Ay ben de bunu çok merak ediyorum takipteyim vallaMerhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.
Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)
Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi.Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)
Tur şirketlerini arayıp sorun, detaylı mail isteyin öyle karar verin. En önemli şeylerden biri, çoğu gemide yiyecek-içecek ücretli. Kiminde de 3 öğün yemek var ancak içkiler extra oluyor. Karaya çıktığınız süreler dışında da başka yerde yiyeyim diyemediğiniz için, gemi içerisinde bayağı para harcamak zorunda kalabilirler. Tur sitesinden ha bu iyiymiş diye hemen almayın.
Benim bir bilgim yok ama babanizi alkişlamaya geldimkeşke benim eşimde örnek alsa sizin babanizi.
Ayyy daha çok var ama insallah..:))Babam anneme düşkündür ama 30 yıl doldurdular. İnşallah siz de 30. yılınızı doldurunca daha iyi tatillere gidersiniz. :)
Sen zamanın varsa bir iki büyük tur şirketi ile görüş
Hem sen imzalamayacağın için sözleşmeyi kandıramazlar
Babam ayrıntıcıdır sorar deyip otu b sor
Kamara büyüklüğü ve özellikle tavan yüksekliğine dikkat edin bence zira belli yaş üstü anneler küçük yerde bunalabilir
Zaten hiçbir şey anlamadım ki dediğiniz gibi, sabah öğle akşam yemekleri diyor mesela fiyata dahil olarak ama zannediyorum kimisinde su yok çünkü birinde su servisi demiş. Bir diğerinde belli bir markada sınırsız içki demiş. Ne dahil ne değil cidden anlamadım zaten. Ha iyiymiş diye atladıklarımda da iç kamara dış kamara balkonlu kamara bir sürü şey çıktı. En iyisi dediğiniz gibi tur şirketleriyle görüşmek ama onlar da kazıklarlar diye korkuyorum. İşi biraz bilerek görüşmek istiyorum açıkçası ondan buraya konu açtım.
Milana22
office
MissCherryBlossom
pelin-
@turuncupijama
Sizin bir fikriniz var mı kızlar, yurtdışı turlarıyla ilgili bilginiz vardı gibi hatırlıyorum. :)
Merhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.
Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, iç kamara ayrı fiyat dış kamara ayrı, balkonlular ayrı kafam karıştı. Nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)
Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi.Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)
tatlim benim annemler norvece gitti cruise turla ama hatirlardigim kadariyla once ucakla bi ulkeye gidip ordan bindiler gemiye yani istdan binip de gidilmiyor
bi soruyum anneme hangi sirketle nasil gitmisler
annemler cok memnun kalmisti
son 4 senedir tatile cruise turlarıyla çıkıyoruz ve çok memnunuz. o yüzden firmamızı değiştirmedik, gece uykunuzda yolculuk yapıyorsunuz. gözünüzü açtığınızda hop olmak istediğiniz yerdesiniz. tecrübelerimi paylaşacak olur isem kesinlikle kurumsal bir firma ile görüşün benim tavsiyem MSC cruise, ilk sene ETS nin gemisi eagon paradise(sanırım buydu geminin adı) gitmiştik tabii MSC nin gemileri çok daha büyük. bence iç kabin alın, zaten dış kabinlerin büyük çoğunluğunun camları açılmıyor. camları açılan balkonlular da çok pahalı hiç gerek yok. zaten uyumadan uyumaya gidiliyor odaya. sormak istediğiniz başka soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.
çok beğendim bu fikri ya.bir an önce eşime söyleyeyim.fiyat farkı az sa,balkonlu olan iyidir diye düşündüm.7 gün bana yeter ,fazlası sıkıcı olabilir.başka da bir fikrim yok.sadece,ilgimi çektiği iç girip yazdım.konuyu takip edeyim bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?