Çözümsüzlükten çıldırıcaz artık..Şu tesisata bir hal çare yok mudur?

Jannefel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
2.070
2.451
133
Kızlar yine ben ve yine eski bina derdim! Hatırlayanlar vardır, kv nin 50 senelik evinde oturuyoruz (oturmaya calisiyoruz). Bin türlü derdinden bıktım usandım ama en çok duş derdinden darlandım. Banyoya doğru düzgün sicak su yetişmiyor. Dolayısıyla şofbeni calistiramiyor, suyu bol açtığınızda buz gibi, azcık damla damla açtığınızda bildiğiniz kaynar su. Ortası yok. Evlendiğim ilk geceden beri 3,5 senedir 15-20 usta gelip gitmiştir. Apt boruları sıfırdan yenilendi. 1-2 kez wc kırıp döküldü. Yok yok yok. Zerre düzelme olmuyor. Belediye su işlerinden mi gelmediler, sofbenciler mi gelmedi, burnumuzun dibinden tut şehrin öteki ucuna kadar türlü tesisatcilar getirdik düzelmiyor :( Daha iyi bir ev alacak durumumuz malesef şu an yok. Bana kalsa kosarak kacarim fakat eşim burası dururken kiraya çıkmaya asla ama asla yanaşmıyor. Bu konuda ikna edilemeyeceğini defalarca kanıtladı malesef.

Binadakiler garip garip tipler. Sorduğunuzda yoo bizimki çok iyi diyorlar. Tam 1 sene sonra ortaya çıktı çoğu dairede bu sorunun aynisi olduğu. Ama duştan sıcak su gelmeden de gayet mutlular demek ki! Hiç umurlarında değil.

Lütfen aranızda bu derdi yaşayıp da çözmüş birisi olsun ışık tutsun bize :dua: Hamilelikte gerçekten büyük bir eziyet. Bebeğime zarar gelir korkusuyla iyice gerilip tedirginim. Bir çözümünü bilen varsa umutla bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler

cözüm ne bilmiyorum ama nolur hep aklinda olsun. bebegin suyunu önden hazirla.

cözüm ne bilmiyorum ama nolur hep aklinda olsun. bebegin suyunu önden hazirla.
Sağol canım. Tabii ki bebegim için ekstra dikkat edicem, hayırlısıyla kucağıma alayım gerekirse suyu ölçen derecelerden alıp ayarlarım, mutlaka doktorlara da, burda sizlere de danışırım o gün gelince. Teşekkürler

Elektrikli termosifon taktırın.

O depolu olduğundan içindeki su gelecek yani anında ısınma yok.Sorundan kurtulursunuz.

Elektrikli termosifon taktırın.

O depolu olduğundan içindeki su gelecek yani anında ısınma yok.Sorundan kurtulursunuz.
Eşim de öyle dedi ama biraz araştırdık onun da dezavantajı çokmus. 2 kişi arka arkaya yıkanacak olsa su isinmiyormus, benim de saçlarım uzun durulamaya epey su gidiyor, suyu yetmez diyenler var. Düzgün ısınmıyor soğuyor diyenler var. Kaldı ki bizim binanin en büyük belasi tazyik olmaması. Tazyiksizlikten su dusta akmıyor şofben kendiliğinden kapanıyor. Termosifonda da aynısı olur diye korkuyoruz. Siz kullandınız mi? Memnun muydunuz? Oldukça pahalı bir alet. Taktirip ya yine ayni durumlar olursa baştan tekrar mı söktürücez bilemiyorum. Gerçekten bunaldım. Mutfakta kullanılabilecek mi termosifon?

Elektrikli termosifonun yanlış hatırlamıyorsam litre litre boyları var,öyle hemen bitmez. Bizim yazligimizda vardı, açıkçası kova kullanıyorduk hem çok su gitmiyordu hem de yetiyordu herkese :sampiyon:biraz eski usül ama , sonuca bakmak gerek :KK53:

Elektrikli termosifonun yanlış hatırlamıyorsam litre litre boyları var,öyle hemen bitmez. Bizim yazligimizda vardı, açıkçası kova kullanıyorduk hem çok su gitmiyordu hem de yetiyordu herkese :sampiyon:biraz eski usül ama , sonuca bakmak gerek :KK53:
Biz de kovayla idare ediyoruz ama inan o da çoğu zaman gümlüyor canım. Musluktan akan da bir soğuyor bir isiniyor, sürekli ayarla uğraşıyorsun. Hamileliğimin ilerleyen dönemlerinde çok zorlanırım diye düşünüyorum

