• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 ne zaman biticek?

Teşekkür ederim, daha detaylı okuyacağım. Öğrenci evimden çıkıyorum da, evi boşaltıyoruz. Meşgulüm biraz, ilgilenip yazdığınız için teşekkür ederim 🥰

filmdelisi filmdelisi erkek arkadaşımın ciğer filmine bakan başka bir doktor kesin negatif demiş canım. Ben telaştan anlamamışım 😂 Büyük bir ihtimalle atlattı o fark etmeden. Sonradan bir şeyi çıkar mı işte ama o korkutuyor beni.
eniştem 112 doktoru covid atlattı, şu anda yine filasyon ekbiinde, en az 6 ay bağışıklığım var demiş ablama (bu bilginin bilimselliğinden emin değilim ama doktor olunca belki biliyordur diye düşündüğüm için yazayım dedim)

eniştem 112 doktoru covid atlattı, şu anda yine filasyon ekbiinde, en az 6 ay bağışıklığım var demiş ablama (bu bilginin bilimselliğinden emin değilim ama doktor olunca belki biliyordur diye düşündüğüm için yazayım dedim)
2 ay dıyorlar bazı yerlerde 6 aysa ıyıymıs :)

Gerçekten bazen oturup çaresizlikten hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden. Hatta bazen sebepsiz ağlıyorum bu aralar.

Ben evde bu şekildeyken sağlık çalışanları ne haldedir acaba. Allah yardımcısı olsun hepsinin.

Şu anda aşırı mutsuz, huzursuz ve umutsuzum. Allah dan ümit kesilmez o ayrı bi konu ama bu söylenenler, açıklamalar vs beni çok daha fazla geriyor hiç bişeyden zevk tat alamıyorum. Ailemi yakınlarımı sevdiklerimi düşünüyorum ya bişey olursa?
Akrabalarımızdan bir çok kişi korona oldu ve bir kişi de koronadan vefat etti malesef.

DSÖ'YE göre daha iki yıl devam edicekmiş oda tahminler üzerine yani garanti bile değil iki sene de biteceği.

Allah hepimizin ailelerimizin yardımcısı olsun, tez zamanda bitsin artık ne olurrrrrr 😔😔😔
Eşim acilde sağlık görevlisi canım işleri gerçekten çok zor psikolojik bakımdan da iyi değiller inşallah biran önce biter bu hastalık..

2 ay dıyorlar bazı yerlerde 6 aysa ıyıymıs :)
Evet ben de 2 ay diye duymuştum. Doktor olduğu için bağışıklığı daha yüksektir diye demiştir belki 😅6 ay yine iyi gerçekten. Ben de aşıyı düşünüyorum bu konuda. Acaba bağışıklığı uzatmaya yönelik mi yapılıyor diye. Gerçi şu durumda 6 ayda bir aşı olmak şartıyla eski halimize dönebilecek olsak kabul etmeyecek insan az çıkar herhalde 😄

valla enişte 112 ablam haftada iki gün işte, 3 gün evde, ikisi de doktor, şu salgın başladığından beri darma dağın oldular, çocuklar bakıcılarına bağlandı, enişte evde kendini izole ediyor, ablam hafif paranoyakça virüsten korunmaya çalışıyor, doktor olduğu halde ve uyardığımız halde günde iki kez evi çamaşır suyuyla sildiriyor, eski hayatımız ne kadar güzelmiş

ben ise 2 aydır falan aldığım cici bez maskelerle çok mutluydum, yıkayıp yıkayıp kullanıyordum, yukarıdaki linkten sonra çöktüm resmen. Kumaş maskelerin hepsini çöpe attım. O kadar okuyorum, bunu nasıl atladım diye kendimi affetmiyorum, eşim ise çift maske kullanıyordu, o da zararlıymış. Neden televizyonlarda bu tip bilgileri zamanında vermezler? Bu yazdıklarımı daha dün gece annem televizyondan seyretmiş, ben ise 1 hafta önce okudum. Oysa çalışma çıkalı 2 aya yakın olmuş

Evet ben de 2 ay diye duymuştum. Doktor olduğu için bağışıklığı daha yüksektir diye demiştir belki 😅6 ay yine iyi gerçekten. Ben de aşıyı düşünüyorum bu konuda. Acaba bağışıklığı uzatmaya yönelik mi yapılıyor diye. Gerçi şu durumda 6 ayda bir aşı olmak şartıyla eski halimize dönebilecek olsak kabul etmeyecek insan az çıkar herhalde 😄
bu aşı meselesı hakkında hıc bılgım yok nasıl olur ne ıcın olur , olmamız gerekırse olun derlerse olurum
yalnız kafam karısık ne bıleyım covıd olmayalım dıye ası uretebılmek cok zor ben daha cok kronık rahatsızlık yasayanlar rısk grubunda olanlar ıcın oldurucu olmasın dıye bır calısma olabılırmıs gıbı gelıyor
covıd olmayı engelleyecek bır sıstemı basarabılen her turlu hastalık ıcın de nelerı basarır :)

