Covid pozitif😭

Merhabalar sizin durumunuz neydi nasil atlattiniz benmde esimin ciğerlerini kaoladi yogun bakima aldilar hamileym cok korkuyorumm
Cok gecmis olsun Allah sifa versin.

Cobid başlangıcından ne kadar sürede cigerlerini kapladi acaba.
Basinda boyle caylar vs bir seyler tuketmedi mi?

Yoğun bakımdan cikan cok var . Dr.lar gerekeni yapıyordur..bol bol dua. Ve esiniz adına sadaka verin yada verene kadar kenara koyun

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
En kısa zamanda toparlayıp turp gibi olacaksınız inşallah 😊

İlaç iç içme yok aşı olalım olmayalım tartışmaları aslında şu noktaya varıyor: Modern tıp Covid için işe yarıyor mu?
Yorum yapmayacağım şu anda yaşananı söyleyeceğim.

Kanadayı bilenler bilir, farklı kültür hatta dile sahip bölgeler vardır. Saskatchewan bölgesinde aşılama en geride kalmış.

Ölümler Kanadanın tamamına göre dört katına çıkmış, zira hastanelerin kapasitesi dolmuş.

Bir doktor 3 gün içerisinde ölüme ya da organ kaybına sebep olmayacak tüm ameliyatları geri çevirmek zorunda kaldıklarını, bugün ise 6 Kanser hastasının ameliyatlarını reddetmek zorunda kalmış, isyan ediyor.

Delta varyantı ne yazık ki orjinal Covide göre daha kuvvetli ve bulaşıcı.

Orjinal varyantta aşı yüzde 100 e yakın tam hastalığı engelliyor. Deltaya karşı Biontech başta iyi korurken zamanla biraz daha etkinliği azalıyor. Biraz derken yüzde 92 den 3 ay sonra 78 e düşüşten bahsediyoruz yani her durumda aşısı olmayana göre çok ciddi fark var.

Hastalığı tamamen engellemede farklı araştırmalarda farklı oranlar bulunmuş, ortak nokta hastaneye yatma yüzdesini çok ciddi şekilde düşürdüğü.

Bu konuda araştırmalar var, merak edene linkleri gönderebilirim.

Ayni seyi her topikde yaziyorum
Burayada 2 kez yazdim
O ilaci Turkiye haric hic bir ulke vermiyor

O ilaç için bulunan sonuç:
Hastalığın erken aşamalarında etkili, zaten o yüzden evde atlatanlara veriliyor. Ağır vakalarda ise ölüm oranında etkisi kısıtlı.

Başbelası Delta varyantının ne kadar sıkıntı yarattığını ve Covidin çok ağır atlatanlarda akciğerler ve diğer organlarda yapabileceği kalıcı hasarı düşünürsek ne kadar beli kırılırsa o kadar iyi. Ne kadar hafif atlatma, o kadar yüksek yaşam kalitesi.

Oyle mi diyorsunuz içim rahatladı şu an
Hafif geçiriyorsunuz neden içiyorsunuz falan diyen var da
Ben de pişman olmuştum ictigime 2 gün bekledim bir sey olmadi içmesem mi içsem mi derken annem sürekli arayıp iç iç deyince ictim artik

İyi yapmışsınız, zaten Favipiravir hafif vakalarda etkili, ilerleyen aşamalarda etkisi azalıyor. Tam yapmanız gerekeni yapmışsınız. 👍

Bende Covid olsam direkt içerim vallahi, canım tatlı oturup akciğer hasarıyla uğraşamam. Ne kadar hafif geçerse o kadar iyi.

Merhabalar sizin durumunuz neydi nasil atlattiniz benmde esimin ciğerlerini kaoladi yogun bakima aldilar hamileym cok korkuyorumm
Cok cok gecmis olsun benim cigerlerime inmisti ama cok basindaydi cok sukur atlattim suan daha iyiyim ama yorgunlugum hala var

O ilaç için bulunan sonuç:
Hastalığın erken aşamalarında etkili, zaten o yüzden evde atlatanlara veriliyor. Ağır vakalarda ise ölüm oranında etkisi kısıtlı.

Başbelası Delta varyantının ne kadar sıkıntı yarattığını ve Covidin çok ağır atlatanlarda akciğerler ve diğer organlarda yapabileceği kalıcı hasarı düşünürsek ne kadar beli kırılırsa o kadar iyi. Ne kadar hafif atlatma, o kadar yükse
İlac cok etkili bir ilac ve hicbir yanetkisini yasamadik.Corona oldugumu ogrenir ogrenmez basladik.İyiki baslamisiz.İlac bizi gunden gune iyi etti.İlac kullandigim halde cigerlerime inmisti.Eger insanlari dinleyip icmeseydim suan yogun bakimda veya entubeydim.Delta varyantiymisiz.Bu hastalik olumcul hale gelmis maallesef.25 yasinda saglikli bireyim buna ragmen evdede olsam cok agir gecirdim.Suan 2. Kutu antibiyotikteym hicbir ilac ise yaramiyor ama baya iyilestim Allaha cok sukur.Kulaktan dolma bilgileri bosverin yok Turkiyede kullaniyor yok kalp krizi yapar kullanmayin vs vs..Tamami uydurma seyler.Tek bi yan etki yasamadim.Teyzem arayip aman o ilaclari kullanma demisti o kadar cahilce bir soylemki gencsin atlatirsin demisti.Hayir gencte olsan bu hastalik insani öldürebilir.Ogrendigin an ilaclarina baslamak gerek.Bilimsel olan herseye guvenin bosuna vermiyorlar

