• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid19 ve biz

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Merhaba arkadaşlar.Size bir şey danışacağım.Ben eşimden ayriyim ve kızımla birlikte yaşıyorum.Yasadigimiz apartman da 3 tane vaka tespit edildi. Ben de korkmaya başladım. Çocukları etkilemiyor diyorlar ama ben yakalanırsan ne yaparım diye düşünüyorum.Yasadigim yerde kimsem yok bu arada.Cocugu babasına göndermek dışında ne yapilabilir

Sağlık ocağını arayıp fikir danışın, haberleri olsun
Eşinizi ve ailenizi durumdan haberdar edin
Çocuklar süper taşıyıcı olabiliyor, aile büyüklerinizle covid olmadığınız kesinleşene kadar görüşmeyin, onlara da haber verin
Çocuğunuz okula gidiyorsa okuluna haber verin
karantina boyunca c ve d vitamini takviyesi alın, sağlık ocağından dozajlarını öğrenin
Görüşeceğiniz kişiler sizi yönlendirecektir

Ortada birşey yok henüz. Yüksek düzeyde tedbir alın. Çocuğunuzu aşağıya oynamaya da göndermeyin komşu çocuklarını eve de almayın. Korkmayın bugünlere korkarak gelmedik sonuçta. Bolca tedbir alın... Apartmanda asasoru kullanmayın ya da asla ama asla herhangi biriyle binmeyin. Biz binmeden önce dejenfektan sıkıyoruz biraz. Şimdiden kimseye birşey demeye de gerek yok canınızı sıkmaya da :)

Merhaba arkadaşlar.Size bir şey danışacağım.Ben eşimden ayriyim ve kızımla birlikte yaşıyorum.Yasadigimiz apartman da 3 tane vaka tespit edildi. Ben de korkmaya başladım. Çocukları etkilemiyor diyorlar ama ben yakalanırsan ne yaparım diye düşünüyorum.Yasadigim yerde kimsem yok bu arada.Cocugu babasına göndermek dışında ne yapilabilir
Bizim site de, apartmanda mütemadiyen hasta oluyor. Ekstra dikkat gösterdiğiniz takdirde size hastalık gelmez. Çocuğunuzu kendinizden ayırmanıza gerek yok. Karantinaya uyuyorlarsa zaten hicbiysey olmaz.
Yanınızda kolonya taşıyın. Elinizi herhangi bir yere dokunduğunuz da kolonya sürün. Asansörde mümkün mertebe hiçbir yere dokunmayın ve maske takın.

Evim onuncu katta mecburen asansör kullanmak zorundayım.Onun dışında hafta da bir günde ise gitmek zorundayım.Herkes bu virüsü geçirecek bir şekilde.Benim korkum hastalanırsam ne yaparım.

Evim onuncu katta mecburen asansör kullanmak zorundayım.Onun dışında hafta da bir günde ise gitmek zorundayım.Herkes bu virüsü geçirecek bir şekilde.Benim korkum hastalanırsam ne yaparım.
Öncelikle sakin olun

Her hasta ağır olmuyor ki

Fark etmeyen dahi çok

Aniden rahatsızlanırsanız ambulans çağırırsınız çocuğu da sizinle götürürler

Babasını aratırsınız gelip alır

Strese gerek yok haftada bir gün işe gidiyormuşsunuz zaten temasınız az

Bu kadar korkmaniza gerek yok sakin olun. Hepimizin cevresinde Covid'li hastalar var. Biz kimler test yapti yapmadi bilemeyiz her zaman. Bu insanlar her yerde sonucta. Carsida, pazarda, sokakta. Asansor elbette kullanacaksiniz bende 4.kattayim ve kullaniyorum. Tek biniyorum 2 kisi binmiyorum. Gerisi zaten bilindik seyler. Kendinizi kisitlamaniza gerek yok. Bu virus rahat daha 1.5 2 yil hayatimizda olacak, boyle yasamaya malesef ki alismaliyiz.

Dıkkat edersen bulasma rıskı az evet herkese ıllakı bulasacak herkes agır gecırmıyor artık öldürücü özellıgı azalmıs vırusun ınsallah herkes grıp gıbı gecırır gıder su ıllet. Zaten agır gecırırsenız hastaneye yatatsınız ozamnda cocuk babasına gıder hafıf gecerse zaten bı sıkıntı olmaz 77 yasında kp gecırıyor suankronık hastalıklarıda var masallah ıyı gecıyor 3 gun evde yattı suan ayakta bı skntı yok. Korkma korktugun sey basına gelır. Vıtamın al saglıklı beslen bol sıvı tuket sarımsak fılan ye bısey olmaz ınsallahh

O kadar korkmayın demeye geldim. Bir yakınımda çıktı. Biz de 5 gün boyunca berbaer oturup kalktık. Aynı ortamda bulunduk. Maskemize ve sosyal mesafemize çok dikkat ettik. Arkadaşım covid pozitif ben ise negatif. Gerçekten mesafeye, hijyene uyarsanız allahın izniyle hiçbir şey olmaz. Daha bir şey yokken kimseye haber vermeyin bence. Umarım olmaz ama ihtiyacınız olursa babasına haber verirsiniz.

Back
X