Biz nisan ayinda gecirdik. Ama gelecekte bir etkisiyle karsilasacak miyiz bende bunu dusunuyorum. Zira bebegim sadece 50 gunluktu. Neler yasadim bir Allah bir ben bilirim. 2.5 yasindaki kızımi babasıyla evde birakip bebeğimle 6 gece hastanede kaldik. Cuzzamli gibi sana kimse yaklasmiyor. Odadan cikmana izin yok.. daha neler neler. Gecen kalbim sıkıştı acaba diyorum coronadan etkilenmis olabilir miyim hep okuzun altinda buzagi ariycam belliki
Çok geçmiş olsun en zor zamanlarda geçirmiş siniz..kimbilir neler yaşadınız.nisan ayı kimsenin koronaya alismadigi en korktuğu sağlık çalışanlarının bile korkup kaçtığı zor zaman.neyseki geride kaldı.bundan sonra sağlıklı,afiyet dolu günlere inşallah

Sonuç olarak koronadan dolayı ölüyora
Lar yani korona organları öldürüyor
İşte organları öldürüyor, iyileşen hastaların durumu muamma.
Ölüm oranı değil %2, %10 olsun saklanan veriler diyelim, iyileşen %90 lık kesimin başına ne geleceği, beden sağlığı da bilinmiyor ki.
Yani biz iyileşen hasta diyoruz ama acaba iyileşti mi, korona tekrar kapılan bir virüs mü yoksa insan bedeninde uykuya geçip atom bombası misali ansızın yıllar sonra patlak verebiliyor mu?
Hepsi muamma...

Çok geçmiş olsun en zor zamanlarda geçirmiş siniz..kimbilir neler yaşadınız.nisan ayı kimsenin koronaya alismadigi en korktuğu sağlık çalışanlarının bile korkup kaçtığı zor zaman.neyseki geride kaldı.bundan sonra sağlıklı,afiyet dolu günlere inşallah
İnşallah tekrar gecirmeyiz ve bunun etkisini ileride yasamayiz. Cok korkulu zamanlardi..

İşte organları öldürüyor, iyileşen hastaların durumu muamma.
Ölüm oranı değil %2, %10 olsun saklanan veriler diyelim, iyileşen %90 lık kesimin başına ne geleceği, beden sağlığı da bilinmiyor ki.
Yani biz iyileşen hasta diyoruz ama acaba iyileşti mi, korona tekrar kapılan bir virüs mü yoksa insan bedeninde uykuya geçip atom bombası misali ansızın yıllar sonra patlak verebiliyor mu?
Hepsi muamma...
geciren hastalar tekrar gecirebiliyorlar.
bir kere yakalandim oh bitti gitti kurtuldum yok yani.
zaten oyle bisey olsa bizim cakmakla tup kontrol eden milletimiz yakalankata kurtulak ay nörek diyip coktan bir birini öpmeye başlamıştı

geciren hastalar tekrar gecirebiliyorlar.
bir kere yakalandim oh bitti gitti kurtuldum yok yani.
zaten oyle bisey olsa bizim cakmakla tup kontrol eden milletimiz yakalankata kurtulak ay nörek diyip coktan bir birini öpmeye başlamıştı
Düşünmedim değil.
Tekrar kapma vakalarını duymasam ki nisan gibi dünyada varolmaya başladı, sokakları yalama düşüncem mevcuttu😂

Yurdum insanı olmak böyle bir şey...

Düşünmedim değil.
Tekrar kapma vakalarını duymasam ki nisan gibi dünyada varolmaya başladı, sokakları yalama düşüncem mevcuttu😂

Yurdum insanı olmak böyle bir şey...
valla bazen bende o kadar bunaliyorum ki bir hastanenin covit servisine çıplak vatandaş gibi koşup yokmi beni öpecek koronali biri diyesim geliyor ama kurtulmuyoruz ki

Labaratuvar virüsü oldugu için hiç kimse bitişi ile ilgili net bir tarih söyleyemez.
Bütün hastaneler pandemi hastanesi oldu.
Bence yakında pandemi birimi diye ayrı bir alan bile yapılacak hastanelerde.
Yani normalleştirilecek bu virüs.
Amaç o zaten.
Artık dünya hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.
Grip,zatüre vb gibi aşılardan uzak durun.
Kobay yapmayın kendinizi.

Back
X