Çözemediğim bir durum

cikolatali pasta

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
178
63
98
Herkese merhaba,

kafamda cözemedigim bir takim sorular var, bu yüzden buraya konu actim. Sorularima gelmeden önce ilk kendimden bahsedeyim biraz.

Biraz karisik bir kisiligim var sanirim, sürekli duygu degisimi söz konusu. Kisacasi bir anım diyer anıma uymuyor. Sanki ne istedigini, ne yapacagini bilmeyen biriyim. Degisken biriyim. Herseyden cabuk sıkılırım.

Simdi gelelim asil problemime. Yukarda bahsettigim seyler iliskime de yansiyor.
- Sevgilimle yan yanayken hersey iyi güzel, mutluyum. Ama ayriyken zar zor mesaj yazarim.
- Bir hata yapsa hemen sogurum
- Bir kac kez ayrilmaya kalktim kavga sonrasinda falan. Ayrilmak isterken zorlanmisimdir hep, sevgim daha agir basiyodu sanki. Hani insan sonradan anlar ya aslinda ne kadar cok sevdigini. Ama normal zamanlarda aklimdan hep "acaba dogru secim miydi, acaba gercekten seviyor muyum?" diye gecer. (Sevgilimin yabanci olmasi büyük etken sanirim bu düsüncelerde, türk olsaydi nasil olurdu diye soruyorum kendime)
- Cok iyi anlasiyoruz, ama bazen yapi olarak, veya hayat tarzimizin uymadigini düsünüyorum

Bu yüzden sizlere sorum: Bunlar normal mi, siz hic gelgitler yasadiniz mi? Niye ben böyleyim, niye bi cok seviyorum, bi tam tersiymis gibi davraniyorum? Bir insanin duygularinin sürekli deyismesinin nedeni ne olabilir? Nasil cözerim bu durumu?

Simdi böyle okuyunca eminim size dengesiz biriymisim gibi gelecek, bari ayril da cocuga yazik olmasin diye düsüneceksiniz. Ama amacim bu sorunu cözmek. Inanin her mesajiniz, her fikriniz bana yardimci olacak. Lütfen biseyler deyin, kendime yabancilastim artik.....

Sadece sevgilinize karşı değil genel olarak hep kararsız ve duygusal olarak da böyle gel gitli biriyseniz bi doktordan yardım almalısınız bende sizin gibiydim hem sevgilime hem cevreme daral getiriyordum artık bu sorunum çözüldü kendimi de daha iyi hissediyorum resmen yeşili daha yeşil görüyorum ve daha sağlıklı kararlar alabiliyorum ilac kullanmaya cok kötü gözüyle bakmayin

E kendin cevap vermissin bari ayril cocugun önünü aç. Yada kendini toparla, bence dengeaiz ruh halin kalıcı.

Laf sokmak için falan söylemiyorum da, eninde sonunda kendini törpülemeyi öğreneceksin.
Yani hep pohpohlanayım tarzı bir ilişki yok.
En kötü terk edilir bir dahakine yapmazsın.

Bence sevgilinizi sevdiğinizden güvendiğinizden emin olsanız bu şekilde düşünmezsiniz
Hemen soğuyorum demişsiniz bu normal değil
Birlikteyken güzel vakit geçiriyorsunuz insan olarak seviyorsunuz kafanız uyuyor
Bence Sevgilinizle ilgili emin değilsiniz

Sanirim benim de bi psikologa gitmem lazim. Siz ilac kullanarak tamamen cözüldü mü sorununuz?

Açıkcası yazdıklarınızda biraz kendimi gördüm sanki :)))

Aynen yanyanayken muhteşemiz, ne zamanki herkes kendi evine gidiyor " ayy bu adam doğru mu acaba" diyorum, 5 dk sonra "Allahım ben bu adamı seviyorum" diyorum, biraz zaman geçiyor bi konu yüzünden tartışma çıkarıyorum, biz acaba birbirimize uygun muyuz ayrılsak mı diyorum, sonra o da geçiyor ayrılırsak ya pişman olursam diyorum

Eğer sadece ilişkinizdeyse biraz daha zaman geçmesi lazım diye düşünüyorum. Sanırım belki de o zaman yerine oturacak fikirlerinizde

Ciddi ciddi öyle oldugumu düsünüyorum bazen.....
Ama sonra yok daha neler, iyice abarttim diyorum kendime.

Doktora sormak gerek .zaten teşhisi kriz anında gidilmediğinde çok zor bir durum . Emar da daha çok ortaya çıkıyor diye okumuştum bir yerde . bide hastalık çok değişken yani bazen hiç beklenemeyen kişiler bile bipolar oluyor . bazen de beklediğimiz kişiler bir geliyor değilmişim diyor .

bide bu onedio da filan belirtileri var ve emin ol bu hastalığı bilen herkes en az 1 kere olabilir miyim diye düşünüyor :)

Iste ben de o herkes gibi "olabilir miyim acaba" diye düsündüm sadece, pek ihtimal vermedigim icin doktora gitmedim henüz....
Ama gidisat iyi degil sanirim :/

Bence sevgiliniz 'o' değil
Ne kadar anlaşsanız da, sevseniz de, bişeyler eksik
Nerden biliyorum çünkü bekarken daha fazlası bende vardı
Ne zaman eşim karşıma çıktı ve aşırı aşık oldum, o soğumalardan eser kalmadı.

Bilmiyorum, olaylari toparlamaya calisiyorum. Sorunum ne bulmaya calisiyorum. Psikolojik bi rahatsizligim mi var yoksa iliskimde mi bi problem var yoksa ikiside mi? Buradaki cevaplarla bir yerlere varmaya calisiyorum kendim isin icinden cikamadigim icin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…