İyi yapmışsınız, zaten Favipiravir hafif vakalarda etkili, ilerleyen aşamalarda etkisi azalıyor. Tam yapmanız gerekeni yapmışsınız. 👍

Bende Covid olsam direkt içerim vallahi, canım tatlı oturup akciğer hasarıyla uğraşamam. Ne kadar hafif geçerse o kadar iyi.
Hala daha neden içtin diyen oluyor ama ictim artık
Cigerlerime indi mi bilmiyorum hiç bakılmadi maalesef
Bir de ben astim hastasıyım astim hastaları astim ilacı kullandığı için daha rahat atlatiyormus doktor oyle dedi
Bende öksürük baslamisti hatta bayagi fazla olmuştu ilaçtan birkac gün sonra bayagi azaldı öksürük

Bir de ben astim hastasıyım astim hastaları astim ilacı kullandığı için daha rahat atlatiyormus doktor oyle dedi
Bende öksürük baslamisti hatta bayagi fazla olmuştu ilaçtan birkac gün sonra bayagi azaldı öksürük

Toparlamanıza çok sevindim. 😊

Zaten astımda ciğerler hassas bir de Covide gerek yok. İçinizi rahatlatacaksa en başta astım hastalarını çok yüksek risk grubuna almışlardı sonra kontrol altındaki astımın Covidin hastalanma ve ölüm oranlarını etkilemediği ortaya çıktı rahatladık.

Sizin beğeniniz 5000. beğenim olmuş bu arada, sağolun varolun. ❤️

İnsanlar kendi basina gelmedigi icin bol keseden salliyor maalesef.Yok sonradan etkisi oluyormus.Allah askina bi ilac vucutta kac gun kalabilirde sonradan etki vercek.Benim balgamli ve asiri oksurugum vardi.Balgamin zaten olmamasi gerekiyormus.Suan bile arada balgamli oksurdugum oluyor.Doktor birden gecmeyecek demisti zaten.

Geçen yıl Mart ayında kuzenim ve eşi korona oldular.Kuzenim ilaçlara gerek olmadığını,tam tersi yan etkileri olduğunu söyledi, ısrar ettik ama dinlemedi .Yan hastalığı olmayan,46 yaşında bir insan,evde ağırlaşmış,sonrası malum yoğun bakım, entübe ve vefat etti.Eşi ise ilaçlarını aldı , hastanede tedavi gördü.Şu anda eşinin acısını yaşıyor..Elbet takdiri ilahi ama tedavi varsa uygulanmalı .Şehrimdeki bir okulda 16 yaşındaki öğrencimiz entübe..Bunu duyan velilerimiz çocuklarına aşı yaptırdılar..Ben de 13 yaşındaki çocuklarıma yaptırdım .Onun bunun değil doktorların söylediklerine bakalım..30 yaşından beri kalp hastasıyım,aşı hakkı tanındığı an doktorum aradı..Size de geçmiş olsun, şifalar dilerim

Geçen yıl Mart ayında kuzenim ve eşi korona oldular.Kuzenim ilaçlara gerek olmadığını,tam tersi yan etkileri olduğunu söyledi, ısrar ettik ama dinlemedi .Yan hastalığı olmayan,46 yaşında bir insan,evde ağırlaşmış,sonrası malum yoğun bakım, entübe ve vefat etti.Eşi ise ilaçlarını aldı , hastanede tedavi gördü.Şu anda eşinin acısını yaşıyor..Elbet takdiri ilahi ama tedavi varsa uygulanmalı .Şehrimdeki bir okulda 16 yaşındaki öğrencimiz entübe..Bunu duyan velilerimiz çocuklarına aşı yaptırdılar..Ben de 13 yaşındaki çocuklarıma yaptırdım .Onun bunun değil doktorların söylediklerine bakalım..30 yaşından beri kalp hastasıyım,aşı hakkı tanındığı an doktorum aradı..Size de geçmiş olsun, şifalar dilerim
Cok iyi yapmissiniz.Doktorlari dinlemek varken baskalarini dinlemeye gerek yok.Asimi olacagim ama suan olamiyorum.Tek istegim bir daha bu hastalikla karsilasmamak.Hayatimda yasadigim en agir hastalikti.Rabbim bian once hepimizi kurtarsin.

