Covid sonucu negatif çıkarsa

Covid değilse dahi bir hastalık durumunda bağışıklığı düşüp başka yerden farklı hastalıkların bulaşma riski daha yüksek olduğu için ben olsam en azından 2-3 gün çocuğumu evde dinlendirip doktorun önerdiği tedaviyi ve bitkisel destekleri verirdim.

7 yasında cocuk 1 oda da yalnız bırakılamazki.
Allah korusun camı falan acsa sınıfta ,sarksa.
Bilmiyorm oda da tek basına bırakma mantıklı gelmedi bana
İllaki birinin olması lazım basında o yasta cocugun
7 yaşında muhtemelen viral enfeksiyon geçiren bir çocuk diğer onlarca 7 yaş çocuğunun arasına da yollanmaz ama, müdür yardımcısı müdür görevli kim varsa ders saati süresinde göz kulak olmaları söylenebilir. En azından anneye çok yakın olur. Okul ortamı sonuçta tedbirli davranabilir annemiz

Test sonucu yanıltıcı olabiliyor, erken yapılan testler ilk etapta negatif çıkabiliyor.
Bizim müdürün kesin talimatı var, test vs bakılmaksızın yüzüne baktığınız hasta gibi görünen, burnu akan gözü sulanan çocuğu derse almayacaksınız diyor.
Sınıflarımız karantinaya alınmaya başladı tek tek, napacağız bilmiyorum. Çok sıkıntılı bir süreç Allah hepimize yardım etsin.

Yok yollanmaz ona okeyim de.
Evde flan bırakmasınlar insanlar yalnız diye dedim.

Başka çocukların vebaline girmeyin.Corona değilse bile griptir, okuldan uzak kalsa birşey ollaz diğer çocuklara yazık değil mi? Sizin gibi insanlar yüzünden bitmiyor hastalık.Şuan karantinadayız eşim ve ben pozitifiz oğlum 1. Sınıfta ve negatif.İsterseniz okula gidebilir dediler dedimki asla.Başka insanların vebaline giremem.

Çok şükür kızım negatif çıktı biz de sağlıklıyız. O kadar dikkatli davranıyoruz ki bunu söyleyeceğiniz en son kişi bizizdir. O yüzden kırıcı ifadelerinizi hiç üstüme alinmiyorum. Size de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnsan ne kadar dikkatli olsa da hastalığa yakalanabiliyor işte.

Bu arada hiç huyum değildir ama eski mesajlariniza baktım eşiniz pozitif halde ve belirtiler varken gidip test yaptirmamis. 10 gün boyunca dışarda birçok kişiyle temasta bulunmuştur. Ben kızımda hapsurma ve burun akıntısı başladığı an öğretmenini arayıp ben kızımı teste götürüyorum dedim. Eşim sağlık çalışanı ve bu süreci nasıl geçirdiğimizi tahmin bile edemezsiniz. O yüzden "korona sizin gibiler yüzünden bitmiyor" derken birkez daha düşünün bence.

Ayakta dogru düzgün belirti vermeden olup geçiren bir sürü insan da var. Ben aşılıyım diye maske takmayan da.. Corona diye bir sey yok grip o grip diye fıldır fıldır maskesiz kalabalık içinden çıkmayan da.. Düğün dernek horonla başlayıp halayla bitiren, gelinle damatla yanak yanak pozunu ihmal etmeyen de.. Bitmiyor bitmeyecek.
Ama bunlar yüzünden.
1. Sinif bebesini testi negatif nasilsa diye okula göndersem mi diye düşünen veliye kadar suçlayacak çok kişi var.

Neyse cok geçmiş olsun.
Allah şifa versin hepimize.
Tat tuz kalmadi valla hic birimizde.

Eşim 10 gündür evde izin almıştı yerinden kalkamadı zaten.sadece test vermemekte inat etti.Her sene kanında enfeksiyon çıkıyor.Safra kesesinde polip var yine aynısı sandı geçicek diye yattı maalesef.Ama ona kızgınım başta test verseydi bugün ben korona olmayacaktım

çalışan veli napsın acaba? her seferinde izin mi alacak yada alabilecek mi? 2 gün için bakıcı mı tutacak ona da kimse gelmez zaten her burun akıntısında her soğuk algınlığında okula göndermemek çözüm değil ki.
ateşi olur ağır halsizliği öksürüğü olur göndermezsin ama onun harici okula gider ve bence gitmeli de ki çocukların bağışıklığı hasta ola ola gelişiyor.

Evet baktığımızda göndermemeniz doğru olan ama okula yeni başlayan çocuklar o kadar sık hastalanır ki. Kimin her seferinde çocuğu okula göndermeyecek gücü var anlamadım. Anneler babalar çalışıyor sık sık kimsenin izin alacağını sanmıyorum. Ben olsam negatifse biraz toparlanınca yollarım çocuğumu.

Benim çok şükür bir ortamın var getirebiliyorum iş yerine olmayan ne yapsın. Şimdi bir odaya yastığına örtüsüne varagna kadar getirip serdim. Fırsat buldukça gelip kontrol ediyorum. Öğretmeni de bir gün dinlenmesi yeterli gelebilir demesine rağmen göndermedim. Rabbime en çok kızımın sağlığı için dua ediyorum. O hastalandığında benimle birlikte çok zorlanıyor orda burda.

Şu an burun akıntısı ve öksürük salgını var okulların açılmasıyla başladı gripler.

normalde nezle ve grip bulaşıcıdır. siz derslerden geri kalmasın diye gönderirken başkasının hasta olup geri kalma ihtimalini nasıl hesap etmeyen bir öğretmensiniz hayret ettim. biraz geçmesini beklemek daha etik değil mi?

Ben gondermeme taraftariyim. Diger çocukları riske atmamak adına. Kendi kızımı da gondermedim keza. Sirf bulaş olmasın diye. Biraz zorlandik bakma konusunda calistigimiz icin ama bırakacağınız yer yoksa mecbur gondereceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…