Çözüm bulamıyorum evliliğimize

amelie01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.045
2.574
Ayrı yatmak sıkıntı ya.
Evet en başından beri canımı sıkıyor. Birçok kez ifade ettim. Ama sırf çok çalışıyor geldiğinde deliksiz uyusun diye ses etmedim.
Fakat oğlum bazen uyanmıyor artık. Kaç kez böyle ayrı olmasın dedim. Pek anlamadı.
Dün birlikte uyuduk. Bakalım bugün ne olacak.m
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 917 gün geçti.

slnkhrmn008

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.147
25.458
Evet en başından beri canımı sıkıyor. Birçok kez ifade ettim. Ama sırf çok çalışıyor geldiğinde deliksiz uyusun diye ses etmedim.
Fakat oğlum bazen uyanmıyor artık. Kaç kez böyle ayrı olmasın dedim. Pek anlamadı.
Dün birlikte uyuduk. Bakalım bugün ne olacak.m
Beraber yatın ya, siz sarılın hatta ona. Bu forumda adım atan kadınlar pek sevilmiyor ama ben adım atmaktan yanayım 😁
 

1Sen

Nirvana
Pro Üye
24 Ocak 2011
21.776
35.468
Evet şöyle ki çocuk yokken ilk evlendiğimizde okuldan gelirdim bulaşık makinesi yoktu biz doğudayken, bulaşıkları yıkamış. Kıyma almış fırına köfte atmış, salata yapmış olurdu. veya tavuk alır haşlardı. Ben temizliği yapıyordum orda çok ağır koşullardaydı çünkü.
Şimdi batıdayız. Burda da temizliği yine hep ben yaptım. Ama hamilelikte erken doğum riski, ilk başta da düşük riski olunca hep o yaptı. Ben paso yattım. Çamaşırı makineye atıyordum o yıkanınca asıyordu. evi temizliyordu da hem de baştan sona avizeleri bile silerdi.. Terapist aklımda bu arada, çok teşekkürler .

Karantina zamanında çok bunalmissiniz. Anlattığıniz kadarıyla zaten iş bölümü yapan bir eşiniz var

Belli ki bu aralar biraz kendine kalmak istiyor. Sizde evdeki işi en aza indirerek kendinize biraz zaman ayırın.

O zaman göreceksiniz ki boşuna dert ediyorsunuz.

Hergun yemek yapmayın. İki günde bir yemek yapın. Her gün temizlik yapmayın.

Çocuğu uyuttuktan sonra alın kahvenizi , kitabınızı, bakım malzemelerinizi geçin odaya kendinize koca bir zaman ayırın.

Karantina zamanları bitmek üzere zaten. Sizinde tatiliniz yakındır.

Herkes fazlasıyla bunalmış durumda. Birde evde birbirinizi bunaltmayin.

Bazen ( temizlik anlamında ) bekar evi gibi yaşamak iki tarafa da iyi gelebiliyor.

Film izlemek için ona ihtiyacınız yok. Her gece bir film açın kendinize , illa ki yanınıza gelecektir.
 

slnkhrmn008

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.147
25.458
Di mi :KK43:
Of inanın böyle değildi evlendiğimiz ilk zamanlarda. Hamileyken doğumdan sonra da böyle değildi. Hani desem ki en başından beri böyle yapıyor yardım isteyince bunları demiş olsaydı ben inanın çocuk yapmazdım da bitirirdim belki de .
Sıkmayın canınızı, benim eşim de 3 yıllık evlilikte mükemmel iken bebekten sonra çok değişti. Daha bi ruhsuzlaştı. Napayım boşanmak için geçerli bi sebep yok şu an, iyi yönlerine odaklanarak sürdürüyorum işte. Bir de mutluluğu kendi içimde bulmaya çalışıyorum.
 

amelie01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.045
2.574
Karantina zamanında çok bunalmissiniz. Anlattığıniz kadarıyla zaten iş bölümü yapan bir eşiniz var

Belli ki bu aralar biraz kendine kalmak istiyor. Sizde evdeki işi en aza indirerek kendinize biraz zaman ayırın.

