- Konu Sahibi Aykadarguzel
Meslek lisesi mi acabaBütün kademelerde çalıştım, lisede 19. yıla başlıyorum. Güleryüzle yaklaşmayın. sohbet etmeyin ketum olun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Meslek lisesi mi acabaBütün kademelerde çalıştım, lisede 19. yıla başlıyorum. Güleryüzle yaklaşmayın. sohbet etmeyin ketum olun.
Evet. Konu sahibi de meslek lisesine görevlendirilmiş zaten.Meslek lisesi mi acaba
Örnek verir misiniz sınıf yönetimi öğrenciye yaklaşım vs detayEvet. Konu sahibi de meslek lisesine görevlendirilmiş zaten.
Hangi okul olduğu farkeder ama. Öğrencilerin kalitesi , başarısı farkeder. Nasıl ailelerde yetiştikleri bile farkeder. Berbat bir devlet okulundaydı çocuğum. Sınıfın çoğu ders kaynatma peşindeydi okumakta zerre gözleri yoktu. Öğretmenin şakalarını hayatından anlattıklarını anlama kapasiteleri yoktu. Ama sonra başarılı çocukların fazla olduğu bir okula gönderdim. Arkadaş gibilerdi öğretmenlerle. Okul dışında da görüştüler hep. Ama saygıyı da korudular çocuklar. Türkiye birincisi dahil yüzde birlik dilimden çok öğrenci çıkardı o öğretmenler. Genelleme yapmak o yüzden doğru değil. Her okul , her öğrenci, her öğretmen farklı.Hep 8.sınıflarla çalıştım. Lise deneyimim yok ama kademe ne olursa olsun, onlar sizin arkadaşınız değil. Bunu unutmamak lazim. Çok tatlı olursanız sınırlarınızı zorlarlar, çok sert olursanız ilgisiz olurlar. Tatlı sert olmak her branş ve her kademede iş görür.
Onların dostları ya da düşmanları değiliz. Iyi olmalarını, iyi yerlere gelmelerini isteriz. Bunun için yol yordam ögretiriz ve o kadar.
Sınırlarımız belli ve keskin olmalı kı o sınırları zorlamaya kalkmasınlar.
Sevelim, sevilelim , işimize bakalım ve o kadar. Fazla olan hiçbir şeyin hiçkimseye bir faydası yok. Fazla sevecen, fazla güleryüzlü, fazla sert, fazla ketum olmak yerine dengede durmak hemen her meslekte ve iletişimde işe yarar.
Kolaylıklar dilerim
Öğrenciler beni sevsin, iyi anlaşalım diye güleryüz göstermeyin. En az ilk dönem ciddiyeti koruyun, sohbete girmeyin. İlk ders beklentilerinizi, not verirken ders anlatırken neleri önemsediğinizi söyleyin. Sonra dersinizi anlatın ve çıkın o kadar. Baktınız ilgi var, katılım iyi, herkes kibar ve ölçülü o zaman “ufak ufak” sohbet edebilirsiniz nöbetlerinizde ve ders sonunda. Ama bunları göremezseniz ciddiyetinizi asla bozmayın.Örnek verir misiniz sınıf yönetimi öğrenciye yaklaşım vs detay
Çok teşekkür ediyorum. Suratsız da görünmek istemiyorum inşallah ayarlayabilirim. Denizcilik mlisesiÖğrenciler beni sevsin, iyi anlaşalım diye güleryüz göstermeyin. En az ilk dönem ciddiyeti koruyun, sohbete girmeyin. İlk ders beklentilerinizi, not verirken ders anlatırken neleri önemsediğinizi söyleyin. Sonra dersinizi anlatın ve çıkın o kadar. Baktınız ilgi var, katılım iyi, herkes kibar ve ölçülü o zaman “ufak ufak” sohbet edebilirsiniz nöbetlerinizde ve ders sonunda. Ama bunları göremezseniz ciddiyetinizi asla bozmayın.
İlk başta suratsız görünün, zarar etmezsinizÇok teşekkür ediyorum. Suratsız da görünmek istemiyorum inşallah ayarlayabilirim. Denizcilik mlisesi
Az önce okulun veli toplantısından çıktım, yüksek puanlı nitelikli Anadolu lisesi. Valla tüm öğretmenler ve müdür gayet güleryüzlü ve şakacıydı. Çocuklara da öyle davrandılar. Kimse de sınırı aşmadı yüz bulup. Kendi rahatı için öğrencilere söz hakkı bile vermeyen öğretmenleri de çok gördük, öğrencisine kendi evladı gibi değer vereni de. Bu çocukların da başarıları buradan geliyor. İyi öğretmenler elinde kazandılar bu liseleri. Buradan da iyi üniversite kazanacaklar. Saat akşamın 10 u olsa çözemediğiniz soruyu atabilirsiniz bana dedi hoca çocuklara şaşırdım. Bazı meslekler sadece para için yapılmaz. Biri öğretmenlik , diğeri doktorluk .Çok teşekkür ediyorum. Suratsız da görünmek istemiyorum inşallah ayarlayabilirim. Denizcilik mlisesi
Ben de bu seneye kadar 12 yildir fen lisesindeydim. Evime yakın olması için okul değiştirdim. İnşallah hayırlısı olur.Az önce okulun veli toplantısından çıktım, yüksek puanlı nitelikli Anadolu lisesi. Valla tüm öğretmenler ve müdür gayet güleryüzlü ve şakacıydı. Çocuklara da öyle davrandılar. Kimse de sınırı aşmadı yüz bulup. Kendi rahatı için öğrencilere söz hakkı bile vermeyen öğretmenleri de çok gördük, öğrencisine kendi evladı gibi değer vereni de. Bu çocukların da başarıları buradan geliyor. İyi öğretmenler elinde kazandılar bu liseleri. Buradan da iyi üniversite kazanacaklar. Saat akşamın 10 u olsa çözemediğiniz soruyu atabilirsiniz bana dedi hoca çocuklara şaşırdım. Bazı meslekler sadece para için yapılmaz. Biri öğretmenlik , diğeri doktorluk .
Öğretmenler başımızın tacı . Çok azı sorunlu. Diğerlerinin emekleri çok fazla çocuklarımızın üzerinde. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun hocam.Ben de bu seneye kadar 12 yildir fen lisesindeydim. Evime yakın olması için okul değiştirdim. İnşallah hayırlısı olur.