanı, öyküsü neredeyse her inanışta var. Bunun bu duruma bir kanıt olduğuna ve artık tekrar bir nesil tükenmesine yaklaşan bir duruma gelerek medeniyetin tekrar kurulmasının zamanının yaklaştığına inanıyorum. Şu an karşı karşıya kaldığımız virüsün yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan bireyleri daha çok etkiler şekilde olmasını da doğada en güçlünün en sağlamın hayatta kalmasına benzetiyorum. İnsanlık teknolojisiyle, buluşlarıyla kısacası aklıyla doğanın bu kuralına meydan okuyarak ortalama ömrünü uzatmıştı. Doğa ana, şartları eşitledi tekrar.

İleride bu günleri sağ atlatır da erkek arkadaşımla çocuk sahibi olursak bize “2020 nasıl bir yıldı?” derlerse vereceğimiz cevap hazır 😂.

“O yıla kadar güvenilen, ciddiye alınan hiçbir devletin kurumu tarafından ufoların, Dünya dışı yaşam formlarının varlığı resmî bir açıklamayla doğrulanmamıştı. O yıl Pentagon bunu doğrulayan bir açıklama yaptı ancak gündem bile olmadı” :D

Back
X