çözemedigimiz ilk sorun:-( umarim son olur:-D

Her şey yolunda ve bence siz son derece anlamsız olan bir ayrıntıya takılıyorsunuz.
Kendiliğinden, söze dökülmeden ne güzel aşmışsınız her şeyi
Onun evlenmek istediği, sizin de kabul ettiğiniz aşikarken prosedür gereği teklif etmesi olayı sunileştirmek değil mi?

Yoksa bütün bunlar romantik komedilerle, pehlivan tefrikası misali uzayan dizilerin suçu mu?

Kiz nasil firsat vermemisim 9 sene diorum yahuu:-D hicmu olmamis... pasam sacma buluyormus derdi o bn biliorum bole diyerek bnm üzerime atıyor:-D

Canım okuduğumu yanlış anlamış olabilirim:) yukarda yazdığım şekilde anladığım için yorum yaptim:) o zaman şöyle bir yorum yapabilirim, bende eşimle aynısını yaşadım ve sırf ben istiyorum diye saçma sapan bir teklif yaptı:) bırak sırf sen istiyorsun diye saçmalama sapan bir teklif yapacağına, hiç yapmasın daha iyi.. sonuçta evleniyorsunuz ona bak:)

Diğer yarım kiyamadi yine bana:-D aradı, beni kırdığı icin özür diledi, bole küçük şeylere takilmama bozulduğunu, neyin ispatını istediğimi, bunca senedir anlamadigimi mi soledi. Bende son kez ona bunun bnm icin önemli olduğunu ama kendisinin tekliften daha önemli olduğunu söyledim. Sanırım ben teklif almadan evlenen biri olucam ama nabim:// hepinize yorumları için teşekkür ederim. Iyiki varsınız :-D rabbim isteyen herkese benimkinden çok daha iyi bi ilişki versin...

Bu saaten sonra teklif etsede benim icin bir anlami.olmazdi...
sen soyledikten sonra ne anlami kalir..
Evlenme teklifinden habersiz olursun supriz olur , ozaman evlenme teklifi olur.
Ama zorla yaptirma bence , sirf sen istiyosun diye...

Lütfen eleştirdiğimi düşünmeyin tamamen merakimdan soruyorum ama evlenme teklifi etmeden nasil oldu ko bu isler?Bizimkiler size istemeye gelicek falan mi dedi?Cok tuhaf geliyor bana ya

Biz 2008 yılında sadece 3 ay çıktık eşimle.

sonraki seneler ara ara görüştük ama sevgili olmamıştık, denk gelme durumlarıydı.

1 Mayıs 2013 de bi çıktı karşıma. Seni seviyorum ve seninle evlenmek istedigime %100 eminim dedi. İlk gün dedi bunu ve ben de şakayla karışık "güzel bi evlenme teklifi etmezsen evlenemeyiz" dedim hep.

3 gün boyunca her evlilik lafında bunu söyledim. Çocuklarıma anlatmak istiyorum dedim.

seni çok iyi anlıyorum. Teklif etmese de evlenirdim, ego tatmini de degil bu. Ama insan istiyo tabi.

4 mayıs 2013.. yani daha 4. Günümüzdü ve harika bi evlenme teklifi etti

bi de videoya çektirip "cocuklarına anlatma, izlet" diye de kapak yaptı

Muhtemelen nişanlın koç burcu. Doğru mu tahmn ettim acep ?

Biz eşimle dokuz ay çıktık zaten 2. aydan itibarende evlilik konuşmaya başlamıştık. İstemeye gelecekleri hafta ben teklif etmeyecekmisin dedim. Ne gerek var zaten istiyoruz düşünüyoruz baştan beri dedi. Olsun ya sen et dedim takıldım. Sonra birgün buluştuk yine çiçek almış arabanın arka koltuğundan bana verdi aldım kokladım arka koltuğa koydum çiçeği biz o gün gezdik falan akşam eve dönüyoruz. Çiçeğine hiç bakmadın dedi. Hmm güzel dedim. Arkadan aldı çiçeği elime verdi. Kokla bak dedi. Ben dikkatli bakınca kadife kalp yüzük kutusu buldum çiçeğin içinden otobanda gidiyorduk. Arabayı kenara çekti. Yüzüğü eline aldı ben seni gördüğüm andan beri evlenmek istiyorum bu teklifide sen istiyorsun diye yapıyorum benimle evlenirmisin dedi. Ben utandım o zaman neden adama zorla yaptırdım diye evet dedim işte öyle klasik ama buruktu yani benim evetim sonra yüzüğü taktı. Sana diyeceğim zorlayınca olmuyor tek taraflı gönülsüz oluyor. Haberin olsun bence zorlama inata hele hiç gerek yok ..

