• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 ne zaman biticek?

Aşı ve ilacın bulunması zaman alır ama ciddi yasaklar konulmaz ve insanlar umursamamaya devam ederse azalmaz malesef.
Ama ülke bazında yasak bir işe de yaramaz ki!
Dünyadaki tüm devletler olarak ortak bir düzenleme ile ancak bunun önü kesilebilir.
Biz ülkece bitirsek ne olacak, günde kaç bin insan girdi çıktı yapıyor, keza ulaştırmada çalışan insanlar da öyle.
Bunun kaçağı, göçmeni şusu busu da var.
Ülkeyi temizlesek 1 ay sonra yine sil baştan yeniden yaşanacak.

Yasakların hepsi sağlık sistemini hafifletmek ve İtalya gibi olmamak adınaydı.
Hastane doluluğu, ilaç sıkıntısı yaşandığı anda yeniden yasaklar gelir ve bu bizim için değil, sağlık sistemi içindir.

Yeni dünya düzenimiz olabilir.
Bir sürecin başlangıcındayız daha, küresel olarak etkileniyoruz.
Korona dolaylı psikolojim hiç bozulmadı ta ki şüpheye kadar.
Bence hastalıkta korkulması gereken şey, ölümler değil, hastalığın seyri ve insan bedeninde ne gibi hasarlara sebep olunduğunun bilinmemesi.

Gerçekten ölüm oranı az, trafik kazasından kat be kat az.
Her an kaptık mı korkusu, diken üzerinde yaşamaya mecbur kılmak insanı mahveden.
Bir şekilde alışmamız gerekiyor, başka alternatif uzun yıllarca görülmüyor.
Dünya üzerinden bu kadar yaygın salgın hastalıkların kısa zamanda kalktığı da olmadı, senelerce süren var.
Tüm bilim dünyası buna çalışıyor, tek avantajımız bu.
Gelişen teknoloji ile tek bir yere kanalize olmuş binlerce laboratuvar mevcut.
Biraz olaya uzağından bakarsanız, duygusallığı bırakıp rasyonal duruma geçebilirsiniz.
Sizler gercekten ölüm oranını az mı buluyorsunuz ya da bu oranların gercek olduğuna cidden inanıyor musunuz? Corona vücutta organ yetmezliğine mi sebep oldu mesela ölüm sebebine organ yetmezliği yazıyor. Solunum yetmezliğine mi sebep oldu solunum yetmezliği yazıyor. Kalp krizimi örnek veriyorum kalp krizi yazıyor.
Hatta ve hatta utanmadan arlanmadan normal ölüm yazılıyor. Ben sağlık personeliyim bunlara birebir şahit oluyoruz.
O yapılan testlerin bile doğruluk oranı tartışılıyor. Hiç birşey hem de hiç birşey şeffaf değil.

Dünyadaki tüm devletler olarak ortak bir düzenleme ile ancak bunun önü kesilebilir.
Biz ülkece bitirsek ne olacak, günde kaç bin insan girdi çıktı yapıyor, keza ulaştırmada çalışan insanlar da öyle.

Hastane doluluğu, ilaç sıkıntısı yaşandığı anda yeniden yasaklar gelir ve bu bizim için değil, sağlık sistemi içindir.
Aslında bitmesi açısından değil, biraz nefes aldırması açısından yasak dedim ama keşke insanımız da biraz duyarlı olsa. Önlem almayı bırak önlem alanla dalga geçen yapıda insanımız var. Haklısınız ülkeler bazında düzenleme çok iyi olurdu ama madem böyle bir düzenleme yok, o halde en azından doktorların, hemşirelerin biraz nefes almaları ve tükenmişlikten kurtulmaları için bir şeyler yapılmalı. Yüklerinin azaltılması lazım. Bizim insanımız korona falan dinlemeyip asker uğurlamaları, ışıkları kapatıp gizli hizli halay çekmeler, pasta, börek kısır partileriyle misafir ağırlamalar ve sayamadığım bir çok gereksiz şeylere devam ederse sağlık sektöründekilerin yükü de azalmaz. O yüzden yasaklar gelmeli dedim.

