Çözüm yok mu:(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,

Uluslararası İlişkiler mezunuyum lisans öğrenimimi tamamladım.Çok büyük ümitlerle iş aradım fakat kendi alanımda hiçbir şekilde iş bulamadım:( Mecburen farklı alanlara yöneldim şuan bir firmada satın alma ve ön muhasebe yapıyorum. Fakat sorun şu ki işi hemen öğrenemiyorum bir şeyi 3 kez soruyorum.
Aklımda tutamıyor sürekli eksik ya da hata yapıyorum.O kadar çok dikkat ediyorum .
Kafayı yemek üzereyim artık, çünkü ben ayakları üzerinde durmak isteyen bir insan olmak için uğrasıyorum fakat hevesim kalmadı artık. Bazen diyorum iş hayatı bana göre değil. İş yerinde resmen salak muamelesi görüyorum sürekli azar işitiyorum..Kafam almıyor mu ben neden yapamıyorum anlamıyorum.Bununla alakalı psikiyatriye bile gittim bir çözüm olmadı..
Ben artık soğudum :(

Sevmeden yapıyor olabilir misiniz bu işi?
Beyin sevilmeyen şeyleri öğrenmekte zorlanır.
Dikkat eksikliğiniz de olabilir belki?

Muhtemelen kendi alaniniz olmadigi icin is yeterince motive olmuyorsunuz. sadece mecburiyet mantigiyla baktığınız bir seyi 3 kere 5 kere sorsaniz dahi öğrenemezsiniz. beyin reddediyor.
Ancak sizi sunu söyleyeyim. kendi alaniniz olmasa dahi çalıştığınız her kurum? her yönetici size farkli degerler katar. her birinden farkli tecrübeler kazanirsiniz.
Bunu bilerek hareket edip motivasyonunzu yüksek tutmaya calisin.
Bir taraftanda kendinizin alani ilgili islere bakin. eger kendinizi iyi bir sekilde ifade edip islerinizi gosterirseniz diger sirketlerin de bir sekilde sizden haberi olur. is basvurusunda eski sirketin referans olmasi bile cok iyi bir durumdur.

O kadar çok dikkat etmeye çalışıyorum ki yine de hep bi eksik hep bir hata :KK43:
Ve bir şeyi çabuk algılama sorunum da var tabi
Dediğim gibi,muhtemelen kendinizi vermediğiniz için tam anlamıyla. Sevmeden yaptığınız için. zeynones zeynones hanımefendiye katılıyorum. Çok haklı.

Muhtemelen kendi alaniniz olmadigi icin is yeterince motive olmuyorsunuz. sadece mecburiyet mantigiyla baktığınız bir seyi 3 kere 5 kere sorsaniz dahi öğrenemezsiniz. beyin reddediyor.
Ancak sizi sunu söyleyeyim. kendi alaniniz olmasa dahi çalıştığınız her kurum? her yönetici size farkli degerler katar. her birinden farkli tecrübeler kazanirsiniz.
Bunu bilerek hareket edip motivasyonunzu yüksek tutmaya calisin.
Bir taraftanda kendinizin alani ilgili islere bakin. eger kendinizi iyi bir sekilde ifade edip islerinizi gosterirseniz diger sirketlerin de bir sekilde sizden haberi olur. is basvurusunda eski sirketin referans olmasi bile cok iyi bir durumdur.

1 senedir kendi bölümümle alakalı iş bakıyorum 2 dil ve tecrübe istiyorlar. Şuan kursa gitme şansım yok malesef :(
Motivasyonumu hergün daha iyi olacak diye yüksek tutmaya çalışıyorum ama bana yapılan salak muamelesi herşeyi bitiriyor:(

Kendi bolumun olmadigi icin kavraman zor olabilir. Ve acaba yinemi yanls psikolojisine de grmis olablrsn haliyle isi bilmeden ozguvenin de dusmus olablr. Uzulmr ya km anasinin karninda ogrenmski bu kadr istkliysen azimlisindr azim edip basarabilirsn uzulme

Kalem kağıt al eline. Her ayrıntıyı not al. Ben beyanname öğrenirken bir form almıştım elime. Her noktasına not almıştım. Bu rakam şuradan gelir bu rakamı buradan.buluruz diye. Sap kullanıyorduk. Hangi hesap hangi kodla atılır diye bile yazıyordum.

