• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 ne zaman biticek?

Ölüm verilerinin az olma sebebi acik acik yazmamalari. Bu konuda cok sinirliyim fazla da konusmak istemiorum ama kendi yakinlarimdan biliyorum yazmıyor coronadan öldükleri.
simdiye kadar yakinlarinizi sadece korona dan kaybetmemissinizdir ama şuan herkes kelle koltukta oldugu icin koronadan ölumler haliyle hepimizde bir endise uyandiriyor.
yani suara annem acaba korona olup olecekmi ben acaba korona olup olecekmiyim cocugum abim esim bu liste uzar gider
ama kimse yakinlarim bir trafik kazasinda olecekmi acaba diye bu kadar endiseye dusmuyor normal sartlarda.
bende cok endiseliyim kanser atlatmis br annem var kendim kronigim mesela hemde kronik hastaligimdan dolayi korona sebebiyle olen cok fazla ilk zamanlar aklimi oynatacak gibi oluyordum ama artik alistim.
yani nasil simdi arabaya biniyorum ayy ya ölursem trafik kazasi gecirip diye endise etmiyorsam koronadaki endise durumumuda baya azalttim.
ani ve beklenmedik sekilde ölümler insani her zaman daha cok sarsar ama uzerine bu kadar dusunup stres yapip bagisiklik sisteminizi çokertmeyin.
korona bittikten sonra 3 gun aglamayi dusunuyorum ama simdi degil ☺️
kendinize psikolojinize bagisikkiginiza cok dikkat edin
vefat eden yakininiza allah gani gani rahmet eglesin ❤️

Rakamların doğru olmadığını dışarıda artık çocuk bile biliyor çevremizde grip gibi duymaya başladık pozitif vakaları ben mahallemde duyduğum kadarıyla kendimize çeki düzen vermeye çalıştık ama çevreme örneğin maske konusunda inanılmaz baskı yaptım en başında abim takmıyordu tartıştım bu şekilde davranırsa kendisi ile görüşmeyeceğimizi bile dile getirdim şuan maske takıyor korona artık hayatımızda önlemlerimizi alıp hayatımıza devam etmeye çalışacağız ben Bakanın son canlı yayın konuşmasından sonra işin ciddiyete doğru gittiğini farkettim ama bunu insanlara anlatmak mesele nasıl olur bilemiyorum ama birçok işsiz insan ortada gezerse çok daha vahim olur gibi geliyor o yüzden kendimiz kurallara riayet etmeliyiz
Ben de kendimce sosyolojik bilgi veriyim size. Tabiki önce biz dikkat edicez niloya hanım ama türk insanı yapı itibariyle bana bisey olmaz zihniyetinde hastalanıp hastaneye gitmeyen önemsemeyen bi dünya insan var biliyorsunuz ki. Nufuzumuzun çoğu cocuk genç ve yaşlı anlamıyorlar ventilator bilmem neyden çoğumuz tabloya bakıyo nüfusun yüzde kaçı eğitimli mesela önce halkını tanımalı bir hükümet insanlar zaten bıktı bi de sonuçlar saklanarak rehavete kapılıyoruz. Bir ornek daha virus 6 aydır aynı seyirde değil ama 6 aydır camilerde aynı anonslar. Bu ülkenin bayramı bayramlasma kültürü el öpmesi vs herkes tarafından biliniyor buna rağmen bayramda yasak yapılmadı ekonomi uğruna ve nolduysa bayram sonrası oldu

Biz de o yöntemler yapılsa vay halimize aslında en basiti yapıldı devlet yurtlarına pozitif kaçak vakalar konuldu :KK70: yok böyle bişey ya sanki ne kerameti 14 gün evde duracaksın 250bin pozitif vakanın 150 bini kaçak TV de gördüm pozitif kaçak vakayı polis gördü polis otosuna bindirdi hadi bakalım nereye evimizeeee :KK70:(devlet yurduna)
Evet çok haklısınız zaten bizde evlere kaynak yapılsa insanlar çıkmasın diye onu da yandaş mütehayite yaptırırlar :KK70:

olmasını gerektıgını savundugunuz yaklasım bu mu ?

bızde de ceza var ? ama hayvan gıbı muamaleye layık gorulmemek mı elestırılıyor anlamadım ?