Netflix’in Explained adında bir kısa belgesel dizisi var. Onun “Sıradaki Pandemi” adında bir bölümü vardı. Geçende izledik biz de. Bölüm kasım 2019’da yayınlanmış. Sırada Sars benzeri, zatürreye sebep olan bir hastalık olduğundan bahsediliyor. Bölümde ara ara yarasalar gösteriliyordu ve olası yaşanacak olayları, durumları bu kadar gerçeğe yakın göstermeleri bizi biraz korkuttu. Yani sanki gelecekten bahsetmiyor, salgın bitmiş de yaşananları anlatıyorlarmış gibiydi. Birçok komplo teorisyeni tarafından (ben komplo teorilerine pek inanmam ancak araştırır ve olabiliritesini kendi imkanlarımca araştırmayı severim) bu salgından sorumlu gösterilen Bill Gates ile röportaj yapılması izlerken bana tuhaf gelmişti. Şu an kendisi de aşı araştırmalarında, geliştirme aşamalarında rol oynamakta.

Bölümde Bill Gates ve diğer uzmanlar daha bu salgın ortaya çıkmadan buna hazırlanmaya başladıklarını, Sars benzeri bir salgın beklediklerini ve daha ortaya çıkmadan tedavi ve aşılamada iyi bir yerde olduğumuzu belirttiler.

Sıfırdan, daha önce hiç karşılaşılmamış bir virüs için bir aşı geliştirilmesinin 4 yılı bulacağını belirten Bill Gates, teknolojinin ilerlemesiyle bu sürecin kısalacağını ve Sars benzeri bir virüs kaynaklı bir salgın çıkarsa (bekledikleri gibi) daha da kısalabileceğini söylemişti.

Daha şimdiden sanki bu salgın bitmiş gibi bundan sonra karşılaşabileceğimiz salgınlar konuşulmaya başlandı bile. Ben açıkçası bu tarz hastalıkları, salgınları biraz da doğanın, zekası ile biyolojik ve fizyolojik eksikliklerini kapatmayı başarmış ve gezegeni ele geçirmiş Homo Sapiens’ten bir intikamı olarak görüyorum ve bana sanki sonun başındaymışız gibi geliyor.
Bende hastalığın yarasanın kendini yenmekten korumak için yaydığı bir koruma kalkanı olduğunu duymuştum.
Çok ilginç geldi belki yanlıştır bilmiyorum

Ama hayvanlarında doğal yapılarını ve habibatını bozduğumuz onlara yaşanabilir bir çevre bırakmadığımız aşikar
Doğa bir şekil dengeye girmeye çalışıyor.

Insallah aşı bulundu hastalık bitiyor gibi bi manşet olur yakın bi sabah.. boyle yasamak sıkıcı. Insanlarla mesafeli olmak mukemmel o ayri. Aile en yakinlarin haric baskalariyla selamlasmak opusmek vs cok gereksizmis. Disarda ne idigu belirsiz hastalik mikrop tasiyan insanlar da yayilarak geziyordu en azindan maske mesafe vs bunlari biraz indirgedi. Sıkıcı olan hastaligin surekli yayilmasi endise panik halleri.. vefat edenler insanlar, surekli yipranan saglik personelleri.. allah yardim etsin hepimize. 🙏

Ben şahsen verilere asla inanmıyorum.
Şuan gerçek ölü sayısı kaç vaka sayısı kaç çok büyük merak içindeyim
Çevremde kimseye bulastirmadan ve anlamadan geçiren de oldu hastalıktan ölen de.
İnsanı bu belirsizlik yoruyor
Başıma gelse ben hangi tarafta olacağım diye düşünüyor insan
Bir yandan dışarı çıkınca yüzüme vuran rüzgarı özledim
Bütün bir yaz çiçek kokularını doğru dürüst koklayamadan güneşi mutlulukla hissedemeden geçti.
Çalışanlarla yakın temas muhabbet etmeyi, otobüste tuttuğum yer için endiselenmeyip keyifli yolculuk yapmayı, arkadaşlarıma rahatça sarılmayı özlüyorum.
Eşim eve geldiğinde kapıdan girer girmez sarılmak öpmek istiyorum ama önce ellerini yıkayıp üstünü değiştirmesini bekliyorum. Sonrasında yine tedirginim.
Kendimi biraz yorgun hissetsem herkesten kaçmak zorunda hissediyorum.
Belki şuan virüsü bedenimde taşıyorum diye sürekli ya ölürsem ya son günlerimse diye düşünmek zorluyor.
Birde şu tiksindigim test. Daha kolay bir şeyi ne zaman icat edecekler acaba. Birçok insanın o testten korkup hasta olsa da gitmediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Çok zor bir süreç hepimiz için yani.