O zaman göreceksiniz ki boşuna dert ediyorsunuz.

Hergun yemek yapmayın. İki günde bir yemek yapın. Her gün temizlik yapmayın.

Çocuğu uyuttuktan sonra alın kahvenizi , kitabınızı, bakım malzemelerinizi geçin odaya kendinize koca bir zaman ayırın.

Karantina zamanları bitmek üzere zaten. Sizinde tatiliniz yakındır.

Herkes fazlasıyla bunalmış durumda. Birde evde birbirinizi bunaltmayin.

Bazen ( temizlik anlamında ) bekar evi gibi yaşamak iki tarafa da iyi gelebiliyor.

Film izlemek için ona ihtiyacınız yok. Her gece bir film açın kendinize , illa ki yanınıza gelecektir.
Çocuk küçük olunca illa ki her gün bir yemek ekstra bir çorba gerekiyor. Ama buna da kayınvalidem destek olmaya çalışıyor fazlasıyla. Aslında ben de iki günlük yapıyorum. Sayılır. Eşim bir kez yiyor ertesi gün işte oluyor kalanı ben ertesi gün yiyorum. Şu anda canlı ders olmadığı için daha sakinim.
O yazdıklarım eskide kaldı işte. Şu anda salonda içtiği çayın bardağını bile kaldırmıyor. Seslenmiyorum bayram olsun bakalım. Canlı derslerim başlayınca en azından belirli bir işi ona devredeceğim.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 917 gün geçti.

amelie01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.045
2.574
Sıkmayın canınızı, benim eşim de 3 yıllık evlilikte mükemmel iken bebekten sonra çok değişti. Daha bi ruhsuzlaştı. Napayım boşanmak için geçerli bi sebep yok şu an, iyi yönlerine odaklanarak sürdürüyorum işte. Bir de mutluluğu kendi içimde bulmaya çalışıyorum.
Açıkçası bunu yapmaya çalışıyorum. Ama bazen üzüyor. Ev arkadaşı gibi oluyoruz yani. Kırmızı odadaki Nihal ve Zafer in ayrı odalara çekilişi gibi. Üstüne cinselliğe ara girince her fırsatta salonda yatması derken benden soğudu mu, sevmiyor mu sorularını düşürdü aklıma.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 917 gün geçti.

lilay5

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
1.419
2.274
bu iş bölümünün evlendikten hemen sonra ayarlanması gerektiğini düşünüyorum ben. kendi adıma da bunu iyi yaptığımı düşünüyorum. sonuçta bu evde iki kişi yaşıyoruz, bir nevi ev arkadaşıyız. çalışmıyorum o yüzden gündüz temizliğimi yaptıysam yemekten sonra çamaşırları katlama, çay koyma, iki günde bir ocak silme, ütü yapma ve ramazanda sahuru hazırlama gibi şeyleri eşime bırakıyorum. üniversitede de bekar evinde kaldığı için zorlanmıyor ve şikayet etmiyor. hepsini kalkıp hemen yapıyor mu dersen, çamaşır katlama, ocak silme gibi şeyleri o an yapılacak diye söylüyorum nihayetinde erkekler evdeki her şeye bizim kadar hakim olamayabiliyor. çocuk olduktan sonra bu iş nasıl devam eder bilmiyorum ama siz her şeye yetişmeye çalışırken bunalmışsınız anladığım kadarıyla, eşiniz de çok hır gür çıkaran biri gibi gelmedi yazdıklarınızdan. eğer kendi içinizde halledemiyorsanız evet terapiste gitmek iyi olabilir
 