Not alın bol bol.

Merhabalar,

Uluslararası İlişkiler mezunuyum lisans öğrenimimi tamamladım.Çok büyük ümitlerle iş aradım fakat kendi alanımda hiçbir şekilde iş bulamadım:KK43: Mecburen farklı alanlara yöneldim şuan bir firmada satın alma ve ön muhasebe yapıyorum. Fakat sorun şu ki işi hemen öğrenemiyorum bir şeyi 3 kez soruyorum.
Aklımda tutamıyor sürekli eksik ya da hata yapıyorum.O kadar çok dikkat ediyorum .
Kafayı yemek üzereyim artık, çünkü ben ayakları üzerinde durmak isteyen bir insan olmak için uğrasıyorum fakat hevesim kalmadı artık. Bazen diyorum iş hayatı bana göre değil. İş yerinde resmen salak muamelesi görüyorum sürekli azar işitiyorum..Kafam almıyor mu ben neden yapamıyorum anlamıyorum.Bununla alakalı psikiyatriye bile gittim bir çözüm olmadı..
Ben artık soğudum :KK43:

B12 eksikliği filan olabilir mi ? Dikkat eksikliği ve öğrenme bozukluğuna yol açabiliyor madem çabuk unutuyorsunuz Bi kan tahlili yaptırın derim..

Sen de onlara yap salak muamelesi, ne münasebet . Ne hakla yaparlar. Elinden geldiğince not al . Hala unutuyorsan pc basındasn sureklı postıtlerde pc ye yapıstr bnde dikkat dagınıklıgı var ve gercekten cok cabuk unutyrm yada iş cok o kdr işi robotmyyum aklmda tutayım yazıp yazıp yapıstrıyorm. Ayrıca sunu unutma herkes kendi mezun oldugu işi yapacak dıye bir şey yok, sadece aklnda kaygılar oldugu için böyle. Bende grafik mezunuyum , iş bulamadım hep farklı bölümlerde çalıştım öğrenmem zor da oldu ama oldu ve cok cok da iyi oldu. O yuzden kendine sıkıntı yap işini sevmye calış 3 milyon kusur işsiz var :eğlence:

Kendi bolumun olmadigi icin kavraman zor olabilir. Ve acaba yinemi yanls psikolojisine de grmis olablrsn haliyle isi bilmeden ozguvenin de dusmus olablr. Uzulmr ya km anasinin karninda ogrenmski bu kadr istkliysen azimlisindr azim edip basarabilirsn uzulme

2senedir çalışıyorum burda insanlar 3 günde kapıyor ben anlamadım :(

B12 eksikliği filan olabilir mi ? Dikkat eksikliği ve öğrenme bozukluğuna yol açabiliyor madem çabuk unutuyorsunuz Bi kan tahlili yaptırın derim..

Unutkanlık için doktora gittim tahliller yaptı tüm değerlerin normal biraz B12 eksikliğin var dedi sadece..
İlaç kullandım fakat aynı sanki..

Sen de onlara yap salak muamelesi, ne münasebet . Ne hakla yaparlar. Elinden geldiğince not al . Hala unutuyorsan pc basındasn sureklı postıtlerde pc ye yapıstr bnde dikkat dagınıklıgı var ve gercekten cok cabuk unutyrm yada iş cok o kdr işi robotmyyum aklmda tutayım yazıp yazıp yapıstrıyorm. Ayrıca sunu unutma herkes kendi mezun oldugu işi yapacak dıye bir şey yok, sadece aklnda kaygılar oldugu için böyle. Bende grafik mezunuyum , iş bulamadım hep farklı bölümlerde çalıştım öğrenmem zor da oldu ama oldu ve cok cok da iyi oldu. O yuzden kendine sıkıntı yap işini sevmye calış 3 milyon kusur işsiz var :eğlence:

Her yerde postit var desem:) O kadar vahim durumum yani.. Gerçekten çabalıyorum

Back
X