Benim de eşim "hayatın boyu unutmayacağın şekilde edeceğim" derdi ama hiç böyle birşey olmadı. Düğüne kadar espriyle karışık söyledim. Bari nikah günü yap dedim. Yok yok yok. Ama hiç uzun uzadıya kavga etme gereği duymadım. Bugün hala bile lafı açıldığında hatırlatırım, ama hep gülerek "bari çocuğumuzun düğününde yap da içimde kalmasın vs" diyerek. Bunun için tadını kaçırma lütfen, yapmıyorsa bu da benim nazar boncuğum olsun de. Eşimin bana söz verip de yapmadığı bir bu bir de düğün günü davul çaldırma mevzusu vardı. Ben de üzüldüm ama geride bıraktım. Çünkü ben evimde huzurluyum, ailesi de kendisi de başka bir sebepten hiç üzmedi.
Başka bir derdin yoksa, mutluysan geç git. Arada istersen espriyle dokunduk ama uzatma. Çünkü erkek bir kere diş bilerse geri adım atmaz, bizim gibi daha affedici değiller.

böyle şeyleri sıkıntı etme canım
elbet eder bir gün darlama adamı seni de anlıyorum teklifi almak istiyorsun o duyguyu yaşamak için sabırsızlanıyorsun ama zorla yaptırılmaz ki
Allah başka dert vermesin inş cnm

Cok gereksiz bir tartisma olmus evleniyosun iste daha ne. Sen dizilerde filmlerde gorduklerinin etkisinde kalmis olabilir misin?
Boyle seyleri dert etme sen dugun hazirliklariyla ugras.

Şimdi evlenmeden bu küçük ayrıntılarla tartışıyorsunuz evlendiğinizde büyük dertlerle ne yapacağınızı merak ettim?

Birde şu amerikan filmlerini ne diye örnek alıyorsunuz anlamadım
bizim örf ve adetimize uygun değil buınlar onlar ,,,önce sevişiyor
sonra tanışıyorlar

Lütfen eleştirdiğimi düşünmeyin tamamen merakimdan soruyorum ama evlenme teklifi etmeden nasil oldu ko bu isler?Bizimkiler size istemeye gelicek falan mi dedi?Cok tuhaf geliyor bana ya
Canim bikaç msj oncede ceeevapladim. O zamn karisikti durumlar. Biz hep evlenicez diye düşünüyorduk zaten. O durumlar olunca annemle konuştum size gelcekler dedi sonrada gecti gitti iste.. ne bilim. ..

Bu saaten sonra teklif etsede benim icin bir anlami.olmazdi...
sen soyledikten sonra ne anlami kalir..
Evlenme teklifinden habersiz olursun supriz olur , ozaman evlenme teklifi olur.
Ama zorla yaptirma bence , sirf sen istiyosun diye...
ya ne bilim isteniyor iste:-D hem sindide supriz olabilirki...

nisanlim ikizler :-( ne güzel olmus. Ama sanırım ben teklifsiz evlenicem. O,tekliften daha degerli buna karar verdim.:-D

bana cok cicek alir saolsun ben seviorun die ama pek yuzuklusunu gormedim:-D bende vazgeçtim beklemekten zaten napim:-D

evet tatlım cok dogru söylemişsin. Bende ole yaptım vazgeçtim beklentiden ve inattan... :-D

amin tatlim cumlemize vermesin baska dertler. Bende cozdum hem zaten.