amelie01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.045
2.574
bu iş bölümünün evlendikten hemen sonra ayarlanması gerektiğini düşünüyorum ben. kendi adıma da bunu iyi yaptığımı düşünüyorum. sonuçta bu evde iki kişi yaşıyoruz, bir nevi ev arkadaşıyız. çalışmıyorum o yüzden gündüz temizliğimi yaptıysam yemekten sonra çamaşırları katlama, çay koyma, iki günde bir ocak silme, ütü yapma ve ramazanda sahuru hazırlama gibi şeyleri eşime bırakıyorum. üniversitede de bekar evinde kaldığı için zorlanmıyor ve şikayet etmiyor. hepsini kalkıp hemen yapıyor mu dersen, çamaşır katlama, ocak silme gibi şeyleri o an yapılacak diye söylüyorum nihayetinde erkekler evdeki her şeye bizim kadar hakim olamayabiliyor. çocuk olduktan sonra bu iş nasıl devam eder bilmiyorum ama siz her şeye yetişmeye çalışırken bunalmışsınız anladığım kadarıyla, eşiniz de çok hır gür çıkaran biri gibi gelmedi yazdıklarınızdan. eğer kendi içinizde halledemiyorsanız evet terapiste gitmek iyi olabilir
İzinli gününde bulaşıkları halletse bir de oğlumun uykusu erken olursa o sırada çay demlese, ve oğlumuzla ilgilenirken biraz daha özenli olsa bana yeter.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 917 gün geçti.

1Sen

Nirvana
Pro Üye
24 Ocak 2011
21.776
35.468
Çocuk küçük olunca illa ki her gün bir yemek ekstra bir çorba gerekiyor. Ama buna da kayınvalidem destek olmaya çalışıyor fazlasıyla. Aslında ben de iki günlük yapıyorum. Sayılır. Eşim bir kez yiyor ertesi gün işte oluyor kalanı ben ertesi gün yiyorum. Şu anda canlı ders olmadığı için daha sakinim.
O yazdıklarım eskide kaldı işte. Şu anda salonda içtiği çayın bardağını bile kaldırmıyor. Seslenmiyorum bayram olsun bakalım. Canlı derslerim başlayınca en azından belirli bir işi ona devredeceğim.

Evet aynen , biraz kendine bırakın o da dinlensin, sizde dinlenin .

İnsan bazen evinde çok rahat etmek istiyor. Gelen giden yok, karantinada herkes, iş güç sonraya kalsın.

Bardağı sizde almayın,ertesi gününe birakin 🤗

Tekrar söylemek istiyorum, ne olursa olsun muhakkak kendinize zaman ayırın.

Çocuk uyudugunda iş / yemek yerine bakım yapın.

Kayınvalidenizde destekliyormus. İllaki alıyordur besinini yavrunuz.

Ara öğünlerde yaşına uygun çerez , meyve ve yoğurt verince de günlük öğünü tamamlanır.

Siz iyi olun ki o da iyi olsun.
 

