• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid paniği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
birkaç saat önce öğrendim ama çok panik oluyorum, kalbim çarpıyor. eşim pozitif çıktı onda 3 gündür öksürük ve vücudunda ağrı var. bir doz aşı olmuştu, 2.yi aksattı baya zaman geçti, ben 2 doz oldum bende de nezle, hapşırma ve hafif boğazımda yanma var bir de sürekli terliyorum,halsizim. bana da bulaşmıştır heralde aynı ortamdayız. acaba odaları ayırmalı mıyım. zaten bende pozitif olduğumu düşünüyorum.

bir de haftasonu ailemle görüşmüştük 55 yaşını geçkinler, çok korkuyorum. bu zamana kadar o kadar dikkat ettik ki bir anlık hiç aktivite yapamıyoruz diye buluştuk dışarıda yemek yedik. evde de yarım saat oturduk. annem de nezle gibiymiş.

birkaç saat önce öğrendim ama çok panik oluyorum, kalbim çarpıyor. eşim pozitif çıktı onda 3 gündür öksürük ve vücudunda ağrı var. bir doz aşı olmuştu, 2.yi aksattı baya zaman geçti, ben 2 doz oldum bende de nezle, hapşırma ve hafif boğazımda yanma var bir de sürekli terliyorum,halsizim. bana da bulaşmıştır heralde aynı ortamdayız. acaba odaları ayırmalı mıyım. zaten bende pozitif olduğumu düşünüyorum.

bir de haftasonu ailemle görüşmüştük 55 yaşını geçkinler, çok korkuyorum. bu zamana kadar o kadar dikkat ettik ki bir anlık hiç aktivite yapamıyoruz diye buluştuk dışarıda yemek yedik. evde de yarım saat oturduk. annem de nezle gibiymiş.
Insallah birsey.olmaz rabbim yardimciniz olsun

Önce sakin olun. Eşinizle mümkünse temas halinde olmayın. Ağzınızı bol tuzlu su ile gargara yapın başkada yapabilecek bişeyiniz yok vitamin d vit. C vit. Gibi takviyeler almaya çalışın. Umarım grip gibi atlatırsınız

Korkmayııııın limon suyu içmeye özen gösterin. Yemenize içmenize özen gösterin kolaylıkla geçer gider inşallah panik olursanız daha zor olur herşey.

Eşinizde ateş tat koku gitmesi gjbi durumlar oldu mu? Sadece öksürük ve ağrı mi? Ve elde geçtiği kisilerdeki gibi belirtiler gösteriyor bulaşan kişilerde de. Odaları ayırın tabii ki ne olur ne olmaz tedbirli olun aynı ev içinde olmak dışında yakın temas kurmadıysaniz (opüşmek gibi) bulaşmamis olabilir

Geçmiş olsun odalarınızı ayırın doktor değilim ama şuan söylediğiniz belirtiler covid belirtisi özellikle delta varyantli da böyle oluyor çünkü kendim covidliyim + gebeyim. Allah şifa versin hepimize

Buarada lütfen test verin ,temaslı olduklarınızda dahil . Ben 1.5 aydır evden dışarı adım atmadığım halde soğuk algınlığı şikâyeti ile tedirgin olup ertesi gün gittim ve iyi ki gitmişim ,bu halde çevreme de bulastirabilirdim . Siz soğuk aldiginizi dahi dusunebiliyorsunuz suanki varyantli mutasyonda ama maalesef covid oluyor . Çok geçmiş olsun bol bol terledikce sıcak duş alın ve limonlu sıcak su zencefil bal yiyin için . Olabildiğince öksürük geldikçe balgamı atmaya çalışın

İki pozitif hasta aynı evde olsa bile mümkün olduğunca uzak kalmalı diyorlar, virüs yükü açısından.

Aşı konusuna gelince eşim de ben de aşılarımızı olduk, ancak covid olduk. Bir çok insana göre daha rahat geçirmemizi sağladı diye düşünüyoruz.

C vitamini, D vitamini kullanın. Yeşillikler, meyveleri ihmal etmeyin. Evi sürekli havalandırın. Tuzlu suyu burnunuza sürekli çekin. Udi hindi yağı, tozu, zencefil, kekik gibi takviyeleri de bağışıklığı toparlıyor.

Panik olmaya gerek yok, ilaçlarınızı kullanın, takviye alın. Meyve tüketin. Insallah sıkıntısız atlatırsınız. Annemle aynı ortamda olan 4 kişi pozitif çıktı ama annemde birsey olmamıştı. Bende Covidken bilmeden kayınvalide ve kayinpederimle görüşmüştüm ama onlarda da birsey çıkmadı. Tabi yine de onlarda takviye kullansinlar. Dikkat etsinler farkli semptom gorurlerse test yaptırsınlar mutlaka

Bizde yeni atlattık önce ben öldüm sonra eşim .bana annemden bulasti malesef düğüne gitmişlerdi.annem hastalandı ardından ben sonra eşim.biz asi olduk bir doz olmuştuk çok hafif geçirdim ben.esimde rahat geçirdi .ayrı odalarda yattık ayrı masalarda yemek yedik benden bir hafta sonra oldu çünkü eşim benim ki geçmek üzereyken o oldu.bir hafta ayrı takildik maske taktı evde çocuklarımız var çünkü .ikinci haftamizda bayağı toparlandık evi çok güzel temizledik.kisa gitmeden tamizlik yaptık.sizde umarım rahat atlatirsinz.biz yemeklerinize dikkat ettik meyve hiç ihmal etmedik.findik badem şeker sucuğu.meyve.etlu yemekler.et suyu gibi şeyler yaptım hep vitaminli çabuk toparlandik Allah'a şükür.bagisiklik çok önemli biz koyden doğal yiyoruz sanırım ona bağladım kolay atlattık aşı çünkü bir doz olduk.yogurt ev yapımı yiyin meyve yiyin.et haşlama suyuyla için karabiberi.hastayken yemek yapmak zor biliyorum ama çocuklarım vardı onalr için hep ayakta kaldım mecbur .onalradq ayrı koydum yemek eşime ayrı koydum.kendime ayrı koydum.bulasiklari hemen makinaya toplayın atın sık sık yıkayın camisr suyu dökün içine biraz tabletle .birde hazır ped bardak çatal kaşık kullan at kyllanin .çamaşırları izi havlu çarşaf hemen yıkayın.60 derece havalar sicakken hemen kurur.annenize gelince bulaşma ihtimali yüksek malesef.odq beslnemesine dikkat etsin

Eşinizde ateş tat koku gitmesi gjbi durumlar oldu mu? Sadece öksürük ve ağrı mi? Ve elde geçtiği kisilerdeki gibi belirtiler gösteriyor bulaşan kişilerde de. Odaları ayırın tabii ki ne olur ne olmaz tedbirli olun aynı ev içinde olmak dışında yakın temas kurmadıysaniz (opüşmek gibi) bulaşmamis olabilir
henüz tat kaybı yok ama kuru öksürük ve vücudunda çok ağrı var. benimki de daha farklı. nezle gibi oldum bende öksürük yok şuan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X