Covid 19 risk raporu

Cilli_begonya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2016
556
440
103
Merhaba arkadaşlar ben bu pandemi sürecinde hep çalıştım kronık bi hastalığım yoktu çok şükür. Ama bana dün akşam kısa mesajla hes kodu geldi e nabızdanda covid 19 risk raporu çıktı çok şaşırdım raporlarım kısmında ise metotreksat almıştım dış gebelik için onu aldığım için risk grubuna soktu. Bu bana vurulan iğne kemoterapı ajanı olduğu için hızlı çoğalan hücreleri bulup öldürme gibi özelliği olduğu için bu iğne ile dış gebeliğim sonlandı. Benim bu ilaç bağışıklığımı çok baskıladıği için mi risk grubuna aldı 70 kişilik kurumda bi bana geldi müdür kanser ilacı bu raporunu bırak ikinci genelgeye kadar gelme dedi.

Merhaba arkadaşlar ben bu pandemi sürecinde hep çalıştım kronık bi hastalığım yoktu çok şükür. Ama bana dün akşam kısa mesajla hes kodu geldi e nabızdanda covid 19 risk raporu çıktı çok şaşırdım raporlarım kısmında ise metotreksat almıştım dış gebelik için onu aldığım için risk grubuna soktu. Bu bana vurulan iğne kemoterapı ajanı olduğu için hızlı çoğalan hücreleri bulup öldürme gibi özelliği olduğu için bu iğne ile dış gebeliğim sonlandı. Benim bu ilaç bağışıklığımı mı çok baskıladıği için mi risk grubuna aldı 70 kişilik kurumda bi bana geldi müdür kanser ilacı bu raporunu bırak ikinci genelgeye kadar gelme dedi.
Ne zaman vurunmustunuz ki iğneyi

Bu yıl Ocaktı sanırım
Anladım,aslinda ustunden çok gecmis ama etkisinin devam ettigini varsayarak boyle bi açıklamada bulunmuşlar demek ki, yine de dikkat etmek lazım, sonucta cok etkili zor bi ilaç. Dikkat edin kendinize

Böyle bir uygulama olması cok iyiymiş, zaten enabiz sistemi bence en güzel gelişmelerden. Evet bağışıklık baskılayıcı statüsünde olduğundan bu mesaj size gelmiştir.

Korkmalımıyım ben bağışıklığım çokmu düşmüştür... tüm herkes idari izinde iken ben yoğun çalıştım müdür bu durumu nasıl bilmezsin dedi ben kronık hastalık diyince tansiyon şeker kalp vb düşündüm dedim

Korkmalımıyım ben bağışıklığım çokmu düşmüştür... tüm herkes idari izinde iken ben yoğun çalıştım müdür bu durumu nasıl bilmezsin dedi ben kronık hastalık diyince tansiyon şeker kalp vb düşündüm dedim

Yok canım uzun dönemde bağışıklğın düşmüyor. Tek seferlik bir şey zaten. Kemoterapi grubunda olduğu ilaç herkese veriyorlar

Evet öyle sonuçta kemoterapi, tüm vücudunu etkiliyor. Ancak tek doz olduğu için uzun dönemde yaşamsal faaliyetlerini ve bağışıklığınıı etkilemez.

En yoğun dönemde bir şey olmamış çok şükür, korkmayın ama tedbiri de elden bırakmayın. Bilememek veya aklınıza gelmemiş olması normal, keşke bu mesajlar o ilk günlerde gelseydi belki bu kadar kayıp vermezdik.

Ocaktan beri etkisi geçmez mi ki ilacın. Beş ay geçmiş. Bende Ağustos- Ekim arası iki ay süreyle kortizon kullandım. Ama üzerinden oldukça zaman geçtiği için kendimi risk grubunda görmedim açıkçası

Bende görmedim kendimi risk grubunda tüm pandemide çalıştım bakanlık görmüş ve risk raporu göndermiş bende müdüre gösterince bu ilaç kemoterapı ilacı bakanlık öyle uygun görmüş git vitamin iç dinlen dedi

aslında metotreksatın uzun dönem etkisi çok fazla değil. uzun süre kullanmak zorunda olan romatoloji hastaları ve kanser hastaları risk altında genelde. Ama madem böyle bir mesaj gelmiş tabiki idari izin hakkını kullan. Yoğun çalıştığın dönemde bu ilaçtan dolayı çok fazla risk altında olduğunu düşünmedim ben için rahat olsun. Sağlık personelinden bu ilacı sürekli kullanmak zorunda olan romatoloji hastaları bile izinli sayılmadı yani demek istediğim içiniz rahat olsun ama şu anda idari izninizi kullanın

aslında metotreksatın uzun dönem etkisi çok fazla değil. uzun süre kullanmak zorunda olan romatoloji hastaları ve kanser hastaları risk altında genelde. Ama madem böyle bir mesaj gelmiş tabiki idari izin hakkını kullan. Yoğun çalıştığın dönemde bu ilaçtan dolayı çok fazla risk altında olduğunu düşünmedim ben için rahat olsun. Sağlık personelinden bu ilacı sürekli kullanmak zorunda olan romatoloji hastaları bile izinli sayılmadı yani demek istediğim içiniz rahat olsun ama şu anda idari izninizi kullanın

