• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çözümsüzlükten çıldırıcaz artık..Şu tesisata bir hal çare yok mudur?

Malesef canım ustalar elektrikli işe yaramaz diyor. Çünkü bizim basınç sorunlu. Damla damla akar iyice çileden çıkarır bizi. Mesela kv nin yazliginda var o cok kullanisli ama bir akrabamızın tıpkı bizim gibi eski bina, o dalgınlıkla bulaşık makinesi filan açıkken duşa girse sigortalar atıyor. Kabus gibi bir durum

Sigortanin bi yuvasi var adini unuttum mesela 10 binlik oluyo 10 binden fazla bi elektrik calistirmaya calisirsaniz atar ama 20 binlik olursa sorun kalmaz anlatabildim umarım
30-40 lira o yuva

Biliyorum maalesef dedim ya kullandım :olamaz: bide elektrik sistemide iyi olmalı dayımların sistemde kötüydü 3de atıyordu:KK11: konu sahibi arkadaşın evde 50 yıllıkmış o_O
Aynen canım bizim akrabada da sigortalar atıyor çok fena birşey. Eski tesisatta tehlikeli de. Korkuyor insan.

Sigortanin bi yuvasi var adini unuttum mesela 10 binlik oluyo 10 binden fazla bi elektrik calistirmaya calisirsaniz atar ama 20 binlik olursa sorun kalmaz anlatabildim umarım
30-40 lira o yuva
Doğrudur canım. Bina eski ya eşim banyoya elektrikli ısıtıcı koyup tehlikeye girmeyelim diyor. Yoksa ben güzel ısıtıcılar bulmuştum hem ucuz hem iyi markalar. Yok bizimki inatçıdır. Birkaç usta birden boşuna almayın dedi zaten. Yoksa bana kalsa çoktan taktirmustim bitane. Ve tabi basınç olmadığı için o da çöpe gidecekti

Banyoda takılı.Mutfağada sıcak su geliyor.Onların kazanı var zaten suyu içinde ısıtıyor.

Benimki bayağı büyükçe sırf sıcak suyu kullanarak bile 2 kişi rahat rahat yıkanıyor.Şu an

piyasadakileri bilmiyorum ama kazanı büyük olanı tercih edersiniz sorun olmaz.Elektrikli

ısıtıcıdan bahsediyorsunuz ama o da sofbenle aynı mantık su ısıtıcıdan geçerken ısınıyor.

Termosifon kendi deposundaki suyu ısıtıyor.Siz depoda ki suyu kaç derece ayarladıysanız

o sıcaklıkta kullanıyorsunuz.Farklı sistemler.
Bilgiler için teşekkür ederim bizim için en mantıklısı bu galiba. Takarken boru geçiriyorlar dimi? Biraz da yıkıp dokecekleri için kaçındım hep termosifondan. Ama çektiğimiz eziyete değmez tabii

Evden çıkmayan kocan 2.yıkacak kişi olsun :KK53: elektrikli termosifon kullanıyoruz lojmanda gayet iyi. Bizimki eski tabi ona rağmen iyi. Suyun çabuk bitmemesi için dereceyi yüksek tutuyorum soğuk suyu da açarak dengeliyorum. Tazyik sorununu önceden oturduğum yerde yaşamıştım bulaşık makinesi çalışırken çamaşır makinesi su çekmediği için alarm verirdi. Çok az akardı su idaresinden gelip hallettiler.

Düzeltme: sıcak su bütün musluklara gidiyor.
Teşekkürler. Bize de geldiler su idaresinden, herşey normal diyip gittiler. Sadece bi usta soğuk su borularınız tıkanmış ondan oluyor dedi boruları temizledi o dönem baya iyileşme olmuştu. Biz bile şaşkındık. Sonra yaz sıcağı bi geldi hooop eski halimize döndük. Borulardan gecen şehir suyu ısınınca herşey başa döndü. Bir daha da düzelmedi. İflah olmuyor baş belası:)