su00

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
2.661
1.278
Herkese merhaba. 5 yıllık evliyiz. 2 buçuk yaşında oğlumuz var. Eşim polis ve ben öğretmenim. Günlerdir düşünüyorum ama kendi kendime.
Çözüm bulamıyorum. Çünkü eşimle konuşmayı da deniyorum başaramadım. Biraz uzun olabilir kusura bakmayın.
Sorun1- eşimin evde hiçbir işe yardım etmemesi. Yapsa da söyleniyor. Şunu yapmak 5 dk, 10 dk vb.
Sorun2- birlikte sadece akşam yemeği yeyip, ardına çay çekirdek atıştırma. En son ne zaman bir film izledik inanın hatırlamıyorum. Geçen oğlum erken uyumuştu, salona geldim film izleyelim mi dedim? Survivor izleyeceğim dedi..
Uzun zamandır salonda uyuyordu, bir tartışma yaşadık ve bana hak verdi sanırım ben sadece ima etmeme rağmen o günden sonra yanımda uyumaya başlamıştı ama bir korona süreci karantinaya girdik. Çıkmadık çok şükür ama ben biraz grip gibi oldum öyle hasta olunca tekrar salona geçti ve iyileşmeme rağmen geri gelmedi. Oruç tutuyor. Gece rahatsız etmeyeyim falan dedi ben rahatsız olmam dedim ama yine salonda şu anda.
Düzenli olarak yaptığı şeyler, çöpleri kapının önünden alıp çöpe atmak, oyuncakları toparlamak, oğlumuzla da oyun oynar. Ama oyun bittiği an elinde telefon ya iddia ya satranç oynuyor. Geçen gün mesela ben mutfağı toparlıyorum salona geldim ki oğlum sulu boya fırçasını suyuna batırıp ağzına alıyor, niçin dikkat etmiyorsun diye kızdım :KK43:
Cinsellik konusunda da tembeliz gibi bir şey. Yani ramazan öncesinde de mesela ayda 2-3 defa oluyor ortalama.
Bulaşık, çamaşır, yemek, oğlumu banyo yaptırma, yedirme uyutma hepsi bende. Son zamanlarda birkaç kez gece uyanınca alıp uyutmaya çalıştı.
Bu arada yunus polis, bir gün işte diğer gün evde oluyor.
Konuşamadıkça arada laf vuruyorum elimde olmadan bu da hoş olmuyor . Bugün gel otur biraz konuşalım dedim, ne konuşacağız dedi, salona geçti, ben mutfakta oturuyordum, gel dedim salondan sesleniyor dinliyorum seni diyor. Ama dinlemiyor yani. Daha ne yapayım diyo fakat yaptığı bir şey yok nerdeyse. Bazen kahvaltı hazırlıyor, özel günlerde mutlaka çiçek veya hediye alıyor. Senede 1 kez 3-4 gün de olsa her şey dahil otele gidiyoruz. Aileme karşı hep naziktir, her fırsatta beni götürür memleketime. Uzun kalsam da sorun etmiyor (kendi bu arada annesinde kalıyor), arabayı da bana bırakıyor
Ama gel gelelim ki ben yardım bekliyorum. Çünkü günüm canlı ders, bitince oğlumu uyut, o uyurken yemek yap. Çamaşır uyandı yedir oynat akşam da geç uyuyor gündüz uyuduğundan, sonrasında yine bir etraf toparlama oluyor ve saat gece 12 yi geçiyor. Kendime hiçbir şekilde vakit ayıramıyorum... Yanımda yatması konusunda Ramazan bitince dedi...
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin.
Çözüm için ben ne yapabilirim? Bu şekilde devam edersek sevgim bitecek diye korkuyorum. Ya da ben mi abartıyorum, haksızlık mı ediyorum ona?
Bı patlama krizi geçir düzelir arada erkeklere reset atmak gerekiyor😂
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 400 gün geçti.

Yari Otomatik Portakal

Noone's gonna take my soul away...
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
1.912
6.075
25
Erkekler kadınlara dirdirci diyolar ama istemediklerini bi iş yaptirinca bizden daha çok dırdır ediyolar. Ben çareyi o her dirdira başladığında kayışı koparmakta buldum çünkü 10-15 dklik bi iş için o kadar dırdır etmesine katlanamiyorum artık o soyleniyosa ben avaz avaz bağırıyorum hem işi soylenmeden yapıyo hem sonrasında gelip gönlümü alıyor. Bence eşinizle yeteri kadar konusmuyosunuz. Ne bileyim ben Survivor izliycem dediğinde açık açık "en son ne zaman beraber bi film izledik? Ben bu evde tek başına mı yaşıyorum herşeyi tek başıma mi yapicam" diyebilirsiniz, siz konuşmaya çağırırken salondan ben seni dinliyorum demesi bence saygısızlık, "belli ciddi bişey konusucam, sen beni başından savmaya mi calisiyosun?" Diyebilirsiniz. Belli ki eşiniz sorumsuz ve ilgisiz. Klasik akşamları Survivor izleyen, tek aktivitesi telefondan oyun oynamak olan sabah 9 akşam 5 memur kafası. O zaman biraz durtup hareket ettiriceksiniz bazı şeyleri, lafinizi sakinmayacaksiniz.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 43 Kg. ile 58 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 153 cm. Başlangıç Kilom :98.6 Kg. Şimdiki Kilom :93 Kg.