Kızlar daha 2 hafta önce mürtaj olmuştum burda paylaşmıştım meleğimin kalbi durmuş aldılar.Şimdi eşim eve corona getirdi.Bu ikinci gecem belirgin olarak ateşim ve baş ağrım var.Ne yapmalıyım inan bilmiyorum.Sürekli herşey geçicek diyorum.Favirapir verdiler inanılmaz ilaç alerjim vardır içmeye korkuyorum.Geçiren arkadaşlar beni biraz rahhatlatabilir mi? İki oğlum var küçük sürekli Allahım beni onlara bağışla diyorum.Psikolojim daha düzelmemişken birde bu ne yapmam gerek? 😭😭😭
Moralimi yuksek ttut bol limonlu su iç..gözün korkmasın ben en kötü ne olur ki diye ilaçları komple içtim kullandım 2 günde iyilestik kullandıktan sonra .. icmesek mümkün değildi iyilesemezdik . Bol su ,takviye edici gıda dışında ilaç içilmeli bence

Moralimi yuksek ttut bol limonlu su iç..gözün korkmasın ben en kötü ne olur ki diye ilaçları komple içtim kullandım 2 günde iyilestik kullandıktan sonra .. icmesek mümkün değildi iyilesemezdik . Bol su ,takviye edici gıda dışında ilaç içilmeli bence
Canim cok tesekkur ederim atlattik cok sukur karantinamiz biteli 4 gun oluyor gunden gune daha iyi oluyorum.Bizee verdikleri ilaci dozu dozuna kullandik.Cok faydasini gorduk.Cok sukur bitti gitti.Bebegimin gitmesine cok uzulmustum ama hayirlisi boyle imis demekki

Tarihi geçmiş ilaç getirdikleri için ben de kullanamadım ilaçları. Vitamin desteği, sağlıklı beslenme ve bol bol dinlenmeyle karantinamın sonuna yaklaştım.

Toparlamanıza çok sevindim. 😊

Zaten astımda ciğerler hassas bir de Covide gerek yok. İçinizi rahatlatacaksa en başta astım hastalarını çok yüksek risk grubuna almışlardı sonra kontrol altındaki astımın Covidin hastalanma ve ölüm oranlarını etkilemediği ortaya çıktı rahatladık.

Sizin beğeniniz 5000. beğenim olmuş bu arada, sağolun varolun. ❤️
Aaa nasıl denk gelmis ❤
Evet doktor da aynısını dedi
Atlattım ama bugun kalbime hafif bir sızı geliyor arada korkuyorum ondan

İnsanlar kendi basina gelmedigi icin bol keseden salliyor maalesef.Yok sonradan etkisi oluyormus.Allah askina bi ilac vucutta kac gun kalabilirde sonradan etki vercek.Benim balgamli ve asiri oksurugum vardi.Balgamin zaten olmamasi gerekiyormus.Suan bile arada balgamli oksurdugum oluyor.Doktor birden gecmeyecek demisti zaten.
Benim de ara ara öksürüğüm oluyor
Hatta bugün böyle kalbim sızlıyor gibi oluyor arada
Ben 2 gün bekledim içmedim sonra ictim ilaci oksurugume iyi geldi
Balgamli öksürük olayını hiç bilmiyordum benim de oldu
Yaa ben doktora da gittim ama bana dedi ki çok erken kalıcı hasar var mı anlamak için ciğerine de baksam zaten bir şeyler çıkar o yüzden bekle dedi
Bir de mesela ben ilacı anlatıldığı gibi kullandım ama esim kafasına göre kullandı önce 4 içti sonra 4 sonra 8 sonra ara verdi falan ve o daha zor atlatti

Ben de birşey sormak istiyorum. 7. Gunumdeyim. Oğlum ve eşim 4. Gününde. Biz hangi varyant olduğunu bilmiyoruz. Sonuçta sadece pozitif yazıyor. Bunu nasıl öğrenebiliriz. Bu arada konu sahibi ve covit olan herkese geçmiş olsun

Bu ilac verme okayi bir tek tr de var sanirim. Yurtdisinda ilac falan yok yani. Eve git, karantinaya gir diyorlar, zaten korona isen asla ne hastaneye ne ev doktoruna gidebiliyorsun cok acillik degilsen. Benim isyerinde buyuk cogunluk gecirdi, ilacsiz. Zaten ne tur bir ilac verebilirler ki ilaci yok ki..Ben olsam ilac icmezdim, gecmis olsun.
Evet ilaci yok dünyada ama Türkiyede ne hikmetse var. Almanyada yasiyorum ilac falan yok. Türkiyedeki doktor arkadasima sordum (corona doktoru) ne ilaci bu diye. Ilk versiyonda etkiliydi dedi. Simdiki versiyonlar icin bisey diyemiyor siz anlayin. Burda cok da olumsuz bisey demiyeyim.

Ben de birşey sormak istiyorum. 7. Gunumdeyim. Oğlum ve eşim 4. Gününde. Biz hangi varyant olduğunu bilmiyoruz. Sonuçta sadece pozitif yazıyor. Bunu nasıl öğrenebiliriz. Bu arada konu sahibi ve covit olan herkese geçmiş olsun
Gecmis olsun eğer herhangi bir varyant değilse yazmiyor
Bizim de yazmiyordu normal dediler delta değilmiş
Delta sonucta da yaziyormus

Back
X