Benimde evim nereden baksan 40 yıllık ve termosifon kullaniyorum cok ta memnunum hem tuplu kullanip gazdan dolayı tehlikesi yok hemde aynı seviyede tuttugunda sürekli sıcak su mevcut.3 kişilik bir aileyiz yetiyor bize.derecesini ayarladiktan sonra sorun olmuyor çünkü.yaz-kış istediginiz seviyeye ayarladinizmi her girdiginizde deposundaki su daima sicak olur zaten devamli açık oldugu için deposundaki suyu sogudukca ısıtma ozelligi var ve mutfagada alt yapısı daha onceden olduğu için sicak su geliyor.sizinde alt yapiniz mevcutsa takılırken kirilmaya ve mutfaga sicak su gitmeme olayina gerek kalmaz.sevgilerimle hayırlı günler.

Benimde evim nereden baksan 40 yıllık ve termosifon kullaniyorum cok ta memnunum hem tuplu kullanip gazdan dolayı tehlikesi yok hemde aynı seviyede tuttugunda sürekli sıcak su mevcut.3 kişilik bir aileyiz yetiyor bize.derecesini ayarladiktan sonra sorun olmuyor çünkü.yaz-kış istediginiz seviyeye ayarladinizmi her girdiginizde deposundaki su daima sicak olur zaten devamli açık oldugu için deposundaki suyu sogudukca ısıtma ozelligi var ve mutfagada alt yapısı daha onceden olduğu için sicak su geliyor.sizinde alt yapiniz mevcutsa takılırken kirilmaya ve mutfaga sicak su gitmeme olayina gerek kalmaz.sevgilerimle hayırlı günler.
Çok teşekkür ederim aydınlattıniz. En kısa sürede birini çağırıp baktiricam. İlk başta bunları bilsek hiç getirip sıfır şofben taktirmazdık :( Direkt termosifon takardik. Bazı komşular da kullaniyomus sormak lazım. Başta bize herkes termosifon cok eski icat, bu yüzyılda kullanılır mi saçmalamayın dedi. Olumsuz yorumlar aldık. Gerçi olumsuzlukla karşılaşan çokmus. İnşallah bize artık çözüm olur :dua:

Eşim de öyle dedi ama biraz araştırdık onun da dezavantajı çokmus. 2 kişi arka arkaya yıkanacak olsa su isinmiyormus, benim de saçlarım uzun durulamaya epey su gidiyor, suyu yetmez diyenler var. Düzgün ısınmıyor soğuyor diyenler var. Kaldı ki bizim binanin en büyük belasi tazyik olmaması. Tazyiksizlikten su dusta akmıyor şofben kendiliğinden kapanıyor. Termosifonda da aynısı olur diye korkuyoruz. Siz kullandınız mi? Memnun muydunuz? Oldukça pahalı bir alet. Taktirip ya yine ayni durumlar olursa baştan tekrar mı söktürücez bilemiyorum. Gerçekten bunaldım. Mutfakta kullanılabilecek mi termosifon?

Termosifon kullaniyoruz biz de evin her yerinde. Mutfagimizda takili. Tum gun de yetiyor bize. Esimle pes pese yikanabiliyoruz. Biraz buyuk olanlardan alin. Bence isinizi gorur.

Termosifon kullaniyoruz biz de evin her yerinde. Mutfagimizda takili. Tum gun de yetiyor bize. Esimle pes pese yikanabiliyoruz. Biraz buyuk olanlardan alin. Bence isinizi gorur.
Siz sonradan mı taktirdiniz yoksa evde var mıydı? Sofbenden termosifona geçtiğimizde boru uzatmak için kırıp dokucekler mi onu merak ediyorum da

Siz sonradan mı taktirdiniz yoksa evde var mıydı? Sofbenden termosifona geçtiğimizde boru uzatmak için kırıp dokucekler mi onu merak ediyorum da

Biz geldigimizde vardi bizden oncekine verdik parasini direk devraldik. O yuzden bilemiyorum nasil olur kirip dokme isleri. Arastirip bi bakin bence bebeginiz icin de rahat olur en azindan.