Evet ben de 2 ay diye duymuştum. Doktor olduğu için bağışıklığı daha yüksektir diye demiştir belki 😅6 ay yine iyi gerçekten. Ben de aşıyı düşünüyorum bu konuda. Acaba bağışıklığı uzatmaya yönelik mi yapılıyor diye. Gerçi şu durumda 6 ayda bir aşı olmak şartıyla eski halimize dönebilecek olsak kabul etmeyecek insan az çıkar herhalde 😄
Tam tersi çocuk felci aşısını bile çocuklarımıza hastalık veriyorlar diye yaptırmayan orjinal insanlar varken bu hastalığın aşısını hiç yapacaklarını sanmam.

Buna katılmıyorum.
Ne zaman yasakları esnettiler korona aldı başını gitti
Aslında korona yasaklarına uymayanlar zorunlu filasyon görevi falan vermeliler.

İki yıldır birlikte olduğum insanın işlerinşn düzelmesini sabırla bekliyorum.Tam mart ayında düzeldi covid belası çıktı.Düğünüm yine ertelendi.Düğünün ertelenmesi sıkıntı değil nasıl olsa olur ancak nişanlımın işi berbat oldu.Covid olmasaydı şuan çok farklı bir seviyede olacakken şimdi yerlerdeyiz resmen.Kazanç yok ve bir yandan işLeyen hacizler ve borçlar.Bir yandan ev kirasını ödüyoruSürekli kavga ediyoruz.Ayrıca covid dolayısıyla evlerde kaldığımız dönemlerde 29 yıllık babamın 3 senedir annemi aldattığına şahit oldum.Ailecek çok zor günler geçirdik.Hala da düzebilmiş değiliz.Nişanlımın hiçbirşeyden haberi yok.Bu yıldan nefret ettim.Artık bende ne sabır kaldı ne umut.

Gerçekten bazen oturup çaresizlikten hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden. Hatta bazen sebepsiz ağlıyorum bu aralar.

Ben evde bu şekildeyken sağlık çalışanları ne haldedir acaba. Allah yardımcısı olsun hepsinin.

Şu anda aşırı mutsuz, huzursuz ve umutsuzum. Allah dan ümit kesilmez o ayrı bi konu ama bu söylenenler, açıklamalar vs beni çok daha fazla geriyor hiç bişeyden zevk tat alamıyorum. Ailemi yakınlarımı sevdiklerimi düşünüyorum ya bişey olursa?
Akrabalarımızdan bir çok kişi korona oldu ve bir kişi de koronadan vefat etti malesef.

DSÖ'YE göre daha iki yıl devam edicekmiş oda tahminler üzerine yani garanti bile değil iki sene de biteceği.

Allah hepimizin ailelerimizin yardımcısı olsun, tez zamanda bitsin artık ne olurrrrrr 😔😔😔
Bende umutsuzum.
Haberleri hep takip ediyorum.
Sürekli ölen sayıları artıyor.
Aşı çalışmaları var. Ama kaç yıla çıkar belli değil..

Insanlarda bir gevşeklik var. Yaşlı amcalar, teyzeler sokakta maskesiz geziyor. Görüyorum. Bazıları çok umursamaz. Bu bulaşıcı hastalık. Herkese bulaşmasından korkuyorum.

Umarım bir an önce bir çözüm bulunur..
Herkes için korkuyorum..Kendim, ailem, herkes risk altında..
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..

Allah hepimizi korusun.. :dua:

Bugun kızımı asm ye goturmek durumundaydim bi teyze başörtüsünu yuzunede gecirmis maske niyetine oyle geziniyodu ortalıkta, maskesiz insanlar.. Sadece boyle saglik durumlari icin disari çıkıyorum. Gunler sonra çıkınca belki herkes tedbirli olmustur artik diye umuyorum belki bi hava alabilirim diyorum ama insanlari boyle gorunce eve nasil kacicagimi bilmiyorum

Ne zaman biter bilmiyorum ama bitsin artık ya bıktık.evde küçük 2 çocuğum var sağlık çalışanıyım her gün işe gidip eve birşeyler taşıyor olma riski ne bileyim yaa. Üf

Back
X