Ben e nabızdan bana gelen risk raporunu verdim sorumluluk bende kalmasın takdir müdüriyet makamının diye. İşin ilginci tüm kurum da tansiyon hastası şeker hastası falan olanlar bu raporu almanın peşine düştüler kimseye verilmedi herkes iznin peşinde çok ilginç Allah kimseyi hasta etmesin de çalışalım. Keşke benimde başıma böyle bişey gelmeseydi 6 aya yakın hamile olacaktım:(

Simdi son degisiklikle birlikte bagisiklik baskilayici tedavi görenler de idari izin kapsamina alındı. Ben de kullaniyorum bu tip ilaclar ve pazartesi ise gitmek zorunda kaldim, basta raporum kabul edilmedi e nabizda ciktigi halde, sonra müdürüm kabul edilmesi gerektigine karar vermiş! Mikrop kapma riskim yüksek oldugu icin hic gitmek istememistim çok şükür şu an evde izolasyona devam.
Şayet devlet bu hakkı verdiyse kullanin belki etkisi gecmis olabilir vücudunuzda onu söyleyebilirim çünkü bağışıklık baskilayici ilaçlar uzun vadeli etkisi olan bir sey degil, düzenli kullanim gerekiyor. Siz çalışmak istiyorum derseniz yine doktora gidip çalışabilir kağıdı alabilirsiniz. Amiriniz iyi niyetli davranmış, bu raporlara ragmen amir ihtiyac halinde çagirabilme hakkina da sahip ki şimdi çoğu kurum amiri hasta insanları, kac aydir evdesin gel çalış diye çağırıyorlar!
Dediğim gibi calismak istiyorsaniz doktorunuza sorarak çalışabilirsiniz.
Yaşadığınız durum icin de geçmiş olsun diyorum.

Simdi son degisiklikle birlikte bagisiklik baskilayici tedavi görenler de idari izin kapsamina alındı. Ben de kullaniyorum bu tip ilaclar ve pazartesi ise gitmek zorunda kaldim, basta raporum kabul edilmedi e nabizda ciktigi halde, sonra müdürüm kabul edilmesi gerektigine karar vermiş! Mikrop kapma riskim yüksek oldugu icin hic gitmek istememistim çok şükür şu an evde izolasyona devam.
Şayet devlet bu hakkı verdiyse kullanin belki etkisi gecmis olabilir vücudunuzda onu söyleyebilirim çünkü bağışıklık baskilayici ilaçlar uzun vadeli etkisi olan bir sey degil, düzenli kullanim gerekiyor. Siz çalışmak istiyorum derseniz yine doktora gidip çalışabilir kağıdı alabilirsiniz. Amiriniz iyi niyetli davranmış, bu raporlara ragmen amir ihtiyac halinde çagirabilme hakkina da sahip ki şimdi çoğu kurum amiri hasta insanları, kac aydir evdesin gel çalış diye çağırıyorlar!
Dediğim gibi calismak istiyorsaniz doktorunuza sorarak çalışabilirsiniz.
Yaşadığınız durum icin de geçmiş olsun diyorum.

Ben bu pandemide herkesten çok gittim dönüşümlü bile çalışamadım gelmeyen insanların yerinde çalıştım amire de tamamen iyi niyetle gösterdim bana böyle bişey geldi diye belki iyi niyet te önemlidir tabiki takdir müdüriyetin çağırırsa giderim

Bu arada e nabız sistemi haftasonu dahil çok sorunluydu, daha dün oturdu bir cok kronik hasta işe gitmek, topluluk icine girmek zorunda kaldi ve 3 gunlugune de olsa mağdur oldu bu sistemin aksakligi yüzünden. Her gün bir sey degistirdiler. Ben sorun yaşamadım enabizla ilgili ama müdür e nabiz raporunu kabul etmedi.
Bu sistem son 2 yilda alınan teşhis ve ilaçlara istinaden bu covid 19 risk durum raporunu Kronik Hastalıklar sekmesinde gösteriyor mesela dün de hastalık adi kaldirilmis sadece ilac isimleri listelenmis.
Bunu da belirteyim benzer durum yasayanlar için.

Bu arada e nabız sistemi haftasonu dahil çok sorunluydu, daha dün oturdu bir cok kronik hasta işe gitmek, topluluk icine girmek zorunda kaldi ve 3 gunlugune de olsa mağdur oldu bu sistemin aksakligi yüzünden. Her gün bir sey degistirdiler. Ben sorun yaşamadım enabizla ilgili ama müdür e nabiz raporunu kabul etmedi.
Bu sistem son 2 yilda alınan teşhis ve ilaçlara istinaden bu covid 19 risk durum raporunu Kronik Hastalıklar sekmesinde gösteriyor mesela dün de hastalık adi kaldirilmis sadece ilac isimleri listelenmis.
Bunu da belirteyim benzer durum yasayanlar için.

Evet bende de ilaç ismi görünüyor şu kadar doz enjeksiyon ml gibi. Müdürünüz nasıl kabul etti peki

Back
X