çin gıbı olmadıgımız ıcın sevınmelıydınız halbukı

ayrıca polıse gerek yok demedım hukumet her bırımızın basına polıs mı dıksın dedım yazdıgım ıle anladıgınız bambaska
Asla bu kadarı değil çin gibisi değil ama yakını olmalı insanları bıraktılar da noldu düğün dernek yapıyolar ama çin şuan virüsü sifirladi

olmasını gerektıgını savundugunuz yaklasım bu mu ?

bızde de ceza var ? ama hayvan gıbı muamaleye layık gorulmemek mı elestırılıyor anlamadım ?

çin gıbı olmadıgımız ıcın sevınmelıydınız halbukı

ayrıca polıse gerek yok demedım hukumet her bırımızın basına polıs mı dıksın dedım yazdıgım ıle anladıgınız bambaska
Ben en yakınlarımdan duydum ben düğüne gitmedim 1 saat falan sürmemiş düğün bildiğin 3.5 saat sürmüş az insan varmış neyse ki paçayı vakasız kurtarmışlar bu insanlar niye kurallara uymuyor sadece selamım olan bi insan bana msj yoluyla davetiyesini yolladı yahu en yakınlarınla yap şu düğününü benim ne işim var orda bu hafta en yakınlarımızdan birinin düğünü var her aileden bir kişi gidecek bizi de temsilen eşim gidecek şimdi ben de mi gideyim düğüne yani işin ciddiyetini anlayan gitmez zaten

Biz de o yöntemler yapılsa vay halimize aslında en basiti yapıldı devlet yurtlarına pozitif kaçak vakalar konuldu :KK70: yok böyle bişey ya sanki ne kerameti 14 gün evde duracaksın 250bin pozitif vakanın 150 bini kaçak TV de gördüm pozitif kaçak vakayı polis gördü polis otosuna bindirdi hadi bakalım nereye evimizeeee :KK70:(devlet yurduna)
hasta olmasına ragmen gezen vatandaslar yurda yerlestırılecek ve tum gıderlerını vatandas kendı cebınden karsılamak zorunda kalacak belkı bu bıraz daha bazı zihin fukaralarını dizginler

gercekten ınsanlarda iş yok bazıları bos kafayla gezıyor algılamaları yok
hasta gezıp ınsanlara hastalık bulastırmak suç sayılmalı benım suan tek beklentım bu :)

Evet çok haklısınız zaten bizde evlere kaynak yapılsa insanlar çıkmasın diye onu da yandaş mütehayite yaptırırlar :KK70:
Aynen öyle yandaş müteahhit örnek vereyim Bursanın belediye başkanı kendi adayları idi adam istifa etti belediye borç batağında kendi koydukları aday istifa ettirildi ama yargılanmadı nerede adalet şimdi su faturalarından borca destek oluyoruz

Asla bu kadarı değil çin gibisi değil ama yakını olmalı insanları bıraktılar da noldu düğün dernek yapıyolar ama çin şuan virüsü sifirladi
çin mı vırusu sıfırladı :)
kendılerı baslı basına vırus
sıfırlamadı , sıfırlamıs gıbı davranıyorlar zaten dunya saglık orgutu de çinin verılerı dogru degıl demıstı aylar once

hasta olmasına ragmen gezen vatandaslar yurda yerlestırılecek ve tum gıderlerını vatandas kendı cebınden karsılamak zorunda kalacak belkı bu bıraz daha bazı zihin fukaralarını dizginler

gercekten ınsanlarda iş yok bazıları bos kafayla gezıyor algılamaları yok
hasta gezıp ınsanlara hastalık bulastırmak suç sayılmalı benım suan tek beklentım bu :)
Vatandasa kendi cebinden çıkan parayla bi kesimin sarayda oturması koymuyo da iyi da kalması mı koycak

çin mı vırusu sıfırladı :)
kendılerı baslı basına vırus
sıfırlamadı , sıfırlamıs gıbı davranıyorlar zaten dunya saglık orgutu de çinin verılerı dogru degıl demıstı aylar once
Evet yalan olabilir her habere de inanılmaz ama uzaktan bi akrabimizin yakını orda yaşıyor ordan öğrendim ben de normal hayata dönülmüş orda ama.hakli kandiriyoda olabilirler

Vatandasa kendi cebinden çıkan parayla bi kesimin sarayda oturması koymuyo da iyi da kalması mı koycak
suan covıd surecınde saglık sıstemının yonetımını konustugumuzu sanıyordum

saray ıcın harcanan ödenek bambaska o konuyu sıyaset bolumunde sızınle aynı fıkrı savunurum sapla samanı burda karıstırmayalım :)

