• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid paniği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yok daha testi yeni akşam öğrendik 1-2 güne arayıp ilaç veriyorlarmş burda covid olanlar öyle dedi ama 1 saatte 8 ilaç alma durumu varmış doğru mu bilmiyorum eşimde ben o kadar ilacı almam diyor
Eşinize bir sorabilir misiniz, gramaj olarak daha az olan herbir tableti birleştirip toplam dozu 8 tabletle almakla , bu 8 ilacın toplamı kadar gramaja sahip olan tek 1 hapla yine aynı total dozu almak arasındaki fark nedir? 😊

geçmiş olsun bu arada 🌺

birkaç saat önce öğrendim ama çok panik oluyorum, kalbim çarpıyor. eşim pozitif çıktı onda 3 gündür öksürük ve vücudunda ağrı var. bir doz aşı olmuştu, 2.yi aksattı baya zaman geçti, ben 2 doz oldum bende de nezle, hapşırma ve hafif boğazımda yanma var bir de sürekli terliyorum,halsizim. bana da bulaşmıştır heralde aynı ortamdayız. acaba odaları ayırmalı mıyım. zaten bende pozitif olduğumu düşünüyorum.

bir de haftasonu ailemle görüşmüştük 55 yaşını geçkinler, çok korkuyorum. bu zamana kadar o kadar dikkat ettik ki bir anlık hiç aktivite yapamıyoruz diye buluştuk dışarıda yemek yedik. evde de yarım saat oturduk. annem de nezle gibiymiş.
Filyasyon ekipleri ayrı odada oturun diyodu. Aile hekimi ikinizde pozitifsiniz fark etmez diyodu. Aynı odada geçirdik. Olabildiğince vitamin takviyesi alın. D ,c çinko. Hepinize geçmiş olsun.

biz şu an geçmek üzere covidiz aşımızda yoktu ama kolay atlattık kimse ilaç getirmedi bize. Vitamin takviyesi ile rahat geçirdik 1 bebek 1 ufak çocukta var ama sorun yaşamadık siz de yaşamazsınız grip gibi zaten panik yapma hiç

Bence sizde de var ama asiniz olduğu icin çok hafif geciriyorsunuz gecmis olsun size test yapılmadı mı?

İki pozitif hasta aynı evde olsa bile mümkün olduğunca uzak kalmalı diyorlar, virüs yükü açısından.

Aşı konusuna gelince eşim de ben de aşılarımızı olduk, ancak covid olduk. Bir çok insana göre daha rahat geçirmemizi sağladı diye düşünüyoruz.

C vitamini, D vitamini kullanın. Yeşillikler, meyveleri ihmal etmeyin. Evi sürekli havalandırın. Tuzlu suyu burnunuza sürekli çekin. Udi hindi yağı, tozu, zencefil, kekik gibi takviyeleri de bağışıklığı toparlıyor.
Udi hindi yağı, tozu vs nasıl kullanıyorsunuz?

Udi hindi yağı, tozu vs nasıl kullanıyorsunuz?

Yağını günde 1 kez burun damlası şeklinde kullanıyorum. Kimisi bir damla olarak içiyor da. Tozunu da eşime bal ile karıştırdım bir çay kaşığı olarak tüketiyor.
Gebelik durumu varsa tozunu siz tüketmeyin ama.

birkaç saat önce öğrendim ama çok panik oluyorum, kalbim çarpıyor. eşim pozitif çıktı onda 3 gündür öksürük ve vücudunda ağrı var. bir doz aşı olmuştu, 2.yi aksattı baya zaman geçti, ben 2 doz oldum bende de nezle, hapşırma ve hafif boğazımda yanma var bir de sürekli terliyorum,halsizim. bana da bulaşmıştır heralde aynı ortamdayız. acaba odaları ayırmalı mıyım. zaten bende pozitif olduğumu düşünüyorum.

bir de haftasonu ailemle görüşmüştük 55 yaşını geçkinler, çok korkuyorum. bu zamana kadar o kadar dikkat ettik ki bir anlık hiç aktivite yapamıyoruz diye buluştuk dışarıda yemek yedik. evde de yarım saat oturduk. annem de nezle gibiymiş.
Sakin olun, covidle ilgili şeyleri okumayı bırakın, uyku ve beslenme düzeninize dikkat edip vitamin takviyesi alin, bol sıvı tüketin.
Eşimle birlikte biz de atlattık geçen ay ve birbirimizin virüs yükünü artırmamak adına odaları ayırdık.
Geçmiş olsun.

cok gecmis olsun. Bende daha yeni atlattim. Bademcigin çil çil olmustu. Yutkunamiyordum enfeksiyon kapmisim. Verdikleri ilacin bitimine yakin koku kaybi yasadim hala da yasiyorum. Ben pozitif esim negatifti. Asiri ter atip kilo kaybi yasamistim.
Cok sukur duzeldim fakat hala koku alamiyorum buda sinirini bozuyor .. surekli ilik dus aldim evde ortak kullanim alanlarinda maske ile dolastim. Ayri banyo tuvalet kullandim. Cok korkmustum bebegime bulastiricagim diye.

Aşınız varmış, rahat olun.
Ben olsam oda falan ayırmam, cam kapı açık zaten ev havalanıyor tüm gün.
Hatta nispeten rahat geçiriyorsam 14 romantik gün diye bile bakabilirim olaya.
Rahatlamaya çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X