Eşim de öyle dedi ama biraz araştırdık onun da dezavantajı çokmus. 2 kişi arka arkaya yıkanacak olsa su isinmiyormus, benim de saçlarım uzun durulamaya epey su gidiyor, suyu yetmez diyenler var. Düzgün ısınmıyor soğuyor diyenler var. Kaldı ki bizim binanin en büyük belasi tazyik olmaması. Tazyiksizlikten su dusta akmıyor şofben kendiliğinden kapanıyor. Termosifonda da aynısı olur diye korkuyoruz. Siz kullandınız mi? Memnun muydunuz? Oldukça pahalı bir alet. Taktirip ya yine ayni durumlar olursa baştan tekrar mı söktürücez bilemiyorum. Gerçekten bunaldım. Mutfakta kullanılabilecek mi termosifon?

Ben yazlıkta kullanıyorum.30 derecede tutuyorum genelde.Sadece sıcak suyu açarak kullanıyorum.

Ama fazla suya ihtiyacım varsa 60 dereceye çıkartıyorum.O zaman da soğuk suyu da açarak

kullanıyorum.Öyle olunca 3-4 kişi peşpeşe yıkanabiliyor.Isınması da çok uzun sürmüyor zaten.

30 dereceye 15dk falan geliyor ki benim şofben 15-20 senelik arçelik.Yeniler daha da iyidir.

Çok yıllar önce tüplü şofben de kullandım ve hiç rahat değildi.Dediğiniz gibi bi haşlan, bi don.

Ama elektriklide hiç öyle bir problem yaşamadım.Çok daha rahat o bakımdan.

Ben yazlıkta kullanıyorum.30 derecede tutuyorum genelde.Sadece sıcak suyu açarak kullanıyorum.

Ama fazla suya ihtiyacım varsa 60 dereceye çıkartıyorum.O zaman da soğuk suyu da açarak

kullanıyorum.Öyle olunca 3-4 kişi peşpeşe yıkanabiliyor.Isınması da çok uzun sürmüyor zaten.

30 dereceye 15dk falan geliyor ki benim şofben 15-20 senelik arçelik.Yeniler daha da iyidir.

Çok yıllar önce tüplü şofben de kullandım ve hiç rahat değildi.Dediğiniz gibi bi haşlan, bi don.

Ama elektriklide hiç öyle bir problem yaşamadım.Çok daha rahat o bakımdan.
Peki banyoda mi takılı sizin termosifon? Sadece banyoda mi kullanılıyor? Benim kv nin yazligindaki banyoda elektrikli ısıtıcı var, şarıl şarıl sıcacık akıyor, ben de ondan istedim ustalar diyor sizin tazyik sorunu var elektrikli ısıtıcıda da aynısını yaşarsınız. Ama termosifonu bilemiyorum işte. Ev dogalgazli merkezi sistem ama termosifonda bu bişeyı değiştiriyor mu hiç bilmiyorum arastirdik her kafadan bi ses çıktı korktuk riske giremedik

Peki banyoda mi takılı sizin termosifon? Sadece banyoda mi kullanılıyor? Benim kv nin yazligindaki banyoda elektrikli ısıtıcı var, şarıl şarıl sıcacık akıyor, ben de ondan istedim ustalar diyor sizin tazyik sorunu var elektrikli ısıtıcıda da aynısını yaşarsınız. Ama termosifonu bilemiyorum işte. Ev dogalgazli merkezi sistem ama termosifonda bu bişeyı değiştiriyor mu hiç bilmiyorum arastirdik her kafadan bi ses çıktı korktuk riske giremedik

Banyoda takılı.Mutfağada sıcak su geliyor.Onların kazanı var zaten suyu içinde ısıtıyor.

Benimki bayağı büyükçe sırf sıcak suyu kullanarak bile 2 kişi rahat rahat yıkanıyor.Şu an

piyasadakileri bilmiyorum ama kazanı büyük olanı tercih edersiniz sorun olmaz.Elektrikli

ısıtıcıdan bahsediyorsunuz ama o da sofbenle aynı mantık su ısıtıcıdan geçerken ısınıyor.

Termosifon kendi deposundaki suyu ısıtıyor.Siz depoda ki suyu kaç derece ayarladıysanız

o sıcaklıkta kullanıyorsunuz.Farklı sistemler.