Bence Çin virüsü sıfırlamadı tamamen yalan bu işte çok istikrarlı yöntemler alan Kore bile 2.dalgayı yaşadı şöyle ki tüm vakalar bitti deyip normal hayata geçiş yapıldığını duyurdu eğlence mekanlarına grip semptomları yaşayan bir genç geliyor o gece de oradaki tüm mekanları geziyor sabah ateşlenip hastaneye gittiğinde pozitif olduğu öğreniliyor ve devlet o civarda o gece eğlenenlerin onlarla temaslı kişilerin hepsini ulaşmaya çalışıyor hani sıfırladı yasaklarla noldu sil baştan 2.dalga bu işin sonu yok gibi aşı bulunmadan önlemlere riayet edip bununla yaşamayı devlet halk birlikte başarıcaz inşallah

Nerdeyse bir sene olacak.
Daha bir iki sene daha sürer gibime geliyor. Bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz.
Hastalara şifa diliyorum. Eşim ve kardeşim hafif atlattı. Başka bir yakınımız 5 haftadır hastahanede. Herkes farklı tepki verioyr..

Evet yalan olabilir her habere de inanılmaz ama uzaktan bi akrabimizin yakını orda yaşıyor ordan öğrendim ben de normal hayata dönülmüş orda ama.hakli kandiriyoda olabilirler
covıd yokmus gıbı normal hayata donulmedı tum dunyada normallesmeye baslandı hatta bız normallesmeye herkesden geç basladık artık normal hayata hıc bır zaman donulmeyecek covıd hayatımızda hep olacak :)

Bence Çin virüsü sıfırlamadı tamamen yalan bu işte çok istikrarlı yöntemler alan Kore bile 2.dalgayı yaşadı şöyle ki tüm vakalar bitti deyip normal hayata geçiş yapıldığını duyurdu eğlence mekanlarına grip semptomları yaşayan bir genç geliyor o gece de oradaki tüm mekanları geziyor sabah ateşlenip hastaneye gittiğinde pozitif olduğu öğreniliyor ve devlet o civarda o gece eğlenenlerin onlarla temaslı kişilerin hepsini ulaşmaya çalışıyor hani sıfırladı yasaklarla noldu sil baştan 2.dalga bu işin sonu yok gibi aşı bulunmadan önlemlere riayet edip bununla yaşamayı devlet halk birlikte başarıcaz inşallah
tabıkı çin ekonomık stratejı sebebıyle covıdden kurtulmus gıbı MIŞ gıbı yaptılar zorundaydılar cunku dibe vurdular

suan covıd surecınde saglık sıstemının yonetımını konustugumuzu sanıyordum

saray ıcın harcanan ödenek bambaska o konuyu sıyaset bolumunde sızınle aynı fıkrı savunurum sapla samanı burda karıstırmayalım :)
Seviyeli tartışmalarınız, fikir sunmalarınız için teşekkür ederim hep birlikte bu virüsü yeneceğimiz günler diliyorum... İyi günler 🌼

Evet hastalık sars-covid2 diye de geçiyor bazı kaynaklarda. Bazen hani bilgiler değişik gelir de, biz farklı biliyoruzdur, sanki paralel evrenden bu evrene geçmişiz de bilgilerimiz değişir ya. Mendela effect deniyordu buna. Sars konusunda öyle hissediyorum ben. Birçok dizide geçtiğini fark ettim o ilk sars salgınının muhabbetinin. Ancak benim haberim bile yoktu 😅 ve yeni korona virüs sayesinde öğrendim Sars’ı. Ki araştırırım bu konuları severim 😂 tuhaf hissediyorum bu konuda. Şu an içinde bulunduğumuz süreç zaten bilim kurgu romanlarından fırlamış gibi. İnsanların deli gibi stok yaptığı dönemde zombi salgını kabusları görüyordum sürekli :KK70: O yüzden etkilendiğimi düşünüyorum.

Çok teşekkür ederiz 🥰 Kuluçka süresi beni düşündürüyordu. Yani bu kadar kısa sürede belirti verirse ağırlaşır mı diye de korktum. Temasın bir 3-5 gün sonrasında koku tat kaybı, spor sonrası yorgunluk ve ara ara çıkan ateş vardı. 1 hafta oldu test yaptırdığı, henüz bir değişiklik yokmuş durumunda ama okulundan başka hocalarda da çıkmış 🙁 Toplantı yapıyorlardı haftada iki gün, en az iki hafta kimse gitmeyecekmiş şimdi okula bu artış nedeniyle. Kronik hastalığı olmayan beslenmesine sporuna dikkat eden birisi kendisi.