lilay5

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
1.419
2.274
İzinli gününde bulaşıkları halletse bir de oğlumun uykusu erken olursa o sırada çay demlese, ve oğlumuzla ilgilenirken biraz daha özenli olsa bana yeter.
böyle alışmamışsa bunları kendi düşünemeyebilir, isteksiz de yapıyor olsa siz bazı şeyleri yine de hatırlatarak düzen kurmaya çalışın bence. bu süreçte de kendinizi hiiiç sıkıntıya sokmayın, mutlu anne mutlu çocuk. yetemiyorsanız bırakın biraz dağınık kalsın bırakın yarım yamalak olsun bırakın eşiniz de yapıyorsa isteksiz yapsın, kendinizi üzdüğünüzde her şey daha büyük problem haline gelir
 

amelie01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
3.045
2.574
Evet aynen , biraz kendine bırakın o da dinlensin, sizde dinlenin .

İnsan bazen evinde çok rahat etmek istiyor. Gelen giden yok, karantinada herkes, iş güç sonraya kalsın.

Bardağı sizde almayın,ertesi gününe birakin 🤗

Tekrar söylemek istiyorum, ne olursa olsun muhakkak kendinize zaman ayırın.

Çocuk uyudugunda iş / yemek yerine bakım yapın.

Kayınvalidenizde destekliyormus. İllaki alıyordur besinini yavrunuz.

Ara öğünlerde yaşına uygun çerez , meyve ve yoğurt verince de günlük öğünü tamamlanır.

Siz iyi olun ki o da iyi olsun.
Çok teşekkürler 🥰. Elimden geldiğince yampkjî
Erkekler kadınlara dirdirci diyolar ama istemediklerini bi iş yaptirinca bizden daha çok dırdır ediyolar. Ben çareyi o her dirdira başladığında kayışı koparmakta buldum çünkü 10-15 dklik bi iş için o kadar dırdır etmesine katlanamiyorum artık o soyleniyosa ben avaz avaz bağırıyorum hem işi soylenmeden yapıyo hem sonrasında gelip gönlümü alıyor. Bence eşinizle yeteri kadar konusmuyosunuz. Ne bileyim ben Survivor izliycem dediğinde açık açık "en son ne zaman beraber bi film izledik? Ben bu evde tek başına mı yaşıyorum herşeyi tek başıma mi yapicam" diyebilirsiniz, siz konuşmaya çağırırken salondan ben seni dinliyorum demesi bence saygısızlık, "belli ciddi bişey konusucam, sen beni başından savmaya mi calisiyosun?" Diyebilirsiniz. Belli ki eşiniz sorumsuz ve ilgisiz. Klasik akşamları Survivor izleyen, tek aktivitesi telefondan oyun oynamak olan sabah 9 akşam 5 memur kafası. O zaman biraz durtup hareket ettiriceksiniz bazı şeyleri, lafinizi sakinmayacaksiniz.
Açıkçası işlere yardım için birçok kez söyledim. Hatta iki kez patlama da yaşadım. Ben odada Aras i uyuturken sen mutfağı toparlayabilirsin dedim . Eskiden çocuk yokken yaptın şimdi daha çok ihtiyacım var yardımına yapmıyorsun dedim. Yaşlandım falan dedi. Konuşma meselesinde evet saygısızlık, bence haklı olduğumu çok iyi biliyor o yüzden kaçıyor. Çünkü öbür türlü bir şeylerin sorumluluğunu alacak .
Oruçlu diye çok ısrar etmedim konuşma konusunda inşallah yarın konuşabiliriz
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 917 gün geçti.