Eşim de öyle dedi ama biraz araştırdık onun da dezavantajı çokmus. 2 kişi arka arkaya yıkanacak olsa su isinmiyormus, benim de saçlarım uzun durulamaya epey su gidiyor, suyu yetmez diyenler var. Düzgün ısınmıyor soğuyor diyenler var. Kaldı ki bizim binanin en büyük belasi tazyik olmaması. Tazyiksizlikten su dusta akmıyor şofben kendiliğinden kapanıyor. Termosifonda da aynısı olur diye korkuyoruz. Siz kullandınız mi? Memnun muydunuz? Oldukça pahalı bir alet. Taktirip ya yine ayni durumlar olursa baştan tekrar mı söktürücez bilemiyorum. Gerçekten bunaldım. Mutfakta kullanılabilecek mi termosifon?

Bizde 65 lt’lik var. Oğlumla banyo yaptığımızda baya uzun kalıyoruz. Arkasından eşim de banyo yapabiliyor rahat rahat. Evdeki tüm musluklardan da sıcak su akıyor bu arada.

Ekleme: taktırırken borular duvara gömülüydü, tesisatçı geldi o boruları öne aldı (aparat taktı sanırım).

Bizde 65 lt’lik var. Oğlumla banyo yaptığımızda baya uzun kalıyoruz. Arkasından eşim de banyo yapabiliyor rahat rahat. Evdeki tüm musluklardan da sıcak su akıyor bu arada.

Ekleme: taktırırken borular duvara gömülüydü, tesisatçı geldi o boruları öne aldı (aparat taktı sanırım).
150 lt likleri bile varmış bize de 65-80 lt yeter gibi geliyor. Bizim de tesisatlar duvara gömülü malesef. Kesin kırıp dokucekler

Termosifon muhteşem bişi.yakmıyor da fazla.A+ çünkü.annem korkardı.şimdi korkmuyor.iki kişi az dökerse yıkanır.,80 litre alın.çok memnum kaldım.annem korkuyordu başta patlarda diye been de korkuyordum ama muhteşem bişi.şohben küçücük bişi kışın su soğuk.ısıtamaz.termosifon alın göreceksiniz farkını

Termosifon takılınca eko modda çalıştırıyırsun ve unutuyorsun.mutfaktan da sıcak su geliyo.rahatlık

Peki banyoda mi takılı sizin termosifon? Sadece banyoda mi kullanılıyor? Benim kv nin yazligindaki banyoda elektrikli ısıtıcı var, şarıl şarıl sıcacık akıyor, ben de ondan istedim ustalar diyor sizin tazyik sorunu var elektrikli ısıtıcıda da aynısını yaşarsınız. Ama termosifonu bilemiyorum işte. Ev dogalgazli merkezi sistem ama termosifonda bu bişeyı değiştiriyor mu hiç bilmiyorum arastirdik her kafadan bi ses çıktı korktuk riske giremedik
Mutfak da olur banyo da olur.bir alan gerek.mutfak daha iyi bence.paslanmaz nemden

Termosifon alın bencede. Biz sürekli taşınıyoruz .Termosifon kullandığımız bir evimiz vardı. Ordan taşındık. Bu evimizde ihtiyacımız yok .Öyle kenarda bekliyor.İkinci el alın bir deneyin bence. Daha uygun olur hem

150 lt likleri bile varmış bize de 65-80 lt yeter gibi geliyor. Bizim de tesisatlar duvara gömülü malesef. Kesin kırıp dokucekler

Aynen çok büyükleri var da 65likleri yetiyor. Tabii ne kadar süre su akıttığınıza göre de değişir. Ama bize yetiyor yani. Bağlantı yeri varsa gerisi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bizim öyleydi, gömülüydü bağlantı yeri. Kırma dökme olmadan tesisatçı halletti.

2 senedir termosfan kullaniyorum hic dediginiz sorunu yasamadim gayet memnunum bence dusunun
Letgodan 2.el aldim hemde marka arceligin 200 tl ye aldim

Back
X