Bu bilgileri söyleyeyim kendisine. Doktoru sadece ateşi çıkarsa ya da kuru öksürük vs daha belirgin bir belirtisi olursa geri gelmesini söylemiş 😅.

Sana da çok geçmiş olsun, ben de en iyi temennilerimi yolluyorum 🥰 umarım her şeyin negatif çıkar ya da hafif atlatırsın ve kalıcı hasarı olmaz 😊
önceki mesajınızda bahsettiğiniz değer (lökosit sanırım) yüksek çıkması vücudunda hafif bir enfeksiyon olduğu ve vücudunun bununla savaştığını gösterir diye biliyorum. Bu süreçte akyuvar sayısını artırdığı istatistiksel olarak gösterilmiş çörek otu yağını günde yarım yemek kaşığı kadar kullanırsa bağışıklığı daha da güçlenir. Çörek otunun çok dikkatli kullanılması gerektiğini de belirteyim, yağının ısıl işlem görmemesi ve en fazla 35 derecede sıkılmış olması gerekiyor.

Bir de geçenlerde bir çalışma okudum, bir ailede pozitif varken diğer aile üyeleri nasıl negatif olabilir diye araştırıyordum, bir çalışmaya göre BELİRTİ GÖSTERMEYEN COVİD19 hastalarının hastalığı neredeyse hiç bulaştırmadığı (oldukça zayıf bulaşma riski deniyor) bulunmuş, çalışmanın linki şurada https://www.globalresearch.ca/do-face-masks-work-8-peer-reviewed-studies/5723124?fbclid=IwAR0Ls1hNjZPlKNmCZ4maAZeJvFxzoBWRjZqicexYkafDlUfuPIdkNiDx4Oo

verdiğim linkte 8. çalışma.

maskelerle ilgili literatürü taramışlar. bez / kumaş maskeler sadece %3 koruduğu gibi virüs için besi ortamı da sağlıyormuş, cerrahi maskeler %66 koruma sağlıyormuş. Çift maske takmak da bez maske gibi önerilmiyor. Diğer çalışmalar da yüz maskeleri ile ilgili.

önceki mesajınızda bahsettiğiniz değer (lökosit sanırım) yüksek çıkması vücudunda hafif bir enfeksiyon olduğu ve vücudunun bununla savaştığını gösterir diye biliyorum. Bu süreçte akyuvar sayısını artırdığı istatistiksel olarak gösterilmiş çörek otu yağını günde yarım yemek kaşığı kadar kullanırsa bağışıklığı daha da güçlenir. Çörek otunun çok dikkatli kullanılması gerektiğini de belirteyim, yağının ısıl işlem görmemesi ve en fazla 35 derecede sıkılmış olması gerekiyor.

Bir de geçenlerde bir çalışma okudum, bir ailede pozitif varken diğer aile üyeleri nasıl negatif olabilir diye araştırıyordum, bir çalışmaya göre BELİRTİ GÖSTERMEYEN COVİD19 hastalarının hastalığı neredeyse hiç bulaştırmadığı (oldukça zayıf bulaşma riski deniyor) bulunmuş, çalışmanın linki şurada https://www.globalresearch.ca/do-face-masks-work-8-peer-reviewed-studies/5723124?fbclid=IwAR0Ls1hNjZPlKNmCZ4maAZeJvFxzoBWRjZqicexYkafDlUfuPIdkNiDx4Oo

verdiğim linkte 8. çalışma.

maskelerle ilgili literatürü taramışlar. bez / kumaş maskeler sadece %3 koruduğu gibi virüs için besi ortamı da sağlıyormuş, cerrahi maskeler %66 koruma sağlıyormuş. Çift maske takmak da bez maske gibi önerilmiyor. Diğer çalışmalar da yüz maskeleri ile ilgili.
Teşekkür ederim, daha detaylı okuyacağım. Öğrenci evimden çıkıyorum da, evi boşaltıyoruz. Meşgulüm biraz, ilgilenip yazdığınız için teşekkür ederim 🥰

filmdelisi filmdelisi erkek arkadaşımın ciğer filmine bakan başka bir doktor kesin negatif demiş canım. Ben telaştan anlamamışım 😂 Büyük bir ihtimalle atlattı o fark etmeden. Sonradan bir şeyi çıkar mı işte ama o korkutuyor beni.

Back
X