Cok gereksiz bir tartisma olmus evleniyosun iste daha ne. Sen dizilerde filmlerde gorduklerinin etkisinde kalmis olabilir misin?
Boyle seyleri dert etme sen dugun hazirliklariyla ugras.
bir iletişim mezunu hatta sinema mezunu olarak pek dizi izledigim soylenmez.izlesemde daha cokacilarla,goruntulerle ilgilendigimden etkisi altinda kalmam.ayrica izledigim filmler genelde korku ve aksiyon yani pek evlenme teklifi olmuyor.:-D insan bazen bazi seyleri duymak istiyorr:-D

Şimdi evlenmeden bu küçük ayrıntılarla tartışıyorsunuz evlendiğinizde büyük dertlerle ne yapacağınızı merak ettim?
yazdigim gibi çözemedigimiz ilk sorun:-( 9sene bicok zorlukla bas ettik. Evlilik surecimizde sıkıntılı gecior ama her sekilde hallediyoruz. Yani ilerde sıkıntı yasaamayiz. Bu konudakitek sorub inat oldu. Onuda hallettik gerci:-D

burdaki bayanlar ne cok sıkıstırıyor yahu erkek arkadaslarini...az rahat verin adama belliki pek romantik degil
ahah bnm gibisini bulmusta bunuyor yahi:-D hic darlamam ben sadece bu konuda anlasamadik:-D:-D ayrica aksine romantiktir yada sole diim işini bilr. Gönlümü yapar her konuda mutlaka o yuzden beklenti icindeyim istee....

Birde şu amerikan filmlerini ne diye örnek alıyorsunuz anlamadım
bizim örf ve adetimize uygun değil buınlar onlar ,,,önce sevişiyor
sonra tanışıyorlar
Hic bir amerikan dizisini ornek almam. Yukarda nedenini ve neler izledigimi belirttim. Ayrica orf adet cok onemli degil. Yani bu bizim adetimiz yapmak zorundayiz demiyorum o yuzden bu bizim adetimiz dwgil asla olmaz da demiyorumm.. benim adetim benim kafama yatandirr:-D
İstediğin kişiyle evlenebildikten sonra teklifin pek bi önemi yok bence.
Bende onu anladım ve sorunu çözdük cok şükür:-D

insanın güzel bir hikayesi olmasını istiyor ama hiç canını sıkma benim eşim de ilk tanışacağımız zaman niyetim ciddi dedi evlenmek niyetiyle seninle tanışmak istiyorum dedi ve bunları bana yolda söyledi sonra numaralarımızı verdik birbirimize tanıştık 4 yıl konuştuk sonunda evlendik. ben de bazen takılıyorum bi evlenme teklifi etmedin diye ama her zaman o kadar incesi denk gelmiyor. başka iyi yönlerini düşün canım . çok iyi bir kocam var hani öyle çok batılı kafasında değil . ben onu her haliyle seviyorum. o da beni seviyor. mühim deil kafana takma böyle şeyler için inatlaşıp ilişkini bozmana değmez

Son düzenleme:
sorunu çözmüşsünüz sanırım

artık kız isteme söz nişan olmuş düğüne çok az kalmış evlenme teklifi istemenizin mantığı yok malesef

kız istemeden önce çıtlatmanız gerekirdi

bence bir daha evlilik teklifi konusunu açmayın
uzun süreli ilişkilerde evlilik teklifi sorunsalı oluyor
çünkü zaten sürekli evlilik konuşuluyor
yıllarca zaten evlilik hayali kuruluyor

malesef bizde yedi yıldır çıkıyoruz ve evlenme teklifi gibi süprizler yapmadı hep diyodu yapıcam diye ama kısmet olmadı.nişanlandık askere bile gitti seni anlıyorum o yüzden insan özel bişeyler olsun istiyor.bence konuyu uzatma soylemen gerekeni söylemissin dahası zorlama gibi olur

o teklifi yaparsa mutlu olmazdım ben benim zorumla yaptı diye... ben eşime çiçekleri çok sevdiğimi bana her özel günde almadığı çiçekte hatırlattım başlarda şimdi aldığı her çiçekte ben istedim diye mecburiyetten yapıyor diyorum kendi kendime keşke tutsaymışım çenemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…