Evden çıkmayan kocan 2.yıkacak kişi olsun :KK53: elektrikli termosifon kullanıyoruz lojmanda gayet iyi. Bizimki eski tabi ona rağmen iyi. Suyun çabuk bitmemesi için dereceyi yüksek tutuyorum soğuk suyu da açarak dengeliyorum. Tazyik sorununu önceden oturduğum yerde yaşamıştım bulaşık makinesi çalışırken çamaşır makinesi su çekmediği için alarm verirdi. Çok az akardı su idaresinden gelip hallettiler.

Düzeltme: sıcak su bütün musluklara gidiyor.

Bnm önceden kirada oturduğum evde vardı. 2 sene kullandım. Mutfakta sıcak su yoktu onu söyleyeyim. İçindeki depo dolmadan su vermeye başlamıyor. Arka arkaya 2 kişi yıkanamaz ama yarım saat sonra girince sorun olmuyor. Hadi sizde su hızlı akmıyor bi saat diyelim. İkinizde aynı zamanda banyo yapacaksanız birlikte girmekten başka çare kalmıyor. Biz eşimle öyle yapıyoduk acelemiz varsa.

Termoya gerek yok yaktigi elektrik biktirir

Mini boy elektrikli sofben alin 10 kiside yikanir arka arkaya iyisini 100-150ye alirsiniz

60 lt elektrikli kullanıyoruz biz ;) 5 senedir ekonomide kullanıyoruz 48 derece ortalama ;)
2 kişi kırklanmayacak şekilde duş alabiliyoruz rahatça ayrıca yarım saate en fazla 1 saate zaten sıcaklık 48 oluyor gene ;)
Hemde bol tazzikli şekilde yıkanabilirsin böylelikle ;) beben olduğunda süper kolaylık olur ben kışın mutfaktada kullanıyorum heryere sıcak su geliyor

Mini boy elektrikli sofben alin 10 kiside yikanir arka arkaya iyisini 100-150ye alirsiniz
Mini şofbenler asıl su sorunuyla hiç kullanılmıyor dayımlarda 2 sene yaşadım hiç zevk almazdım yıkanmaktan çok az acman gerekiyordu yoksa soğuk akıyordu :110:
Biz hep ekonomide kullanıyoruz taş catlasın 30 tl farkediyor yazin kapatiyoruz ordan biliyorum her gün duş alıyoruz ;)

Mini şofbenler asıl su sorunuyla hiç kullanılmıyor dayımlarda 2 sene yaşadım hiç zevk almazdım yıkanmaktan çok az acman gerekiyordu yoksa soğuk akıyordu :110:
Biz hep ekonomide kullanıyoruz taş catlasın 30 tl farkediyor yazin kapatiyoruz ordan biliyorum her gün duş alıyoruz :KK66:

20 yıldır elektrikli şofben kullanırım hiç sorun yaşamadım az çok fark etmiyo üstünde derece var sadece onu ayarlıyorum 1-2-3 regliyken 3 te yazin 1 de kışın 2 de hepsi bu :KK50:

20 yıldır elektrikli şofben kullanırım hiç sorun yaşamadım az çok fark etmiyo üstünde derece var sadece onu ayarlıyorum 1-2-3 regliyken 3 te yazin 1 de kışın 2 de hepsi bu :KK50:
Biliyorum maalesef dedim ya kullandım :olamaz: bide elektrik sistemide iyi olmalı dayımların sistemde kötüydü 3de atıyordu:KK11: konu sahibi arkadaşın evde 50 yıllıkmış o_O

Biliyorum maalesef dedim ya kullandım :olamaz: bide elektrik sistemide iyi olmalı dayımların sistemde kötüydü 3de atıyordu:KK11: konu sahibi arkadaşın evde 50 yıllıkmış o_O

Kuzum annemlerin evide oyle daha bile yasli hic sorun yok sigortada atmadi hic kendi sigortasida atmadi suyu istedigin gibi ayarliyosun beklemiyoruz bile isinmasini benim ev digalgazli kac kova su bosa gidiyo isinana kadar

Dayinlarin evin sigortasi kaldirmiyodur sigortanin bi yuvasi var o yetersiz kaliyodur yada urun sorunludur bizim yazliktada elektrikli var 10 kisi oldugumuz oluyo sira sira giriyo herkes

Malesef canım ustalar elektrikli işe yaramaz diyor. Çünkü bizim basınç sorunlu. Damla damla akar iyice çileden çıkarır bizi. Mesela kv nin yazliginda var o cok kullanisli ama bir akrabamızın tıpkı bizim gibi eski bina, o dalgınlıkla bulaşık makinesi filan açıkken duşa girse sigortalar atıyor. Kabus gibi bir durum

Back
X